X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja tez już lecę bo nie postarzając się samo ;) do później

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia stanowczo za bardzo pragniesz tego dziecka, powiedziałabym nawet, że masz już obsesję. Starasz się dopiero 7 cykli, to jest dosyć krótki czas. Musisz troszkę wyluzować, ja już ci kiedyś o tym pisałam. Stres zakłóca bowiem cykl menstruacyjny, a w niektórych przypadkach całkowicie zatrzymuje owulację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Muzraciu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starłam kurze w dużym pokoju, do kuchni mam zakaz wstępu (Młody mi nie pozwala...Stary co chwilę woła żebym doprawiła mięso na gulasz do placka)...i musiałam znów zajrzeć:)

Sylwia...nie gniewaj się i nie bierz tego do siebie,ale odnoszę podobne wrażenie jak Rucia, źle podchodzisz do staranek...zobacz napisałam Ci tu mega receptę a Ty nic, znalazłaś jakiś specyfik,ok, ja go nie znam,ale skoro Mała29 go poleca to ok, tyle,że mam wrażenie,że Ty oczekujesz,że ktoś Ci napisze - stosuj go to zajdziesz! Niestety nikt Ci takiej gwarancji nie da! Proszę spójrz na swój wykres! Nie ma w nim żadnej prawidłowości , buja się jak chce...to mnie bardzo zastanawia i na tej podstawie sądzę,że źle dokonujesz obserwacji i mega się stresujesz (na swoim przykładzie wiem,że mega wzrost tempki miałam gdy bardzo zestresowałam się komentarzami pod moim wykresem i widziałam go w czarnych barwach)....przeczytaj może jednak co napisałam Ci wcześniej i nie tylko ja i nie tylko dziś i weź sobie za cel wyregulowanie wykresu (a tym samym nauczenie się własnego ciała!) a wtedy na bank uda się zaciążyć! Nie traktuj kolejnej @ jako końca ale początku kolejnego etapu :) Trzymam mocno kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:57

samira, Effcia28, gadgeta, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Starłam kurze w dużym pokoju, do kuchni mam zakaz wstępu (Młody mi nie pozwala...Stary co chwilę woła żebym doprawiła mięso na gulasz do placka)...i musiałam znów zajrzeć:)

Sylwia...nie gniewaj się i nie bierz tego do siebie,ale odnoszę podobne wrażenie jak Rucia, źle podchodzisz do staranek...zobacz napisałam Ci tu mega receptę a Ty nic, znalazłaś jakiś specyfik,ok, ja go nie znam,ale skoro Mała29 go poleca to ok, tyle,że mam wrażenie,że Ty oczekujesz,że ktoś Ci napisze - stosuj go to zajdziesz! Niestety nikt Ci takiej gwarancji nie da! Proszę spójrz na swój wykres! Nie ma w nim żadnej prawidłowości , buja się jak chce...to mnie bardzo zastanawia i na tej podstawie sądzę,że źle dokonujesz obserwacji i mega się stresujesz (na swoim przykładzie wiem,że mega wzrost tempki miałam gdy bardzo zestresowałam się komentarzami pod moim wykresem i widziałam go w czarnych barwach)....przeczytaj może jednak co napisałam Ci wcześniej i nie tylko ja i nie tylko dziś i weź sobie za cel wyregulowanie wykresu (a tym samym nauczenie się własnego ciała!) a wtedy na bank uda się zaciążyć! Nie traktuj kolejnej @ jako końca ale początku kolejnego etapu :) Trzymam mocno kciuki!!

dzieki za porady. Tak to prawda ze sie stresuje bo nie sadzilam ze zajscie w ciaze bedzie takie trudne.W tym miesiacu jakos tak nie mam presji ze musze zajsc-bardziej ze spokojem uda sie to sie uda a jak nie to bede nadal probowac.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chyba w poprzednim twoim cyklu pisałyśmy Ci nawet, żebyś zmieniła termometr na elektroniczny. Według mnie jest o niebo lepszy. To raz. Druga sprawa, kup sobie lek Castagnus ( niepokalanek ). Dużo dziewczyn pisze, ze pomógł im zajść w ciąże ( np. Plemniczce )Może tobie też pomoże?. Mi wyregulował cykl, temperatury się unormowały, wcześniej skakały jak chciały, teraz są OK. Poza tym dobrze u mnie wpłynął na napięcie przedmiesiączkowe, i na sam ból @.

Effcia28, Dodi, plemniczka, Beata lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Sylwia chyba w poprzednim twoim cyklu pisałyśmy Ci nawet, żebyś zmieniła termometr na elektroniczny. Według mnie jest o niebo lepszy. To raz. Druga sprawa, kup sobie lek Castagnus ( niepokalanek ). Dużo dziewczyn pisze, ze pomógł im zajść w ciąże ( np. Plemniczce )Może tobie też pomoże?. Mi wyregulował cykl, temperatury się unormowały, wcześniej skakały jak chciały, teraz są OK. Poza tym dobrze u mnie wpłynął na napięcie przedmiesiączkowe, i na sam ból @.

pisaliscie mi w tym cyklu o termometrze ale chce dokonczyc cykl na tym co mam a od nastepnego zakupie tamten

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a możesz udostępnić Twój poprzedni wykres?
    Rucia,wiesz jak to się robi? Bo wiem,że tak wklejały kiedyś Babeczki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem Rucia cześć Sylwia witaj...mam tyle zajęć dziś, ze nawet do fryzjera nie zdążyłam...ech...muszę spadać...ale obiecuję nadrobić...niestety póki co to po łebkach...aby mieć jakieś rozeznanie...chyba objawy uboczne i helikoptery minęły na dobre u mnie za to waga idzie w górę, wody full , jeszcze więcej niż bywało przed zastosowaniem hormonów i wzdęcia...czuję się non stop ja ciężarna;-)dziwne uczucie;-) Lecę zatem do zobaczenia jak znajdę chwilkę...całusy i uściski dla najbliższych moich dziewczynek;-)mua mua ach ach papa

Effcia28, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 czesc maluchu daj mi też przepis na fasolinde ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Sylwia a możesz udostępnić Twój poprzedni wykres?
    Rucia,wiesz jak to się robi? Bo wiem,że tak wklejały kiedyś Babeczki?

tamten jest niekompletny bo od polowy cyklu i nie mierzylam tempki codziennie bo jeszcze sie zapoznawalam z ovu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po owu jak Ci podrosną tempki to już możesz chyba zmienić...będziesz miała porównanie;-)albo nie, bo jak by był spadek implantacyjny, to możesz nie zauważyć...albo obniżenie z racji użycia nowego termometru może dać fałszywy wynik....więc powiem Ci jeszcze co możesz zrobić....żeby tempki były troszkę zróżnicowane...mierzysz zwykłym rtęciowym?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

pisaliscie mi w tym cyklu o termometrze ale chce dokonczyc cykl na tym co mam a od nastepnego zakupie tamten

Koniecznie zamów go wcześniej,żebyś nie czekała znów do połowy następnego cyklu na termometr...pewnie myślisz sobie,zamówię jak przyjdzie @, bo a nuż nie przyjdzie...dobrze myślę? To jeśli tak pomyślałaś to zmień nastawienie! Ja pamiętam,że na kolejny cykl plany miałam jeszcze w [połowie poprzedniego...w efekcie nie załamywałam się kolejną @ ale w jakiś sposób cieszyłam się,że mam szansę zrealizować swoje plany...jak np wtedy gdy termometr mogłam nowy wykorzystać :) I pamiętaj nawet u całkiem zdrowej pary zachodzenie w ciążę może zająć kilka miesięcy, póki co nie stresuj się,bo niestety STRES MEGA UTRUDNIA ZAJŚCIE W CIĄŻĘ!! Musisz to sobie wbić do głowy! Może w międzyczasie (między mierzeniem, testowaniem a obserwacją szyjki) powinnaś znaleźć sobie zajęcie jakieś? Żeby nie myśleć, bo to niestety błędne koło :(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykusiam obiadek robic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 czesc maluchu daj mi też przepis na fasolinde ;-)

Hehehe, serduszkować i tyle :D
    A najlepiej dobrze prowadzić wykres by zmaksymalizować szanse na dobre wyznaczenie optymalnych dni :)Wszystko....Nic dodać...aaa może jeszcze odjąć stres :)

Kaja, samira, Nina82, Dodi, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 a pro po niepokalanek byłam w czwartek w Aptece w Wielkim Citi Gdańsk i jak pytałam pania o te tabl to ona nie wie o co mi chodzi??!!!!nie zna niepokalanka?!!!i nie kupiłam bo myślałam,że nazwę pokręciłam !!!!Apteka przy kinie krewetka

samira lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kaja;-) Więc Sylwia jeśłi masz rtęciowy i patrzysz na podziałkę, to masz te kreseczki...często rtęć nie dobija do końca lub wyjdzie za kreseczkę...warto zaokrągląć w górę lub w dół...do 0.5 kreseczki...nie stopnia ale właśnie kreseczki...ważne by mieć wzrok skierowany wprost na miejsce przebiegu skali na wskazanie jakie otrzymałaś tj. to miejsce gdzie dobiła rtęć ...jak spojrzysz pod kątem z lewej czy z prawej większym lub mniejszym niż 90 st to to jest błąd odczytu tzw. błąd paralaksy...niby pierdoły ale ważne...ja korzystałam z lupy, bo mój termometr takową miał...zwykły rtęciowy...
    Teraz też mam rtęciowy ale typowo owulacyjny...ma rozciągniętą skalę i wszystko pięknie widać.... ja po prostu nie mogę korzystać z tego elektronicznego, bo mam za duże rozbieżności względem rtęciowego...

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus Kaju to się nazywa...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia cześć tak kochana ,ale po polskiemu to Niepokalanek pani pewnie zna go po ichniemu heheheh kupię na alledrogo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 a pro po niepokalanek byłam w czwartek w Aptece w Wielkim Citi Gdańsk i jak pytałam pania o te tabl to ona nie wie o co mi chodzi??!!!!nie zna niepokalanka?!!!i nie kupiłam bo myślałam,że nazwę pokręciłam !!!!Apteka przy kinie krewetka

farmaceuta nie zna takiej nazwy ,dziwne jakaś niedouczona a powinna znać a nawet wiedzieć ze jest w dwóch postaciach tabsów np. castagnus i w ziołach do zaparzania jako herbata ...;)

Kaja, gocha04 lubią tę wiadomość

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ