WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Klubu Anonimowych Mierzaczek Temperatury to wiecie jsk mi bylo dziwnie ze nie musze juz mierzyc jak juz zaszlam w ciaze? Normalnie mialam wyrzuty sumienia ze porzucilam termometr ;)

Shagga_80, mauysia, Woseba, Rucia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Przepraszam, jest tu jakaś z problemem niedowagi? :( czuje się samotna ;)

Rucia, ja wyglądam jakbym miała niedowagę...a przynajmniej wyglądałam,bo ostatnio przytyłam i nawet mi się to podoba, od razu biodra ładnie mi się zaokrągliły :) Ale ja to w ogóle mam tak,że mam chude nóżki, rączki i przez to jeszcze dziecinniej wyglądam :(
    Raz - na 3im roku studiów, w 9mcy przytyłam 9 kg i wtedy wyglądałam lepiej :)

A w ogóle,to ostatnio znalazłam swoje pomiary wagi z czasów ciąży (mam taki program kalendarzyk na kompie- swoją drogą to jak on pokazuje dni płodne to byłoby ich na 28 dni cyklu chyba 20 a na pewno 15 :) ) no i wyszło,że 17 maja 2010 ważyłam się ostatnio przed porodem (urodziłam 22ego) i ważyłam 59 kg..a już w dzień matki ważyłam 49 a za kilka dni już wróciłam do standardu 45...inna sprawa,że potem spadłam prawie do 39, tyle ten mój Żarłok wyciągnął ze mnie...tak więc u mnie ze spadkiem nie ma problemu,gorzej z przytyciem - jedyna metoda - jeść regularnie i dużo :)

o matko 39?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

Rucia, ja wyglądam jakbym miała niedowagę...a przynajmniej wyglądałam,bo ostatnio przytyłam i nawet mi się to podoba, od razu biodra ładnie mi się zaokrągliły :) Ale ja to w ogóle mam tak,że mam chude nóżki, rączki i przez to jeszcze dziecinniej wyglądam :(

A w ogóle,to ostatnio znalazłam swoje pomiary wagi z czasów ciąży (mam taki program kalendarzyk na kompie- swoją drogą to jak on pokazuje dni płodne to byłoby ich na 28 dni cyklu chyba 20 a na pewno 15 :) ) no i wyszło,że 17 maja 2010 ważyłam się ostatnio przed porodem (urodziłam 22ego) i ważyłam 59 kg..a już w dzień matki ważyłam 49 a za kilka dni już wróciłam do standardu 45...inna sprawa,że potem spadłam prawie do 39, tyle ten mój Żarłok wyciągnął ze mnie...tak więc u mnie ze spadkiem nie ma problemu,gorzej z przytyciem - jedyna metoda - jeść regularnie i dużo :)

o matko 39?

nooo, w najgorszych czasach mam tyle - a najczęściej 44kg max!
    Ale ja w ogóle jestem kurka,bo mam tylko 156 (a dokładnie 156,1 ostatnio endokrynolog Młodego zmierzyła mi :) ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 08:02

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

o matko 39?

nooo, w najgorszych czasach mam tyle - a najczęściej 44kg max!
    Ale ja w ogóle jestem kurka,bo mam tylko 156 (a dokładnie 156,1 ostatnio endokrynolog Młodego zmierzyła mi :) ).

ja mam 160cm wiec też malutka jestem nieługo moj synek mnie przerośnie;) he

Shagga_80 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

ja:)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, my kobity to jesteśmy wiecznie z siebie niezadowolone: albo nadwaga, albo niedowaga... zauważcie, że żadna z nas nie mówi, że waży tyle, ile trzeba :D

Shagga_80, Woseba, Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje panie!!!!
    Jaw wam weekend minął bo mi za szybko!!
    a teraz poczekam ze dwa dni na ovulkę wyowuluje się sama bez chłopa niestety :-(
    No ale cóż tak jak się spodziewałam tak i jest!!
    U mnie szaro buro i ponuro więc obiecałam że o 13 pryskam na basen!!!;-)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam moje panie!!!!
    a teraz poczekam ze dwa dni na ovulkę wyowuluje się sama bez chłopa niestety :-(

Hej Aga, widzę, że w tym cyklu temperaturowa samowolka :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś przy wzroście 162cm ważę 48 kg. Brak cycków, brak bioder. Spodnie kupuję w dziale dla nastolatek, bo rozmiar 34 jest na mnie za duży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam moje panie!!!!

Hej Aga, widzę, że w tym cyklu temperaturowa samowolka :D

Poprostu nie mierzę bo wiedziałam że chłopa nie będzie na owulaję he he he!! Więc się nie nakręcam ale od następnego cyklu wzorowo mierzyć będę!!!:-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuś przy wzroście 162cm ważę 48 kg. Brak cycków, brak bioder. Spodnie kupuję w dziale dla nastolatek, bo rozmiar 34 jest na mnie za duży.

ja moge oddac swoje biodra albo zaminic sie.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oddac kilka kilo za darmo hehehe;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:

A ja oddam cycka jek ktoś chce!!!:-)

• Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rucia ale co masz z tego powodu problem z zajściem?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:

A ja oddam cycka jek ktoś chce!!!:-)

Ja chcę, hehehe.

Chociaż zauważyłam,że jak mam w ogóle przytyć to wchodzi mi w pierwszej kolejności w brzuch (i np już wyglądam jakbym była w jakimś 5mcu ciążu - przy Kubie tak wyglądałam własnie;) ), potem w biodra i cycki :) Niestety w ostatnie najmniej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wg tego co ja wyczytałam w metody R to linia podstawowa powinna wg mnie być na poziomie 36,25 no i kurcze mnie wychodzi,że owu była 17stego a dziś już 4 dzień wyższych temperatur...Mauysia, co pomieszałam?

Ja tak zrozumiałam to co znalazłam tu:
    Kolejność postępowania przy interpretacji wykresu:

1. oznaczenie szczytu objawu śluzu (ostatni dzień występowania śluzu relatywnie najlepszej jakości w danym cyklu)
    2. obrysowanie kółkiem pierwszą wyższą temperaturę po szczycie, która jest wyższa od 6 niższych temperatur poprzedzających
    3. wsteczne ponumerowanie sześciu niższych pomiarów
    4. określenie linii podstawowej – przechodzi ona przez najwyższą z przedwzrostowej szóstki,
    5. oznaczenie dalszych temperatur wyższych – trzecia z nich musi być wyższa od linii podstawowej o 0,2 stopnia, wtedy wieczorem tego dnia możemy uznać jako początek niepłodności poowulacyjnej
    6. jeżeli trzecia wyższa nie spełnia tego warunku, należy czekać na czwarty wyższy pomiar, nie musi on być jednak wyższy o 0,2 stopnia, wystarczy, że znajdzie się nieco ponad linią podstawową – wieczór czwartego dnia jest początkiem niepłodności bezwzględnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Lekarka powiedziała mi kiedyś, że niedowaga nie przeszkadza w zajściu, bardziej nadwaga. Obserwując obecny cykl, gdzie biorę wspomagacze, stwierdzam, że to bardziej chyba jest problem " czegoś za mało, czegoś za dużo ". Hormony niby ok. Nie wiem gdzie leży przyczyna tak naprawdę. To tylko moje gdybania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 08:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej moje kochane dziewczynki...jak u Was poniedziałek?

Mój m. poszedł do pracy, uparty...może od jutra urlop weźmie...chory jest, to z <3 nici...ale trudno...

...dziś mnie z kolei od rana głowa boli ale wiem od czego, od niewyspania...

Zaparzę pokrzywę i zaczynam dzień...chociaż bardzo późno ale co mi tam...mniej czasu a pracy tyle samo...

Rozpoczęłam kurację pokrzywową...3 dzień piję herbatkę z pokrzywy...zobaczymy jakie będą efekty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:

Lekarka powiedziała mi kiedyś, że niedowaga nie przeszkadza w zajściu, bardziej nadwaga. Obserwując obecny cykl, gdzie biorę wspomagacze, stwierdzam, że to bardziej chyba jest problem " czegoś za mało, czegoś za dużo ". Hormony niby ok. Nie wiem gdzie leży przyczyna tak naprawdę. To tylko moje gdybania.

to jest może tak jak mówi mój gin... jest ok, tylko trochę szczęścia brakuje...

‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ