plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Też nie robiłam kremu z dyni, ale mam przepis w ikei kiedyś rozdawali. Babcia mojego M kiedyś mnie takim kremem poczęstowała to mi w ustach rosło, bo masłem smierdziało.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nie no co wy, ja napisałam czy wyraża zgodę na wyjazd Ali na cytuję" wakacje, itp" z czego mnie bardziej interesuje itp.
nie napisąłam wprost!! nie wkopuję sie tak szybko!!
póki nie mam sprecyzowanych działań to nic nie piszę.
ale znaczy że może być dobrze.Shagga_80, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa robiłam dwa razy i o ile za pierwszym razem przesadziłam z carry o tyle za drugim razem wyszła mega
Tzn o ile gustuje się w zupkach o konsystencji papki dla niemowląt i o smaku przypraw w stylu właśnie carry czy imbir
A na przeziębienie podobno jest rewelacyjna
Dziś odpuściłam krojenie, bo krojąc zobaczyłam pajączka co spacerował po mojej dyni,więc musiałam odpuścićAle Staremu każę dziś pokroić i ugotuję a może nawet zamrożę, tak gdzieś kiedyś czytałam,że jak ma się dużo ( za dużo na jedna zupę) to można zamrozić
a swoją drogą to ja nie dodaję masła -
Pewnie różne sa przepisy, ale babcia mówiła, że masła tam niema, no i faktycznie taka papka, nawet nie zupa krem tylko papka.
Zupy kremy uwielbiam, a najbardziej porowo-brokułową, polecam no i mnóstwo żelaza! Na ciąże czy @ jak znalzał.
Zosia fakt, gdybyś mu tak prosto z mostu walnęła to i sobie od razu strzeliłabyś w kolano. Ale przynajmniej masz zgodę na krótki wyjazd, wakacyjny. To już coś.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnygocha04 wrote:Pewnie różne sa przepisy, ale babcia mówiła, że masła tam niema, no i faktycznie taka papka, nawet nie zupa krem tylko papka.
Zupy kremy uwielbiam, a najbardziej porowo-brokułową, polecam no i mnóstwo żelaza! Na ciąże czy @ jak znalzał.
Zosia fakt, gdybyś mu tak prosto z mostu walnęła to i sobie od razu strzeliłabyś w kolano. Ale przynajmniej masz zgodę na krótki wyjazd, wakacyjny. To już coś.
No i zgodzi się na wyrobienie paszportu, bo obawiam się, że inaczej byłby problemzosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:POMOCY!
Jak poradzić sobie z krojeniem dyni (a najpierw z jej obraniem) bez Starego ??? Kurde, zawsze to On się męczy a właśnie wymyśliłam,że ugotowałabym zupkę krem z dyni
Ja kroję dynię trochę jak arbuza. Najpierw na ćwiartki a potem obieram obieraczką do ziemniaków, względnie nożem (jak ananasa). Można dośc grubo obierac bo ma gruba skorupkę. Potem kroję na spore kawałki i wrzucam do gara żeby się ugotowały. Potem je wyławiam i miksuje na krem i wlewam z powrotem do wywaru.Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Witam udało mi sie was wreszcie nadrobic
Szkoda ze WOsebka na sopusciala, ale jesli ma jej to pomoc to trudno, ale oby szybko do nas wróciała
a włąsnie jakby mi ktoras mogla podac na priv nazwisko WOSEBKI bo juz nie pamietam ktora to a ma strasznie duzo ludzi i juz sie pogubila kto jest kto
Mauysia GRATULACJE!!!
Mazurcia czekamy na wyniki
Shagga kuruj sie
a wie ktoras co z ojcem Natusi? czy jest cos lepiej i jak ona sie trzyma?
i wiecie moze co tam u naszej Plemniczki? radzi sobie jakos?
mauysia, Libra lubią tę wiadomość
-
a co do dziec z konca roku to ja tam listopadowa jestem i nie narzekam
a marcowe dzieci to takie wigilijne dzieci:) mysle ze kazda pora jest tak samo dobra lub tak samo zła na urodzenie dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 12:10
Shagga_80, mauysia, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Shagga_80 wrote:POMOCY!
Jak poradzić sobie z krojeniem dyni (a najpierw z jej obraniem) bez Starego ??? Kurde, zawsze to On się męczy a właśnie wymyśliłam,że ugotowałabym zupkę krem z dyni
Ja kroję dynię trochę jak arbuza. Najpierw na ćwiartki a potem obieram obieraczką do ziemniaków, względnie nożem (jak ananasa). Można dośc grubo obierac bo ma gruba skorupkę. Potem kroję na spore kawałki i wrzucam do gara żeby się ugotowały. Potem je wyławiam i miksuje na krem i wlewam z powrotem do wywaru.
Chyba nie mam siły...albo tępe noże, bo właśnie planowałam najpierw na połowę przekroić (bo to taka dynia o średnicy jakis 50 cm)...ale teraz kumpela jeszcze poradziła dodać do zupy gałkę muszkatołową, więc jak Stary mi pkkroi i kupi gałkę to jutro będzie zupka jak słomeczko
-
Ciężko dynię przekroic, to fakt. Ja to tez zawsze m zostawiam. Potem trzeba jeszcze te pestki wygrzebać. Obrzydliwe toto. Tez m robi. Ja mu po prostu powiedziałam, że jak przyszykuje to ja ugotuję. Jak nie, to nie ma kremu z dyni...Zgodził się na taki układ, hehe.
Już pare razy ta zupke gotowałam. Pychota, ale trochę dużo zachodu z przygotowaniami. Curry tez trzeba koniecznie dodać. Rozgrzewa.mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny