X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    To jeszcze ja na chwilkę.

Jutro dziewczynki zmierzę temperaturę, zobaczę na czym stoję. Rano pewnie dam wam znać. Miłej nocy.

To czekamy!!Miłej nocki Rucia!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była I cz. oda do pęcherzyka
    II część to oda do brzuszka z pięknym zakończeniem, ale nie mogę znaleźć...

muszę lecieć, po chłopa jechać, bo leje... zmoknie i przeziębi się... a przecież musi być zdrów bo za niespełna 2 tyg. znów działamy;)
    do jutra Skarbeczki:)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    to była I cz. oda do pęcherzyka
    II część to oda do brzuszka z pięknym zakończeniem, ale nie mogę znaleźć...

muszę lecieć, po chłopa jechać, bo leje... zmoknie i przeziębi się... a przecież musi być zdrów bo za niespełna 2 tyg. znów działamy;)
    do jutra Skarbeczki:)

Pa liberka!!:-)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też zmykam!!
    Oberwanie chmury u mnie takie przeszło teraz ze aż tv zastrajkowało!!!
    Do jutra lasencje!!!Miłej nocki!!:-):-)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Libra i Aga

a ja tak sobie pmyslalam ze moze udałoby sie jakos opoznic owualcje i tak szukam po necie czym mozna by ja opoznic, bo to byloby idelane rozwiazanie zeby nie czekac az do marca ze starankami, bo tego heviranu mam na dobre 2 tygodnie a wizyte u ginki mam 18 lutego dopiero, @ najdalej 5 lutego mam dostac a owulacja wypadłaby gdzies akurat przed wizyta u ginki a wolalabym zeby wypadła po no i po tym jak skoncze brac ten moj Heviran, no i zastanawiam sie tez czy on ma jakis wplyw na jakosc mojej komorki, ale nic na ten temat nie moge znlezc w necie, bo to ze w ciazy nie wolno to wiem :/ przydałby mi sie jakis znajomy lekarz zeby mi powiedzial co i jak? a moze sie ktoras w najblizszych dnia wybiera do jakiegos ginka to by mi sie zapytala jak to z tym heviranem jest bo jak bylam u rodzinnego to bylam znastawienienm ze w lutym tez nic z tego nie bedzie wiec sie nei pytalam ale teraz tak kombnuje jak kon pod gorke zeby moze jdnak sie dało cos?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w poniedziałek, przypomnieć mi możesz kochana Ami jak nie zapomnisz...zapytam o Heviran...ale o co dokładnie pytać?
    Czy hevi ma wpływ na jakość komórki jajowej...Mauysia trzymam kciuki za jutro...a Ruciu Twój małż powinien dostać w dziób za brak delikatności, nasi faceci czasami nie mają za grosz wyczucia...ale dobrze, że tylko czasami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 22:00

Amicizia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja będę w poniedziałek, przypomnieć mi możesz kochana Ami jak nie zapomnisz...zapytam o Heviran...ale o co dokładnie pytać?
    Czy hevi ma wpływ na jakość komórki jajowej...Mauysia trzymam kciuki za jutro...a Ruciu Twój małż powinien dostać w dziób za brak delikatności, nasi faceci czasami nie mają za grosz wyczucia...ale dobrze, że tylko czasami...

o dzieki Mazurcia

mam nawracajaca opryszczke i dostalam bardzo silna dawke 3 razy dziennie po 2 tabletki 800 mg az do 5 dni po zniknieciu objawów a potem mam juz brac mniejsza dawke ogolnie mam az 3 opakowania czyli 90 tabletek do zjedzenia i nie wiem czy on ma wpływ na rozwój mojej komórki jajowej a co najwazniejsze ile czasu po zakonczeniu terapii nie powinnam zajsc w ciaze? czy moze jednak mozna od razu? bo wiem ze to jesf szkodliwy lek dla dziecka szczególnie na poczatku a nie wiem jak długo utrzymuje się we krwi. aktualnie zblizam sie do @ i bede go brac na początku cyklu na pewno przez całą @ a może i dłużej bo chce dopić jak najmocniej wirusa tylko tak się własnie łudze, że może jednka ten lutowy cykl az tak całkiem na straty nie trzebaby spisywac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)
    Kurcze mnie katarzysko dopadło na dobre :( Młody zasnął dopiero po 22 i ogólnie dziwię się sobie,że jeszcze włączyłam kompa...

Muzarciu, ściskam Cię mocno i trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze...

Ami, ja w ciąży brałam heviran, ale zabij mnie a nie przypomnę sobie dawki :)

Jezu ten katar mnie zamęczy ;( Chyba padnę ....

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny test owu negatywny...ehh chyba się nie doczekam, ale działam:)

dzis ogladałam seriale i 20 min kręciłam hula hop, póki nie ma ciąży to mogę, a czas nawyższy, bo niedługo stopy nie będa zza brzucha wyglądać:) tak serio to nie mogę sie na niego patrzeć.

Rucia fajnie, że zmierzysz temp jutro.
    Mauysiu słyszałam ostatnio, że Pepino są czule, ale i czesto jakieś trefne, także nie ma co się zbytnio sugerować. Mi osobiście prawdę do tej pory mówiły.

Beata, mauysia lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie :)
    Kurcze mnie katarzysko dopadło na dobre :( Młody zasnął dopiero po 22 i ogólnie dziwię się sobie,że jeszcze włączyłam kompa...

Muzarciu, ściskam Cię mocno i trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze...

Ami, ja w ciąży brałam heviran, ale zabij mnie a nie przypomnę sobie dawki :)

Jezu ten katar mnie zamęczy ;( Chyba padnę ....

a na jakim etapie ciązy? bo najgroźniejszy jest w 1 trymestrze jak chyba wszystkie leki wtedy ale wiem ze ma dziłanie teratogenne i wolno brac tlyko kiedy korzysc dla matki przewyzsza a takiej konskiej jak ja to na pewno nie moglas brac bo ogolnei to nawet na ultoce przekraczam norme leku o całe 800 mg pewnie mialas ta standardowa 200 mg :) ale w sumie tzn ze jedank az tkai strasnzy nie jest skoro tobie go wtedy przepisali. ja tylko sie martwie zeby nie zaszkodzic dziesku wtedy kiedy sie o wszystkim decyduje przy podziale genów itd

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki witam was serdecznie w czwartkowy poranek :)
    Muzarciu trzymam mocno kciuki za Ciebie twoja fasolkę i za tatę aby wszystko szczęśliwie się skończyło :)
    Ruciu oby jednak tam w laboratorium się pomylili i żeby jednak okazało się że masz fasolinke w brzuszku.
    Wosabciu nie martw się może jednak nie @ nie przyjdzie i plamienia ustąpią.
    DZIEWCZYNY JESTEM Z WAMI I MODLE SIĘ ŻEBY DLA WAS WSZYSTKO SZCZĘŚLIWIE SIĘ SKOŃCZYŁO BO NAPRAWDĘ ZASŁUGUJECIE NA TO :) < przytula >

A no i życzę wszystkim dziewczynkom miłego dzionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 05:55

Sandraa, Woseba, Beata, mauysia, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki co tak się skradacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki wszystkie które są i które będą.

No niestety temperatura spadła, laboratorium raczej na pewno się nie pomyliło, ból cycka zmalał, więc dziś/jutro przyjdzie wredna @.

Wpadnę pewnie dopiero pod wieczór, bo dziś u mnie lekkie zamieszanie w domu :)

Buziaki w ten okropnie wietrzny czwartek :(

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Rucia to jeszcze o niczym nie świadczy. Pamiętaj że cuda się zdarzają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mała :) Ja już nie wierzę w cuda :) Uciekam, może w między czasie będę was nadrabiała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje:)
    u mnie też tempka spadła, ale o dziwo się nie łamię:) chyba to będzie pierwsza @, z którą sie psychicznie pogodziłam:) i się nawet cieszę:) będę mnieć walentynkowe starania...:)

Beata, Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)ja tez juz przestaje wierzyc w cuda..czekam na okres..powinien byc w sobote..poki co zmagam sie z plamieniami jak zawsze przed..wogóle to rozważamy z m rezygnacje z tych naszych pożal sie boże starań:(oboje widzimy ze do niczego nie prowadza:(a pzrez to tylko niepozrebnie sie stresujemy:(tazkże chyba odpuscimy na dobre..moze kiedyś bedzie nas stać na inseminacje..narzazie mozemy o tym zapomniec:(i skupic sie teraz na m..on jest teraz najważniejszy:)zeby wyzdrowiał:)

Rucia, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane!
    woda u mnie wszędzie stoi po kostki a ja jak obiecałam tak przygnałam na pieszo :)

lecę nadrobić ze 2 stronki bo wiecej nie dam rady :(

gocha04 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga30 moja znajoma była u wróżki ,ale nie w Polsce ja uciekłam jak znią byłam nie wiem czemu boje się takich PAN

ja nie wierzę... mi 2 wróżki przepowiedziały 2 synów.... i co o tym myśleć (bo to 2 różne kobiety) jak wiecie mam córcię :P

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobotki a kopnol was ktos kiedys w cztery litery :-P ja wam dam zalamywac sie to ja tu przyklad biore zeby sie nie zalamywac a wy co. Glowa do gory i do dzialan. Pamietam jak deklarowalysmy ze zrobimy wszystko zeby miec nasze pociechy a teraz co wymiekacie nie ten cykl to nastepny. Wiem ze przychodza czasem trudne dni ale po karzdej burzy przychodzi slonce. Ja tam za was ciagle trzymam kciukasy i wieze ze wam sie uda :-)
    wosabciu rozumiem Ciebie i wylecz szybko swojego m. a potem wracajcie szybciutko do staranek bo ja chcem widziec ciebie z brzuszkiem hi hi hi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 07:09

Beata, mauysia, Libra, Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ