X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam żeby uaktualnić tabelkę - teraz i ovu i FF zmieniło mi termin następnej @.

BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
    anna_w...............10...................31lat.......FASOLINKA................lubelskie (27.09.2013)
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    Nina82...............9...................30lat.......22.01..............śląskie
    Malvinka.............4.....................25lat.......23.01...............dolnośląskie
    blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    Shagga_80........3.....................32lat.......30.01.................łódzkie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
    anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
    Amicizia ......4 ODWOŁANE……….26 lat.......03.02................małopolskie
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
    muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
    glazik22..............1...................22 lata......04.02.............podkarpackie
    ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
    AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
    Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
    gocha04.............8....................27lat.......13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia........7..ODWOŁANE......30lat.......14.02...........łódzkie
    Mała29.............90...................29lat.......15.02................Wielka Brytania
    Fedra..................54.................28lat......16.02.................małopolskie
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................lubuskie
    Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
    patik....................2...................24lata......?????................śląskie.
    kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    aneczkaaa1985...31................27 lat......?????................warm-mazurskie

A teraz zmykam, pora wstać z wyrka :) Miłej niedzieli życzę :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She kochana chyba, że jakimś fuksem i za pomocą jakiegoś dezertera z falstartu o ile to możliwe, bo nie <3 do końca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia- ten zbity termometr to dobry znak---> patrz nasza Bella ;P
    co do Hashimoto- pierwszy raz stykam sie z objawami o ktorych wspomnialas... :( nie mialam ani jednego ani drugiego...

a tak w ogole to witam wszystkie i kazda z osobna w to zimne popoludnie
    u mnie sniegu nasypalo tyle ze prawie nie widze auta na parkingu hehe... :)
    u Malej to w takiej sytuacji to chyba bylby juz totalny paraliz calego kraju ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko już doczytałam wsjo...czy ft 3 i ft 4 mogą wskazywać na hashimoto, czy trzeba robić dodatkowe badania, np. usg, bo bez tego nie widać w wynikach? ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mazurciu- fT3 i fT4 moga posrednio wskazywac na Hashimoto ( glownie fT4 ) ale najbardziej miarodajne jest badanie p/cial p/Tpo i p/TG bo to one swiadcza o zaistnieniu procesu autoimmunologicznego. nawet usg moze niczego nie wykryc- u mnie tak bylo bo na usg obraz mojej tarczycy byl calkowicie prawidlowy, poziomy TSH ft4 i ft3 rowniez. Tylko te wysokie miana p/cial...:( podejrzewasz cos u siebie kochana?

mauysia---> a dzisiaj to Ty sie skradasz cichaczem nu nu nu ;D
    teraz ja przygotuje teren, fanfary, rozrzuce galazki oliwne a Ty sie pojawiaj hehe... :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, ja właśnie walczę z rosołem - od kilku miesięcy gotuję bez glutaminianiu i wciąż nie przyzwyczaiłam się do smaku więc rosół co niedziela jest wyzwaniem,dlatego też zaglądam do Was :)

Gadgetko dziś myślałam o Tobie idąc z kościoła,heheh, tak zastanawiałam się -widać już coś Twoją ciążę, brzuszek już zaczął się pojawiać :) ?
    Zmykam dalej do garów, ale będę w pobliżu, szczególnie,że z kompa słucham muzyki, bez tego ani rusz w kuchni, hehehe..a teraz na tapecie Mafia, pamiętacie jeszcze takie hiciory,heheh?

A po rosołku idę na sanki z chłopakami :)

gadgeta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze coś, przez wiele lat leczyłam się na tarczycę,ale w ciąży wychodziły mi dobrze badania i nawet nie musiałam nic brać - a jod miałam i tak w preparacie witaminowym i efekt taki,że od conajmniej 3 lat nic nie przyjmuję, badania Tsh i Ft4 robiłam zaraz po porodzie ostatnio...ale teraz ostatnio pomyślałam,że umówię się z ciocią - jest Endokrynologiem z Łodzi i przyjmuje w moim rodzinnym miasteczku co tydzień, to może akurat będzie w przyszły piątek,to bym się zbadała :) (tzn telefonicznie niech mi poleci badania, a na piątek bym wyniki miała...i tak nie mogę liczyć na refundację z prywatnego gabinetu,więc równie dobrze sama moge sobie zlecić co chce)....a może gadgetko Ty mi polecisz co na początek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 12:58

• Dora Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzieeczynyb w to zimowe leniwe popołudnie.
    Jestem juz po spacerku a taraz wcinam kiszonego ogora... mmmm jak jak kocham kiszone ogory. Dobrze,ze wolno je jesc w ciazy. Bo ze sledzikami w occie juz sie pozegnalam..

Życze wszytskim milego popoludnia...
    widzę,że kolejna fala testujacych sie zbliza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 18:10

Amicizia, gadgeta lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
    anna_w...............10...................31lat.......FASOLINKA................lubelskie (27.09.2013)
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    Nina82...............9...................30lat.......22.01..............śląskie
    Malvinka.............4.....................25lat.......23.01...............dolnośląskie
    blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    Shagga_80........3.....................32lat.......30.01.................łódzkie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    Woseba...............13......24lata.............02.02................południe Polski
    anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
    Amicizia ......4 ODWOŁANE……….26 lat.......03.02................małopolskie
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
    muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
    glazik22..............1...................22 lata......04.02.............podkarpackie
    ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
    AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
    Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
    gocha04.............8....................27lat.......13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia........7..ODWOŁANE......30lat.......14.02...........łódzkie
    Mała29.............90...................29lat.......15.02................Wielka Brytania
    Fedra..................54.................28lat......16.02.................małopolskie
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................lubuskie
    Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
    patik....................2...................24lata......?????................śląskie.
    kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    aneczkaaa1985...31................27 lat......?????................warm-mazurskie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)no mi pięknie owu wyznaczyło:)tak jak gin mówił ze była:)tyle ze martwi mnie ten wczorajszy spadek..czym on mógł być spowodowany....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł:) ale dzisiaj nic mi się nie chce to masakra:) zaraz wybieramy się na popołudniowy spacerek łabędzie podokarmiać:)
    buziaki dla wszystkich:)
    Wosebko, dzisiaj tempka wróciła na miejsce, nie martw się:) jest dobrze:)

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gadgetko...cały wachlarz objawów...w przeszłości wskazywałby na krótkotrwałą nadczynność...dreszcze, drżenia mięśni do połowy ciała, wychłodzenie itp. a teraz

• osłabienie, stałe zmęczenie;
    • ataki lęku i paniki, rozdrażnienie;
    • nietypowo dla tego schorzenia u mnie skoki ciśnienia krwi ale mogą być w wyniku lęku i paniki(taki mechanizm), bo tylko wtedy wzrasta...nieodłącznie;
    • tycie w szalonym tempie;
    • marznięcie, obniżona temperatura ciała- czasami pod kołdrą nie mogę się rozgrzać, jest mi zimno jakby od środka, gęsia skórka i telepawki( ciśnienie i cukier podczas tego objawu w normie);
    • wypadanie włosów( okresowo przez dwa, trzy miesiące);
    • osłabienie koncentracji, osłabienie pamięci;
    • zaburzenia cyklu miesiączkowego i trudności z zajściem w ciążę
    • zaparcia, wzdęcia;
    • sucha i swędząca skóra głowy;a nad ranem tłusta grzywka...
    • apatyczny wyraz twarzy, poranne obrzęki wokół oczu;
    • nocne mrowienie oraz drętwienie dłoni i przedramion, jak coś szyję ręcznie to palce mi drętwieją...i przy innych precyzyjnych pracach...
    • zawroty głowy, dziwne uczucie, jakby pływania....
    • obniżenie popędu seksualnego w porównaniu z okresem z przed kilku lat...

Czy naturalny preparat z jodem tj. Kelp może zaszkodzić przy hashimoto? w ogóle przy tarczycy, czy nie ma przeciwwskazań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 16:36

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki też witam was w ten zimowy wieczorek. Dziś nie byłam w stanie do was wcześniej zajrzeć bo cały dzień prawie przespałam. Nie wiem co się zemną dzieje :(. A co tam u was jak mija dzionek ?
    mazurcia tez mi się wydaje że to dobry znak i może ten cykl będzie tym szczęśliwym.
    Ciesze się gadgeto że dobrze się już czujesz, a rzeczywiście u mnie to w ogóle był by paraliż jak by mieli taką zimę jak w Polsce.
    Wosabko może to było zagnieżdżanie zarodka w tym czasie i dla tego temp spadła. Dmucham na nią żeby teraz pięła się ciągle do góry.

Woseba, Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja Mafio!!! cisza widzę dziś !!
    Mój M pojechał wlaśnie do pracy więc cykl na straty jednak pójdzię!!
    Ale oby wszystko wypaliło w lutym z ta inseminacją!! Test ovu dziś negatywny a i serduszek nie było dziś bo nie było czasu za bardzo!!
    No i znowu tydzień samotności !!!:-( :-)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzieweczki :) Dzisiaj wszystkie z doskoku.

Wosebko, skoro spadek był jednorazowy, a temperatura już wróciła na swoje (wysokie) miejsce, to nie ma się czym przejmować.

Miłego wieczorku Wam życzę! I do skrobnięcia jutro rano. PA!

Woseba, Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. A z moich piątkowych deklaracji, że wynajdę nowe ciekawe pozycje wyszły nici, bo wróciliśmy wieczorem od znajomych i byłam tak zmęczona, że padłam jak kawka :/ A w sobotę M pracował do późnej nocy, a ja nie wytrzymałam w oczekiwaniu, tylko ucięłam komara. Może dziś uda się nadrobić ;)

W rezultacie serduch mało, ale co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2013, 20:19

Rucia, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia mało ale może skutecznie :) trzymam kciuki :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY WIECZÓR ;-)Skończyłam pisanie cv i listu motywacyjnego...jak za mało jest doświadczenia i certyfikatów to źle ale jak za dużo, to też do dupy...bo jak to ogarnąć w całość...cóż...a m. śpi i czeka na gotowca, szkoda, że mu się przypomniało, że te cv do 21.01...a prosiłam go wcześniej,to nie miał czasu...dobrej nocy...do ranka...zamówiłam już termometr z rozciągniętą skalą a przy łóżu będzie leżeć kołderka gruba, by nie stłuc termometra...ale powiem Wam, że mogłam nie skubać tej gumowej nasadki, to rtęć nie wypadłaby na pewno...nie miałaby jak...a tak z cztery kuleczki wypadły...ale już wyzbierałam...mokrymi chusteczkami...myślę, że we wtorek powinien być nowy termometr, to w środę pomiar już będzie...
    Elektroniczy mnie zawodzi od początku...za duże rozbieżności...trudno...
    ...no idę spać już kochane...wreszcie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co by się nie działo, jestem mega happy! Mój wykres pięknie pnie się w górę, owulacja jak byk zaznaczona czerwoną krechą! Powiem Wam, że jest to mój pierwszy tak ustabilizowany cykl. Wcześniej miałam skoki, góry, doliny, a teraz jest pięknie! Aż sama nie mogę się nadziwić. Ale ale ... nie podniecam się zbytnio, bo cały czas wisi nade mną ta myśl, że ciężki przypadek ze mnie o zafasolkowanie, więc czekam powiedzmy że w spokoju do końca stycznia.

Gina znowu musiałam odmówić :( Nie wyrobiłabym się na dzień babci i dziadka w szkole. Siet. No trudno. Takie życie.

Miłego poniedziałku i do napisania :)

Woseba, mauysia, Shagga_80, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej z rana;)

uaktualnilam wykres ale coś czuje ze @ przyjdzie niedlugo bo nawet szyjka nisko już jest.

teraz bede wa nadrabiac w czytaniu;)

a.png
    a.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ