X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    A ja właśnie przesyłke od gadgetki dostałam!!!!
    No to z jej clo musi się udać w następnym cyklu!!!!:-):-)
    GADGECIU DZIĘKUJĘ BARDZO!!!:-)

No, na pewno są przez nią bezpośrednio obchuchane, więc masz ciąże jak w banku, Aga! :)

No to ja je pod poduszką będe trzymać może załapię he he!!!
    Oj jeszcze większą nadzieję mam na następny cykl!!!:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libruś to ja nie wyłapałam tej Twojej Fl? wstyd :(

właśnie Ty ją wyłapałaś i pierwsza to skomentowałaś pod poprzednim wykresem wykresem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    2 kreski wrote:
    witam
    jestem tutaj nowa i podobnie jak Wy stram sie o dzidziusia. mam mały problem i w zwiazku z tym prosze Was o pomoc.
    długosc moich cykli wynosi srednio 31 dni, 1dc przypadl na 11 stycznia. 20, 21 22,23 to dni kiedy bylo zblizenie. od 3 dni boli mnie brzuch non stop tak jak przed okresem sutki od wczoraj sa wrazliwe na dotyk takie nieprzyjemne uczucie, jesli chodzi o sluz to 21 stycznia byl taki wodnisty, sliski, nastepnego dnia juz bylo tak jakby sucho wczoraj i dzis jest wodnisty i taki kremowy, szyjka macicy po okresie byla wyskoko i twarda, wczoraj byla niziutko i taka rozpulchniona a dzisiaj jest tak wyskoko ze ledwo ja moge dotknac, nia moge sprawdzic czy jest otwarta czy zamknieta bo przesuniete jest wszystko do tyłu w strone kosci ogonowej. nie mierze jeszcze temp.
    prosze o pomoc, co mam o tym sadzic

Witaj
    narazie nic, jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy i rozpoznania, na moje oko z opisu to jestes świeżo po ovulce dopiero...
    takze czekaj, ale zyczę powodzenia :)

ja bym nawet stwierdziła, że może i przed owulką! działaj dalej

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczynki, w takim razie pozostało mi czekac, mam nadzieje ze sie udało:) chociaz, kto wie. nastepna @ przypada na 11.02

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Effcia28 wrote:
    wiecie co ja mam taka ochotę złamać zakaz i zrobić wszystko żeby w przyszłym miesiącu robić już test ciążowe-przemówcie mi do rozumu dziewczynki!!!

mi gin powiedział, żebym test zrobiła, jak mi się 2 tyg. @ spóźni... przy moich regularnych cyklach na pewno tyle nie wytrzymam:) no, mogę się wstrzymać z 5-7 dni góra!

Dwa tygodnie??? No nieee no trzeba się szanować, przecież nie jesteśmy jakimiś cyborgami!
    Jeśli do mnie ciotencja nie przyjdzie do 31.01 (czwartek) to chcę poczekać z testem do soboty. W weekend jakoś fajniej :)
    No chyba że @ zawita przed sobotą.

Nie chcę marnować ostatniego testu ciążowego ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Effcia28 wrote:
    wiecie co ja mam taka ochotę złamać zakaz i zrobić wszystko żeby w przyszłym miesiącu robić już test ciążowe-przemówcie mi do rozumu dziewczynki!!!

hmm ja Ci nie przemówię bo ja sama robię zbyt wczesnie... to jest silniejsze odemnie...
    ale teraz bęe sie starała razem z toba wytrzymać

Beciu, Effci chodziło chyba o to, że teoretycznie musi odczekać z 3 cykle po poronieniu, a kusi ją żeby już się starać.

Effciu, mam za małą wiedzę na temat ewentualnych zagrożeń spowodowanych zbyt szybkim zajściem w ciażę po poronieniu, więc nie czuję się upoważniona do wypowiedzi...

upsss faktycznie przepraszam zapomniałam :(
    ale pisąłam już Efci że moja siostra cioteczna tak własnie zaszła

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    2 kreski wrote:
    witam
    jestem tutaj nowa i podobnie jak Wy stram sie o dzidziusia. mam mały problem i w zwiazku z tym prosze Was o pomoc.
    długosc moich cykli wynosi srednio 31 dni, 1dc przypadl na 11 stycznia. 20, 21 22,23 to dni kiedy bylo zblizenie. od 3 dni boli mnie brzuch non stop tak jak przed okresem sutki od wczoraj sa wrazliwe na dotyk takie nieprzyjemne uczucie, jesli chodzi o sluz to 21 stycznia byl taki wodnisty, sliski, nastepnego dnia juz bylo tak jakby sucho wczoraj i dzis jest wodnisty i taki kremowy, szyjka macicy po okresie byla wyskoko i twarda, wczoraj byla niziutko i taka rozpulchniona a dzisiaj jest tak wyskoko ze ledwo ja moge dotknac, nia moge sprawdzic czy jest otwarta czy zamknieta bo przesuniete jest wszystko do tyłu w strone kosci ogonowej. nie mierze jeszcze temp.

Witaj
    narazie nic, jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy i rozpoznania, na moje oko z opisu to jestes świeżo po ovulce dopiero...
    takze czekaj, ale zyczę powodzenia :)

ja bym nawet stwierdziła, że może i przed owulką! działaj dalej

No, prawda, lepiej działać dłużej niż za krótko, tym bardziej że nie mierzysz temp.
    No i polecam zaprzyjaźnić się z termometrem :)

Beata, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    2 kreski wrote:
    witam

2 kreski, prawie na pewno jesteś już po owulacji :) Wszystkie opisane przez Ciebie objawy o tym świadczą.

PS ) no prawie wszystkie - tylko ta wysoka szyjka mi się nie zgadza...

11.01. - 1dc... dzisiaj jest 24.01. - czyli 13dc. cykle średnio 31dni... jamyślę, że się rozpulchniła i uniosla do owulki

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śniadanko sobie robię w końcu!!!:-)

• Beata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:

właśnie Ty ją wyłapałaś i pierwsza to skomentowałaś pod poprzednim wykresem wykresem:)

no tak ale nie zapamiętałam tego widzisz coż za ignorancja z mojej strony? i za to mi własnie wsytd :(

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    dzieki dziewczynki, w takim razie pozostało mi czekac, mam nadzieje ze sie udało:) chociaz, kto wie. nastepna @ przypada na 11.02

hmmmm udało? nie przeczytałas naszych postów do Ciebie? nawet jesli jestes 3 dni po ovulce to jeszcze nic sie nie udało po zagnieźdzenia następuje później,
    ale oczywiscie zyczymy zeby sie udało!
    ja mam termin na 12 czyli dzień po Tobie a spodziewam sie ovulki dopiero za tydzień !

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po śniadanku!!!!:-)

mauysia lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIECZYNKI ZMYKAM CHWILOWO MUSZE SIE OBROBIĆ WPADNĘ PÓŹNIEJ

BUZIAKI

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

BUZIAKI

Papatki Beatko!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:

no tak ale nie zapamiętałam tego widzisz coż za ignorancja z mojej strony? i za to mi własnie wsytd :(

mi też się czasem wszystkie mylicie... bo dużo się tutaj dzieje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja to chyba zaczynam się już powoli nakręcać na ten cykl... chyba zaczynam się stresować, dół brzucha boli mnie już od 3 dni a do tego dołączył jajnik... ach ta kobieca psychika:)

skad ja to znam..staram sie wyluzować..ale moje podbrzusze mi na to nie pozwala..ciagnie i boli az mi nie wygodnie sie siedzi..i wez tu kobito wrzuc na luz...no nie ma szans;)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

BUZIAKI

pa pa;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja głowa się już chyba przyzwyczaiła do wysokiego ciśnienia bo już dziś nie boli mnie a 140/98 mam!!!
    Idę teścik zrobić zobaczymy co tam dziś wyjdzie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecą na herbatkę do sąsiadki!!! do potem laseczki!!!

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam ze moze sie udało:)) bo fajnie by bylo:)))))
    ale dziwne jest to bo nigdy podczas jajeczkowanie nie bolal mnie brzuch przez cały czas i jeszcze te wrazliwe sutki:/. Ostatni raz tak mniałam przy pierwszej ciazy. wiec dziwne, ale skoro mowicie ze moze jestem tuz tuz przed owu, to bedzie ciezko na proby, poniewaz zolniezyki beda dopiero w niedziele buuu :(

a jak sie nie uda to od nastepnego cyklu inwestyje w termometr:)

mauysia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ