plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Zosiu kochana
tak zdecydowanie mmoze boleć z nerwów , ale idź do lekarza i sprawdź
a jak nie to pomysl nad tym jak złagodzić jej stres
porozmawiaj co ją martwi i zapewnij że z Tobą jest zawsze bezpieczn, kochana i zawsze moze na Ciebie liczyć i o wszystkim Ci opowiedziećOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
LuSiA:) wrote:
no to obserwujemy jeszcze 2 tempki a potem sie wszystko wyjaśni
mam nadzieję ze na plusOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:LuSiA:) wrote:
no to obserwujemy jeszcze 2 tempki a potem sie wszystko wyjaśni
mam nadzieję ze na plus
Oj oby na plus ginekolog powiedział,że wszystko idzie w dobrą stronę -
zosia-ktosia wrote:kochane ja na chwilencję...
witam wszystkie.
pytam te kobitki które maja dziecko albo maja stycznośc z maluchami: czy dzieci może bolec brzuch z nerwów? że czyms się tak bardzo przejmuja że aż wymiotują? zauważyłam że jak jest apel w przedszkolu albo jakas zabawa to Ala bardzo przezywa.. wczoraj aż nie poszła do przedszkola bo myslałam że zachorowała.. brzuch ja boli, płacze a potem do kibla i wymiotowała - nieraz tak z nia mam..
a dzieci moga mieć jakies wrzody na żołądku>?
z nerwów moze bolec brzuch bo mój kuba tak na poczatku przedszkola kilka razy miał. wymioty tez moga byc przy tym ale o wrzodach u dzieci nie slyszaalm to nie pomoge -
Dora wrote:witam:-)
Mayus a zalecil Ci lekarz witaminy czy sam kwas foliowy?
Mi lek.kazala odstawic wit. do 10 tyg, kt. jutro zaczynam, kazala mi brac kwas foliowy 2 tab.( 0,8 mg) . Widze, ze w witaminach jest mniejsza dawka kwasu foliowegi(0,6).
Hej Dori
Mi na razie nie zalecił brać niczego nowego. Na razie i tak nie miałby podstaw do przepisania suplementów, bo jeszcze nie robiłam morfologii krwi i innych badań, więc nawet nie wiadomo czy mam jakieś niedobory. A ten lekarz zaleca takie specyfiki tylko jeśli to naprawdę uzasadnione. I ja jestem tego samego zdania co on - jak będę miała dobre wyniki, to nie będę brać żadnych "ciążowych preparatów".
Jadę tylko na kwasieBeata lubi tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:dzieki troche mnie uspokoiłyście:)
nie ma za co Zosiu, wrzody raczejk sie nie zdarzają u dzieci
ale wiesz że przewlekły stres do niczego dobrego nie prowadzi, także rozmowa i wsparcie konieczne
trzymaj sie i ucałuj ją od nas *)zosia-ktosia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
zosia-ktosia wrote:kochane ja na chwilencję...
witam wszystkie.
pytam te kobitki które maja dziecko albo maja stycznośc z maluchami: czy dzieci może bolec brzuch z nerwów? że czyms się tak bardzo przejmuja że aż wymiotują? zauważyłam że jak jest apel w przedszkolu albo jakas zabawa to Ala bardzo przezywa.. wczoraj aż nie poszła do przedszkola bo myslałam że zachorowała.. brzuch ja boli, płacze a potem do kibla i wymiotowała - nieraz tak z nia mam..
Hej Zosiu,
sądzę, że jak najbardziej mogą mieć takie reakcje... Ale wrzody też mogą mieć. Biedna Ala...
PS) Z tymi wrzodami to mam nadzieję, że Cię nie przestraszyłam Zosiu! Ale tak na logikę, to pomyślałam, że skoro dorośli miewają, to czemu dzieci nie? - Ale 98% że Ala nie ma, więc spoko. Ale i tak bym poszła do lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2013, 09:40
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:kochane ja na chwilencję...
witam wszystkie.
Moją Kingę też boli brzuch z nerwów, ale nie wymiotuje. Jeżeli to się dzieje na apelu, tzn, że coś się musiało stać, że reaguje w ten sposób.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
ona bardzo przezywa, chce być najlepsza itp.. ale nerwy ją zżerają.. na apelu nie, raczej przed ale tego samego dnia..
no nic. ide do lekarza jak tylko przyjde z pracy.
buźki dla was i dzięki za odzew.Blondi22, Sandraa, mauysia, Beata, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Mayuś masz rację jeśli nie trzeba to lepiej nie braż bo można przedobrzyc..
Lusia pokazywałas mu wykres?
Nie ,robił mi usg i oglądał jajniki i macice..
No i stwierdził,że wszystko jest na dobrej drodze..
Ale mówiłam mu jakie mam temperatury..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2013, 09:44