plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:Fedra wrote:Beata wrote:Blondi to może bardzo dobry znak!
Fedruś czyli już konkretnie robicie bez refungdacji? coś kojarzę ze kiedyś mówiłas o kwietniu dobrze zapamiętałam?
tak dobrze pamiętasz w kwietniu się wybieramy do Kliniki tak gdzieś po świętach a przed świętami planujemy jeszcze wyjechać na tydzień w góry bo jakby się tak udało to z wyjazdami moze być problem
o refundacji długo rozmawialiśmy i prawda jest taka że najprawdopodobniej się rzad z tego wycofa bo do tej pory nie ma procedur i wytycznych czyli pewnie będzie jak zawsze najpierw rzucili by się ludzie ucieszyli a potem rozłozą ręce ze inni ich zablokowali
MASZ RACJE super jeszcze sie zrelaksujecie odpoczniecie i bezstresowo zgłosicie sie, ale rozumiem że to juz wszystko dopoięte i wtedy nastąpi zabieg* nie będzie już żadnych długotrwałych obserwacji prwda?
hmmm no te 5000 to do przezycia myslalam że to ponad 15000
takze życzę Wam szczęścia
p.s. Ciebie nie wywala.. to jednak szczęściara troche jesteś
jakby tak zliczyć wszystkie wizyty wszystkie badania i inne pierdoły i dodać do tego cene zastrzyków i samej procedury to pewnie wyjdzie około 12 tyś ale Nam się to rozłożyło w czasie no i duzo robiliśmy w lux medzie
tak naprawdę wszystko zalezy od tego czy wszystko jest w pożądku czy nie ma jakiegoś zapalenia i bakteri to na pewno trzeba będzie jeszcze sprawdzić czyli posiew Nas jeszcze czeka ale to zrobimy albo tuż przed świętami albo zaraz po żeby mieć wyniki na świeżo...
teraz tylko się modlić zeby się jakieś gówno znowu nie przyplątało ehhh17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
chyba w październiku miałam badaną i była ok 30ng, a teraz jeszcze musze sobie powtórzyć tylko przez te zatoki nie poszłam.
Ja z zatokami i bólami głowy też od dzieciństwa walcze i czasem mam ochotę obciąć ta durną banie, żeby nie bolała.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Woseba ja ci mówię że ten wykres będzie dla ciebie szczęsliwy.. ten mega spadek i teraz temp wysoko poszła..
może i będę mamą jeszcze raz. zobaczymy.
no M byłej nawet kijem by nie ruszyłtaka ma do niej awersję..
jednak to prawda że z miłości do nienawiści jeden krok.Woseba, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dora wrote:Shagga_80 wrote:Nooo, ja popracowałam sobie trochę i wpadam na chwilę tu do Was znów
Dora,ja mam Orh+ i nikt mi nie mówił,że to może być problem i nawet Mąż nie miał badanej grupy krwi - a dopiero niedawno okazało się,że ma A+ więc Kuba też ma szanse na taką krew a nikt mi nic nie mówił i nic też nie było... chyba coś za dużo czytaszJa wiem,że jest tak - bada się grupę krwi matki - jeśli ma rh- (jakąkolwiek) wtedy trzeba zbadać krew ojcu czy nie ma czasem rh + wtedy jest ryzyko konfilktu serologicznego (ale znam do najmniej 2 babeczki z takim przypadkiem i nie było to niewiadomo jakie nieszczęści).
Co do znieczulenia, to ja rodziłam bez znieczulenia - dostałam jedynie dożylnie relanium i przeżyłam i fakt,że w moim Szpitalu nie mieli znieczulenia,ale ja nawet o tym nie myślałam...zresztą o porodzie nie myślałam w ogóle przez 9 m-cy,więc jeśli Ty już się nad tym wszystkim zastanawiasz to chyba dużo za wcześnie, nie stresuj się Babeczko:) A w ogóle polecam Szkołę Rodzenia - mnie dużżżżżżżżżżo dała.
Wyluzuj Dora
Shagga ja mam rh- a moj m.rh+ wiec uwazam ze moim obowiazkiem jest posiadac wiedze na ten temat!!! To samo tyczy sie mojej niedoczynnosci tarczycy w ciazy.
Nie wyobrazam sobie tkwic w jakiejs niewiedzy. Mi wlasnie wiedza i odpowidnie dzialania daja najwiekszy spokoj.
A co do porodu wlasnie szwagierka mi powiedziala,ze u nich tez jest gaz rozweselajacy. Ona rodzi w marcu a ja jej strasznie kibicuje. Wiec sie zorientowalam przy okazji w temacie.
Dorka Kochana chyba się faktycznie nakręciłaś bo drugi raz odpowiadasz Saggi na tego samego posta
spokojnie kochana wiadomo ze jeśli ma się jakiś problem to trzeba wiedzieć jak sobie z nim poradzić...
Nam tu raczej chodziło o Twoją informację że 0Rh to że jest źle...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra Woseba
ciągle mi sie mieszają Wasze avatary... gubię się błagam niech któras zmieni, jestem wzrokowcem, zapamiętuję kolory i ciągle lapię się na tym ze piszę coś do jednej z Was a za chwilę orientuje sie ze to ta druga napisałaWoseba lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
zosia-ktosia wrote:dowiedziałam sie właśnie że była M jest w ciąży.. ma termin na 12 września:)
życie bywa przewrotne..
Zosiu ja Ci powiem tak ja przeszłam załamanie jak się dowiedziałam ze była mojego M. zaszła w ciąże z jednym pracującym jajnikiem a ciąża była zagrożeniem dla jej życia, z tego co wiem ma 2 jak nie 3 dzieci a mojemu powiedziała kiedyś ze jakby się z nią ożenił to by miał teraz szczęśliwą RODZINĘ bo teraz to on jej nie ma tylko "tkwi w małżeństwie"...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
hehee no fakt i tu żółto i tu żółto, jak zmieni Fedra to będzie lipa, bo od samego początku ma tego kwiatka, ale motylek Woseby też ładny:)
Beata chyba musisz wolniej się przyglądać zdjęciom hehe:)👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Fedra wrote:zosia-ktosia wrote:dowiedziałam sie właśnie że była M jest w ciąży.. ma termin na 12 września:)
życie bywa przewrotne..
Zosiu ja Ci powiem tak ja przeszłam załamanie jak się dowiedziałam ze była mojego M. zaszła w ciąże z jednym pracującym jajnikiem a ciąża była zagrożeniem dla jej życia, z tego co wiem ma 2 jak nie 3 dzieci a mojemu powiedziała kiedyś ze jakby się z nią ożenił to by miał teraz szczęśliwą RODZINĘ bo teraz to on jej nie ma tylko "tkwi w małżeństwie"...
ale z niej franca... - a co na to M? -
nick nieaktualny
-
Zosia ryszyło cię to, że była M w ciąży?
Bo ja z twojego postu tego nie wywnioskowałam i zastanawiam się dlaczego dziewczyny cię pocieszają hmmm... ale tam srać na byłych, ważne żeby teraz było dobrze:)
Fedra laska to mma nawalone we łbie jak tak powiedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 12:03
Fedra lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
gocha04 wrote:chyba w październiku miałam badaną i była ok 30ng, a teraz jeszcze musze sobie powtórzyć tylko przez te zatoki nie poszłam.
Ja z zatokami i bólami głowy też od dzieciństwa walcze i czasem mam ochotę obciąć ta durną banie, żeby nie bolała.
heheh mam takie same odczucia co to bani ...
hmmm co do prolaktyny ja maminne przeliczniki ja mam w mIU/l
wiec nie wiem jak to przeliczyć...
a jaka masz norme?
w każdym bądź razie ja jak przeczytałam sój wynik to sie mega przeraziłam... może pamiętasz? bo miałam 656.4 a norma do 496.00
wiec byłam pewna że już po ptakach...
napisałam nawet na forum bociana do lekarza... jak chcesz mogę Ci wysłac link
i mojej gince też o tym mówiłam, obydwie powiedziały że wszystko jest ok że owulacja widoczna i taka prolaktyna w niczym nie przeszkadza...a w necie sie naczytałam że z taką to absolutnie nie zajdę..Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Dora wrote:Fedra mie ma zlych grup krwi. Tylko pewne polaczenia moga skutkowac pewnymi komsekwencjami. Wg mnie lepoej sie zapytac o to lekarza...
przyznaje szczerze wkurzyl mnie tekst ze za duzo czytam...
No widzimy właśnie
Doruś, shagga pewnie odczytała, że jesteś kłębkiem nerwów i martwisz się, dlatego napisała to żeby Cię uspokoićNie pisała przecież tego z pogardą
PEACE!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 12:07
Dora, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:zosia-ktosia wrote:dowiedziałam sie właśnie że była M jest w ciąży.. ma termin na 12 września:)
życie bywa przewrotne..
Zosiu ja Ci powiem tak ja przeszłam załamanie jak się dowiedziałam ze była mojego M. zaszła w ciąże z jednym pracującym jajnikiem a ciąża była zagrożeniem dla jej życia, z tego co wiem ma 2 jak nie 3 dzieci a mojemu powiedziała kiedyś ze jakby się z nią ożenił to by miał teraz szczęśliwą RODZINĘ bo teraz to on jej nie ma tylko "tkwi w małżeństwie"...
ale podła łajza z niej...!!!Fedra lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:Fedra Woseba
ciągle mi sie mieszają Wasze avatary... gubię się błagam niech któras zmieni, jestem wzrokowcem, zapamiętuję kolory i ciągle lapię się na tym ze piszę coś do jednej z Was a za chwilę orientuje sie ze to ta druga napisała
Beatko ale ja mam tego avatara od początku17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
no bardzo dziękuję *) mam nadzieję że będzie bardzo aktualny
taki pozytywny aż mi sie geba roześmiała jak zobaczyłam hehehWoseba lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Fedra wrote:Beata wrote:Fedra Woseba
ciągle mi sie mieszają Wasze avatary... gubię się błagam niech któras zmieni, jestem wzrokowcem, zapamiętuję kolory i ciągle lapię się na tym ze piszę coś do jednej z Was a za chwilę orientuje sie ze to ta druga napisała
Beatko ale ja mam tego avatara od początku
wiem wiemOliwka 2006