X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jestescie już ekspertkami tutaj. Powiedźcie mi, jak to jest z tym spadkiem temperatur po ovu, przed okresem, w ciąży?
    Gdzies cos czytałam, że spadki moga być, byle nie pod linią...
    Tylko o jakis rozbieżnościach mowa? Jakie wahania moga byc w cyklu zaciążonym? A jakie ewidentnie wskazują na przyjście @?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cóż.. no byłby pewien problem z Alicją. Ale sądzę że udałoby mi sie załatwić z jej ojcem. Bo on siedzi od września w UK i nie ma zamiaru tu wracać. A jest takim człowiekiem że jakbym napisała z nim umowę że nie będę chciała alimentów ale ma zgodzic się na wyjazd, to wysyła mi pismo że ok..

taki z niego tata.. ech

Zosiu ciarki mnie przeszły... myslisz że dla alimentw by odpuścił?>

a on wogóle utrzymuje z nią kontakt? bo tak mysle że skoro jego nie ma w PL to i tak masz sprawę prostszą... bo inaczej mógłby robić problemy ze chce mieć córke blisko, a tak skoro sam jest w innymkraju to myslę ze powinnaś spokojnie dostać pozwolenie na wyjazd

trzymam kciuki kochana spełniaj swoje marzenia, tylko bądź ostrożna

zosia-ktosia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Malutka miłej pracy a co tam robisz jeśli można zapytać? tutaj kompletnie nic dla ciebie nie było?

Zosiu co Ty piszesz znów jakaś załamka? nie będziesz go na siłe uszczęśliwiac? kochana myslę sobie tak ...przemysl na ile Ty masz siłe i co jest dla ciebie dobre..

Beciu bo ja zabrałabym dziecko ze sobą (normalne) a on musiałby swoje tu zostawić, z matką. i wiem że to jest argument dla którego on się stąd nie ruszy.

dlatego ja nie chcę go unieszczęśliwiać stawiając ultimatum czy jakos tak.. wiem że by nie chciał jechac nawet jak mówi inaczej.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dziewczyny,
    jestescie już ekspertkami tutaj. Powiedźcie mi, jak to jest z tym spadkiem temperatur po ovu, przed okresem, w ciąży?
    Gdzies cos czytałam, że spadki moga być, byle nie pod linią...
    Tylko o jakis rozbieżnościach mowa? Jakie wahania moga byc w cyklu zaciążonym? A jakie ewidentnie wskazują na przyjście @?

Wg mnie u ciebie zbliża się @ wielkimi krokami. nie chcę robic nadziei więc pisze co widzę. jeśli pod koniec cyklu temp spada codziennie to nie ma co się łudzić..
    choc na FF są przykłady że jednak się w dniu spodziewanej @ odbija w górę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 07:44

• Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska z reguły spada na 2-3 dni przed @ ale i z tym różnie bywa..
    narazie na moje oko Twoja temka jet ładna całłkiem prawidłowa jak na fasolkę , zaraz zerknę bo patrzę tylko na miniaturkę

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    cóż.. no byłby pewien problem z Alicją. Ale sądzę że udałoby mi sie załatwić z jej ojcem. Bo on siedzi od września w UK i nie ma zamiaru tu wracać. A jest takim człowiekiem że jakbym napisała z nim umowę że nie będę chciała alimentów ale ma zgodzic się na wyjazd, to wysyła mi pismo że ok..

taki z niego tata.. ech

a on wogóle utrzymuje z nią kontakt? bo tak mysle że skoro jego nie ma w PL to i tak masz sprawę prostszą... bo inaczej mógłby robić problemy ze chce mieć córke blisko, a tak skoro sam jest w innymkraju to myslę ze powinnaś spokojnie dostać pozwolenie na wyjazd

Był w styczniu na weekend, widział się z nią. A tak to czasem na skype porozmawia. No on niestety z tych ojców co woleliby nie mieć dziecka.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów nie aktualizuja miniatur - musimy same sobie radzić !!

• kopciuszek126 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!!!widziałyście juz wykres mauysi?zazieleniło się pieknie;)!!!
    miłego dnia wszystkim!!

Beata, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj sorki Muśka na miniaturce nie widac tej ostatniej tempki....jak dla mnie to niestety spadek na @

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Woseba wrote:
    hej:)ja tez juz przestaje wierzyc w cuda..czekam na okres..powinien byc w sobote..poki co zmagam sie z plamieniami jak zawsze przed..wogóle to rozważamy z m rezygnacje z tych naszych pożal sie boże starań:(oboje widzimy ze do niczego nie prowadza:(a pzrez to tylko niepozrebnie sie stresujemy:(tazkże chyba odpuscimy na dobre..moze kiedyś bedzie nas stać na inseminacje..narzazie mozemy o tym zapomniec:(i skupic sie teraz na m..on jest teraz najważniejszy:)zeby wyzdrowiał:)

My też odpuściliśmy. Nie ma co katować się na siłę. Zobaczysz, że jak odpuścimy na dobre, to wtedy dzidzia się pojawi.

Bardzo podziwiam cię Wosebko, za to, jak bardzo kochasz i dbasz o swojego M.

U mnie dzisiaj stawiają wiatę drewnianą, żeby mi na samochodzik deszcz nie padał ;)

Ruciu ja też myslę nad zmniejszeniem napięcia...
    od przyszłego tygodnia przestaje mierzyc tempkę tzn. już od niedzieli
    pobiorętrochę ten duphaston i zobaczymy ale już wiem ze dłuzej jak do maja to nie wytrzymam i jesli do maja sie nie uda to całkiem zaprzestane obserwacji

kochana a nie masz mokro na podwórku?

Mam mokro, nawet bardzo, ale stawiają na kostce brukowej, więc to żaden problem.

Kiedyś też zastanawialiśmy się nad wyjazdem, i gdyby nie to, że mamy kredyt który trzeba spłacić, dom który postawiliśmy, to pewnie nie wachalibyśmy się ani chwili. To co M. zarabia tu w złotówkach, gdzie inadziej dostałby w euro ... Taka prawda. Z reszta widzę sytuację mojej znajomej która jest w moim wieku, ma trójkę dzieci, mąż ledwo w Polsce dawał radę, zeby zapewnić im cokolwiek, wyjechali do Anglii i żyją jak Bogowie.

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:

taki z niego tata.. ech

Beata mój były za odpuszczenie alimentów zrzekł się praw rodzicielskich, więc sama widzisz że tak można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAYUŚKA MAŁPO JEDNA CZEMU NIC SIĘ NIE CHWALISZ ???????????? !!!!!!!!!!!!!!!!

zosia-ktosia, Libra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kopciuszku
    no nie widziałam ja to się nic nie pochwaliła? pewnie zaraz tu wpadnie, a j alecę na jej wykres :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się tak wydaje, ale tak ogólnie się pytam. Jak te temperatury wyglądają już po zajściu? Trzyma się to wysoko czy jednak opada, a jesli tak to do jakiego [poziomu?

Ja już wczoraj @ powinnam dostać, ale ten cykl jakiś w ogóle dziwny mam. Wszystko sie rozciągnęło w czasie. Najdłuższy odkąd pamiętam. No i to że się nakręcam tez nie pomaga, bo jakoś ze stresu mi sie opóźnia...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ranne ptaszki: mała, Ruciu, Liberko, Wosebko, Beciu, Justyś i Muska :)

RUciu --> widzę że temp. jednak spadła, ale widzę też że już się nie nakręcasz na nic i rzeczywiście - to czasem klucz do sukcesu.

Libra, Woseba --> Dopóki nie usłyszę o zalewającej Was @ nie chce słyszeć żadnych defetyzmów :)

Beciu --> widzę, że też chcesz zastosować MYK z niemierzeniem temperatury :)

Zosiu --> Czyli - jeśli dobrze rozumiem - byłabyś gotowa zostawić M, gdybyś miała okazję wyjazdu? A kiedyś wspominałaś coś o tym że M miał propozycję pracy za granicą (bodajże USA/Australia) - i co z tym tematem?

Muska -->niestety w staraniach nic nie wskazuje na nic w sposób EWIDENTNY :) Sama widzisz, że na FF są najróżniejsze wykresy: na jednych tempka odbija w ostatnim dniu i jest jednak ciaża, inne wykresy są "modelowe", nawet opóźnia się @, a ciąży nie ma. Dlatego nie ma co się zadręczać myślami, bo teraz w Twojej macicy moze dziać się WSZYSTKO :D (nawet dyskoteka :D ). Czekaj spokojnie, bo nie ma innej rady :) Trzymam kciuki!

Beata, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś kochana choć tu zebrać oficjalne gratulacje!!!
    i prosze o uaktualnienie tabelki :) z pięknym napisem

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kopciuszku

NO WŁAŚNIE MIAŁAM PISAĆ! Ale chciałam najpierw się przywitać i odpisać Wam

zosia-ktosia, Muska, Effcia28 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Beata wrote:
    Malutka miłej pracy a co tam robisz jeśli można zapytać? tutaj kompletnie nic dla ciebie nie było?

Zosiu co Ty piszesz znów jakaś załamka? nie będziesz go na siłe uszczęśliwiac? kochana myslę sobie tak ...przemysl na ile Ty masz siłe i co jest dla ciebie dobre..

Beciu bo ja zabrałabym dziecko ze sobą (normalne) a on musiałby swoje tu zostawić, z matką. i wiem że to jest argument dla którego on się stąd nie ruszy.

dlatego ja nie chcę go unieszczęśliwiać stawiając ultimatum czy jakos tak.. wiem że by nie chciał jechac nawet jak mówi inaczej.

Zosiu to jego dziecko jest pod jego opieką? ale mieszka z babcią? nie ma matki?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Tez mi się tak wydaje, ale tak ogólnie się pytam. Jak te temperatury wyglądają już po zajściu? Trzyma się to wysoko czy jednak opada, a jesli tak to do jakiego [poziomu?

Ja już wczoraj @ powinnam dostać, ale ten cykl jakiś w ogóle dziwny mam. Wszystko sie rozciągnęło w czasie. Najdłuższy odkąd pamiętam. No i to że się nakręcam tez nie pomaga, bo jakoś ze stresu mi sie opóźnia...

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czy-moge-poznac-na-swoim-wykresie-ze-jestem-w-ciazy,89.html

tu jest o wykresie trochę.. ale jak sama widzisz nijak sie to ma do "rzeczywistości".
    ogólnie temp powinna się utrzymywac na podobnym poziomie i przed @ zamiast spadać również powinna się utrzymywać.

• Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:

taki z niego tata.. ech

Beata mój były za odpuszczenie alimentów zrzekł się praw rodzicielskich, więc sama widzisz że tak można :)

troszkę to przykre ale z drugiej strony tak dla was lepiej :)

a córka jak sie w tym wszystkim odnajduje? nie pyta o niego?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ