X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    olus22 wrote:
    mauysia wrote:
    olus22 wrote:
    oki dzieki chyba zignoruje obydwie, bo dzisiaj jak lezałam i czekałam z godz. na 9.30 to jak sobie zmierzyłam to miałam 36,5 a a wczoraj jak zmierzyłam po wstaniu i ruszabiu sie chwilke to miałam 37 a dzisiaj chciałam sprawdzic po wstaniu czy bede miała wieksza czy mniejsza no to po wstaniu i oddaniu siku :D miałam 36,9 czyli zignorowac nie !? :P

Glazik, no i pierwsza, podstawowa zasada...
    Mierz NAJPÓŹNIEJ o 7:30 (najlepiej między 6 a 7)! Bo wszystkie późniejsze są niemiarodajne...

no ale ja spie o tej godzinie :D i budze sie dopiero o 9.30 jak mąz przychodzi z pracy na sniadanie :)

No niestety taka jest cena ;)
    Kładź termometr w zasięgu ręki, nastawiaj budzik na 7:00, szybki pomiar i znowu spanko. CHyba nie ma innego sposobu :)

ja czytałam ze nie koniecznie jest mierzyc temperature z rana tylko zeby była mierzona zaraz po przebudzeniu wiec nie wiem jak to juz jest ...
    a zreszta znowu bede zmieniac godzine nie chyba raczej tego nie zrobie bo juz całkiem sie pogubi ten pomiar :D

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Beatko.. kochanego ciałka nigdy za wiele:) najważniejsze żebyś TY czuła się dobrze we własnym ciele.

Zosiu ale wąłśnie dostrzeglam co mam i poczułam sie strasznie źle...
    nie wiem co z tym zrobić...
    jak nie zajde teraz to biore sie chyba za jakiś ruch, bo nie wiem czy z jedzenia słodkiego będę w stanie zrezygnować, no i postaram sie nie jesć po 22...

Beatko to w domku poćwicz. basen dobrze działa, z aerobiku to np słynna ostatnio zumba.

no wiem musze trochę poćwiczyć ale samej to mi sie nioe chce....
    musze chyba sobie kupić jakąś płytę z zumbą albo jakimiś innym ćwiczeniami ale na pleyaka bo inaczej to tez wymięknę i mi isę znudzi a tk to będe musiała

basen hmmm... bardzo bym chciała... ale jak ja sie tak pokaże? musze sie najpierw pozbyć celulitu heh

Beatka na pleyaka polecam fitness :) Można ostro dać sobie czadu z tą grą ;) A jacy przystojni trenerzy :D

Ruciuś kochan to poleć coś konkretnego ...
    powiedz co ty masz to zaraz zamówie.. :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • olus22 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki ja zmykam na chwilke musze zaczac cos pichcic Meżulkowi jak przyjdzie na obiad :) pozdrowionka dla was dzieki papa :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    AGA 30 wrote:
    DZIEWCZYNY A JAK SPAŁYŚCIE DZIŚ NA ZAJĄCA CZ NA LISA O JA NA ZAJĄCA DZIŚ NIESTETY!!!:-):-)

a co to znaczy na zająca czy lisa?

Zosia bo na lisa to z ogonkiem między nogami a na zajączka to bez ogonka he he!!!:-):-)

no to ja zazwyczaj na zająca śpię:(

olus22, Beata lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    AGA 30 wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    AGA 30 wrote:
    DZIEWCZYNY A JAK SPAŁYŚCIE DZIŚ NA ZAJĄCA CZ NA LISA O JA NA ZAJĄCA DZIŚ NIESTETY!!!:-):-)

Zosia bo na lisa to z ogonkiem między nogami a na zajączka to bez ogonka he he!!!:-):-)

no to ja zazwyczaj na zająca śpię:(

Ja tylko w weekendy na lisa !!!!! Niech już ten mój ogonek wraca co domu!!:-):-)

zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Mi się np. tak NIE CHCE uprawiać żadnego sportu (a przynajmniej w zimie), że niejedzenie słodkiego to jak na razie mój jedyny sposób na nie-tycie...

kochana mi tez sie nic nie chce ...aletego własnie najlepsz byłaby gra bo musiałabym zeby zdobywac punkty przechodzić poziom itp..
    bo u mnie najgorzej z jedzeniem bo ja kocham sie obżerać dla mnie to jedna z najwięjkszych przyjemnosci :P

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga !

W ogóle nie wiem kochana czy wiesz, ale jeżeli mierzysz temperaturę o różnych porach, to powinno się "aktualizować" tempki. TZN: Jeżeli mierzysz godzinę później to odejmujesz 0,1, jeżeli mierzysz godzinę wcześniej, to dodajesz 0,1 w skali Celcjusza.

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś, masz rację, teraz nie ma sensu zmieniać godziny, w trakcie cyklu. Ale jeśli jednak następny cykl nadejdzie, czego Ci nie życzę :) , to radzę Ci mierzyć wcześniej. Wszystkie - a na pewno zdecydowana większość - laseczek tu obecnych powie Ci też, że pomiar najlepiej robić do 7 rano.
    Nie mówiąc już o mojej "biblii", czyli książce J. Roetzera "Sztuka planowania rodziny" :)

olus22 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Mi się np. tak NIE CHCE uprawiać żadnego sportu (a przynajmniej w zimie), że niejedzenie słodkiego to jak na razie mój jedyny sposób na nie-tycie...

kochana mi tez sie nic nie chce ...aletego własnie najlepsz byłaby gra bo musiałabym zeby zdobywac punkty przechodzić poziom itp..
    bo u mnie najgorzej z jedzeniem bo ja kocham sie obżerać dla mnie to jedna z najwięjkszych przyjemnosci :P

Beatko masz Playstation którą wersję? 1,2,3?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś spałam w pozycji na 2 misie:(Dupka do dupki i śpi sie:)he he

AGA 30, zosia-ktosia, a-koczek, Beata, olus22, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    AGA 30 wrote:

hehe ale sie usmiałam

ja spałam na lisa :P

AGA 30, Woseba, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie :)
    Wracam z nowymi wieściami :)
    Po 1 to kurcze nie wiem,co dziś ze mną?! Nic mi nie dolega a jednak (jak mierzę tempkę w ustach to wychodzi mi 37 - pod pachą 36) i teraz zupełnie nic nie czuję by mi coś było...katar niby mam leciuuuuuuuuuuuusieńki,ale jak dla mnie to zwykły sienny katar,taki jaki mam zawsze..wcześniej czułąm jakieś uderzenia ciepłą ale teraz zupełnie nic....
    Tempkę i tak zignoruję,bo mimo wszystko nie wiem, co to się dzieje dziś...a w ogóle ostatnio często budzę się w nocy...ale zwykle przed pomiarem (między 4:30a 5:30) zasypiam na dłużej - minimum 2 godziny...niestety stres już daje się we znaki...a w ogóle wczoraj Mąż mi powiedział "nie mogę się doczekać kiedy znów będziesz w ciąży" więc jeśli nie nakręcałam się wcześniej (załóżmy!) to teraz na bank bardziej mam parcie :)
    teraz gadałam na gmailu z kuzynką (tą zaciążoną) i ona pyta "a może jesteś w ciąży" kurcze,nie obraziłabym się :)

Klucze się znalazły, leżały za nocnikiem, hehehe. Wychodząc do pracy nie miałam czasu dokłądnie poszukać,ale przed chwilą dzwoniła Babcia i znalazła Ona :)

Beatko,ja też Michałki jadłabym bez opamiętania (chociaż Staremu mojemu w tym nie dorównam, On czasem kupi sobie sporo i przez drogę do domku zje ;) )…i też zauażyłam,że dupa rośnie ;)

Jezuuuuuu siedzi dzis szef nie mogę Was nadrobić :(

Kochana to moze sie udało ale poczekajmy jeszcze chwilke, nie nakręcaj sie zbytnio ...

dobrze że klucze sie znalazły, bo musioałabyś pewnie zamki zmieniać...

ehh no walśnie ja tez zjadłam pól kilo przez drogę od gina..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Beciu - jak tylko Ci się zachce kupić słodkie to pomyśl sobie jaką będziesz miała deprechę po zjedzeniu... I że tak łatwo jest jej zapobiec - po prostu nie zjeść tego słodkiego.

Beata, Effcia28 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagga !

W ogóle nie wiem kochana czy wiesz, ale jeżeli mierzysz temperaturę o różnych porach, to powinno się "aktualizować" tempki. TZN: Jeżeli mierzysz godzinę później to odejmujesz 0,1, jeżeli mierzysz godzinę wcześniej, to dodajesz 0,1 w skali Celcjusza.

Ja uważałam,że jak mierzę zawsze e granicach 4:30 - 5:30 (a więc w odstępie godziny) to nie trzeba nic aktualizować...kiedyś czytałam o tym dodawaniu i odejmowaniu stopni...ale nie robię tego...jak mam zły czas mierzenia to i tak ovu mi go ignoruje :)

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roetzer np. pisze, że w ramach godziny nie trzeba nic aktualizować, ale wspomina ze inne metody dopuszczają taką aktualizację. Ja tez nie koryguję.

cd: A jak opóźnienie/przyspieszenie przekracza godzinę, to Roetzer każe już ignorować temp.
    Ale każdy robi, jak woli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 09:38

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Roetzer np. pisze, że w ramach godziny nie trzeba nic aktualizować, ale wspomina ze inne metody dopuszczają taką aktualizację. Ja tez nie koryguję.

Otóż to :)
    (PS.przedwczoraj mieliśmy klienta w biurze, który wciąż mówił "otóż to" ależ to sztucznie brzmiało ;) )

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam. Do później.

zosia-ktosia, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Po 1 to kurcze nie wiem,co dziś ze mną?! Nic mi nie dolega a jednak (jak mierzę tempkę w ustach to wychodzi mi 37 - pod pachą 36) i teraz zupełnie nic nie czuję by mi coś było...katar niby mam leciuuuuuuuuuuuusieńki,ale jak dla mnie to zwykły sienny katar,taki jaki mam zawsze..wcześniej czułąm jakieś uderzenia ciepłą ale teraz zupełnie nic....
    Tempkę i tak zignoruję,bo mimo wszystko nie wiem, co to się dzieje dziś...a w ogóle ostatnio często budzę się w nocy...ale zwykle przed pomiarem (między 4:30a 5:30) zasypiam na dłużej - minimum 2 godziny...niestety stres już daje się we znaki...a w ogóle wczoraj Mąż mi powiedział "nie mogę się doczekać kiedy znów będziesz w ciąży" więc jeśli nie nakręcałam się wcześniej (załóżmy!) to teraz na bank bardziej mam parcie :)
    teraz gadałam na gmailu z kuzynką (tą zaciążoną) i ona pyta "a może jesteś w ciąży" kurcze,nie obraziłabym się :)

Klucze się znalazły, leżały za nocnikiem, hehehe. Wychodząc do pracy nie miałam czasu dokłądnie poszukać,ale przed chwilą dzwoniła Babcia i znalazła Ona :)

Beatko,ja też Michałki jadłabym bez opamiętania (chociaż Staremu mojemu w tym nie dorównam, On czasem kupi sobie sporo i przez drogę do domku zje ;) )…i też zauażyłam,że dupa rośnie ;)

Kochana to moze sie udało ale poczekajmy jeszcze chwilke, nie nakręcaj sie zbytnio ...

taaaaaaaa, łatwo mówić, hehehe Kładąc się spać podświadomie wiedziałam,że dzisiejszy pomiar będzie znaczący...więc wciąż się budziłam...masakra, ja się wykończę ;) Jak ma przyjść @ to niech przychodzi,żebym na kilka dni wyluzowała ;)Inaczej - nie ma bata, to silniejsze ode mnie

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    mauysia wrote:

Beatko masz Playstation którą wersję? 1,2,3?

3

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:

taaaaaaaa, łatwo mówić, hehehe Kładąc się spać podświadomie wiedziałam,że dzisiejszy pomiar będzie znaczący...więc wciąż się budziłam...masakra, ja się wykończę ;) Jak ma przyjść @ to niech przychodzi,żebym na kilka dni wyluzowała ;)Inaczej - nie ma bata, to silniejsze ode mnie

WIEM KOCHANA rozumiem ale staram Cię jakoś wyluzować, choc ja sama robiłam testy co 2 dni a i tak wiedziłam ze za wcześnie :P
    wiec tez jestem baardzo niecierpliwa

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ