X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    To jeszcze ja na chwilkę.

Jutro dziewczynki zmierzę temperaturę, zobaczę na czym stoję. Rano pewnie dam wam znać. Miłej nocy.

To czekamy!!Miłej nocki Rucia!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była I cz. oda do pęcherzyka
    II część to oda do brzuszka z pięknym zakończeniem, ale nie mogę znaleźć...

muszę lecieć, po chłopa jechać, bo leje... zmoknie i przeziębi się... a przecież musi być zdrów bo za niespełna 2 tyg. znów działamy;)
    do jutra Skarbeczki:)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    to była I cz. oda do pęcherzyka
    II część to oda do brzuszka z pięknym zakończeniem, ale nie mogę znaleźć...

muszę lecieć, po chłopa jechać, bo leje... zmoknie i przeziębi się... a przecież musi być zdrów bo za niespełna 2 tyg. znów działamy;)
    do jutra Skarbeczki:)

Pa liberka!!:-)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też zmykam!!
    Oberwanie chmury u mnie takie przeszło teraz ze aż tv zastrajkowało!!!
    Do jutra lasencje!!!Miłej nocki!!:-):-)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Libra i Aga

a ja tak sobie pmyslalam ze moze udałoby sie jakos opoznic owualcje i tak szukam po necie czym mozna by ja opoznic, bo to byloby idelane rozwiazanie zeby nie czekac az do marca ze starankami, bo tego heviranu mam na dobre 2 tygodnie a wizyte u ginki mam 18 lutego dopiero, @ najdalej 5 lutego mam dostac a owulacja wypadłaby gdzies akurat przed wizyta u ginki a wolalabym zeby wypadła po no i po tym jak skoncze brac ten moj Heviran, no i zastanawiam sie tez czy on ma jakis wplyw na jakosc mojej komorki, ale nic na ten temat nie moge znlezc w necie, bo to ze w ciazy nie wolno to wiem :/ przydałby mi sie jakis znajomy lekarz zeby mi powiedzial co i jak? a moze sie ktoras w najblizszych dnia wybiera do jakiegos ginka to by mi sie zapytala jak to z tym heviranem jest bo jak bylam u rodzinnego to bylam znastawienienm ze w lutym tez nic z tego nie bedzie wiec sie nei pytalam ale teraz tak kombnuje jak kon pod gorke zeby moze jdnak sie dało cos?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w poniedziałek, przypomnieć mi możesz kochana Ami jak nie zapomnisz...zapytam o Heviran...ale o co dokładnie pytać?
    Czy hevi ma wpływ na jakość komórki jajowej...Mauysia trzymam kciuki za jutro...a Ruciu Twój małż powinien dostać w dziób za brak delikatności, nasi faceci czasami nie mają za grosz wyczucia...ale dobrze, że tylko czasami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 22:00

Amicizia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja będę w poniedziałek, przypomnieć mi możesz kochana Ami jak nie zapomnisz...zapytam o Heviran...ale o co dokładnie pytać?
    Czy hevi ma wpływ na jakość komórki jajowej...Mauysia trzymam kciuki za jutro...a Ruciu Twój małż powinien dostać w dziób za brak delikatności, nasi faceci czasami nie mają za grosz wyczucia...ale dobrze, że tylko czasami...

o dzieki Mazurcia

mam nawracajaca opryszczke i dostalam bardzo silna dawke 3 razy dziennie po 2 tabletki 800 mg az do 5 dni po zniknieciu objawów a potem mam juz brac mniejsza dawke ogolnie mam az 3 opakowania czyli 90 tabletek do zjedzenia i nie wiem czy on ma wpływ na rozwój mojej komórki jajowej a co najwazniejsze ile czasu po zakonczeniu terapii nie powinnam zajsc w ciaze? czy moze jednak mozna od razu? bo wiem ze to jesf szkodliwy lek dla dziecka szczególnie na poczatku a nie wiem jak długo utrzymuje się we krwi. aktualnie zblizam sie do @ i bede go brac na początku cyklu na pewno przez całą @ a może i dłużej bo chce dopić jak najmocniej wirusa tylko tak się własnie łudze, że może jednka ten lutowy cykl az tak całkiem na straty nie trzebaby spisywac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)
    Kurcze mnie katarzysko dopadło na dobre :( Młody zasnął dopiero po 22 i ogólnie dziwię się sobie,że jeszcze włączyłam kompa...

Muzarciu, ściskam Cię mocno i trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze...

Ami, ja w ciąży brałam heviran, ale zabij mnie a nie przypomnę sobie dawki :)

Jezu ten katar mnie zamęczy ;( Chyba padnę ....

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny test owu negatywny...ehh chyba się nie doczekam, ale działam:)

dzis ogladałam seriale i 20 min kręciłam hula hop, póki nie ma ciąży to mogę, a czas nawyższy, bo niedługo stopy nie będa zza brzucha wyglądać:) tak serio to nie mogę sie na niego patrzeć.

Rucia fajnie, że zmierzysz temp jutro.
    Mauysiu słyszałam ostatnio, że Pepino są czule, ale i czesto jakieś trefne, także nie ma co się zbytnio sugerować. Mi osobiście prawdę do tej pory mówiły.

Beata, mauysia lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie :)
    Kurcze mnie katarzysko dopadło na dobre :( Młody zasnął dopiero po 22 i ogólnie dziwię się sobie,że jeszcze włączyłam kompa...

Muzarciu, ściskam Cię mocno i trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze...

Ami, ja w ciąży brałam heviran, ale zabij mnie a nie przypomnę sobie dawki :)

Jezu ten katar mnie zamęczy ;( Chyba padnę ....

a na jakim etapie ciązy? bo najgroźniejszy jest w 1 trymestrze jak chyba wszystkie leki wtedy ale wiem ze ma dziłanie teratogenne i wolno brac tlyko kiedy korzysc dla matki przewyzsza a takiej konskiej jak ja to na pewno nie moglas brac bo ogolnei to nawet na ultoce przekraczam norme leku o całe 800 mg pewnie mialas ta standardowa 200 mg :) ale w sumie tzn ze jedank az tkai strasnzy nie jest skoro tobie go wtedy przepisali. ja tylko sie martwie zeby nie zaszkodzic dziesku wtedy kiedy sie o wszystkim decyduje przy podziale genów itd

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki witam was serdecznie w czwartkowy poranek :)
    Muzarciu trzymam mocno kciuki za Ciebie twoja fasolkę i za tatę aby wszystko szczęśliwie się skończyło :)
    Ruciu oby jednak tam w laboratorium się pomylili i żeby jednak okazało się że masz fasolinke w brzuszku.
    Wosabciu nie martw się może jednak nie @ nie przyjdzie i plamienia ustąpią.
    DZIEWCZYNY JESTEM Z WAMI I MODLE SIĘ ŻEBY DLA WAS WSZYSTKO SZCZĘŚLIWIE SIĘ SKOŃCZYŁO BO NAPRAWDĘ ZASŁUGUJECIE NA TO :) < przytula >

A no i życzę wszystkim dziewczynkom miłego dzionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 05:55

Sandraa, Woseba, Beata, mauysia, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki co tak się skradacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki wszystkie które są i które będą.

No niestety temperatura spadła, laboratorium raczej na pewno się nie pomyliło, ból cycka zmalał, więc dziś/jutro przyjdzie wredna @.

Wpadnę pewnie dopiero pod wieczór, bo dziś u mnie lekkie zamieszanie w domu :)

Buziaki w ten okropnie wietrzny czwartek :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Rucia to jeszcze o niczym nie świadczy. Pamiętaj że cuda się zdarzają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mała :) Ja już nie wierzę w cuda :) Uciekam, może w między czasie będę was nadrabiała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje:)
    u mnie też tempka spadła, ale o dziwo się nie łamię:) chyba to będzie pierwsza @, z którą sie psychicznie pogodziłam:) i się nawet cieszę:) będę mnieć walentynkowe starania...:)

Beata, Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)ja tez juz przestaje wierzyc w cuda..czekam na okres..powinien byc w sobote..poki co zmagam sie z plamieniami jak zawsze przed..wogóle to rozważamy z m rezygnacje z tych naszych pożal sie boże starań:(oboje widzimy ze do niczego nie prowadza:(a pzrez to tylko niepozrebnie sie stresujemy:(tazkże chyba odpuscimy na dobre..moze kiedyś bedzie nas stać na inseminacje..narzazie mozemy o tym zapomniec:(i skupic sie teraz na m..on jest teraz najważniejszy:)zeby wyzdrowiał:)

Rucia, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane!
    woda u mnie wszędzie stoi po kostki a ja jak obiecałam tak przygnałam na pieszo :)

lecę nadrobić ze 2 stronki bo wiecej nie dam rady :(

gocha04 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga30 moja znajoma była u wróżki ,ale nie w Polsce ja uciekłam jak znią byłam nie wiem czemu boje się takich PAN

ja nie wierzę... mi 2 wróżki przepowiedziały 2 synów.... i co o tym myśleć (bo to 2 różne kobiety) jak wiecie mam córcię :P

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobotki a kopnol was ktos kiedys w cztery litery :-P ja wam dam zalamywac sie to ja tu przyklad biore zeby sie nie zalamywac a wy co. Glowa do gory i do dzialan. Pamietam jak deklarowalysmy ze zrobimy wszystko zeby miec nasze pociechy a teraz co wymiekacie nie ten cykl to nastepny. Wiem ze przychodza czasem trudne dni ale po karzdej burzy przychodzi slonce. Ja tam za was ciagle trzymam kciukasy i wieze ze wam sie uda :-)
    wosabciu rozumiem Ciebie i wylecz szybko swojego m. a potem wracajcie szybciutko do staranek bo ja chcem widziec ciebie z brzuszkiem hi hi hi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 07:09

Beata, mauysia, Libra, Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ