X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Cie Libra! :)

Libra lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jechałam ostatnio autobusem do pracy i wsiadała starowinka, pomogłam jej bo oczywiscie pełno chłopów ale nikt duoy nie ruszy..

i zobaczyłam w niej moją babcię, i łzy mi poleciały.. bo ja już nie mam babci.. i smutno mi sie zrobiło że czasem byłam na nią zła a teraz żałuję.. ale czasu nie cofnę.

kochajcie swoje babcie.. - ale nie znaczy że upierdliwe stare raszple też macie uszczęśliwiać. o co to to nie.

a-koczek, mauysia, Beata, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    EHH czyli do mnie bo teraz ja nier kumam? i czuje sie ignorowana przez Ciebie... bo napisałam Ci juz tyle i nic zero odzewu? jesteś na mnie zła że napisałam że raczej nic z tego? myslałam ze chciałas obiektywnej oceny....

ehh ide ochłonąć!!!!!1

Pogubiłam się!! Lepiej jak pójdę sobie ja!!

SZAGGGAA!!!!!!
    KOPA W TYŁEK ZARAZ cI DAM BO JUŻ NIE RZUMIEM KTO TU NA KOGO MA BYĆ ZŁY CZY SMUTNY?

JA MYSLAŁAM ŻE TY NMNIE LUBISZ.....

Głupia!!!!!!!!!!!!!!!
    <przytul> :)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olus22 wrote:
    ja bym jej zaraz cos odpowiedziała bo ja jestem taka że to co mysle to zaraz powiem ale bym jej nagadała do słuchu oj tak tak !!!

Ja też bym jej nagadała, ale w końcu bym może i ustąpiła miejsca (jeśli czułabym się dobrze) i bym powiedziała że całe szczęście, że moje dziecko nie będzie miało takiej zrzędliwej babci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2013, 13:49

Shagga_80, Beata, Fedra, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szagga beczę i teraz sie smięje przez ciebie ...

*)

ehh ale wariatki z nas :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2013, 13:53

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak by ona mi wczesnie ta bacia zwróciła uwage to bym jej nagadała ale teraz jak sobie mysle to jak bym była wciaży i dobrze bym sie czuła to ja bym jej chyba pierwsza ustapiła bo jestem tak nauczona apo zatym to ja mam słabośc do starszych ludzi !!! bo babci nigdy nie miałam bo nie było ich ze mna juz jak sie urodziłam tylko dziadzia jednego przez mgłe bo jak zmarł to miałam 5 lat moze dla tego darze ich szczególnym uczuciem :)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    a ja jechałam ostatnio autobusem do pracy i wsiadała starowinka, pomogłam jej bo oczywiscie pełno chłopów ale nikt duoy nie ruszy..

i zobaczyłam w niej moją babcię, i łzy mi poleciały.. bo ja już nie mam babci.. i smutno mi sie zrobiło że czasem byłam na nią zła a teraz żałuję.. ale czasu nie cofnę.

kochajcie swoje babcie.. - ale nie znaczy że upierdliwe stare raszple też macie uszczęśliwiać. o co to to nie.

Ja w ciąży robiłam tak - w autobusie siadałam jak było wolne (raz nawet młoda dziewczyna mi ustąpiła) ale nawet będąc z brzuchem już ustępowałam babciom,bo niestety młodzież szkolna nie ma za grosz kultury...regularnie mam tego obraz w autobusie (co dzień jak jade do pracy widzę jak stoją z plecakami na plecach i w dupie mają,że może komuś on przeszkadza - wielokrotnie zwracałam uwagę żeby ściągnął jeden z drugim plecak jak mnie nim uderzał, albo jak pchają się do wyjścia a np jeździ z nami starsza babeczka o kulach,to zwykle tylko ja Ją przepuszczam w drzwiach - co Ona nawet raz zauważyła :) ).

Ale dla mnie Babcia to tak powyżej 70stki :) Młodsze jak byłam w ciąży i patrzyły "dając do zrozumienia,żebym zeszła " to ja to ignorowałam...niestety jak się samemu o siebie nie zadba to nikt nie zadba...a przynajmniej mało kto zatroszczy się o obcą osobę.

Beata, zosia-ktosia, Fedra, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam słabośc do starszych ale nie do takich podłych zrzed hehehe

Shagga_80, mauysia, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze na dzien babci i dziadka wszkole było mi smutno bo moi rówiesnicy mieli dziadków i przychodzili na ich wystepy a ja juz miałam starsza mame i ona zawsze przychodziła zamiast dziadków było mi przykro ale zawsze jestem wdzieczna moim rodzicom i bardzo ich kocham!!!:)
    (ale mnie wzieło na uczucia :)ale rodzice to dla mnie rzecz świeta!;) )

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja już spadam, kocham Was wszystkie ale mom dosc emocji na dziś

ide sie pomodlić za moją ovulkę no i do roboty oczywiście

odezewę sie jutro buźki dla WSZYSTKICH *)

zosia-ktosia, mauysia, Shagga_80, Fedra, Woseba, gadgeta lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie by taka babcia nie wywaliła ja bym jej odrazu powiedziała ze on nic nie robi to sobie moze postać, bo ja trzeba do kościoła leciec to w chorobie i złej pogodzie będzie szła a chwilę w autobusie nie postoi... wrrr

ja kiedyś miałam taki przypadek ze mi chłopak ustąpił miejsca w tramwaju ja mu ze nie trzeba a on na to ze nalega bo w moim stanie to niebezpiecznie tak stać... he he he uśmiechnęłam się i uśiadłam bo przecież mu nie będę tłumaczyć że nie jestem w ciaży tylko ze mam problemy jelitowe ;)

ale o swoje trzeba walczyć babci bym jeszcze rzuciła że kto pierwszy ten lepszy i zmiejsca bym się nie ruszyła (oczywiście wszystko zależeć będzie od wieku babci i od mojego samopoczucia)

olus22, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    no i same widzicie jak tu do kazdej napisac skoro w ciagu kilku minut mam nowa strone postow... :)
    shagus- dzieki, mam nadzieje ze jak juz bede miala brzuchol jak sie patrzy to ktos to wreszcie dostrzeze heh...:)

beciulek-wracaj do nas:)
    fedrusi doris- dzieki za rady- miala ze soba wszystko- i karte ciazy i nawet usg bo bylo w srodek wetkniete ale normalnie glupio mi bylo isc do kogos i prosic o miejsce bo sami starsi ludzie siedzieli wiec nie wiem nawet czy w ogole ktos by wstal i mi miejsca ustapil...

ewentualnie trzeba było ostentacyjnie wyjąć zdjęcia z usg a tak w ogóle to niejest tak że cieżarne wchodzą bez kolejki?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ja tez mam słabośc do starszych ale nie do takich podłych zrzed hehehe

Ja kiedyś w sklepie miałam sytuację,że byłam z wózkiem (z Kubą) w samoobsługowym i stałam przy lodówce i jedzie z wózkiem (sklepowym) babka koło 50stki - jedzie prosti na mnie -bez jakiegolkolwiek przepraszam ani nic...chciała dojechać kawałek za mną, więc nie ominęła mnie,tylko napierała na mnie a ja co,ustąpiłam Jej...potem idę w alejce i znów jedzie prosto na mnie, znów zeszłam z drogi ja...potem przy kasie co? Stoi babsko za mną! i pcha się tym wózkiem i nie wytrzymałam powiedziałam,że kolejny raz we mnie wjeżdża i powiedziałam "trochę kultury" posprzeczałyśmy się przy kasie, bo Ona nic sobie nie miała do zarzucenia i nawet powiedziała "że widocznie grzebę się", kurrrrrr....wyszłam trzęsąc się z nerwów...a jednocześnie dumna,że powiedziałam co chciałam...aaaaaa wychodząc rzuciłam tekst "na Ty to my nie jesteśmy" bo oczywiście zwracała się do mnie jak do gówniary....ehhhh, takiej bym za nic w świecie nie ustąpiła miejsca w autobusie :)

zosia-ktosia, mauysia, Beata, Fedra, gocha04, gadgeta lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przytulam Cię Zosiu :)
    ja niestety swoich babć nie znałam umarły jak mnie jeszcze na świecie nie było :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio idę sobie prawą stroną chodnika, zagapiłam się i prawie wpadłam na taką "babcię" (na oko świeżo po pięćdziesiątce, więc żadna babcia). Dostałam ochrzan, że starszym się ustępuje. Ale się we mnie zagotowało! Ale uspokoiłam się i tylko spokojnym głosem powiedziałam, że obowiązuje ruch prawostronny...

zosia-ktosia, Shagga_80, Fedra, gocha04, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia w lipcu skończy UWAGA 90 lat i jest najukochańszą osobą na świecie...ale niestety na co dzień spotykam raczej "inne" babcie...i nie wiek mam na myśli.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wszystko wiem, czytam uważnie:)
    a ginka powiedziała ci ile płynu widać w zatoce douglasa? z tego co się zdąrzyłam zorientować to on mówi też mówi czy była owu czy nie.
    Nie ma co, trzeba czekać i działać, zeby ewentualnej szansy nie przepuścić!

Fedra, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ostatnio idę sobie prawą stroną chodnika, zagapiłam się i prawie wpadłam na taką "babcię" (na oko świeżo po pięćdziesiątce, więc żadna babcia). Dostałam ochrzan, że starszym się ustępuje. Ale się we mnie zagotowało! Ale uspokoiłam się i tylko spokojnym głosem powiedziałam, że obowiązuje ruch prawostronny...

moja mama jest przed 50 jakby jej ktoś babcią pojechał to by się wkurzyła bo ona uważa ż tak z 20 lat ma :) a pyskata jestem po niej :)

mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Moja babcia w lipcu skończy UWAGA 90 lat i jest najukochańszą osobą na świecie...ale niestety na co dzień spotykam raczej "inne" babcie...i nie wiek mam na myśli.

no to piękny wiek :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic...uciekam, muszę spiąć się,żeby wyrobić się z robotą...a jedyny sposób to WYŁĄCZYĆ OVU!!!
    Przepraszam za mój dzisiejszy wylew żali :)
    Buziaki siusiaki...i do wieczorka :)
    AAAAAaaa może zajrzę przed końcem pracy zobaczyć,co u Ruci :)

mauysia, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ