plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!
Sylwia, a wczoraj i przedwczoraj robiłaś też tak wcześnie? Niestety w większości metod obserwacji (temperatura, badanie szyjki jak i testy owu) baaaardzo ważna jest regularność...a więc do tempki konieczne jest budzenie się na mierzenie o praktycznie dokładnie tej samej porze, to samo z testowaniem owu! -
Rucia wrote:sylwia1985 wrote:zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!
Nie denerwuj się, bo test wyjdzie wtedy kiedy powinien. Czekaj cierpliwie.
a powiedz mi jesli wyjda dwie krechy to znaczy ze mam owulke i moge zajsc w ciaze? czy niekoniecznie !!! nie wiem bo nigdy testow nie testowalam zawsze uwazalam ze miewam owulki bo bolu jajnikow i piersi.Gin mowila ze 2 razy w roku ma sie cykle bezowulacyjne-czyli wtedy nie powinny wyjsc dwie krechy tak? -
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:sylwia1985 wrote:zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!
Sylwia, a wczoraj i przedwczoraj robiłaś też tak wcześnie? Niestety w większości metod obserwacji (temperatura, badanie szyjki jak i testy owu) baaaardzo ważna jest regularność...a więc do tempki konieczne jest budzenie się na mierzenie o praktycznie dokładnie tej samej porze, to samo z testowaniem owu!
tak przed czoraj tez robilam po godzinie 13 -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Rucia wrote:sylwia1985 wrote:zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!
a powiedz mi jesli wyjda dwie krechy to znaczy ze mam owulke i moge zajsc w ciaze? czy niekoniecznie !!! nie wiem bo nigdy testow nie testowalam zawsze uwazalam ze miewam owulki bo bolu jajnikow i piersi.Gin mowila ze 2 razy w roku ma sie cykle bezowulacyjne-czyli wtedy nie powinny wyjsc dwie krechy tak?
Gdy dwie krechy wyjdą (i co ważne - tak samo grube dwie krechy albo nawet krecha T grubsza od C!) to oznacza,że w czasie 24-36 h powinnam wystąpić owulacja! -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Rucia wrote:sylwia1985 wrote:zrobilam kolejny test owulacyjny i jedna krecha !!
a powiedz mi jesli wyjda dwie krechy to znaczy ze mam owulke i moge zajsc w ciaze? czy niekoniecznie !!! nie wiem bo nigdy testow nie testowalam zawsze uwazalam ze miewam owulki bo bolu jajnikow i piersi.Gin mowila ze 2 razy w roku ma sie cykle bezowulacyjne-czyli wtedy nie powinny wyjsc dwie krechy tak?
Sylwia a czemu nie poczytasz na ten temat w internecie? Nie mam zbytniej wiedzy na temat testów. -
nick nieaktualnyhttp://www.ciazowy.pl/artykul,test-owulacyjny-pomaga-zajsc-w-ciaze,1241,1.html
http://www.vitalmarket.pl/skleposcgold/testy-owulacyjne-paskowe-bardzo-czule-20miumi10szttest-ciazowy1szt-p-93.html
tutaj masz link.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:11
-
nick nieaktualnyJa szczerze nie wiedziałam,że są cykle bezowulacyjne (ale może to dlatego,że nigdy nie byłam u Ginki przed zajściem w ciążę, więc nigdy ie interesowałam się szczególnie swoimi cyklami) ale pik hormonu luteinizującego występuje przed owu (i ten pik wykazuje pozytywny test owu),więc na mój chłopski rozum, skoro ma nie być owulacji to i piku nie będzie...a więc wszelkie znaki na niebie i na ziemi wykażą cykl bezowulacyjny (tempka, test, obserwacja szyjki i śluzu). Moje zdanie.
PS. Zabrałam się do roboty nawet, ale jestem z doskoku :d -
nick nieaktualnySylwia chyba sobie poszła
Tak wycieram sobie meble i myślę o Tobie Sylwio...i doszłam do wniosku,że coś robisz źlePo 1 nie ma bata - musisz mierzyć tempkę o tej samej porze - ustaw budzik np na 7 i dzień w dzień mierzyć o takiej porze - pół godzinę w tę czy w drugą stronę ujdzie
Budzisz się i od razu mierzysz tempkę (termometr musisz mieć w zasięgu ręki tak byś nie musiała za dużo się ruszać), do tego polecam kupno termometru - my tu w większości mamy takie owulacyjne z allegro za kilkanaście złotych (ale ewentualną zmianę termometru zaplanuj od nowego cyklu,w środku cyklu się nie zmienia termometru,bo każdy mierzy inaczej)...potem idź w kimono dalej, jak chcesz
Testowanie owu polecałabym podobnie jak Rucia na ok 17 (i jak pisałysmy nie raz w przeciągu dwóch godzin przed testowaniem nic nie pij - ja nawet nie jadłam nic!można się przemęczyć!)...wyjdzie test pozytywny a więc dwie grube krechy to owu wystąpić powinna najpóźniej w ciągu 36h...co to -oznacza? Największe są wtedy szanse na zaciążenie..ale nie jedyne!!!Serduszkowanie warto zacząć wcześniej choćby jak zaczyna się śluz płodny albo np jak zaczynasz testowanie owu ...a nic się nie stanie jak -będziesz to robi wcześniej
Z tym,że nie ma co przesadzać z ilością serduszek...myślę,że raz dziennie to maks,coby nie zmęczyć żołnierzyków
Podobno też dobra metoda jest co drugi dzień...U Mausyi się w tym cyklu sprawdziła
Wieczorem warto zbadać szyjkę (twardość, wysokość i stopień otwarcia)...a w porach między poszczególnymi "procedurami" luuuuuuuuuuuuuuuuuz totalny - w końcu staranie się o dziecko nie powinno przysłaniać wszystkiego...to moja recepta dla Ciebie
A ja ze swojej strony obiecuję chuchać dmuchać...i zarażać
I wracam do sprzątania dalejRucia, Dodi, Effcia28, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:dziewczyny zobaczcie co o tym sadziecie? mysle nad kupieniem
http://allegro.pl/aplikatory-conceive-plus-3szt-planowanie-ciazy-apt-i3011578016.html
Proszę poczytaj mój mega wywód
Ja nie stosowałam niczego takiego...ale może któraś babeczka ma doświadczenie z tym
Już mnie tu nie ma.... -
sylwiunia ja takiego używam na pewno nie zaszkodzi a morze pomóc tylko powiem ci że bardziej wydajniej będzie jak kupisz go w tubie tam jest 75 ml a nie w tych tubeczkach bo jedna tubkę musisz na raz zużyć. Mi ten żel się podoba bo ma za zadanie po 10 minutach ułatwić poruszanie się plemnikom w macicy i szybkiego do tarcia do jajeczka. A tak na marginesie to mi się podoba od względem że jak go stosuje to nie wyciekam tak szybko po serduszkowaniu.
Słyszałam od wielu dziewczyn że im pomógł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2013, 12:39
Beata lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny