X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie Panie ;)!!!i zarazem żegnam-życząc miłego weekendu ;)
    Lusia-wielkie gratulacje!!!
    Rucia-super,że znalazłaś wreszcie konkretną ginke ;)
    Effcia-nie przejmuj się dopóki lekarz nic nie stwierdzi-bo to nie ma sensu na zapas się zamartwiac,choć jedno pewne TSH za wysokie!!!!
    ann-licze,ze u Ciebie to jednak fasolka daje o sobie znac ;)
    aga -trzymam kciukasy za ciebie!!!!
    Zdrówka dla Shaggi,Gadgetki,Dorci i Ani W oraz dla fasolek no i dla wszystkich,których nie wymieniałam...papa

Rucia, anna_w, Dodi, LuSiA:), Effcia28, Beata lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ do końca trzeba miec nadziej bo co nam innego pozostaje ja dopuki nie zobacze 2 kres to nie uwierze w fasolke

event.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to samo ale nie nastawiam się bo nie chce mieć bolesnego rozczarowania :) wole wieżyc że przylezie i będę mogła się przygotować spokojnie to HSG.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie pykanko wiele dziewczyn zaznacza albo opisuje plamienie inplantacyjne a ja czegoś takiego nie miałam?

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotnie południe :)
    Ja oczywiście wciąż zmagam się z mdłościami (i tylko mam nadzieję,że nigdy nie przerodzi się to w wymioty...przynajmniej z Kubą tak miałam)...no i już widzę,że zupełnie inne smaki mam w tej ciąży - nie mam najmniejszej ochoty na słodycze za to od wczoraj chodzi za mną sałatka grecka...mniammmmm...taką mam ochotę na jakąkolwiek sałatę..z pomidorkiem, ogóreczkiem itd :D A dziś Stary jak poszedł na zakupy rano dostał przykaz: "bez pomelo mi nie wracaj" :) więc już 1/4 zjedliśmy w 3kę, bo to mega okaz jest :) Poza tym nie mam w ogóle ochoty na jedzenie...wczoraj robiłam znów spagetti ze szpinakiem i zjadłam maluśką porcyjkę...dziś Stary chce bym robiła placek po węgierski a ja nie mam w ogóle ochoty :( Gadgetko, kiedy Tobie ustąpiło?

Co do tych witamin,to ja już sama nie wiem :( Kurcze przy kubie moja ginka nie kazała mi brać witamin (dość późno zaczęłam, gdy już miałam anemię i do tego brałam żelazo)i tylko kwas foliowy (do końca Iszego trymestru tylko) ale nie mówiła o dawce,więc brałam jedną tabletkę..teraz też nie spodziewam się by coś innego zaleciła...tyle,że teraz od edno mam zalecone witaminy z jodem...

Lusia, gratulacje :) Ależ się cieszę,że nie przerwałaś staranek jednak ;)Swoją drogą to może to metoda powiedzieć "nie staram się" a zaraz zajść, hehehe.

Mała29 ja wciąż chucham na ten Twój wykres i mam nadzieję,że jednak mylisz się co do niego...taki spadek to nie spadek...ale czas pokaże :) Obym to ja miała rację, a nie Ty.

Ann2224 - weź no kobito testuj, dla nas chociaż , skoro sama nie wierzysz ;)

Fedra jak po weekendzie zajrzy,żeby miała kilka wiadomości o prośbę o zmianę danych w tabelce - na fasolinka :)

A tymczasem zmykam...pora zabrać się do jakiejś roboty...a tak mi się nie chce :(

ann2224, Dodi, LuSiA:), gadgeta, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    mam takie pykanko wiele dziewczyn zaznacza albo opisuje plamienie inplantacyjne a ja czegoś takiego nie miałam?

Ja też w żadnej z dwóch ciąż :)

ann2224, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    ja to samo ale nie nastawiam się bo nie chce mieć bolesnego rozczarowania :) wole wieżyc że przylezie i będę mogła się przygotować spokojnie to HSG.

Mala też będziesz miała robione HSG? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

W sumie to racja Mała :) Myślałam w sumie podobnie w każdym z cyklu na ovu...a w szczególności w tym ostatnim (wciąż trwającym :D ).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Rucia tak się cieszę,że znalazłaś idealną Panią Ginkę...no teraz to muuuuuuuuusi się udać :) Mam nadzieję,że dała Ci nadzieję :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Lusiu jeszcze raz gratuluje:). Ciesze sie ze kreseczka ciemniejsza:)
    Ann no przepiekny wykres! oby faktycznie to sprawka groszka:)
    malutka dla mnie nadal twój wykres jest obiecujący. Masz jednak racje nie ma co sie nastawiac... lepiej milo sie zaskoczyc. Trzymam kciuki

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Aaa Rucia tak się cieszę,że znalazłaś idealną Panią Ginkę...no teraz to muuuuuuuuusi się udać :) Mam nadzieję,że dała Ci nadzieję :)

Shaguś nowa Pani ginka, złapała się za głwoę, gdy powiedziałam jej, ze co tej pory wszyscy lekarze mnie zbywali. Mam teraz tylko nadzieję, że wyniki cytologi i czystości będą dobre, skierowanie do szpitala już mam, tak samo do poradni leczenia niepłodności, muszę jeszcze tylko zrobić progesteron, i w marcu lecę na HSG.

Shagga_80, Dodi, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga też bardzo lubię pumelo tylko u mnie bardzo cieczko je dostać :( i obyś ty miała racje hi hi hi ;)
    Ruciu tak jak ten cykl się skończy to będę miała robione HSG

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• LuSiA:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze nie gratulujcie dopiero jak lekarz potwierdzi:)
    Chociaż wszystkie testy co robię wychodzą pozytywne:)
    A brzuch boli,że szok...

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki i za Rucię i za Małą29 by żadna nie musiała mieć HSG :) Bo przecież jeśli obecny cykl się skończy za 8 mcy (z kawałkiem) to HSG nie będzie już potrzebne :)
    I tym optymistycznym akcentem żegnam się...wstyd,że jeszcze NIC absolutnie nic nie zrobiłam :( A Stary sprząta właśnie, a wcześniej zrobił zakupy, nakarmił Młodego...a ja nic, wstydź się dziewczyno :D

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LuSiu to potwierdzenie to będzie tylko formalnością :) ja się ogromnie ciesze że Ci się w końcu udało :)

Shagga_80, LuSiA:), Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To trzymam kciuki i za Rucię i za Małą29 by żadna nie musiała mieć HSG :) Bo przecież jeśli obecny cykl się skończy za 8 mcy (z kawałkiem) to HSG nie będzie już potrzebne :)
    I tym optymistycznym akcentem żegnam się...wstyd,że jeszcze NIC absolutnie nic nie zrobiłam :( A Stary sprząta właśnie, a wcześniej zrobił zakupy, nakarmił Młodego...a ja nic, wstydź się dziewczyno :D

Powiem Ci Shaguś, że czekam z niecierpliwością na te badanie, moje szanse na zaciażenie są baaardzo małe, więc chce się oddać w ręce specjalistów, niech mi pomogą.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • LuSiA:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wszystkim dziewczyną starającym ciążowe wiruski :P
    Chucham:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 11:57

ann2224, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia radziłabym ci robić te testy troszkę później, np. o godzinie 17. Hormon LH rośnie od rana, więc późnym popołudniej jest go więcej niz rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 11:59

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!

Nie denerwuj się, bo test wyjdzie wtedy kiedy powinien. Czekaj cierpliwie.

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ