plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra wrote:Beata wrote:Blondi to może bardzo dobry znak!
Fedruś czyli już konkretnie robicie bez refungdacji? coś kojarzę ze kiedyś mówiłas o kwietniu dobrze zapamiętałam?
tak dobrze pamiętasz w kwietniu się wybieramy do Kliniki tak gdzieś po świętach a przed świętami planujemy jeszcze wyjechać na tydzień w góry bo jakby się tak udało to z wyjazdami moze być problem
o refundacji długo rozmawialiśmy i prawda jest taka że najprawdopodobniej się rzad z tego wycofa bo do tej pory nie ma procedur i wytycznych czyli pewnie będzie jak zawsze najpierw rzucili by się ludzie ucieszyli a potem rozłozą ręce ze inni ich zablokowali
MASZ RACJE super jeszcze sie zrelaksujecie odpoczniecie i bezstresowo zgłosicie sie, ale rozumiem że to juz wszystko dopoięte i wtedy nastąpi zabieg* nie będzie już żadnych długotrwałych obserwacji prwda?
hmmm no te 5000 to do przezycia myslalam że to ponad 15000
takze życzę Wam szczęścia
p.s. Ciebie nie wywala.. to jednak szczęściara troche jesteśOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Shagga_80 wrote:Nooo, ja popracowałam sobie trochę i wpadam na chwilę tu do Was znów
Dora,ja mam Orh+ i nikt mi nie mówił,że to może być problem i nawet Mąż nie miał badanej grupy krwi - a dopiero niedawno okazało się,że ma A+ więc Kuba też ma szanse na taką krew a nikt mi nic nie mówił i nic też nie było... chyba coś za dużo czytaszJa wiem,że jest tak - bada się grupę krwi matki - jeśli ma rh- (jakąkolwiek) wtedy trzeba zbadać krew ojcu czy nie ma czasem rh + wtedy jest ryzyko konfilktu serologicznego (ale znam do najmniej 2 babeczki z takim przypadkiem i nie było to niewiadomo jakie nieszczęści).
Co do znieczulenia, to ja rodziłam bez znieczulenia - dostałam jedynie dożylnie relanium i przeżyłam i fakt,że w moim Szpitalu nie mieli znieczulenia,ale ja nawet o tym nie myślałam...zresztą o porodzie nie myślałam w ogóle przez 9 m-cy,więc jeśli Ty już się nad tym wszystkim zastanawiasz to chyba dużo za wcześnie, nie stresuj się Babeczko:) A w ogóle polecam Szkołę Rodzenia - mnie dużżżżżżżżżżo dała.
Wyluzuj Dora
Shagga ja mam rh- a moj m.rh+ wiec uwazam ze moim obowiazkiem jest posiadac wiedze na ten temat!!! To samo tyczy sie mojej niedoczynnosci tarczycy w ciazy.
Nie wyobrazam sobie tkwic w jakiejs niewiedzy. Mi wlasnie wiedza i odpowidnie dzialania daja najwiekszy spokoj.
A co do porodu wlasnie szwagierka mi powiedziala,ze u nich tez jest gaz rozweselajacy. Ona rodzi w marcu a ja jej strasznie kibicuje. Wiec sie zorientowalam przy okazji w temacie.
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
gocha04 wrote:Beata wrote:Tak dziewczyny Dora ma rację ale ona ma Rh- i wtedy moze wystąpić konflikt ale nigdy jak kobieta ma RH+
to jeżeli ja mam ARh+ to już nie istotne jaką grupę ma mój M? bo jego to na zbadanie grupy krwi chyba nie zaprowadze, bo on mdleje;/ i przy porodzie też go nie będzie (ale to akurat mi nie przeszkadza, ważne żeby był w miarę blisko). Dopiero na morfologie pójdzie jak będzie badania do pracy robił.
to juz kochana zalezy od lekarza bo ja tez mam A Rh+ ale lekarz kazał zrobić mężowi nie wiem po co... bo z tego co powszechnie wiadomo to jak kobieta ma plus to nie istnieje ryzyko zadnego konfliktuShagga_80 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
uff no to dobrze, że chociaż jednego problemu mniej. Dzięki Beciu:)
Beata lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
kopciuszku jak wyskakuje Ci bład i jest napisane spróbuj później to nie wychodź z tego tylko próbuj... i w końcu wchodzi... ja próbuję do skutku
strasznie to męczące ale w większości sie udajeFedra lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:gocha04 wrote:uff no to dobrze, że chociaż jednego problemu mniej. Dzięki Beciu:)
Gosia ale my panikary jestesmy co?
Może nie tyle panikary co nie potrzebne mam dodatkowe problemy. Wystarczy, że mam PRL poza normą, cienkie endometrium i niski progesteron, a poza strefą dotyczącą ciąży chore zatoki i weiczne bóle głowy:)👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
zosia-ktosia wrote:dowiedziałam sie właśnie że była M jest w ciąży.. ma termin na 12 września:)
życie bywa przewrotne..
Zosiu daj spokój....! a co Cię to ... przeciez nie z nim!
z nim też miała tak wiec powinno być wszystko ok
zobaczysz i wy sie doczekacie tylko potrzeba trochę czasuWoseba, Effcia28 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:A skoro zgłosicie się tam w kwietniu, to kiedy nastąpi DZIEŃ 0, czyli zapłodnienie jajeczka, a potem umieszczenie go w Tobie
? To kwestia dni/tygodni?
wszystko zalezy jak wypadnie mi cykl
ja tam chcę iść już po świętach bo cykl mi wypadnie (początek) gdzieś w połowie a od pierwszego dnia musze brać zastrzyki jesli wszystko pójdzie dobrze to pewnie będzie to w maju gdzieś na poczatkuBeata, mauysia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
gocha04 wrote:Beata wrote:gocha04 wrote:uff no to dobrze, że chociaż jednego problemu mniej. Dzięki Beciu:)
Gosia ale my panikary jestesmy co?
Może nie tyle panikary co nie potrzebne mam dodatkowe problemy. Wystarczy, że mam PRL poza normą, cienkie endometrium i niski progesteron, a poza strefą dotyczącą ciąży chore zatoki i weiczne bóle głowy:)
no to Cię trochę pociesze....
ja całe zycie cierpię na migreny, i jedyny okres kiedy ani razu nie bolała mnie gowa to włąsnie ciąza... to był naprawdę błogi okres
a jak imasz poziom prl?Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:zosia-ktosia wrote:dowiedziałam sie właśnie że była M jest w ciąży.. ma termin na 12 września:)
życie bywa przewrotne..
Zosiu daj spokój....! a co Cię to ... przeciez nie z nim!
z nim też miała tak wiec powinno być wszystko ok
zobaczysz i wy sie doczekacie tylko potrzeba trochę czasu
Zosiu becia ma racje:)jeszcze i Ty bedziesz miała slicznego bobaska:)będzie dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 11:52
Beata, mauysia lubią tę wiadomość
-
Woseba wrote:Beata wrote:wow Wosebko jaki wyskok u Ciebie
no niezły:)jeszcze chyba takiego nie miałam:)
oj trzymam gorąco no i te bóle....Woseba lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Sluchajcie ja nie pisalam tu zeby Was straszyc grupa 0. Zreszta konflikt serologiczny a konflikt grup glownych krwii to tez dwie rozne sprawy.
O konflikcie grup glownych wiem tyle co Wam podalam w linku. Jak bym miala gr O to bym sie o to zapytala lekarza ot i tyle.
Skoro mozna tu pisac o jajkinkach, sluzie macicy, hormonach to i chyba mozna cos napisc o konflikcie ... dlaczego zaraz uwazacie ze za duzo czytam?!
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥