X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc:)

olus22, Beata lubią tę wiadomość

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widż że dziewczynki juz pomogły, miałam pisać..

oczywiscie teścik jeszcze negatywny, ale wydaje mi się ze jest ciemniejszy niż wczoraj... nie bardzo mogę porównać bo na tyle wysechł że zrobił sie jeszcze bardziej blady..

a takie techniczne pytanie: ja trzymam go zanużonego aż cały sie nasączy , dobrze robie?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami trudno za nimi trafić... może on też przechodzi zmęczenie materiału... myślę, że kobiety szybciej się regenerują, są silniejsze... może przez ten instynkt!

Beata lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olus ja nie będę z nim gadać bo to nie ma sensu ile można jak pytam się go to mówi że chce. Ale nie widzę żeby chciał bo robi wszystko żeby nie wyszło. Po prostu jak nie chce to nie ja go zmuszać nie będę. W ogóle jakoś czarno te nasze starania i leczenie widzę. Nie wiem morze to wina że mam zły dzień troszkę a morze tak rzeczywiście jest. Tylko mógł by mi powiedzieć to w oczy że nie chce a nie bawić się w kotka i myszkę, wtedy bynajmniej bym wiedziała na czym stoję ehhh po prostu szkoda słów.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no widż że dziewczynki juz pomogły, miałam pisać..

oczywiscie teścik jeszcze negatywny, ale wydaje mi się ze jest ciemniejszy niż wczoraj... nie bardzo mogę porównać bo na tyle wysechł że zrobił sie jeszcze bardziej blady..

a takie techniczne pytanie: ja trzymam go zanużonego aż cały sie nasączy , dobrze robie?

ja zanurzam i trzymam ok 10s, wyjmuję, kładę na niechłonnej suchej powierzchni, a wynik odczytuję po 5 min.

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    olus ja nie będę z nim gadać bo to nie ma sensu ile można jak pytam się go to mówi że chce. Ale nie widzę żeby chciał bo robi wszystko żeby nie wyszło. Po prostu jak nie chce to nie ja go zmuszać nie będę. W ogóle jakoś czarno te nasze starania i leczenie widzę. Nie wiem morze to wina że mam zły dzień troszkę a morze tak rzeczywiście jest. Tylko mógł by mi powiedzieć to w oczy że nie chce a nie bawić się w kotka i myszkę, wtedy bynajmniej bym wiedziała na czym stoję ehhh po prostu szkoda słów.

myślę, że on chce... może ma też gorsze dni... przecież nie jest z kamienia... ale tego ciężko się dowiedzieć... faceci nie są wylewni... większości to same musimy się domyślać...

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka przede wszytskim takie sprawy to poruszaj najlepiej jak ty jesteś spokojna i zadowolona, a nie jak masz doła, bo to do niczego dobrego nie prowadzi,
    a może on sie załamał i stracił nadzije... lepiej z nim nie dyskutuj w poddenerwowaniu, jesli chce działać to nie jes źle, natomiast jeśli całkiem odmówi to wtedy czas na poważną rozmowę, kochana wierzę że wszystko sie ułozy ale Ty musisz sie mniej stresować (wiem wiem łatwo powiedzieć)

ale znajdź coż co cię zrelaksuje i uspokoji, wtedy atmosfera będzie bardziej sprzyjająca na taką rozmowe i serduszkowania :)

olus22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus ja mam dość domyślania się a potem rozczarowania w jego oczach bo sam jest sobie winien. Jak przychodzą te dni to jemu wcale się nie chce to niech potem się nie dziwi. Wydaje mi się czasem że on mnie o to po prostu obwinia i tyle, nie mówi tego głośno ale czasem mam takie odczucie. Albo po prostu ja go już nie pociągam i tyle i dlatego unika kontaktu zemną.

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie to my musimy sprawić (niestety) żeby naszym mężczyznom wrócila równowaga humor i co tam jeszcze..

dobra w takim razie ja uciekam od kompa zregenerować siły i czekać na męża :P aby cykl może nie był stracony? :) (naiwna jestem- nadal w to wierzę )

i Wam życzę upojnych serduszkowań, w ostateczności jak kto woli spokojnych i miłych snów

*)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    malutka przede wszytskim takie sprawy to poruszaj najlepiej jak ty jesteś spokojna i zadowolona, a nie jak masz doła, bo to do niczego dobrego nie prowadzi,
    a może on sie załamał i stracił nadzije... lepiej z nim nie dyskutuj w poddenerwowaniu, jesli chce działać to nie jes źle, natomiast jeśli całkiem odmówi to wtedy czas na poważną rozmowę, kochana wierzę że wszystko sie ułozy ale Ty musisz sie mniej stresować (wiem wiem łatwo powiedzieć)

ale znajdź coż co cię zrelaksuje i uspokoji, wtedy atmosfera będzie bardziej sprzyjająca na taką rozmowe i serduszkowania :)

Beata ja nie będę już więcej z nim na ten temat rozmawiać po prostu nie. Jak nie chce to trudno pogodzę się z tym.

• olus22 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem oco ci chodzi malutka moja siostra miała podobny problem ze swoim meze ale to długa historia mam nadzieje ze mu przejdzie tylko moze ma juz dosc tego strania jak chwilke dasz mu odpoczac mysle ze sam sie zacheci ibedzie cie pragnał jeszcze bardziej niz dotąd, :) i bedzie dobrze mówie ci :)

Beata, Libra, mauysia lubią tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to powodzenia ;-)

Beata lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja tez zmykam kochane zaraz m. wraca więc objada idę dokończyć . Życzę miłych snów pa pa.

Beata, Libra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Librus ja mam dość domyślania się a potem rozczarowania w jego oczach bo sam jest sobie winien. Jak przychodzą te dni to jemu wcale się nie chce to niech potem się nie dziwi. Wydaje mi się czasem że on mnie o to po prostu obwinia i tyle, nie mówi tego głośno ale czasem mam takie odczucie. Albo po prostu ja go już nie pociągam i tyle i dlatego unika kontaktu zemną.

co ty opowiadasz mała? *) pewnie czuje presje skoro wie kóre to dni... może zmień taktyke i nie wtajemniczaj go w to
    każdy przeżywa gorsze chwile i załamania uwierz

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beata wrote:

Beata ja nie będę już więcej z nim na ten temat rozmawiać po prostu nie. Jak nie chce to trudno pogodzę się z tym.

napewno sie pogodzisz? jesteś tego pewna?
    ja tez czasem jestem pewna że on nie chce.. ale cóż...ja nie wywiram presji...chyba :P mówię jak o naturalnej rzeczy która sie wydarzy i tyle, teraz po wczorajszym badaniu nawet mnie pocieszał ze napewno to da sie wyleczyć...

ale gdyby otwarcie mi powidział że nie chce i koniec! chyba nie potrafiłabym sie z tym pogodzić cożś czuję ze moja frustracja by narastała z każdym dniem a ochota na zbliżenia by sie zmniejszała..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, boze bron tylko sie nieobwiniajcie bo to by było najgorsze co byscie zrobili to by nic dobrego z twgo nie wyszlo tylko jeszcze gorzej,mysle ze raczej on sie moze martwi ze to zjego winy i nie chce ci przykrosci sprawiac bo wie ze to dla ciebie duzo znaczy poczekaj chwilke i wtedy zrób mu miłosna niespodzianke sexi :*

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kaju :P
    Malutka trzymaj sie

papa dziewczyny już naprawde znikam i nie czytam bo zaraz znów sie coś znajdzie do odpisania
    do jutra papa

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała... nie znam was, ale czuję, że oboje się stresujecie, kiedy nadchodzi "ten" płodny czas i zamiast cieszyć się sobą, to się zaczynacie bać, że kolejna szansa zakończy się kolejnym rozczarowaniem... nie znam metody, żeby rozładować takie napięcie... mówisz mu, że czas płodny się zaczął?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faceci chyba szybciej się męczą tymi staraniami niż my!!
    Ale czym się męczą jak mają tylko seksik strzelić w wyznaczony dzień a my cały miesiąc pomiary obserwacje nerwy itd.
    I mówią że kobiety to słaba pleć!!!:-)

Libra, Eavonne, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może musisz "odstawić" chłopa na chwilę - jak zosia?
    tak w typu nie to nie, teraz ja Cię nie lubię... i żebyście zaczęli się kochać "jak małżeństwo", bo się psychicznie wypalacie

gocha04, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ