X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wybaczcie dzisiaj będę Was tylko czytać nie dam rady pisać tak mnie boli brzuch że nie daje rady już...
    więc jeśli Wam nie odpowiem to przepraszam wybaczcie :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tempka spada ale ja nigdy nie mierzylam wiec nie wiem czy to znak ze owulka sie zbliza

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczynki wybaczcie dzisiaj będę Was tylko czytać nie dam rady pisać tak mnie boli brzuch że nie daje rady już...
    więc jeśli Wam nie odpowiem to przepraszam wybaczcie :)

oj przewalone -okres w walentynki ale nie martw sie ja tez dzis sama bo moj na sluzbie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dora wrote:
    sylwia1985 wrote:
    jak myslicie czy moge juz dzis sprobowac zrobic pierwszy test owulacyjny.Moj cykl w tym miesiacu wyniosl 30 dni

Sylwia a nie masz na swoich testach takiej ładnej tabelki, która pokzauje w który dzień testowac, w zalezności od długości średniej długości cyklu?

mam i tam pisze od 13dc ale ja jeszcze nie wyczuwam nadejscia owulki bo zawsze mnie ciagnie i piersi bola tak 2 dni przed owulka a narazie cisza zreszta rozne mam cykle wiec moze to bedzie ten dluzszy

Ja bym testowała wg, wskazowek z tabelki. Przecież nie masz chyba 100% pewności,że te objawy występują zawsze dwa dni przed owulacją?

a spadająca tempka jest własnie jednym z sygnałów zbliżającej się owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2013, 12:06

Fedra lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile przed owulka test pokaze dwie kreski?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Sylwia testy owu robi się kilka dni z rzędu. Jeżeli masz 30 dniowe cykle, to na twoim miejscu radziłabym zaczać robić je juz teraz.

no z tymi cyklami roznie bywa w tym miesiacu jest 30 dniowy a tak to waha sie miezdzy 30-38 przewaznie choc miewalam tez ponad 40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie Babeczki,niestety nie mam czasu nadrobić co tu dziś się dzieje...może wieczorem się uda,albo dopiero jutro...teraz zjedliśmy obiadek i zaraz szykujemy się do Łodzi. Miłego dnia życzę :)

Sylwia, posłuchaj Dorci, testy powinno robić się wcześniej coby nie przegapić tego piku LH :)
    Ja testowałam o 17 godzinie (od dnia wyznaczonego właśnie na tej tabelce z testów) a wcześniej 2 godziny nic nie piłam (i nic jadłam dla pewności :) ).

Dora, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mauyś może w takim razie taka uroda Leosia, że lubi tak spać :)

Może :) Ale mi to się w głowie nie mieści, bo ja muszę być opatulona miękką kołderką :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja sie na testach nie znam ale dziewczyny stosują iw iedza Lepiej a dwie z nich które ci radza, sa juz zafasolkowane więc ja na twoim miejscu posłuchałabym ich rady :)

Fedra, Dora lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

no z tymi cyklami roznie bywa w tym miesiacu jest 30 dniowy a tak to waha sie miezdzy 30-38 przewaznie choc miewalam tez ponad 40

A tak na marginesie,to skąd wiesz,że ten cykl będzie 30dniowy :) ?

A co do pozytywnego testu to zwykle świadczy to, że w przeciągu 24-48h wystąpi owulacja...i ja wtedy przestawałam testować, bo dalej nie ma sensu....co nie oznacza,że trzeba przestać serduszkować, wręcz przeciwnie :) Do co najmniej trzeciego dnia wyższych temperatur s dni płodne:)

Dora, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

Jeżeli masz tak nieregularne cykle, to będziesz musiała niestety zaopatrzyć sie w duża ilość testów.

Co do Twojego kolejnego pytania, to owulacja następuje zazwyczaj po 24-36h od piku LH- to masz to wszystko napisane w ULOTCE!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2013, 12:19

Shagga_80, Fedra, Beata, Amicizia, Nina82, gadgeta lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wdech wydech wdech wydech :)

Libra lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale ja tych testów to bym nie traktowała jak wyrocznię, raczej jako potwierdzenie dużego prawdopodobieństwa, że owulacja wystąpi. ja je robiłam tylko dla spokoju sumienia. A serduchowanie i tak trzeba zacząć w momencie zaobserwowania płodnego śluzu, aż do powiedzmy drugiego dnia wyższych temperatur. A z tymi testami to - o ironio - łatwo przegapić owulację.

Dlatego ważne jest oprócz tego mierzenie temp i obserwacja śluzu.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dorka wdech wydech wdech wydech :)

spoko Ferda- jeszcze nei rodzę:D a od razu sie lepiej poczułam, nawet zapomniałam o mdłościach i ze smakiem pałaszuję pysznego rogalika z makiem:P...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2013, 12:28

Rucia, Amicizia, Fedra, anna_w lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Fedra samopoczucie?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

Jeżeli masz tak nieregularne cykle, to będziesz musiała niestety zaopatrzyć sie w duża ilość testów.

Co do Twojego kolejnego pytania, to owulacja następuje zazwyczaj po 24-36h od piku LH- to masz to wszystko napisane w ULOTCE!!!

kupilam 60 testow na allegro i nie mam tam zadnej ulotki ale w tabeli wyczytalam ze powinnam zaczac od 13 dn ale nie wiem ilu dniowy bedzie ten cykl teraz mialam 30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dora wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

kupilam 60 testow na allegro i nie mam tam zadnej ulotki ale w tabeli wyczytalam ze powinnam zaczac od 13 dn ale nie wiem ilu dniowy bedzie ten cykl teraz mialam 30

No i zacznij dziś, jak masz tyle testów to nie zaszkodzi nawet jeśli za wcześniej zaczniesz :)

mauysia, Nina82 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dora wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

Zacznij teraz - lepiej za wcześnie niż za późno.

Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dora wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

Bardzo proszę ulotka dla Ciebie:

http://chemklin.sum.edu.pl/uploaded/Test%20owulacyjny.pdf

Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ