plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:Beatko trzeba byc na czczo niestety do tych badan...
TO CO MAM TERAZ ZROBIĆ? jak dziś mam 3 d.c. a jutro idę do pracy wiec nie dam rady zrobić, a w poniedziałek będzie już za późno...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
justysia to jest lek ziolowy ktory nie narobi ewentualnej szkody w organizmie... no moze wyregulowac cykl jesl.i masz za krótki no i obnizy prolaktyne, jesli masz troche za wysoką, wiec skoro jest bez recepty wiekszosc z nas bez konsultacji z lekarzem go bierze. Chociaz jak juz ja bralam i przyznalam sie mojemu lekarzowi to nawet pochwalil ta decyzje.
justysia8512 lubi tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:FSH 7,7 norma 3,5-12,5
LH 4,2 norma 2,4-12,6
HMMM no więc tak dopóki fsh nie siega 9 jest ok bo od 9 oznacza obniżoną rezerwę jajnikową
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.
czyli u ciebie stosunek wynosi 0.55 - wskazuje na niewydolnośc przysadkiLibra, gocha04 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
plemniczka wrote:justysia to jest lek ziolowy ktory nie narobi ewentualnej szkody w organizmie... no moze wyregulowac cykl jesl.i masz za krótki no i obnizy prolaktyne, jesli masz troche za wysoką, wiec skoro jest bez recepty wiekszosc z nas bez konsultacji z lekarzem go bierze. Chociaz jak juz ja bralam i przyznalam sie mojemu lekarzowi to nawet pochwalil ta decyzje.
Ale w niektórych znanych nam przypadkach rozregulował cykl bardziej... Więc to chyba loteria.gocha04 lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Baetko ale ft4 i ft3 mozesz zrobic w dowolnym dniu cyklu
no niby tak ale zrobiłabym juz wszystko razem...
kurcze nie wiem co robic
chyba pomimo wszystko pójdę dzisOliwka 2006
-
plemniczka wrote:justysia to jest lek ziolowy ktory nie narobi ewentualnej szkody w organizmie... no moze wyregulowac cykl jesl.i masz za krótki no i obnizy prolaktyne, jesli masz troche za wysoką, wiec skoro jest bez recepty wiekszosc z nas bez konsultacji z lekarzem go bierze. Chociaz jak juz ja bralam i przyznalam sie mojemu lekarzowi to nawet pochwalil ta decyzje.
Dzieki. Jeszcze jedno czy mozna zacząć go brać w dowolnym momencie?? Czy od 1 dnia cylku?? -
justysia8512 wrote:plemniczka wrote:justysia to jest lek ziolowy ktory nie narobi ewentualnej szkody w organizmie... no moze wyregulowac cykl jesl.i masz za krótki no i obnizy prolaktyne, jesli masz troche za wysoką, wiec skoro jest bez recepty wiekszosc z nas bez konsultacji z lekarzem go bierze. Chociaz jak juz ja bralam i przyznalam sie mojemu lekarzowi to nawet pochwalil ta decyzje.
Dzieki. Jeszcze jedno czy mozna zacząć go brać w dowolnym momencie?? Czy od 1 dnia cylku??
powinno sie od 1 dnia cyklu, ale jesli sie spoznisz 1, czy 2 dni nie powinno to miec znaczenia -
plemniczka wrote:justysia8512 wrote:plemniczka wrote:justysia to jest lek ziolowy ktory nie narobi ewentualnej szkody w organizmie... no moze wyregulowac cykl jesl.i masz za krótki no i obnizy prolaktyne, jesli masz troche za wysoką, wiec skoro jest bez recepty wiekszosc z nas bez konsultacji z lekarzem go bierze. Chociaz jak juz ja bralam i przyznalam sie mojemu lekarzowi to nawet pochwalil ta decyzje.
Dzieki. Jeszcze jedno czy mozna zacząć go brać w dowolnym momencie?? Czy od 1 dnia cylku??
powinno sie od 1 dnia cyklu, ale jesli sie spoznisz 1, czy 2 dni nie powinno to miec znaczenia
Czyli najlepiej poczekać do nastepnego cyklu,,, Bo tak sie zastanawiam czy moge zaczać... no ale chyba poczekam. Dzieki -
mauysia wrote:plemniczka wrote:justysia to jest lek ziolowy ktory nie narobi ewentualnej szkody w organizmie... no moze wyregulowac cykl jesl.i masz za krótki no i obnizy prolaktyne, jesli masz troche za wysoką, wiec skoro jest bez recepty wiekszosc z nas bez konsultacji z lekarzem go bierze. Chociaz jak juz ja bralam i przyznalam sie mojemu lekarzowi to nawet pochwalil ta decyzje.
Ale w niektórych znanych nam przypadkach rozregulował cykl bardziej... Więc to chyba loteria.
tak mauysiu tez czytalam o tym.. niestety nie mozemy byc pewne jak zadziala na nas castagnus. On ma za zadanie wyregulowac cykl, ale jesli ktos ma dobry i wszystko w normie i zaczyna brac castagnusa to moze takie miec to konsekwencje. Wiec zaczynajć ho brac trzeba liczyc sie rowniez z tym ze moze nie pomoc, lub poprzestawiac cykl. To jest ryzko, gra jednak warta świeczki, jak dla mnie oczywiscie!mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Effcia28 wrote:FSH 7,7 norma 3,5-12,5
LH 4,2 norma 2,4-12,6
HMMM no więc tak dopóki fsh nie siega 9 jest ok bo od 9 oznacza obniżoną rezerwę jajnikową
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.
czyli u ciebie stosunek wynosi 0.55 - wskazuje na niewydolnośc przysadki
matko i co ja mam teraz zrobić???
Libra lubi tę wiadomość