plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Libra wrote:justysia8512 wrote:Witam. Jestem tu od niedawna... Mam pytanie do tych które robią testy owulacyjne. Ja testuje 1 mieś... Pierwszy test zrobiłam dosyć szybko bo 7 dnia cyklu wyszedł negatywny, następny też ale 3 pozytywny i tak do dziś....
Dla potwierdzenia dzisiejszego wyniku zrobiłam jeszcze raz ale z innej firmy...wyszła bardzo słaba kreseczka... Co sadzicie czy testy kłamią?? Co mam o tym myśleć??
drugi test z innej firmy robiłaś z tej samej próbki moczu?
a tak w ogóle... witaj Justysiu;)
Justyś...ja testy robiłam i robiłam je dopóki nie wyszły pozytywne, dalej uważałam,że nie ma sensu, to raz...dwa,czy na pewno umiesz rozpoznać pozytywny test (nie wiem,jakie testy Ty masz,ale obstawiam,że wszystkie działają na podobnej zasadzie)...test pozytywny,to taki w którym kreska testowa jest tak samo mocna jak kontrolna albo i mocniejsza.
to ja już nie wiem Justyś jak to rozumieć... Ja właśnie miałam taki problem, jak Shagga pisała i zobaczę w tym miesiącu jak będzie
-
nick nieaktualnyjustysia8512 wrote:Dodi wrote:justysia8512 wrote:Witam. Jestem tu od niedawna... Mam pytanie do tych które robią testy owulacyjne. Ja testuje 1 mieś... Pierwszy test zrobiłam dosyć szybko bo 7 dnia cyklu wyszedł negatywny, następny też ale 3 pozytywny i tak do dziś....
Dla potwierdzenia dzisiejszego wyniku zrobiłam jeszcze raz ale z innej firmy...wyszła bardzo słaba kreseczka... Co sadzicie czy testy kłamią?? Co mam o tym myśleć??
czesc Justysiu
a czy Twoje kreski zarówno testowa jak i kontrolna są tak samo ciemne? bo ostatnio dopiero dziewczyny wyprowadziły mnie z błędu, że muszą one być takie same bo mnie nawet do kilku dni przed miesiączką się utrzymywała druga blada od owulacji
Witam. Tak te pozytywne to były nawet silnejsze od testowej, a ten drugi test bardzo blady...
Widzę ,że zdublowałyśmy pytanieA powiedz mi po co dalej testujesz? Skoro raz wyszedł Ci test pozytywy, to ja przyjęłabym,że w przeciągu 24-48h najprawdopodobniej wypadnie owulacja i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2013, 16:22
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustysia8512 wrote:To mam dalej testować?? Czy owulacja juz mogła wystąpić?
Ja po 1 teście pozytywnym przestałam testować i to samo radzę TobiePoza tym zainwestuj w termometr (najlepiej wyznaczający temperaturę z dwoma miejscami po przecinku) i gdybyś to wszystko (plus ewentualnie obserwacje szyjki i śluzu) odnotowywała na wykresie można by było powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem,kiedy skończyły Ci się dni płodne (ovufriend nazywa to nawet określeniem kiedy wypada owulacja:) ).
-
justysia8512 wrote:Witam. Jestem tu od niedawna... Mam pytanie do tych które robią testy owulacyjne. Ja testuje 1 mieś... Pierwszy test zrobiłam dosyć szybko bo 7 dnia cyklu wyszedł negatywny, następny też ale 3 pozytywny i tak do dziś....
owulacje liczy sie od pierwszego pozytywnego testu, kiedy dwie kreseczki są identyczne, lub testowa nawet ciemniejsza. Jak juz wyjdzie pozytywny test to nie robi sie w koljenych dniach bo nie ma po co... moze powoli Ci opadac hormon dlatego ciagle wychodzą dwie kreseczki.Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
witammmm was dziewczyny ,ale dziś dzień latania na badania z moim M i jeszcze krzyż mnie boli wiadomo z czego z nosa też krwotok aż myślałam ,że do szpitala pojadę bo nie mogło przestać .....ehhh jak ma lecieć to nie leci ,a jak leci to nawet z nosa dziś jestem do d......
-
nick nieaktualnyKaja wrote:witammmm was dziewczyny ,ale dziś dzień latania na badania z moim M i jeszcze krzyż mnie boli wiadomo z czego z nosa też krwotok aż myślałam ,że do szpitala pojadę bo nie mogło przestać .....ehhh jak ma lecieć to nie leci ,a jak leci to nawet z nosa dziś jestem do d......
Ściskam mooooooooooocno. -
nick nieaktualny
-
hmm wogole to pomimo tego ze ten miesiac jeszcze sie nie staram od dzisiaj zaczne robic tez testy owulacyjne, by zobaczyc czy wogole owulacja wystapi i w ktorym dniu. Mam nadzieje ze bedzie tak jak przed poronieniem.
Shagga_80, Dodi, Libra, Effcia28, Beata lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie staraczki i mamy fasolki
ja dopiero teraz bo od rana zajęta-najpierw ogarnąć dom,dziecko a poźniej wyjazd na zakupy i wróciłam o 15 z miasta.
Chciałam sobie dzis kupić termometr owulacyjny i wyobraźcie sobie,że byłam w 4-ech aptekach w naszym mieście i nigdzie nie mieli ;(Trudno zostanę przy starym,z jednym miejscem po przecinku.
No u mnie w ty cyklu owulka sie raczej przesunie-dziś 11 dc a śluzu rozciągliwego jeszcze nie widac-dopiero jakis taki jak wodnisty mam, ale tempka jeszcze za wysoka i do tego szyjka jeszcze twarda i raczej średniozamknieta,więc muszę czekać.Tak, więc termin następnej @ nie przypadnie raczej na 1.03.2013 a później!!!!Pozdrawiam