plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Też nie robiłam kremu z dyni, ale mam przepis w ikei kiedyś rozdawali. Babcia mojego M kiedyś mnie takim kremem poczęstowała to mi w ustach rosło, bo masłem smierdziało.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nie no co wy, ja napisałam czy wyraża zgodę na wyjazd Ali na cytuję" wakacje, itp" z czego mnie bardziej interesuje itp.
nie napisąłam wprost!! nie wkopuję sie tak szybko!!
póki nie mam sprecyzowanych działań to nic nie piszę.
ale znaczy że może być dobrze.
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa robiłam dwa razy i o ile za pierwszym razem przesadziłam z carry o tyle za drugim razem wyszła mega
Tzn o ile gustuje się w zupkach o konsystencji papki dla niemowląt i o smaku przypraw w stylu właśnie carry czy imbir
A na przeziębienie podobno jest rewelacyjna 
Dziś odpuściłam krojenie, bo krojąc zobaczyłam pajączka co spacerował po mojej dyni,więc musiałam odpuścić
Ale Staremu każę dziś pokroić i ugotuję a może nawet zamrożę, tak gdzieś kiedyś czytałam,że jak ma się dużo ( za dużo na jedna zupę) to można zamrozić 
a swoją drogą to ja nie dodaję masła
-
Pewnie różne sa przepisy, ale babcia mówiła, że masła tam niema, no i faktycznie taka papka, nawet nie zupa krem tylko papka.
Zupy kremy uwielbiam, a najbardziej porowo-brokułową, polecam no i mnóstwo żelaza! Na ciąże czy @ jak znalzał.
Zosia fakt, gdybyś mu tak prosto z mostu walnęła to i sobie od razu strzeliłabyś w kolano. Ale przynajmniej masz zgodę na krótki wyjazd, wakacyjny. To już coś.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnygocha04 wrote:Pewnie różne sa przepisy, ale babcia mówiła, że masła tam niema, no i faktycznie taka papka, nawet nie zupa krem tylko papka.
Zupy kremy uwielbiam, a najbardziej porowo-brokułową, polecam no i mnóstwo żelaza! Na ciąże czy @ jak znalzał.
Zosia fakt, gdybyś mu tak prosto z mostu walnęła to i sobie od razu strzeliłabyś w kolano. Ale przynajmniej masz zgodę na krótki wyjazd, wakacyjny. To już coś.
No i zgodzi się na wyrobienie paszportu, bo obawiam się, że inaczej byłby problem
zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:POMOCY!
Jak poradzić sobie z krojeniem dyni (a najpierw z jej obraniem) bez Starego ??? Kurde, zawsze to On się męczy a właśnie wymyśliłam,że ugotowałabym zupkę krem z dyni
Ja kroję dynię trochę jak arbuza. Najpierw na ćwiartki a potem obieram obieraczką do ziemniaków, względnie nożem (jak ananasa). Można dośc grubo obierac bo ma gruba skorupkę. Potem kroję na spore kawałki i wrzucam do gara żeby się ugotowały. Potem je wyławiam i miksuje na krem i wlewam z powrotem do wywaru.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Witam udało mi sie was wreszcie nadrobic
Szkoda ze WOsebka na sopusciala, ale jesli ma jej to pomoc to trudno, ale oby szybko do nas wróciała
a włąsnie jakby mi ktoras mogla podac na priv nazwisko WOSEBKI bo juz nie pamietam ktora to a ma strasznie duzo ludzi i juz sie pogubila kto jest kto
Mauysia GRATULACJE!!!
Mazurcia czekamy na wyniki
Shagga kuruj sie
a wie ktoras co z ojcem Natusi? czy jest cos lepiej i jak ona sie trzyma?
i wiecie moze co tam u naszej Plemniczki? radzi sobie jakos?
mauysia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
a co do dziec z konca roku to ja tam listopadowa jestem i nie narzekam
a marcowe dzieci to takie wigilijne dzieci:) mysle ze kazda pora jest tak samo dobra lub tak samo zła na urodzenie dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2013, 12:10
nick nieaktualny, mauysia, Effcia28, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Shagga_80 wrote:POMOCY!
Jak poradzić sobie z krojeniem dyni (a najpierw z jej obraniem) bez Starego ??? Kurde, zawsze to On się męczy a właśnie wymyśliłam,że ugotowałabym zupkę krem z dyni
Ja kroję dynię trochę jak arbuza. Najpierw na ćwiartki a potem obieram obieraczką do ziemniaków, względnie nożem (jak ananasa). Można dośc grubo obierac bo ma gruba skorupkę. Potem kroję na spore kawałki i wrzucam do gara żeby się ugotowały. Potem je wyławiam i miksuje na krem i wlewam z powrotem do wywaru.
Chyba nie mam siły...albo tępe noże, bo właśnie planowałam najpierw na połowę przekroić (bo to taka dynia o średnicy jakis 50 cm)...ale teraz kumpela jeszcze poradziła dodać do zupy gałkę muszkatołową, więc jak Stary mi pkkroi i kupi gałkę to jutro będzie zupka jak słomeczko
-
Ciężko dynię przekroic, to fakt. Ja to tez zawsze m zostawiam. Potem trzeba jeszcze te pestki wygrzebać. Obrzydliwe toto. Tez m robi. Ja mu po prostu powiedziałam, że jak przyszykuje to ja ugotuję. Jak nie, to nie ma kremu z dyni...Zgodził się na taki układ, hehe.
Już pare razy ta zupke gotowałam. Pychota, ale trochę dużo zachodu z przygotowaniami. Curry tez trzeba koniecznie dodać. Rozgrzewa.
mauysia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

Co tam u Ciebie?