plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Effcia28 wrote:Beata wrote:Effcia ja prolaktynę tez miałam podwyższona raz ale wszystkie inne w normi wiec powiedzieli mi że sama nie koliduje...
ale stosunek tsh do fsh powinien być bliski 1
ale rozumiem że lecisz z wynikami do lekarza, wiec napewno będzie wiedział co robić
ja się na tym nie znam:(wytłumacz jak krowie na rowie bo ja nic nie czaje z tego:(
hehe ok
chodzi o to że w sumie nie jest istotne czy fsh masz 0.8
czy 2.00 byle by
stosunke czyli liczbę fsh dzieląc przez liszbe tsh byl bliski 1
czyli może być 0.9 -1.2 oczywiście przy staraniachOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
plemniczka wrote:Beatko oczywiscie ze moge, tylko ze ja w tym cyklu sie nie staram i pozno zaczelam mierzyc temperature.. tylko po to by zobaczyc jak jest z owulacją.
to poproszę, chętnie zerknę jak sie kształtują..Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:Effcia28 wrote:Beata wrote:Effcia ja prolaktynę tez miałam podwyższona raz ale wszystkie inne w normi wiec powiedzieli mi że sama nie koliduje...
ale rozumiem że lecisz z wynikami do lekarza, wiec napewno będzie wiedział co robić
ja się na tym nie znam:(wytłumacz jak krowie na rowie bo ja nic nie czaje z tego:(
hehe ok
czy 2.00 byle by
czyli może być 0.9 -1.2 oczywiście przy staraniach
Inaczej Beciu powiedz po moich wynikach czy ja mam dobrze czy żle?
-
Effcia28 wrote:a ten castegnus to można kupić bez recepty?
ja wszystkie badania robiłam prywatnie i za TSH płaciłam 17 zł
tak ja kupiłam wczoraj za 18 zł
i wiesiołka tez zaczęłam bracEffcia28 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Effcia28 wrote:Beata wrote:Effcia28 wrote:Beata wrote:Effcia ja prolaktynę tez miałam podwyższona raz ale wszystkie inne w normi wiec powiedzieli mi że sama nie koliduje...
hehe ok
czy 2.00 byle by
Inaczej Beciu powiedz po moich wynikach czy ja mam dobrze czy żle?
no pisąłam Ci kochana że moim zdaniem źle bo ten stosunek nie jest u Ciebie bliski 1Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:tak castagnus jest bez recepty, ok. 8 zl kosztuje. bierze sie go na czczo przez 3 miesiące, potem miesiac przerwy. No chyba ze juz w 1 cyklu z nim sie uda:), wielu dziewczynom pomogl. Mi tez pomogl.
Plemniczko, na ulotce napisane jest, że castagnusa należy przyjomwać rano. Ja nie zażywam go naczczo, tylko razem ze śniadaniem. -
plemniczka wrote:Blondi22 wrote:mam pytanko można zrobic sobie tak poprostu badanie TSH a laboratorium bez żadnego skierowania?
tak, bez problemu Ci zrobią, obojetnie w ktorym dniu cyklu. Ja place 21 zl za to badanie
dzieki za odpowiedz
moze zrobie tak dla sprawdzenia bo nigdy nie robiłam -
nick nieaktualnyBeata wrote:Effcia28 wrote:Beata wrote:Effcia ja prolaktynę tez miałam podwyższona raz ale wszystkie inne w normi wiec powiedzieli mi że sama nie koliduje...
hehe ok
czy 2.00 byle by
Beatko? ocenie czego ma służyć stosunek fsh do tsh??? -
Effcia28 wrote:Zdołowałam się tymi wynikami:(
Effciu, przecież wszystko masz właściwie w normie oprócz prolaktyny. Za prolaktynę się weź konkretnie, resztę trochę podreguluj i będzie w porządku! nie martw się na zapasEffcia28, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Plemniczko ja włąśnie zaczełam brać ale dopiero od dziś bo było napisane ze trzeba rano...
myslisz ze zadziała już w tym cyklu?
Beatko dwa dni pozniej nie powinno miec znaczenia... a czy zadziala juz w tym cyklu to najstarsi górale nie wiedząmi udalo sie zajsc w ciaze juz w pierwszym cyklu z nim... kolezance w 3.