plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra wrote:Dziewczynki wybaczcie dzisiaj będę Was tylko czytać nie dam rady pisać tak mnie boli brzuch że nie daje rady już...
więc jeśli Wam nie odpowiem to przepraszam wybaczcie
oj przewalone -okres w walentynki ale nie martw sie ja tez dzis sama bo moj na sluzbie -
sylwia1985 wrote:Dora wrote:sylwia1985 wrote:jak myslicie czy moge juz dzis sprobowac zrobic pierwszy test owulacyjny.Moj cykl w tym miesiacu wyniosl 30 dni
Sylwia a nie masz na swoich testach takiej ładnej tabelki, która pokzauje w który dzień testowac, w zalezności od długości średniej długości cyklu?
mam i tam pisze od 13dc ale ja jeszcze nie wyczuwam nadejscia owulki bo zawsze mnie ciagnie i piersi bola tak 2 dni przed owulka a narazie cisza zreszta rozne mam cykle wiec moze to bedzie ten dluzszy
Ja bym testowała wg, wskazowek z tabelki. Przecież nie masz chyba 100% pewności,że te objawy występują zawsze dwa dni przed owulacją?
a spadająca tempka jest własnie jednym z sygnałów zbliżającej się owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2013, 12:06
Fedra lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
no z tymi cyklami roznie bywa w tym miesiacu jest 30 dniowy a tak to waha sie miezdzy 30-38 przewaznie choc miewalam tez ponad 40 -
nick nieaktualnyWitam ponownie Babeczki,niestety nie mam czasu nadrobić co tu dziś się dzieje...może wieczorem się uda,albo dopiero jutro...teraz zjedliśmy obiadek i zaraz szykujemy się do Łodzi. Miłego dnia życzę
Sylwia, posłuchaj Dorci, testy powinno robić się wcześniej coby nie przegapić tego piku LH
Ja testowałam o 17 godzinie (od dnia wyznaczonego właśnie na tej tabelce z testów) a wcześniej 2 godziny nic nie piłam (i nic jadłam dla pewności).
Dora, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
no z tymi cyklami roznie bywa w tym miesiacu jest 30 dniowy a tak to waha sie miezdzy 30-38 przewaznie choc miewalam tez ponad 40
A tak na marginesie,to skąd wiesz,że ten cykl będzie 30dniowy?
A co do pozytywnego testu to zwykle świadczy to, że w przeciągu 24-48h wystąpi owulacja...i ja wtedy przestawałam testować, bo dalej nie ma sensu....co nie oznacza,że trzeba przestać serduszkować, wręcz przeciwnieDo co najmniej trzeciego dnia wyższych temperatur s dni płodne:)
Dora, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
no z tymi cyklami roznie bywa w tym miesiacu jest 30 dniowy a tak to waha sie miezdzy 30-38 przewaznie choc miewalam tez ponad 40
Jeżeli masz tak nieregularne cykle, to będziesz musiała niestety zaopatrzyć sie w duża ilość testów.
Co do Twojego kolejnego pytania, to owulacja następuje zazwyczaj po 24-36h od piku LH- to masz to wszystko napisane w ULOTCE!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2013, 12:19
Shagga_80, Fedra, Beata, Amicizia, Nina82, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Sylwia, ale ja tych testów to bym nie traktowała jak wyrocznię, raczej jako potwierdzenie dużego prawdopodobieństwa, że owulacja wystąpi. ja je robiłam tylko dla spokoju sumienia. A serduchowanie i tak trzeba zacząć w momencie zaobserwowania płodnego śluzu, aż do powiedzmy drugiego dnia wyższych temperatur. A z tymi testami to - o ironio - łatwo przegapić owulację.
Dlatego ważne jest oprócz tego mierzenie temp i obserwacja śluzu. -
Fedra wrote:Dorka wdech wydech wdech wydech
spoko Ferda- jeszcze nei rodzęa od razu sie lepiej poczułam, nawet zapomniałam o mdłościach i ze smakiem pałaszuję pysznego rogalika z makiem:P...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2013, 12:28
Rucia, Amicizia, Fedra, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dora wrote:sylwia1985 wrote:Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
Jeżeli masz tak nieregularne cykle, to będziesz musiała niestety zaopatrzyć sie w duża ilość testów.
Co do Twojego kolejnego pytania, to owulacja następuje zazwyczaj po 24-36h od piku LH- to masz to wszystko napisane w ULOTCE!!!
kupilam 60 testow na allegro i nie mam tam zadnej ulotki ale w tabeli wyczytalam ze powinnam zaczac od 13 dn ale nie wiem ilu dniowy bedzie ten cykl teraz mialam 30 -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Dora wrote:sylwia1985 wrote:Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
Co do Twojego kolejnego pytania, to owulacja następuje zazwyczaj po 24-36h od piku LH- to masz to wszystko napisane w ULOTCE!!!
kupilam 60 testow na allegro i nie mam tam zadnej ulotki ale w tabeli wyczytalam ze powinnam zaczac od 13 dn ale nie wiem ilu dniowy bedzie ten cykl teraz mialam 30
No i zacznij dziś, jak masz tyle testów to nie zaszkodzi nawet jeśli za wcześniej zacznieszmauysia, Nina82 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Dora wrote:sylwia1985 wrote:Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
kupilam 60 testow na allegro i nie mam tam zadnej ulotki ale w tabeli wyczytalam ze powinnam zaczac od 13 dn ale nie wiem ilu dniowy bedzie ten cykl teraz mialam 30
Zacznij teraz - lepiej za wcześnie niż za późno.Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Dora wrote:sylwia1985 wrote:Rucia wrote:Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.
Bardzo proszę ulotka dla Ciebie:
http://chemklin.sum.edu.pl/uploaded/Test%20owulacyjny.pdfBeata, Nina82 lubią tę wiadomość