Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja tez już lecę bo nie postarzając się samo ;) do później

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia stanowczo za bardzo pragniesz tego dziecka, powiedziałabym nawet, że masz już obsesję. Starasz się dopiero 7 cykli, to jest dosyć krótki czas. Musisz troszkę wyluzować, ja już ci kiedyś o tym pisałam. Stres zakłóca bowiem cykl menstruacyjny, a w niektórych przypadkach całkowicie zatrzymuje owulację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Muzraciu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starłam kurze w dużym pokoju, do kuchni mam zakaz wstępu (Młody mi nie pozwala...Stary co chwilę woła żebym doprawiła mięso na gulasz do placka)...i musiałam znów zajrzeć:)

Sylwia...nie gniewaj się i nie bierz tego do siebie,ale odnoszę podobne wrażenie jak Rucia, źle podchodzisz do staranek...zobacz napisałam Ci tu mega receptę a Ty nic, znalazłaś jakiś specyfik,ok, ja go nie znam,ale skoro Mała29 go poleca to ok, tyle,że mam wrażenie,że Ty oczekujesz,że ktoś Ci napisze - stosuj go to zajdziesz! Niestety nikt Ci takiej gwarancji nie da! Proszę spójrz na swój wykres! Nie ma w nim żadnej prawidłowości , buja się jak chce...to mnie bardzo zastanawia i na tej podstawie sądzę,że źle dokonujesz obserwacji i mega się stresujesz (na swoim przykładzie wiem,że mega wzrost tempki miałam gdy bardzo zestresowałam się komentarzami pod moim wykresem i widziałam go w czarnych barwach)....przeczytaj może jednak co napisałam Ci wcześniej i nie tylko ja i nie tylko dziś i weź sobie za cel wyregulowanie wykresu (a tym samym nauczenie się własnego ciała!) a wtedy na bank uda się zaciążyć! Nie traktuj kolejnej @ jako końca ale początku kolejnego etapu :) Trzymam mocno kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:57

nick nieaktualny, Effcia28, nick nieaktualny, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Starłam kurze w dużym pokoju, do kuchni mam zakaz wstępu (Młody mi nie pozwala...Stary co chwilę woła żebym doprawiła mięso na gulasz do placka)...i musiałam znów zajrzeć:)

Sylwia...nie gniewaj się i nie bierz tego do siebie,ale odnoszę podobne wrażenie jak Rucia, źle podchodzisz do staranek...zobacz napisałam Ci tu mega receptę a Ty nic, znalazłaś jakiś specyfik,ok, ja go nie znam,ale skoro Mała29 go poleca to ok, tyle,że mam wrażenie,że Ty oczekujesz,że ktoś Ci napisze - stosuj go to zajdziesz! Niestety nikt Ci takiej gwarancji nie da! Proszę spójrz na swój wykres! Nie ma w nim żadnej prawidłowości , buja się jak chce...to mnie bardzo zastanawia i na tej podstawie sądzę,że źle dokonujesz obserwacji i mega się stresujesz (na swoim przykładzie wiem,że mega wzrost tempki miałam gdy bardzo zestresowałam się komentarzami pod moim wykresem i widziałam go w czarnych barwach)....przeczytaj może jednak co napisałam Ci wcześniej i nie tylko ja i nie tylko dziś i weź sobie za cel wyregulowanie wykresu (a tym samym nauczenie się własnego ciała!) a wtedy na bank uda się zaciążyć! Nie traktuj kolejnej @ jako końca ale początku kolejnego etapu :) Trzymam mocno kciuki!!

dzieki za porady. Tak to prawda ze sie stresuje bo nie sadzilam ze zajscie w ciaze bedzie takie trudne.W tym miesiacu jakos tak nie mam presji ze musze zajsc-bardziej ze spokojem uda sie to sie uda a jak nie to bede nadal probowac.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chyba w poprzednim twoim cyklu pisałyśmy Ci nawet, żebyś zmieniła termometr na elektroniczny. Według mnie jest o niebo lepszy. To raz. Druga sprawa, kup sobie lek Castagnus ( niepokalanek ). Dużo dziewczyn pisze, ze pomógł im zajść w ciąże ( np. Plemniczce )Może tobie też pomoże?. Mi wyregulował cykl, temperatury się unormowały, wcześniej skakały jak chciały, teraz są OK. Poza tym dobrze u mnie wpłynął na napięcie przedmiesiączkowe, i na sam ból @.

Effcia28, Dodi, plemniczka, Beata lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Sylwia chyba w poprzednim twoim cyklu pisałyśmy Ci nawet, żebyś zmieniła termometr na elektroniczny. Według mnie jest o niebo lepszy. To raz. Druga sprawa, kup sobie lek Castagnus ( niepokalanek ). Dużo dziewczyn pisze, ze pomógł im zajść w ciąże ( np. Plemniczce )Może tobie też pomoże?. Mi wyregulował cykl, temperatury się unormowały, wcześniej skakały jak chciały, teraz są OK. Poza tym dobrze u mnie wpłynął na napięcie przedmiesiączkowe, i na sam ból @.

pisaliscie mi w tym cyklu o termometrze ale chce dokonczyc cykl na tym co mam a od nastepnego zakupie tamten

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a możesz udostępnić Twój poprzedni wykres?
    Rucia,wiesz jak to się robi? Bo wiem,że tak wklejały kiedyś Babeczki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem Rucia cześć Sylwia witaj...mam tyle zajęć dziś, ze nawet do fryzjera nie zdążyłam...ech...muszę spadać...ale obiecuję nadrobić...niestety póki co to po łebkach...aby mieć jakieś rozeznanie...chyba objawy uboczne i helikoptery minęły na dobre u mnie za to waga idzie w górę, wody full , jeszcze więcej niż bywało przed zastosowaniem hormonów i wzdęcia...czuję się non stop ja ciężarna;-)dziwne uczucie;-) Lecę zatem do zobaczenia jak znajdę chwilkę...całusy i uściski dla najbliższych moich dziewczynek;-)mua mua ach ach papa

Effcia28, nick nieaktualny, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 czesc maluchu daj mi też przepis na fasolinde ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Sylwia a możesz udostępnić Twój poprzedni wykres?
    Rucia,wiesz jak to się robi? Bo wiem,że tak wklejały kiedyś Babeczki?

tamten jest niekompletny bo od polowy cyklu i nie mierzylam tempki codziennie bo jeszcze sie zapoznawalam z ovu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po owu jak Ci podrosną tempki to już możesz chyba zmienić...będziesz miała porównanie;-)albo nie, bo jak by był spadek implantacyjny, to możesz nie zauważyć...albo obniżenie z racji użycia nowego termometru może dać fałszywy wynik....więc powiem Ci jeszcze co możesz zrobić....żeby tempki były troszkę zróżnicowane...mierzysz zwykłym rtęciowym?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

pisaliscie mi w tym cyklu o termometrze ale chce dokonczyc cykl na tym co mam a od nastepnego zakupie tamten

Koniecznie zamów go wcześniej,żebyś nie czekała znów do połowy następnego cyklu na termometr...pewnie myślisz sobie,zamówię jak przyjdzie @, bo a nuż nie przyjdzie...dobrze myślę? To jeśli tak pomyślałaś to zmień nastawienie! Ja pamiętam,że na kolejny cykl plany miałam jeszcze w [połowie poprzedniego...w efekcie nie załamywałam się kolejną @ ale w jakiś sposób cieszyłam się,że mam szansę zrealizować swoje plany...jak np wtedy gdy termometr mogłam nowy wykorzystać :) I pamiętaj nawet u całkiem zdrowej pary zachodzenie w ciążę może zająć kilka miesięcy, póki co nie stresuj się,bo niestety STRES MEGA UTRUDNIA ZAJŚCIE W CIĄŻĘ!! Musisz to sobie wbić do głowy! Może w międzyczasie (między mierzeniem, testowaniem a obserwacją szyjki) powinnaś znaleźć sobie zajęcie jakieś? Żeby nie myśleć, bo to niestety błędne koło :(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykusiam obiadek robic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 czesc maluchu daj mi też przepis na fasolinde ;-)

Hehehe, serduszkować i tyle :D
    A najlepiej dobrze prowadzić wykres by zmaksymalizować szanse na dobre wyznaczenie optymalnych dni :)Wszystko....Nic dodać...aaa może jeszcze odjąć stres :)

Kaja, nick nieaktualny, Nina82, Dodi, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 a pro po niepokalanek byłam w czwartek w Aptece w Wielkim Citi Gdańsk i jak pytałam pania o te tabl to ona nie wie o co mi chodzi??!!!!nie zna niepokalanka?!!!i nie kupiłam bo myślałam,że nazwę pokręciłam !!!!Apteka przy kinie krewetka

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kaja;-) Więc Sylwia jeśłi masz rtęciowy i patrzysz na podziałkę, to masz te kreseczki...często rtęć nie dobija do końca lub wyjdzie za kreseczkę...warto zaokrągląć w górę lub w dół...do 0.5 kreseczki...nie stopnia ale właśnie kreseczki...ważne by mieć wzrok skierowany wprost na miejsce przebiegu skali na wskazanie jakie otrzymałaś tj. to miejsce gdzie dobiła rtęć ...jak spojrzysz pod kątem z lewej czy z prawej większym lub mniejszym niż 90 st to to jest błąd odczytu tzw. błąd paralaksy...niby pierdoły ale ważne...ja korzystałam z lupy, bo mój termometr takową miał...zwykły rtęciowy...
    Teraz też mam rtęciowy ale typowo owulacyjny...ma rozciągniętą skalę i wszystko pięknie widać.... ja po prostu nie mogę korzystać z tego elektronicznego, bo mam za duże rozbieżności względem rtęciowego...

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus Kaju to się nazywa...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia cześć tak kochana ,ale po polskiemu to Niepokalanek pani pewnie zna go po ichniemu heheheh kupię na alledrogo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 a pro po niepokalanek byłam w czwartek w Aptece w Wielkim Citi Gdańsk i jak pytałam pania o te tabl to ona nie wie o co mi chodzi??!!!!nie zna niepokalanka?!!!i nie kupiłam bo myślałam,że nazwę pokręciłam !!!!Apteka przy kinie krewetka

farmaceuta nie zna takiej nazwy ,dziwne jakaś niedouczona a powinna znać a nawet wiedzieć ze jest w dwóch postaciach tabsów np. castagnus i w ziołach do zaparzania jako herbata ...;)

Kaja, gocha04 lubią tę wiadomość

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ