plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Effciu nie wiem czy wiesz ale podwyzszona prolaktyna moze miec ogromny wplyw na owulacje.. moze ona przez to nie wsytepowac, lub byc rzadka, lub niewartosciowa.
Ale skoro masz tez TSH podwyzszone to moze to byc Hiperprolaktynemia i jak obnizysz lekami TSH to i prolaktyna moze wtedy spasc. Bo jedno na drugie ma duzy wplyw... u mnie podobnie to wygląda -
dPORUŚ bo ja miałam zupełnie odwrotnie miałam a\petyt na wszystko więc tylko sie objadałam i objadałam!
Effcia hmm mnie jeszcze zamartwiło wysokie fsh.... moim zdaniem za wysokie
a faza pęcherzykowa to wzrastanie czyli przed ovuOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:Ale 0.85 to prawie 1
ja bym się tym aż tak nie przejmowała plemniczko
Skonsultuj z endokrynologiem i na pewno będzie git.
Tak mauysiu jesli by zostalo na tym poziomie to ok, tylko ja sie boje ze biorąc nadal tą samą dawke jeszcze bardziej mi spadnie TSH, a tego bym nie chciala. -
Effcia ja prolaktynę tez miałam podwyższona raz ale wszystkie inne w normi wiec powiedzieli mi że sama nie koliduje...
ale stosunek tsh do fsh powinien być bliski 1
ale rozumiem że lecisz z wynikami do lekarza, wiec napewno będzie wiedział co robićOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
i wogole chyba mi sie po poronieniu przestawilo bo zawsze mialam owulke w 18dc.. i robie testy owulacyjne od kilku dni i ciągle druga kreska bladziutka, ledwo widoczna, a dzisiaj juz 19dc mam. Tmperature tez mierze tak orientacyjnie i nie wskazuje ona na to by byla owulka. Moze jednak nie bede miala owulacji w tym cyklu. Wlasnie tego sie balam ze moje rowniutkie cykle sie rozregulują. Jeden problem stwarza kolejny, ech zycie.
-
Effcia28 wrote:no więc tak FSH 7,7 norma 3,5-12,5
LH 4,2 norma 2,4-12,6
estradiol 48 norma 12,5-165
testosteron 50,24 norma 6,00-82,00
TSH 2,79 norma 0,39-3,55
prolaktyna 33,5 norma 4,1-28,9
a Effciu to ty masz norme prolaktyny do 28.. czyli mnasz nie duzo przekroczoną. A moze sprobuj brac castagnusa? on lekko moze Ci ja obnizyc. -
Plemnisiu kochana narazie sie nie przejmuj, mi testy też nie wykazały ani razu pozytywa, mikroskopem tez badałam sie przez 3 cykle prawie i tez nic, a badania i temp. potwierdzają ovu...
możesz udostepnić nam bieżący wykres?Oliwka 2006
-
Blondi22 wrote:mam pytanko można zrobic sobie tak poprostu badanie TSH a laboratorium bez żadnego skierowania?
można bez problemu jeśli prywatnie czyli płatnie możesz zrobić wszystkoBlondi22 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:Effcia ja prolaktynę tez miałam podwyższona raz ale wszystkie inne w normi wiec powiedzieli mi że sama nie koliduje...
ale stosunek tsh do fsh powinien być bliski 1
ale rozumiem że lecisz z wynikami do lekarza, wiec napewno będzie wiedział co robić
ja się na tym nie znam:(wytłumacz jak krowie na rowie bo ja nic nie czaje z tego:(