X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    justysia8512 wrote:
    Witam. Jestem tu od niedawna... Mam pytanie do tych które robią testy owulacyjne. Ja testuje 1 mieś... Pierwszy test zrobiłam dosyć szybko bo 7 dnia cyklu wyszedł negatywny, następny też ale 3 pozytywny i tak do dziś....
    Dla potwierdzenia dzisiejszego wyniku zrobiłam jeszcze raz ale z innej firmy...wyszła bardzo słaba kreseczka... Co sadzicie czy testy kłamią?? Co mam o tym myśleć??

drugi test z innej firmy robiłaś z tej samej próbki moczu?

a tak w ogóle... witaj Justysiu;)

Justyś...ja testy robiłam i robiłam je dopóki nie wyszły pozytywne, dalej uważałam,że nie ma sensu, to raz...dwa,czy na pewno umiesz rozpoznać pozytywny test (nie wiem,jakie testy Ty masz,ale obstawiam,że wszystkie działają na podobnej zasadzie)...test pozytywny,to taki w którym kreska testowa jest tak samo mocna jak kontrolna albo i mocniejsza.

to ja już nie wiem Justyś jak to rozumieć... Ja właśnie miałam taki problem, jak Shagga pisała i zobaczę w tym miesiącu jak będzie :/

0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia8512 wrote:
    Dodi wrote:
    justysia8512 wrote:
    Witam. Jestem tu od niedawna... Mam pytanie do tych które robią testy owulacyjne. Ja testuje 1 mieś... Pierwszy test zrobiłam dosyć szybko bo 7 dnia cyklu wyszedł negatywny, następny też ale 3 pozytywny i tak do dziś....
    Dla potwierdzenia dzisiejszego wyniku zrobiłam jeszcze raz ale z innej firmy...wyszła bardzo słaba kreseczka... Co sadzicie czy testy kłamią?? Co mam o tym myśleć??

czesc Justysiu
    a czy Twoje kreski zarówno testowa jak i kontrolna są tak samo ciemne? bo ostatnio dopiero dziewczyny wyprowadziły mnie z błędu, że muszą one być takie same bo mnie nawet do kilku dni przed miesiączką się utrzymywała druga blada od owulacji

0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

Witam. Tak te pozytywne to były nawet silnejsze od testowej, a ten drugi test bardzo blady...

Widzę ,że zdublowałyśmy pytanie :) A powiedz mi po co dalej testujesz? Skoro raz wyszedł Ci test pozytywy, to ja przyjęłabym,że w przeciągu 24-48h najprawdopodobniej wypadnie owulacja i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2013, 16:22

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia, sprawdziłaś czułość obu testów? różnią się?

• justysia8512 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pozytywne o czułości 40mlu a te 2 o czułosci 20 mlu. Może to była ta przyczyna...

70b8751c77.png

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam dalej testować?? Czy owulacja juz mogła wystąpić?

70b8751c77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rób testem jednej firmy i tylko do pierwszego plusa... później to nie ma sensu... może Tobie wolno spada poziom hormonu i dlatego później wychodzą Ci plusy
    dzieczyny... mykam do domu, papatki

Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia8512 wrote:
    To mam dalej testować?? Czy owulacja juz mogła wystąpić?

Ja po 1 teście pozytywnym przestałam testować i to samo radzę Tobie :) Poza tym zainwestuj w termometr (najlepiej wyznaczający temperaturę z dwoma miejscami po przecinku) i gdybyś to wszystko (plus ewentualnie obserwacje szyjki i śluzu) odnotowywała na wykresie można by było powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem,kiedy skończyły Ci się dni płodne (ovufriend nazywa to nawet określeniem kiedy wypada owulacja:) ).

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia8512 wrote:

owulacje liczy sie od pierwszego pozytywnego testu, kiedy dwie kreseczki są identyczne, lub testowa nawet ciemniejsza. Jak juz wyjdzie pozytywny test to nie robi sie w koljenych dniach bo nie ma po co... moze powoli Ci opadac hormon dlatego ciagle wychodzą dwie kreseczki.

Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witammmm was dziewczyny ,ale dziś dzień latania na badania z moim M i jeszcze krzyż mnie boli wiadomo z czego z nosa też krwotok aż myślałam ,że do szpitala pojadę bo nie mogło przestać .....ehhh jak ma lecieć to nie leci ,a jak leci to nawet z nosa dziś jestem do d......

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    witammmm was dziewczyny ,ale dziś dzień latania na badania z moim M i jeszcze krzyż mnie boli wiadomo z czego z nosa też krwotok aż myślałam ,że do szpitala pojadę bo nie mogło przestać .....ehhh jak ma lecieć to nie leci ,a jak leci to nawet z nosa dziś jestem do d......

Ściskam mooooooooooocno.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80,Libra,Dodi ,a i oczywiście reszta koleżanek Witajcie

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli mialas pozytywny test to najprawdopodoboniej mialas owulacje... na 100% to tylko monitoring lub ciąza powie. Nie ma sensu testowac dalej

Kaja, Shagga_80, Dodi, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka racja zgadzam się z Tobą

plemniczka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi... A termometr mam szyjke badam(ale ona zyje własnym życiem:-0) sluzu tez badam ... Moze faktyczne zakoncze testowanie... Jeszcze raz dziekuje bardzo.

70b8751c77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia8512 wrote:
    Dziękuje za odpowiedzi... A termometr mam szyjke badam(ale ona zyje własnym życiem:-0) sluzu tez badam ... Moze faktyczne zakoncze testowanie... Jeszcze raz dziekuje bardzo.

A wykres masz?

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm wogole to pomimo tego ze ten miesiac jeszcze sie nie staram od dzisiaj zaczne robic tez testy owulacyjne, by zobaczyc czy wogole owulacja wystapi i w ktorym dniu. Mam nadzieje ze bedzie tak jak przed poronieniem.

Shagga_80, Dodi, Libra, Effcia28, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uciekam bo zle się czuję buzaki padamm ehhhhhh,a ta małpa @ przyszła ,a mój kochany M w domu na 3 dni ehhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki i mamy fasolki ;)
    ja dopiero teraz bo od rana zajęta-najpierw ogarnąć dom,dziecko a poźniej wyjazd na zakupy i wróciłam o 15 z miasta.
    Chciałam sobie dzis kupić termometr owulacyjny i wyobraźcie sobie,że byłam w 4-ech aptekach w naszym mieście i nigdzie nie mieli ;(Trudno zostanę przy starym,z jednym miejscem po przecinku.
    No u mnie w ty cyklu owulka sie raczej przesunie-dziś 11 dc a śluzu rozciągliwego jeszcze nie widac-dopiero jakis taki jak wodnisty mam, ale tempka jeszcze za wysoka i do tego szyjka jeszcze twarda i raczej średniozamknieta,więc muszę czekać.Tak, więc termin następnej @ nie przypadnie raczej na 1.03.2013 a później!!!!Pozdrawiam ;)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko nie wiem jak go dodać...

70b8751c77.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłka-dziś mam 12dc a nie 11!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ