plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja wrote:zosia-ktosia takk mój m jak się kładzie do łóżka to zawsze pół godz po mnie bo zanim się rozgrzeje to jak za szybko wejdzie to warczy ,że z Trupem sypia
ja często mam zimne dłonie i stopy - coś z krążeniem mam nie tak. ale ja szybko się rozgrzewam, lubie ciepełko. -
Tysiu hehe nie lubie tego co napisalas;). Wlasnie te cykle gdzie wydaje sie nic z tego to moga to byc te!! 3 dni przed owulka tez moglo zaskoczyc. No nic trzeba spokojnie i cierpliwie czekac na rowzoj sytuacji:)
Natusiu dzieki!zosia-ktosia, natusia, Libra lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:Kaja wrote:zosia-ktosia takk mój m jak się kładzie do łóżka to zawsze pół godz po mnie bo zanim się rozgrzeje to jak za szybko wejdzie to warczy ,że z Trupem sypia
ja często mam zimne dłonie i stopy - coś z krążeniem mam nie tak. ale ja szybko się rozgrzewam, lubie ciepełko.
ja jak chce sie rozgrzać to herbatka przed snem i wtedy sie ciepło robi ehhhhhhhhzosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj odebralam mój wynik prolaktyny no i wynosi 29..
Ja sama wiem ze jest za wysoka... ale nie wiem jak bardzo... na jakim poziomie najlepiej by byla. Czy wiecie czy to juz kwalifikuje mnie do leczenia jej czyms mocniejszym niz castagnus? -
nick nieaktualnyja też tak miałam, ale odkąd łykam regularnie witaminki, to mój m mówi, że teraz jestem gorąca laska:) ciężko mu się dłużej do mnie przytulać, bo zaraz cały spocony:)
zawsze miałam zimne stopy... teraz nie przykrywam się szczelnie, bo bym się zagotowała:)zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość
-
NORMY PRL
3-15 ng/ml
wynik idealny
15-20 ng/ml
wynik dobry
(leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach)
20-25 ng/ml
łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml
hiperprolaktynemia
Przelicznik: 1 ng/ml = 20 mIU/l
1. Hiperprolaktynemia jest czasem związana z niedoczynnością tarczycy. Przed
leczeniem warto tą przyczynę wykluczyć.
2. Leczenie łagodnej hiperprolaktynemii daje dobre wyniki przy leczeniu
zaburzeń fazy lutealnej lub jeśli towarzyszy jej PCOS.
3. Nadmiar prolaktyny może utrudniać pęknięcie pęcherzyka.
4. W cyklach bezowulacyjnych można rozważyć dołączenie do leków indukujących
owulację leków obniżających stężenie prolaktyny nawet u osób z prawidłowymi
wynikami. W wybranych przypadkach takie postępowanie poprawia skuteczność
terapii (tzn. ułatwia zajście w ciążę).
5. Estrogeny oraz środki antykoncepcyjne podnoszą poziom prolaktyny.
6. Badanie prolaktyny ma swoje ograniczenia. Istnieją bowiem trzy rodzaje
cząsteczek prolaktyny różniące się ciężarem. Jedynie ta najlżejsza (ale za to
stanowiąca ok. 80 % ogółu) jest czynna biologicznie. Z tego powodu zaburzenie
proporcji pomiędzy różnymi rodzajami prolaktyny może dać fałszywie zaniżony lub
zawyżony wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 09:59
gocha04 lubi tę wiadomość
-
No a ja standardowo najpierw Was nadrabiam a teraz się Witam
Zosiu wiem wiem że zgadły ale się zastanawiałam czy mój pies tez czasem w konkursie nie chciał wziąść udziału bo aż z salonu przyleciałzosia-ktosia, natusia, Libra, mauysia, Amicizia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyplemniczka wrote:Dziewczyny dzisiaj odebralam mój wynik prolaktyny no i wynosi 29..
Ja sama wiem ze jest za wysoka... ale nie wiem jak bardzo... na jakim poziomie najlepiej by byla. Czy wiecie czy to juz kwalifikuje mnie do leczenia jej czyms mocniejszym niz castagnus?
w którym dniu cyklu robiłaś? -
cześć babeczki!
stwierdzam jednak , że najpierw sie przywitam. Bo zaczęłam od nadrabiania nocnych postów, ale widze, że jak tylko przejde na kolejną stronę, to już nowa dodana i chyba jednak troche dłużej mi zejdzie
Ależ produkujecie
mauysia, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBellaRosa.........1......................24lata..........FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
she...................6......................35lat..........FASOLINKA.....pomorskie (27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat..........[*][*][*]......wielkopolska (26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata........FASOLINKA......kuj-pom (29.07.2013)
Mona................5.....................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5.....................27lat..........FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
agga84a...........1.....................28lat........FASOLINKA......śląskie (08.08.2013)
Kasiulek215.....5.....................25lat.........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
Dora.................2.....................30lat.........FASOLINKA.......pomorskie
anna_w............10...................31lat.........FASOLINKA.......lubelskie (27.09.2013)
Kleopatra.........7....................29lat.........FASOLINKA.........pomorskie (6.10.2013)
mauysia............5...................31lat.........FASOLINKA........wielkopolskie (10.10.2013)
muzarcia..........leczenie........30lat.............FASOLINKA..........opolskie
Shagga_80.......3....................32lata......(w oczekiwaniu na potwierdzenie testu)......łódzkie
kaja..................5....................32lata..............25.01...............pomorskie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01..............dolnośląskie
Woseba...........13..................24lata...............02.02................południe Polski
anusia84...........8...................29lat................02.02................dolnośląskie
Sandraa............8...................22lata………...04.02...............wielkopolska
glazik22...........1....................22 lata..............04.02...............podkarpackie
Dodi................7.....................29lat.................05.02...............śląskie
ewela84...........7....................28lat................06.02................świętokrzyskie
AGA30..........26...................30lat.................07.02...............opolskie
Beata..............7......................29lat................12.02.................mazowieckie
gocha04..........8......................27lat................13.02.................mazowieckie
zosia-ktosia...7..ODWOŁANE.....30lat……...14.02.....................łódzkie
Mała29..........90.....................29lat..................15.02................Wielka Brytania
a-koczek.........6......................32lata………....15.02................warmińsko-mazurskie
Fedra.............54..odwołane.....28lat................12.02.................małopolskie
Nina82...........10.....................30lat.................20.02.................śląskie
Anka79.............2................33lata.................21.02........lubuskie
Libra...............5.....................30lat..................26.02.................łódzkie
Blondi22........3..ZAWIESZONE...22lata…...27.02...............Mazowieckie
Rucia.....ODWOŁANE.........26lat.................01.03................mazowieckie
kopciuszek126...15................29lat................01.03................łódzkie
Amicizia .......2...leczenie.......26lat...............01.03................małopolskie
Muska...........2.......................31lat................2.03.................dolnośląskie
sylwia1985....7......................27lat................06.03………....podkarpackie
natusia...........4.......................27lat................00.02................kuj-pom
Effcia.............5......................28lat................00.04................wielkopolskie
samira...........17.....................37lat................00.00................śląskie
kiti........(przerwa).................25lat................00.00................małopolskie
klamka..........4......................35lat................00.00................mazowieckie
Malvinka......4......................25lat.................00.00...............dolnośląskie
Plemniczka……………………………………………………………Fedra lubi tę wiadomość