X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie Panie ;)!!!i zarazem żegnam-życząc miłego weekendu ;)
    Lusia-wielkie gratulacje!!!
    Rucia-super,że znalazłaś wreszcie konkretną ginke ;)
    Effcia-nie przejmuj się dopóki lekarz nic nie stwierdzi-bo to nie ma sensu na zapas się zamartwiac,choć jedno pewne TSH za wysokie!!!!
    ann-licze,ze u Ciebie to jednak fasolka daje o sobie znac ;)
    aga -trzymam kciukasy za ciebie!!!!
    Zdrówka dla Shaggi,Gadgetki,Dorci i Ani W oraz dla fasolek no i dla wszystkich,których nie wymieniałam...papa

Rucia, anna_w, Dodi, LuSiA:), Effcia28, Beata lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ do końca trzeba miec nadziej bo co nam innego pozostaje ja dopuki nie zobacze 2 kres to nie uwierze w fasolke

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to samo ale nie nastawiam się bo nie chce mieć bolesnego rozczarowania :) wole wieżyc że przylezie i będę mogła się przygotować spokojnie to HSG.

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie pykanko wiele dziewczyn zaznacza albo opisuje plamienie inplantacyjne a ja czegoś takiego nie miałam?

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotnie południe :)
    Ja oczywiście wciąż zmagam się z mdłościami (i tylko mam nadzieję,że nigdy nie przerodzi się to w wymioty...przynajmniej z Kubą tak miałam)...no i już widzę,że zupełnie inne smaki mam w tej ciąży - nie mam najmniejszej ochoty na słodycze za to od wczoraj chodzi za mną sałatka grecka...mniammmmm...taką mam ochotę na jakąkolwiek sałatę..z pomidorkiem, ogóreczkiem itd :D A dziś Stary jak poszedł na zakupy rano dostał przykaz: "bez pomelo mi nie wracaj" :) więc już 1/4 zjedliśmy w 3kę, bo to mega okaz jest :) Poza tym nie mam w ogóle ochoty na jedzenie...wczoraj robiłam znów spagetti ze szpinakiem i zjadłam maluśką porcyjkę...dziś Stary chce bym robiła placek po węgierski a ja nie mam w ogóle ochoty :( Gadgetko, kiedy Tobie ustąpiło?

Co do tych witamin,to ja już sama nie wiem :( Kurcze przy kubie moja ginka nie kazała mi brać witamin (dość późno zaczęłam, gdy już miałam anemię i do tego brałam żelazo)i tylko kwas foliowy (do końca Iszego trymestru tylko) ale nie mówiła o dawce,więc brałam jedną tabletkę..teraz też nie spodziewam się by coś innego zaleciła...tyle,że teraz od edno mam zalecone witaminy z jodem...

Lusia, gratulacje :) Ależ się cieszę,że nie przerwałaś staranek jednak ;)Swoją drogą to może to metoda powiedzieć "nie staram się" a zaraz zajść, hehehe.

Mała29 ja wciąż chucham na ten Twój wykres i mam nadzieję,że jednak mylisz się co do niego...taki spadek to nie spadek...ale czas pokaże :) Obym to ja miała rację, a nie Ty.

Ann2224 - weź no kobito testuj, dla nas chociaż , skoro sama nie wierzysz ;)

Fedra jak po weekendzie zajrzy,żeby miała kilka wiadomości o prośbę o zmianę danych w tabelce - na fasolinka :)

A tymczasem zmykam...pora zabrać się do jakiejś roboty...a tak mi się nie chce :(

ann2224, Dodi, LuSiA:), gadgeta, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    mam takie pykanko wiele dziewczyn zaznacza albo opisuje plamienie inplantacyjne a ja czegoś takiego nie miałam?

Ja też w żadnej z dwóch ciąż :)

ann2224, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    ja to samo ale nie nastawiam się bo nie chce mieć bolesnego rozczarowania :) wole wieżyc że przylezie i będę mogła się przygotować spokojnie to HSG.

Mala też będziesz miała robione HSG? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

W sumie to racja Mała :) Myślałam w sumie podobnie w każdym z cyklu na ovu...a w szczególności w tym ostatnim (wciąż trwającym :D ).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Rucia tak się cieszę,że znalazłaś idealną Panią Ginkę...no teraz to muuuuuuuuusi się udać :) Mam nadzieję,że dała Ci nadzieję :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Lusiu jeszcze raz gratuluje:). Ciesze sie ze kreseczka ciemniejsza:)
    Ann no przepiekny wykres! oby faktycznie to sprawka groszka:)
    malutka dla mnie nadal twój wykres jest obiecujący. Masz jednak racje nie ma co sie nastawiac... lepiej milo sie zaskoczyc. Trzymam kciuki

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Aaa Rucia tak się cieszę,że znalazłaś idealną Panią Ginkę...no teraz to muuuuuuuuusi się udać :) Mam nadzieję,że dała Ci nadzieję :)

Shaguś nowa Pani ginka, złapała się za głwoę, gdy powiedziałam jej, ze co tej pory wszyscy lekarze mnie zbywali. Mam teraz tylko nadzieję, że wyniki cytologi i czystości będą dobre, skierowanie do szpitala już mam, tak samo do poradni leczenia niepłodności, muszę jeszcze tylko zrobić progesteron, i w marcu lecę na HSG.

Shagga_80, Dodi, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga też bardzo lubię pumelo tylko u mnie bardzo cieczko je dostać :( i obyś ty miała racje hi hi hi ;)
    Ruciu tak jak ten cykl się skończy to będę miała robione HSG

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• LuSiA:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze nie gratulujcie dopiero jak lekarz potwierdzi:)
    Chociaż wszystkie testy co robię wychodzą pozytywne:)
    A brzuch boli,że szok...

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki i za Rucię i za Małą29 by żadna nie musiała mieć HSG :) Bo przecież jeśli obecny cykl się skończy za 8 mcy (z kawałkiem) to HSG nie będzie już potrzebne :)
    I tym optymistycznym akcentem żegnam się...wstyd,że jeszcze NIC absolutnie nic nie zrobiłam :( A Stary sprząta właśnie, a wcześniej zrobił zakupy, nakarmił Młodego...a ja nic, wstydź się dziewczyno :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LuSiu to potwierdzenie to będzie tylko formalnością :) ja się ogromnie ciesze że Ci się w końcu udało :)

Shagga_80, LuSiA:), Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To trzymam kciuki i za Rucię i za Małą29 by żadna nie musiała mieć HSG :) Bo przecież jeśli obecny cykl się skończy za 8 mcy (z kawałkiem) to HSG nie będzie już potrzebne :)
    I tym optymistycznym akcentem żegnam się...wstyd,że jeszcze NIC absolutnie nic nie zrobiłam :( A Stary sprząta właśnie, a wcześniej zrobił zakupy, nakarmił Młodego...a ja nic, wstydź się dziewczyno :D

Powiem Ci Shaguś, że czekam z niecierpliwością na te badanie, moje szanse na zaciażenie są baaardzo małe, więc chce się oddać w ręce specjalistów, niech mi pomogą.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • LuSiA:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wszystkim dziewczyną starającym ciążowe wiruski :P
    Chucham:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 11:57

ann2224, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia radziłabym ci robić te testy troszkę później, np. o godzinie 17. Hormon LH rośnie od rana, więc późnym popołudniej jest go więcej niz rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 11:59

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!

Nie denerwuj się, bo test wyjdzie wtedy kiedy powinien. Czekaj cierpliwie.

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ