X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!

Sylwia, a wczoraj i przedwczoraj robiłaś też tak wcześnie? Niestety w większości metod obserwacji (temperatura, badanie szyjki jak i testy owu) baaaardzo ważna jest regularność...a więc do tempki konieczne jest budzenie się na mierzenie o praktycznie dokładnie tej samej porze, to samo z testowaniem owu!

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:

Nie denerwuj się, bo test wyjdzie wtedy kiedy powinien. Czekaj cierpliwie.

a powiedz mi jesli wyjda dwie krechy to znaczy ze mam owulke i moge zajsc w ciaze? czy niekoniecznie !!! nie wiem bo nigdy testow nie testowalam zawsze uwazalam ze miewam owulki bo bolu jajnikow i piersi.Gin mowila ze 2 razy w roku ma sie cykle bezowulacyjne-czyli wtedy nie powinny wyjsc dwie krechy tak?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, skąd pomysł,że Twoje szanse na zaciążenie są małe? Tak Ci ta Ginki powiedziała? Przecież jak dotąd nic zupełnie nie wyszło Ci źle w wynikach...jestem pewna,że szybko "odblokujesz" się :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    sylwia1985 wrote:

Sylwia, a wczoraj i przedwczoraj robiłaś też tak wcześnie? Niestety w większości metod obserwacji (temperatura, badanie szyjki jak i testy owu) baaaardzo ważna jest regularność...a więc do tempki konieczne jest budzenie się na mierzenie o praktycznie dokładnie tej samej porze, to samo z testowaniem owu!

tak przed czoraj tez robilam po godzinie 13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:

a powiedz mi jesli wyjda dwie krechy to znaczy ze mam owulke i moge zajsc w ciaze? czy niekoniecznie !!! nie wiem bo nigdy testow nie testowalam zawsze uwazalam ze miewam owulki bo bolu jajnikow i piersi.Gin mowila ze 2 razy w roku ma sie cykle bezowulacyjne-czyli wtedy nie powinny wyjsc dwie krechy tak?

Gdy dwie krechy wyjdą (i co ważne - tak samo grube dwie krechy albo nawet krecha T grubsza od C!) to oznacza,że w czasie 24-36 h powinnam wystąpić owulacja!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny zaraz mi prawą stronę podbrzusza rozerwie czuje się jakby coś w środku ciągnęło mój jajnik :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:

Sylwia a czemu nie poczytasz na ten temat w internecie? Nie mam zbytniej wiedzy na temat testów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ciazowy.pl/artykul,test-owulacyjny-pomaga-zajsc-w-ciaze,1241,1.html

http://www.vitalmarket.pl/skleposcgold/testy-owulacyjne-paskowe-bardzo-czule-20miumi10szttest-ciazowy1szt-p-93.html

tutaj masz link.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze nie wiedziałam,że są cykle bezowulacyjne (ale może to dlatego,że nigdy nie byłam u Ginki przed zajściem w ciążę, więc nigdy ie interesowałam się szczególnie swoimi cyklami) ale pik hormonu luteinizującego występuje przed owu (i ten pik wykazuje pozytywny test owu),więc na mój chłopski rozum, skoro ma nie być owulacji to i piku nie będzie...a więc wszelkie znaki na niebie i na ziemi wykażą cykl bezowulacyjny (tempka, test, obserwacja szyjki i śluzu). Moje zdanie.

PS. Zabrałam się do roboty nawet, ale jestem z doskoku :d

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia moze spada ci temperatura bo owulka sie zbliza. Ja tez testuje od kilku dni i ciagle druga kreska slaba.
    Mam nadzieje ze moze dzisiaj juz ciemniejsza wyjdzie, albo zapowiada sie u mnie bezowulacyjny cykl

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do pracy. Milej soboty wam zycze

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko trzymam mocno kciukasy żeby owulka przyszła do ciebie i ten cykl był dla Ciebie tym szczęśliwym :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja tez się zbieram bo dom trzeba posprzątać później wpadnę zobaczyć co słychać. :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczcie co o tym sadziecie? mysle nad kupieniem
    http://allegro.pl/aplikatory-conceive-plus-3szt-planowanie-ciazy-apt-i3011578016.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chyba sobie poszła :)
    Tak wycieram sobie meble i myślę o Tobie Sylwio...i doszłam do wniosku,że coś robisz źle :) Po 1 nie ma bata - musisz mierzyć tempkę o tej samej porze - ustaw budzik np na 7 i dzień w dzień mierzyć o takiej porze - pół godzinę w tę czy w drugą stronę ujdzie :) Budzisz się i od razu mierzysz tempkę (termometr musisz mieć w zasięgu ręki tak byś nie musiała za dużo się ruszać), do tego polecam kupno termometru - my tu w większości mamy takie owulacyjne z allegro za kilkanaście złotych (ale ewentualną zmianę termometru zaplanuj od nowego cyklu,w środku cyklu się nie zmienia termometru,bo każdy mierzy inaczej)...potem idź w kimono dalej, jak chcesz :) Testowanie owu polecałabym podobnie jak Rucia na ok 17 (i jak pisałysmy nie raz w przeciągu dwóch godzin przed testowaniem nic nie pij - ja nawet nie jadłam nic!można się przemęczyć!)...wyjdzie test pozytywny a więc dwie grube krechy to owu wystąpić powinna najpóźniej w ciągu 36h...co to -oznacza? Największe są wtedy szanse na zaciążenie..ale nie jedyne!!!Serduszkowanie warto zacząć wcześniej choćby jak zaczyna się śluz płodny albo np jak zaczynasz testowanie owu ...a nic się nie stanie jak -będziesz to robi wcześniej :) Z tym,że nie ma co przesadzać z ilością serduszek...myślę,że raz dziennie to maks,coby nie zmęczyć żołnierzyków ;) Podobno też dobra metoda jest co drugi dzień...U Mausyi się w tym cyklu sprawdziła :) Wieczorem warto zbadać szyjkę (twardość, wysokość i stopień otwarcia)...a w porach między poszczególnymi "procedurami" luuuuuuuuuuuuuuuuuz totalny - w końcu staranie się o dziecko nie powinno przysłaniać wszystkiego...to moja recepta dla Ciebie :) A ja ze swojej strony obiecuję chuchać dmuchać...i zarażać :)
    I wracam do sprzątania dalej :)

Rucia, Dodi, Effcia28, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    uciekam do pracy. Milej soboty wam zycze

Miłej pracy :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny zobaczcie co o tym sadziecie? mysle nad kupieniem
    http://allegro.pl/aplikatory-conceive-plus-3szt-planowanie-ciazy-apt-i3011578016.html

Proszę poczytaj mój mega wywód :)
    Ja nie stosowałam niczego takiego...ale może któraś babeczka ma doświadczenie z tym :)

Już mnie tu nie ma....

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia ja takiego używam na pewno nie zaszkodzi a morze pomóc tylko powiem ci że bardziej wydajniej będzie jak kupisz go w tubie tam jest 75 ml a nie w tych tubeczkach bo jedna tubkę musisz na raz zużyć. Mi ten żel się podoba bo ma za zadanie po 10 minutach ułatwić poruszanie się plemnikom w macicy i szybkiego do tarcia do jajeczka. A tak na marginesie to mi się podoba od względem że jak go stosuje to nie wyciekam tak szybko po serduszkowaniu. :) Słyszałam od wielu dziewczyn że im pomógł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:39

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia gratuluje II kreseczek:)

LuSiA:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Twoja tem. nie spadła a oglądałam poprzednie wykresy i już w 11 dpo coś chociaż się obniżała...lecę obiad robić...

Shagga_80, mala29_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ