X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Co by się nie działo, jestem mega happy! Mój wykres pięknie pnie się w górę, owulacja jak byk zaznaczona czerwoną krechą! Powiem Wam, że jest to mój pierwszy tak ustabilizowany cykl. Wcześniej miałam skoki, góry, doliny, a teraz jest pięknie! Aż sama nie mogę się nadziwić. Ale ale ... nie podniecam się zbytnio, bo cały czas wisi nade mną ta myśl, że ciężki przypadek ze mnie o zafasolkowanie, więc czekam powiedzmy że w spokoju do końca stycznia.

Gina znowu musiałam odmówić :( Nie wyrobiłabym się na dzień babci i dziadka w szkole. Siet. No trudno. Takie życie.

Miłego poniedziałku i do napisania :)

hej Rucia:)no fakt masz super wykres:)oby taki był do konca:)
    bo mój to szkoda gadac..porażka na całej linii..podoba m isie tlyko do owu..a potem skacze jak chce:(wiec juz wiem że nic z tego i juz czekam na następny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 06:11

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_w wrote:
    Witajcie znowu, mam juz wynik bety 102,30 mUL/ml - jednak ciąża!!! ależ się cieszę :)) Dziękuję że trzymałyście kciuki oby dalej ładnie beta przyrastała. Ale się cieszę :)

gratuacje jeszcze raz;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny znalazłam taką informację:

Wartość temperatury zmierzonej o innej porze niż ustaliłaś możesz skorygować, aby była ona porównywalna z pozostałymi. Wystarczy do mierzonej wcześniej (niż ustaliłaś) temperatury dodać 0,1°C za każdą godzinę.
    Tymczasem, jeśli obudziłabyś się później niż zwykle, to od mierzonej temperatury należy odjąć 0,1°C za każdą godzinę opóźnienia.

Czy stosujecie to u siebie gdy obudzicie się np. godzinę później?

ja tez czasami tak robiłam;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Tak gadgetko...cały wachlarz objawów...w przeszłości wskazywałby na krótkotrwałą nadczynność...dreszcze, drżenia mięśni do połowy ciała, wychłodzenie itp. a teraz

• osłabienie, stałe zmęczenie;
    • ataki lęku i paniki, rozdrażnienie;
    • nietypowo dla tego schorzenia u mnie skoki ciśnienia krwi ale mogą być w wyniku lęku i paniki(taki mechanizm), bo tylko wtedy wzrasta...nieodłącznie;
    • tycie w szalonym tempie;
    • marznięcie, obniżona temperatura ciała- czasami pod kołdrą nie mogę się rozgrzać, jest mi zimno jakby od środka, gęsia skórka i telepawki( ciśnienie i cukier podczas tego objawu w normie);
    • wypadanie włosów( okresowo przez dwa, trzy miesiące);
    • osłabienie koncentracji, osłabienie pamięci;
    • zaburzenia cyklu miesiączkowego i trudności z zajściem w ciążę
    • zaparcia, wzdęcia;
    • sucha i swędząca skóra głowy;a nad ranem tłusta grzywka...
    • apatyczny wyraz twarzy, poranne obrzęki wokół oczu;
    • nocne mrowienie oraz drętwienie dłoni i przedramion, jak coś szyję ręcznie to palce mi drętwieją...i przy innych precyzyjnych pracach...
    • zawroty głowy, dziwne uczucie, jakby pływania....
    • obniżenie popędu seksualnego w porównaniu z okresem z przed kilku lat...

Czy naturalny preparat z jodem tj. Kelp może zaszkodzić przy hashimoto? w ogóle przy tarczycy, czy nie ma przeciwwskazań?

to można powiedzieć, że mam 90% z tych objawów:( prócz tycia i zaparć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

witaj Libra:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Libra wrote:

witaj Libra:)

nie przejmuj się tak tempką... jedna z dziewczyn tutaj na innym wątku zaszła w ciążę i wcale nie miała wyskokiej temperatury, bo miała w okolicy 36,6... także nic straconego:* teraz razem pozostało nam jedynie cierpliwie czekać

Woseba, mauysia, Rucia, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zobacz na mój wykres... niedługo dojdzie do tego, że owulację będę mieć w @:D... ciekawe czy w razie czego urośnie mi endometrium na odpowiednią grubość:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 06:54

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra tak popatrzec na te objawy to tez sporo z nich mam he;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    i zobacz na mój wykres... niedługo dojdzie do tego, że owulację będę mieć w @:D... ciekawe czy w razie czego urośnie mi endometrium na odpowiednią grubość:)

no owulacje ciekawie masz wyznaczona heh;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ruciu, Blondi, Wosebko i Libra!

Wosebciu --> a skąd gwarancja, że szalejące temperatury w drugiej fazie wykluczają ciążę? Z tego co wiem, to sporo z nas ma zwykle ładne, pnące się w górę wykresiki... kończące się okresem. Więc równie dobrze ładnie lecący w górę wykres mogłabyś skreślić. Napisałam Ci pod wykresem, co Ci proponuję :)

Muzarciu --> w takim razie czekamy na pomiary nowym termometrem... Ale to nie będzie rtęciowy, prawda? Nie wiem nawet, czy jeszcze rtęciowe w ogóle sprzedają.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam w ogóle minął Wam weekend dziewczynki? Mi nawet leciał dość wolno, co się rzadko zdarza. W sobotę zakupki w outlecie (biedny M, miał standardową traumę pozakupową), w niedzielę wizyta u moich rodziców z okazji Dnia Dziadka i Babci, sanki z dziubasem... Fajny, familijny weekend :)

Rucia, Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w sobote u rodziców a wczoraj u tesciów. Kubus zapraszał na przedstawienie z okazji dnia babci i dziadka u niego w przedszkolu

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :)
    Witam z rana, z pracy...i znów robię wszystko,żeby tylko nie pracować, tak strasznie mi się nie chce :( No ale zaraz będę musiała popracować, bo mam trochę roboty,a chcę wyjść wcześniej..muszę skoczyć do apteki po prezent dla mojej Mamy na dzień Babci :)
    U nas weekend też był milutki...choć nie obyło się bez małych zgrzytów,ale ogólnie bilans dodatni...teraz tylko pozostaje czekać do przyszłej środy :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    anna_w wrote:
    Witajcie znowu, mam juz wynik bety 102,30 mUL/ml - jednak ciąża!!! ależ się cieszę :)) Dziękuję że trzymałyście kciuki oby dalej ładnie beta przyrastała. Ale się cieszę :)

gratuacje jeszcze raz;)

Gratulacje!!
    Tabelka uaktualniona? :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, najświeższa jest na poprzedniej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 07:27

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Tak, najświeższa jest na poprzedniej stronie.

W międzyczasie sprawdziłam nawet,czy czasem ta którą ja wczoraj wstawiłam nie była już z nową fasolinką...i była :) O ja, gapa :)

A w ogóle to wiecie co? Wspominałyście ostatnio o pomelo no i skusiłam się i kupiłam (już dwukrotnie) i jestem wieeeeelką fanką tego owocu :) Zresztą Młody też - wczoraj zjedliśmy ćwierć wieeeeeeeeeelkiej Pameli, jak ja to mówię :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Ruciu, Blondi, Wosebko i Libra!

Wosebciu --> a skąd gwarancja, że szalejące temperatury w drugiej fazie wykluczają ciążę? Z tego co wiem, to sporo z nas ma zwykle ładne, pnące się w górę wykresiki... kończące się okresem. Więc równie dobrze ładnie lecący w górę wykres mogłabyś skreślić. Napisałam Ci pod wykresem, co Ci proponuję :)

Muzarciu --> w takim razie czekamy na pomiary nowym termometrem... Ale to nie będzie rtęciowy, prawda? Nie wiem nawet, czy jeszcze rtęciowe w ogóle sprzedają.

hej kochana:)powiem Ci ze juz w jednym z cykli próbowałam nie mierzyc temp po owu..i to mnie chyba bardziej stresowało i meczyło niz teraz jak mierze...przynajmniej wiem i co i jak..i poczekam jeszcze troche i z wykresami pójde do gina..moze on mi cos powie na podastwie tej mojej nieszczęsnej temperatury...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 07:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Jak tam w ogóle minął Wam weekend dziewczynki? Mi nawet leciał dość wolno, co się rzadko zdarza. W sobotę zakupki w outlecie (biedny M, miał standardową traumę pozakupową), w niedzielę wizyta u moich rodziców z okazji Dnia Dziadka i Babci, sanki z dziubasem... Fajny, familijny weekend :)

weekend nawet ok:)w sobote jak zawsze sprzątanie i zakupy:)a wieczorkiem przyszedł kolega m:)i ogladalismy mecz piłkarzy recznych na MŚ:)i popijaliśmy piwko:)a niedziela leniwa jak zawsze:)

Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:

weekend nawet ok:)w sobote jak zawsze sprzątanie i zakupy:)a wieczorkiem przyszedł kolega m:)i ogladalismy mecz piłkarzy recznych na MŚ:)i popijaliśmy piwko:)a niedziela leniwa jak zawsze:)

Ooo tak, no i piłka ręczna obowiązkowo też :) Chociaż w meczu z Koreą nie było już tyle emocji, co z meczu z Serbią, ale zawsze coś :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ