plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia mnie tez własnie to miałam napisac ze zajrzę za 3 godziny spr. czy sie poprawiło bo co chwila mi wyrzuca posty...
to co uciekamy zbiorowo?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:Fedri, no to fajnie, że sprawy idą do przodu! A w końcu czekacie do tej refundacji, czy chcecie zacząć wcześniej?
nie będziemy raczej czekać do refundacji bo w naszym przypadku to koszt in vitro będzie około 5000 plus minus, bo badania mam porobione w lux medzie a w naszym przypadku to jest koszt zastrzyków i koszt procedury jedynie... a ja nie mogę dłużej czekać bo moja rezerwa jajnikowa jest słaba więc szkoda nam czasu
Rucia no w sumie to faktycznie wygląda jak kotek zobaczymy czy domaluje się też tłów i ogonekmauysia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
gocha04 wrote:Beata będziemy przeżywać jak mrówki okres hehe ale twój horoskop się sprawdzi i nie doczekasz się @, bo urodzinki 17 lutego, a termin @ na 12. Wszystko się zgadza:)
heheh zapamiętałaś?
oby oby bęę najszczęśliwszą kobietą pod słońcem \
,,,,, ale nie to nie może być.... u mnie na wszytsko trzeba czekac..Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:Fedrus tak bo tak jak pisałam jet ona bardzo rzadka więc potrzebna,
ja tez sie zaglębiałam w tym temacie bo ma ja mój mąż, i tak myslałam że w razie czego to ja mu nie mogłabym oddać krwi a on mi tak bo tą grupę można dać chyba każdemu, natomiast dla Was tylko ta sama grupa
co do jajników to dziwen.... aż prawie dwukrotnie wzrastają?
u nas na szczęście teściu ma taką grupę więc stwierdziliśmy kiedyś że jakby coś to będziemy się wspierać krwią na wzajem
no musi urosnąć jajnik weź pod uwagę ile ma pęcherzyk jak urośnie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Shagga_80 wrote:Nooo, ja popracowałam sobie trochę i wpadam na chwilę tu do Was znów
Dora,ja mam Orh+ i nikt mi nie mówił,że to może być problem i nawet Mąż nie miał badanej grupy krwi - a dopiero niedawno okazało się,że ma A+ więc Kuba też ma szanse na taką krew a nikt mi nic nie mówił i nic też nie było... chyba coś za dużo czytaszJa wiem,że jest tak - bada się grupę krwi matki - jeśli ma rh- (jakąkolwiek) wtedy trzeba zbadać krew ojcu czy nie ma czasem rh + wtedy jest ryzyko konfilktu serologicznego (ale znam do najmniej 2 babeczki z takim przypadkiem i nie było to niewiadomo jakie nieszczęści).
Co do znieczulenia, to ja rodziłam bez znieczulenia - dostałam jedynie dożylnie relanium i przeżyłam i fakt,że w moim Szpitalu nie mieli znieczulenia,ale ja nawet o tym nie myślałam...zresztą o porodzie nie myślałam w ogóle przez 9 m-cy,więc jeśli Ty już się nad tym wszystkim zastanawiasz to chyba dużo za wcześnie, nie stresuj się Babeczko:) A w ogóle polecam Szkołę Rodzenia - mnie dużżżżżżżżżżo dała.
Wyluzuj Dora
Shagga lekarka mi zlecila badania na grupe zanim jeszcze bylam w ciazy. I ja mam wlasnie czynnik rh- a moj maz ma rh+. I zagraza nam konflikt jak juz pisalam. Nie uwazam zebym za duzo czytala. Dzieki temu ze czytam to przynajmniej w pore zwiekszylam dawke leku na tarczyce a tak tkwilabym w niewiedzy do kolejnej wizyty u gina. W moim przypadku zalecane jest czeste bad. krwi na obecnosc przeciwcial.
To normalne postepowanie a nie jakas panika.
Bratowa rodzi w marcu. Jestem z nia w stalym kontakcie, to chyba normalne ze zainteresowal mnie temat porodu.
Beata lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Blondi to może bardzo dobry znak!
Fedruś czyli już konkretnie robicie bez refungdacji? coś kojarzę ze kiedyś mówiłas o kwietniu dobrze zapamiętałam?Blondi22 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
problem mają z bazami danych gdzieś zrobiła im się dziura i serwer nie wydala z tego co widze administracja jest powiadomiona możliwe że coś robią dlatego przymula a niechcą zamykać strony widocznie
więc trzeba się uzbroić w cierpliwość niestety na działanie strony nie tylko ma wpływ ilość informacji czy też ilość osób kożystających...weźmy pod uwagę niesprzyjające warunki atmosferyczne które mogą tak naprawdę wszystko utrudnićgocha04 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Beata wrote:Fedrus tak bo tak jak pisałam jet ona bardzo rzadka więc potrzebna,
ja tez sie zaglębiałam w tym temacie bo ma ja mój mąż, i tak myslałam że w razie czego to ja mu nie mogłabym oddać krwi a on mi tak bo tą grupę można dać chyba każdemu, natomiast dla Was tylko ta sama grupa
co do jajników to dziwen.... aż prawie dwukrotnie wzrastają?
u nas na szczęście teściu ma taką grupę więc stwierdziliśmy kiedyś że jakby coś to będziemy się wspierać krwią na wzajem
no musi urosnąć jajnik weź pod uwagę ile ma pęcherzyk jak urośnie
no u mnie jeszcze szwagier... no włąsnie a jak to jest z tymi grupami.. jesli moi tesciowie mają inne grupy to skąd wzieła sie grupa O?Oliwka 2006
-
Dora wrote:Shagga_80 wrote:Nooo, ja popracowałam sobie trochę i wpadam na chwilę tu do Was znów
Dora,ja mam Orh+ i nikt mi nie mówił,że to może być problem i nawet Mąż nie miał badanej grupy krwi - a dopiero niedawno okazało się,że ma A+ więc Kuba też ma szanse na taką krew a nikt mi nic nie mówił i nic też nie było... chyba coś za dużo czytaszJa wiem,że jest tak - bada się grupę krwi matki - jeśli ma rh- (jakąkolwiek) wtedy trzeba zbadać krew ojcu czy nie ma czasem rh + wtedy jest ryzyko konfilktu serologicznego (ale znam do najmniej 2 babeczki z takim przypadkiem i nie było to niewiadomo jakie nieszczęści).
Co do znieczulenia, to ja rodziłam bez znieczulenia - dostałam jedynie dożylnie relanium i przeżyłam i fakt,że w moim Szpitalu nie mieli znieczulenia,ale ja nawet o tym nie myślałam...zresztą o porodzie nie myślałam w ogóle przez 9 m-cy,więc jeśli Ty już się nad tym wszystkim zastanawiasz to chyba dużo za wcześnie, nie stresuj się Babeczko:) A w ogóle polecam Szkołę Rodzenia - mnie dużżżżżżżżżżo dała.
Wyluzuj Dora
Shagga lekarka mi zlecila badania na grupe zanim jeszcze bylam w ciazy. I ja mam wlasnie czynnik rh- a moj maz ma rh+. I zagraza nam konflikt jak juz pisalam. Nie uwazam zebym za duzo czytala. Dzieki temu ze czytam to przynajmniej w pore zwiekszylam dawke leku na tarczyce a tak tkwilabym w niewiedzy do kolejnej wizyty u gina. W moim przypadku zalecane jest czeste bad. krwi na obecnosc przeciwcial.
To normalne postepowanie a nie jakas panika.
Bratowa rodzi w marcu. Jestem z nia w stalym kontakcie, to chyba normalne ze zainteresowal mnie temat porodu.
oj Dorka wyczuwam szalejące hormony
Shaaggi chodziło o to że czasmi warto wrzucić na luz bo ja osobiście znam przypadek że dziewczyna jak zaszła w ciaze czytała bardzo dużo i o bardzo dziwnych rzezcach i wpadła w paranoje będąc w ciaży musiała chodzić do psychologa bo miała wrazenie ze wszystko jest złe i że jej dziecku w jej brzuchu grozi niebezpieczeństwo
nie odbieraj wypowiedzi tej jako atak rozumiem Twoje hormony ale zrozum i Nas jak napisałaś o grupie krwi 0Rh+ to ja naprzykład wpadłam w panikęBeata, Shagga_80 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Beata wrote:Blondi to może bardzo dobry znak!
Fedruś czyli już konkretnie robicie bez refungdacji? coś kojarzę ze kiedyś mówiłas o kwietniu dobrze zapamiętałam?
tak dobrze pamiętasz w kwietniu się wybieramy do Kliniki tak gdzieś po świętach a przed świętami planujemy jeszcze wyjechać na tydzień w góry bo jakby się tak udało to z wyjazdami moze być problem
o refundacji długo rozmawialiśmy i prawda jest taka że najprawdopodobniej się rzad z tego wycofa bo do tej pory nie ma procedur i wytycznych czyli pewnie będzie jak zawsze najpierw rzucili by się ludzie ucieszyli a potem rozłozą ręce ze inni ich zablokowaliBeata lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Beata wrote:Tak dziewczyny Dora ma rację ale ona ma Rh- i wtedy moze wystąpić konflikt ale nigdy jak kobieta ma RH+
to jeżeli ja mam ARh+ to już nie istotne jaką grupę ma mój M? bo jego to na zbadanie grupy krwi chyba nie zaprowadze, bo on mdleje;/ i przy porodzie też go nie będzie (ale to akurat mi nie przeszkadza, ważne żeby był w miarę blisko). Dopiero na morfologie pójdzie jak będzie badania do pracy robił.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Beata no pewnie, że pamiętam:) i cały czas łącze fakty.
Beata lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6