X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam żeby uaktualnić tabelkę - teraz i ovu i FF zmieniło mi termin następnej @.

BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
    anna_w...............10...................31lat.......FASOLINKA................lubelskie (27.09.2013)
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    Nina82...............9...................30lat.......22.01..............śląskie
    Malvinka.............4.....................25lat.......23.01...............dolnośląskie
    blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    Shagga_80........3.....................32lat.......30.01.................łódzkie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
    anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
    Amicizia ......4 ODWOŁANE……….26 lat.......03.02................małopolskie
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
    muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
    glazik22..............1...................22 lata......04.02.............podkarpackie
    ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
    AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
    Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
    gocha04.............8....................27lat.......13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia........7..ODWOŁANE......30lat.......14.02...........łódzkie
    Mała29.............90...................29lat.......15.02................Wielka Brytania
    Fedra..................54.................28lat......16.02.................małopolskie
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................lubuskie
    Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
    patik....................2...................24lata......?????................śląskie.
    kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    aneczkaaa1985...31................27 lat......?????................warm-mazurskie

A teraz zmykam, pora wstać z wyrka :) Miłej niedzieli życzę :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She kochana chyba, że jakimś fuksem i za pomocą jakiegoś dezertera z falstartu o ile to możliwe, bo nie <3 do końca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia- ten zbity termometr to dobry znak---> patrz nasza Bella ;P
    co do Hashimoto- pierwszy raz stykam sie z objawami o ktorych wspomnialas... :( nie mialam ani jednego ani drugiego...

a tak w ogole to witam wszystkie i kazda z osobna w to zimne popoludnie
    u mnie sniegu nasypalo tyle ze prawie nie widze auta na parkingu hehe... :)
    u Malej to w takiej sytuacji to chyba bylby juz totalny paraliz calego kraju ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko już doczytałam wsjo...czy ft 3 i ft 4 mogą wskazywać na hashimoto, czy trzeba robić dodatkowe badania, np. usg, bo bez tego nie widać w wynikach? ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mazurciu- fT3 i fT4 moga posrednio wskazywac na Hashimoto ( glownie fT4 ) ale najbardziej miarodajne jest badanie p/cial p/Tpo i p/TG bo to one swiadcza o zaistnieniu procesu autoimmunologicznego. nawet usg moze niczego nie wykryc- u mnie tak bylo bo na usg obraz mojej tarczycy byl calkowicie prawidlowy, poziomy TSH ft4 i ft3 rowniez. Tylko te wysokie miana p/cial...:( podejrzewasz cos u siebie kochana?

mauysia---> a dzisiaj to Ty sie skradasz cichaczem nu nu nu ;D
    teraz ja przygotuje teren, fanfary, rozrzuce galazki oliwne a Ty sie pojawiaj hehe... :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, ja właśnie walczę z rosołem - od kilku miesięcy gotuję bez glutaminianiu i wciąż nie przyzwyczaiłam się do smaku więc rosół co niedziela jest wyzwaniem,dlatego też zaglądam do Was :)

Gadgetko dziś myślałam o Tobie idąc z kościoła,heheh, tak zastanawiałam się -widać już coś Twoją ciążę, brzuszek już zaczął się pojawiać :) ?
    Zmykam dalej do garów, ale będę w pobliżu, szczególnie,że z kompa słucham muzyki, bez tego ani rusz w kuchni, hehehe..a teraz na tapecie Mafia, pamiętacie jeszcze takie hiciory,heheh?

A po rosołku idę na sanki z chłopakami :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze coś, przez wiele lat leczyłam się na tarczycę,ale w ciąży wychodziły mi dobrze badania i nawet nie musiałam nic brać - a jod miałam i tak w preparacie witaminowym i efekt taki,że od conajmniej 3 lat nic nie przyjmuję, badania Tsh i Ft4 robiłam zaraz po porodzie ostatnio...ale teraz ostatnio pomyślałam,że umówię się z ciocią - jest Endokrynologiem z Łodzi i przyjmuje w moim rodzinnym miasteczku co tydzień, to może akurat będzie w przyszły piątek,to bym się zbadała :) (tzn telefonicznie niech mi poleci badania, a na piątek bym wyniki miała...i tak nie mogę liczyć na refundację z prywatnego gabinetu,więc równie dobrze sama moge sobie zlecić co chce)....a może gadgetko Ty mi polecisz co na początek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 12:58

• Dora Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzieeczynyb w to zimowe leniwe popołudnie.
    Jestem juz po spacerku a taraz wcinam kiszonego ogora... mmmm jak jak kocham kiszone ogory. Dobrze,ze wolno je jesc w ciazy. Bo ze sledzikami w occie juz sie pozegnalam..

Życze wszytskim milego popoludnia...
    widzę,że kolejna fala testujacych sie zbliza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 18:10

Amicizia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
    anna_w...............10...................31lat.......FASOLINKA................lubelskie (27.09.2013)
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    Nina82...............9...................30lat.......22.01..............śląskie
    Malvinka.............4.....................25lat.......23.01...............dolnośląskie
    blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    Shagga_80........3.....................32lat.......30.01.................łódzkie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    Woseba...............13......24lata.............02.02................południe Polski
    anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
    Amicizia ......4 ODWOŁANE……….26 lat.......03.02................małopolskie
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
    muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
    glazik22..............1...................22 lata......04.02.............podkarpackie
    ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
    AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
    Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
    gocha04.............8....................27lat.......13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia........7..ODWOŁANE......30lat.......14.02...........łódzkie
    Mała29.............90...................29lat.......15.02................Wielka Brytania
    Fedra..................54.................28lat......16.02.................małopolskie
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................lubuskie
    Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
    patik....................2...................24lata......?????................śląskie.
    kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    aneczkaaa1985...31................27 lat......?????................warm-mazurskie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)no mi pięknie owu wyznaczyło:)tak jak gin mówił ze była:)tyle ze martwi mnie ten wczorajszy spadek..czym on mógł być spowodowany....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł:) ale dzisiaj nic mi się nie chce to masakra:) zaraz wybieramy się na popołudniowy spacerek łabędzie podokarmiać:)
    buziaki dla wszystkich:)
    Wosebko, dzisiaj tempka wróciła na miejsce, nie martw się:) jest dobrze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gadgetko...cały wachlarz objawów...w przeszłości wskazywałby na krótkotrwałą nadczynność...dreszcze, drżenia mięśni do połowy ciała, wychłodzenie itp. a teraz

• osłabienie, stałe zmęczenie;
    • ataki lęku i paniki, rozdrażnienie;
    • nietypowo dla tego schorzenia u mnie skoki ciśnienia krwi ale mogą być w wyniku lęku i paniki(taki mechanizm), bo tylko wtedy wzrasta...nieodłącznie;
    • tycie w szalonym tempie;
    • marznięcie, obniżona temperatura ciała- czasami pod kołdrą nie mogę się rozgrzać, jest mi zimno jakby od środka, gęsia skórka i telepawki( ciśnienie i cukier podczas tego objawu w normie);
    • wypadanie włosów( okresowo przez dwa, trzy miesiące);
    • osłabienie koncentracji, osłabienie pamięci;
    • zaburzenia cyklu miesiączkowego i trudności z zajściem w ciążę
    • zaparcia, wzdęcia;
    • sucha i swędząca skóra głowy;a nad ranem tłusta grzywka...
    • apatyczny wyraz twarzy, poranne obrzęki wokół oczu;
    • nocne mrowienie oraz drętwienie dłoni i przedramion, jak coś szyję ręcznie to palce mi drętwieją...i przy innych precyzyjnych pracach...
    • zawroty głowy, dziwne uczucie, jakby pływania....
    • obniżenie popędu seksualnego w porównaniu z okresem z przed kilku lat...

Czy naturalny preparat z jodem tj. Kelp może zaszkodzić przy hashimoto? w ogóle przy tarczycy, czy nie ma przeciwwskazań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 16:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki też witam was w ten zimowy wieczorek. Dziś nie byłam w stanie do was wcześniej zajrzeć bo cały dzień prawie przespałam. Nie wiem co się zemną dzieje :(. A co tam u was jak mija dzionek ?
    mazurcia tez mi się wydaje że to dobry znak i może ten cykl będzie tym szczęśliwym.
    Ciesze się gadgeto że dobrze się już czujesz, a rzeczywiście u mnie to w ogóle był by paraliż jak by mieli taką zimę jak w Polsce.
    Wosabko może to było zagnieżdżanie zarodka w tym czasie i dla tego temp spadła. Dmucham na nią żeby teraz pięła się ciągle do góry.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja Mafio!!! cisza widzę dziś !!
    Mój M pojechał wlaśnie do pracy więc cykl na straty jednak pójdzię!!
    Ale oby wszystko wypaliło w lutym z ta inseminacją!! Test ovu dziś negatywny a i serduszek nie było dziś bo nie było czasu za bardzo!!
    No i znowu tydzień samotności !!!:-( :-)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzieweczki :) Dzisiaj wszystkie z doskoku.

Wosebko, skoro spadek był jednorazowy, a temperatura już wróciła na swoje (wysokie) miejsce, to nie ma się czym przejmować.

Miłego wieczorku Wam życzę! I do skrobnięcia jutro rano. PA!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. A z moich piątkowych deklaracji, że wynajdę nowe ciekawe pozycje wyszły nici, bo wróciliśmy wieczorem od znajomych i byłam tak zmęczona, że padłam jak kawka :/ A w sobotę M pracował do późnej nocy, a ja nie wytrzymałam w oczekiwaniu, tylko ucięłam komara. Może dziś uda się nadrobić ;)

W rezultacie serduch mało, ale co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 20:19

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia mało ale może skutecznie :) trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY WIECZÓR ;-)Skończyłam pisanie cv i listu motywacyjnego...jak za mało jest doświadczenia i certyfikatów to źle ale jak za dużo, to też do dupy...bo jak to ogarnąć w całość...cóż...a m. śpi i czeka na gotowca, szkoda, że mu się przypomniało, że te cv do 21.01...a prosiłam go wcześniej,to nie miał czasu...dobrej nocy...do ranka...zamówiłam już termometr z rozciągniętą skalą a przy łóżu będzie leżeć kołderka gruba, by nie stłuc termometra...ale powiem Wam, że mogłam nie skubać tej gumowej nasadki, to rtęć nie wypadłaby na pewno...nie miałaby jak...a tak z cztery kuleczki wypadły...ale już wyzbierałam...mokrymi chusteczkami...myślę, że we wtorek powinien być nowy termometr, to w środę pomiar już będzie...
    Elektroniczy mnie zawodzi od początku...za duże rozbieżności...trudno...
    ...no idę spać już kochane...wreszcie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co by się nie działo, jestem mega happy! Mój wykres pięknie pnie się w górę, owulacja jak byk zaznaczona czerwoną krechą! Powiem Wam, że jest to mój pierwszy tak ustabilizowany cykl. Wcześniej miałam skoki, góry, doliny, a teraz jest pięknie! Aż sama nie mogę się nadziwić. Ale ale ... nie podniecam się zbytnio, bo cały czas wisi nade mną ta myśl, że ciężki przypadek ze mnie o zafasolkowanie, więc czekam powiedzmy że w spokoju do końca stycznia.

Gina znowu musiałam odmówić :( Nie wyrobiłabym się na dzień babci i dziadka w szkole. Siet. No trudno. Takie życie.

Miłego poniedziałku i do napisania :)

nick nieaktualny, mauysia, nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej z rana;)

uaktualnilam wykres ale coś czuje ze @ przyjdzie niedlugo bo nawet szyjka nisko już jest.

teraz bede wa nadrabiac w czytaniu;)

a.png
    a.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ