plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
gocha04 wrote:Mauysia je wyniękam nie mam pojęcia hehe
Koszulka z korkiem wyczesna:)
Efcia nie ma tego złego:)
No to zobaczymy, czy ktoraś zgadnie. Nagroda - abonament słońca do końca tygodnia (oprócz nocy, rzecz jasna)
zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:sylwia1985 wrote:jak myslicie ktorego dnia mam zaczac robic testy owulacyjne bo to bedzie moj pierwszy raz z testami.Cykl w tym miesiacu to 30 dni
Sylwia ja bym wzięła na najdalszych dni więc cos koło 14 dnia cyklu, bo nie wiadomo jak długą masz fazę lutealną..
ovu pokazuje statystyke na dzien 20 21 22 a znowu inny kalkulator dni plodnych netmama pokazuje ze 17,18,19 wiec mysle ze zaczne test robic gdzies 19 czy jak myslisz? -
Czesc dziewczyny.
Shagga mysle ze takie spadki nie muszą oznaczac cos niedobrego. Zrobienie 1 raz bety powie tylko czy jest ciąza i mniej wiecej na jakim etapie.. aby wiedziec czy dobrze sie rozwija bete nalezy powtorzyc po 48 godzinach i zobaczyc jej przyrost, ktory jest wazniejszy od samej
wielkosci bety. Mysle ze bedzie dobrze. Trzymam kciuki!
Co do Hashimoto zgadzam sie z Gadgetką i jej lekarką. Moja lekarka rowniez twierdzi ze dla starających sie o dziecko TSH powinno wynosic max do 2,5. Najlepiej do 2. I aby zobaczyc czy jest Hashimoto nalezy zrobic AntyTPO... Nawey gdy TSH jest w normie Hashimoto moze wystąpic. Tsh mam teraz badac co miesiac, a AntyTPO jako ze nie spadną szybko (jesli wogole cokolwiek ruszą w dół) wystarczy zbadac raz na pol roku.mauysia, Shagga_80, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Libra wrote:mauysia wrote:zosia-ktosia wrote:http://demotywatory.pl/4036247
zobaczcie jaki słodki dzieciaczek a jaki mądry:)
ok ja nie namawiam:)
No, dzieciaki mają taką pojemność głowy, że to szok! I to każde z nich. Tylko nie każdy rodzic wpada na pomysł, żeby obkuć swoje dziecko z geografiiAle potencjał ma każde.
ja widziałam jak 1,5 letni chłopiec na malutkiej perkusji wygrywał takt śpiewając "we will, we will rock you"
widok zarąbiaszczy jak mu te malutkie rączki i nóżki zawodowo chodziły
A propos muzykalnych dzieci, raz kozie śmierć, udostepniam światu filmik z moim synalem w roli głównej, potem najwyżej skasuję linkaFilm z maja zeszłego roku, dziubek miał wtedy 1 rok i 9 miechów.
http://vimeo.com/42031077
Która rozpozna, co to za piosenka?
rozpoznałam, rozpoznałam:)zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:gocha04 wrote:Mauysia je wyniękam nie mam pojęcia hehe
Koszulka z korkiem wyczesna:)
Efcia nie ma tego złego:)
No to zobaczymy, czy ktoraś zgadnie. Nagroda - abonament słońca do końca tygodnia (oprócz nocy, rzecz jasna)
przeżyj to sam:)zosia-ktosia, mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:zosia-ktosia wrote:sylwia1985 wrote:jak myslicie ktorego dnia mam zaczac robic testy owulacyjne bo to bedzie moj pierwszy raz z testami.Cykl w tym miesiacu to 30 dni
Sylwia ja bym wzięła na najdalszych dni więc cos koło 14 dnia cyklu, bo nie wiadomo jak długą masz fazę lutealną..
ovu pokazuje statystyke na dzien 20 21 22 a znowu inny kalkulator dni plodnych netmama pokazuje ze 17,18,19 wiec mysle ze zaczne test robic gdzies 19 czy jak myslisz?
musisz brać pod uwagę że test pozytywny może wyjść w dniu jajeczkowania, dzień lub nawet 2 przed więc zakładając że miałabyś owulację 18 dnia cyklu to testując 19 byłoby już za późno..
ja mam 28 dniowe i w tym cyklu wyszedł mi pozytyw 14 i 15 dnia z czego skok był 16 dnia. a zazwyczaj owulke miałam 17 dnia więc sama widzisz, na dwoje babka wróżyła. lepiej zrobić wcześniej niż później -
sylwia1985 wrote:a jak to jest najlepiej wowczas czekac z serduszkowaniem az pojawia sie dwie krechy? czy to nie ma znaczenia czy ma? czy wtedy beda plemniki bardziej zywotne i bedzie ich wiecej jak poczekam do dwoch kreseczek bo na forach roznie pisza
Nie, lepiej już wcześniej serduszkować, bo jak zaczniesz za późno to możesz przegapić owulację i nici z cyklu. -
z tego co wiem to nie należy mieć przerwy dłuższej niż 3 dni (w dniach okołoowulacyjnych oczywiście) bo plemniki sie deformują, najlepiej serdeszkować co 2 dni (jak zaczyna sie śluz lepszej jakości). codzień też za bardzo je osłabia - no chyba że twój M ma super żołnierzyki to możecie codzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 09:24
mauysia, Fedra lubią tę wiadomość