X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia napewno będzie. Chucham, dmucham i trzymam kciuki!

Woseba, Libra, Nina82 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny pomódlcie się żeby to plamienie moje było implantacją :(

Rucia wierze ze to to:)ale ty kochana spokojna bądz:)bo jakby co to fasolka musi sie dobrze zadomowic:)a stres to napewno jje w tym nie pomoże:)
    a ja to bez kitu niewiem co mi jest..bo jesli to nie fasol..to chyba cos mi jest skoro tak boli:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2013, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby okazało sięm że zaszłam, oprawię w ramki wszystkie moje wspomagacze, pójdę na kolanach do Częstochowy, będą bardzo grzeczna !!!

Woseba, Libra, Fedra, Beata, Amicizia, Shagga_80, Eavonne, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Rucia wrote:
    Dziewczyny pomódlcie się żeby to plamienie moje było implantacją :(

Rucia wierze ze to to:)ale ty kochana spokojna bądz:)bo jakby co to fasolka musi sie dobrze zadomowic:)a stres to napewno jje w tym nie pomoże:)
    a ja to bez kitu niewiem co mi jest..bo jesli to nie fasol..to chyba cos mi jest skoro tak boli:(

Woseba mnie brzuch boli od dwóch tygodni. Silne napięcie w podbrzuszu.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Tak w skrócie:

Lekarz powiedział, że obydwoje jesteśmy zdrowi, mamy bardzo dobre wyniki, endokrynologicznie jest ok. To, ze nie możemy zajść, może mieć podłoże wzykłego pecha. Mówił nawet o tym o czym wspomiała Mayusia, że akurat w danym cyklu moja komórka może być super, ale zapłodni ją plemnik do dupy, bądź na odwrót, są same super plemniki, ale moja komórka może być słaba.

Zaproponował mi, że może nam dać skierowanie do poradni genetycznej na kompleksowe przebadanie się, czy nie jesteśmy nosicielami jakiegoś " gówna ", które uniemożliwia Nam zajście. Materiał genetyczny wysyłany jest do Berlina.

Drugą opcją jest pobranie ode mnie materiału do badań immunologicznych, które sama będę musiała wysłać do jakiegoś specjalistycznego laboratorium, które ma mi pokazać, czy nie mam bakterii/wirusów, które mi przeszkadzają w zafasolkowaniu.

Jedyny minus - strasznie podobno to wszystko drogo kosztuje.

Jeżeli do października nie zajdę ( mijają wtedy 2 lata od poronienia ) mamy się zgłosić do kliniki leczenia niepłodności, w celu dalszej konsulatcji ewentualnego in vitro. Wcześniej rozważę inseminację.

Był pod wielkim wrażeniem, że jestem w miarę obcykana jeśli chodzi o prowadzenie obserwacji całego cyklu.

Mam jedynie zrobić progesteron, bo kiedyś robiłam, ale wyniku nie odebrałam, ale to już w przyszłym cyklu, bo teraz jest za późno.

Więc wyszłam od niego zdruzgotana, i upije się dzisiaj jednym piwem.

Amen.

a ja proponuje sobie zrobić posiew bakteriologiczny i Twój facet też niech zrobi (próbke do badania pobiera się tak jak do cytologi nie jest to drogi interes a wyniki dużo mówią)... mojemu w ten sposób wykryto e.coli i jeszcze jedno gówno... więc moze lepiej od tego zaczać...

Amicizia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Rucia nie mów, że pójdziesz na kolanach, bo słowa będziesz musiała dotrzymać, a z Wawy to chyba byś się posra** za przeproszeniem.

mauysia, Rucia, Woseba, Libra, Fedra, Beata, Shagga_80, gadgeta lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Fedra nadrabia :) Witamy!

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś dzisiaj przyszła nadzieja. Leci mi śluz z krwią. Takie strużki małe. Więc tfu tfu może się udało?

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora napisała u siebie pod wykresem, ze była na pierwszym USG :)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dora napisała u siebie pod wykresem, ze była na pierwszym USG :)

widziałam:)super ze wszystko jest dobrze:)
    Dorus kochana wpadnij do nas z tymi ciazowymi fluidkami:)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no ekstra!!! Ale cudem się tego dowiedziałyśmy...
    Doruś, bejbe, zapraszamy do nas na zdanie relacji z USG!
    Nie żyw już urazy za wczorajsze!

Rucia, Woseba, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Woseba wrote:
    a teraz spadam bo mam dużo pracy..do tego podbrzusze znowu boli:(jak tak dalej pójdzie to sie nabawie ciąży urojonej...

hehehe... pewnie jak wiele z nas:) ja o ciąży pomyśle, jak mi się @ spóźni conajmniej 3 dni:) a teraz to się zastanawiam, czy mięśniak może boleć...

ja mam mięśniaka i nie boli ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ale Ami mnie nie ma z czego leczyć bo od stóp do głów jestem zdrowa :) i święcie wierzę w to, że mam mało szcześcia i tyle. Jedno dziecko już mam więc płodna jestem, z moim mężem zaszłam w ciążę, więc on też jest płodny. Kiedyś już powiedziałam głośno, że w życiu najwidoczniej nie można mieć wszystkiego.

a robiliście sobie badanie na wrogość śluzu? i czy sprawdzali u ciebie czy nie masz jakiejś przegrody w macicy i czy miałaś robioną drożnośc jajowodów... w ostateczności można się pokusić o laparoskopie...

Amicizia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    Ale Ami mnie nie ma z czego leczyć bo od stóp do głów jestem zdrowa :) i święcie wierzę w to, że mam mało szcześcia i tyle. Jedno dziecko już mam więc płodna jestem, z moim mężem zaszłam w ciążę, więc on też jest płodny. Kiedyś już powiedziałam głośno, że w życiu najwidoczniej nie można mieć wszystkiego.

a robiliście sobie badanie na wrogość śluzu? i czy sprawdzali u ciebie czy nie masz jakiejś przegrody w macicy i czy miałaś robioną drożnośc jajowodów... w ostateczności można się pokusić o laparoskopie...

Kiedyś lekarz wspominał w KLN o wrogości śluzu, miałam być poddana temu badaniu, ale wkurat wtedy dopadł mnie kryzys i odsunęłam temat na bok. Nie miałam ani laparoskopii, nie miałam robionej drożności ani nie sprawdzali czy mam jakieś przegordy. Na razie daje na luz do października.

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mam pytanko bardzo ważne dla mnie!

czy alkohol upośledza bezpośrednio plemniki? jesli tak to kiedy w dniu kiedy mąz będzie pił, czy np. 2 dni po lepiej odpuścic?

alkohol ma bardzo nie dobry w pływ na plemniki upośledza je i niweluje ich ilośc dlatego zaleca się parą które się starają nie picie alkoholu (ale głównie to się tychy par u których zdiagnozowano problem z nasieniem partnera) :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nadrobiłam więc się Witam :)

co prawda miałam sobie odpuścić forum ale nawet mój M. się pyta co tam ciekawego na forum więc jednak jestem i jak widze same ciekawe rzeczy mnie by ominęły :)

Ruciu Kochana mam nadzieje że to implementacja bo jak widz estyczeń to miesiąc cudów :)
    Aga mam nadzieję że plemniki zdążą dojść gdzie trzeba ;)

a u mnie na wykresie powariowało :) kotkowi robi sie tłów chyba to będzie kotek śpiący albo nastroszony zależy jak mu sie ogonek ukształtuje ;)

a u mnie powariowało dlatego że dzisiaj mam 11dc i owu wyznaczyło mi dzień płodny bo dałam sobie śluz rociagliwy (bo takowy był)... tylko że ja nigdy nie miałam tak wczesniej... a po za tym serduszko było wczoraj i to tylko dlatego że mój ma badania w poniedziałek i musi być "na czczo" min 3 dni... więc jeśli to oznaka ze owu mi się zbliża no to po filipku...

ale i tak się nie martwię bo dzisiaj jedziłam sobie na natrach biegowych jestem zmęczona ale szczęśliwa i zamiast się uczyć na jutrzejsze egzaminy to ja tu siedze i Was czytam :)

sorki ale jestem dzisiaj nakręcona :)

mauysia, Rucia, Beata, Shagga_80, Libra, Effcia28, Nina82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie powoli zbieram do domku:)jak dobrze ze jest weekend:)wkoncu moze sie wyśpie;)no to pa kochane moje:)myślami będe z Wami i za każdą trzymam kciuki:)

Fedra, Beata, mauysia, Rucia, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zamówiłam szafkę pod akwarium bo nigdzie nie było u nas w sklepach!!!
    Jutro po rybki pojedziemy a dziś jeszcze musimy jechać prezent na parapetówkę kupić !!!!!
    No nie napalam się za bardzo ale nadzieję małą mam na to że te wariaty zdążą i trafią gdzie trzeba!!:-)

Woseba, Libra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Beata wrote:
    mam pytanko bardzo ważne dla mnie!

czy alkohol upośledza bezpośrednio plemniki? jesli tak to kiedy w dniu kiedy mąz będzie pił, czy np. 2 dni po lepiej odpuścic?

alkohol ma bardzo nie dobry w pływ na plemniki upośledza je i niweluje ich ilośc dlatego zaleca się parą które się starają nie picie alkoholu (ale głównie to się tychy par u których zdiagnozowano problem z nasieniem partnera) :)

HMMMM....? to jako ciekawostke wam powiem ze w tym linku co podała Wosebka to jest napisane coś zupełnie odrotnego!!poczytajcie ..

w małych ilościach nawet codziennie to nawet pomaga .... heheh to dopiero zdziwkoooo...

Woseba lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wosebko my też trzymamy kciuki za Twoje tempki

papap

Woseba lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ