X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra a propos alkoholu... Moja teściowa robi zarąbiste nalewki: malinówka, pigwówka, sosnówka, miętówka, niedźwiedziówka (spiryt, cytryna i miód), porzeczkówka... I TERAZ - W WEEKEND - BĘDĘ MUSIAŁA ODMÓWIĆ SPRÓBOWANIA! I, co gorsza, wymyslić jakąś wymówkę...

A to jeszcze nic nie wiedzą że dziadkami będą!!:-)

Nie wiedzą, chcemy zachować tego niusa w tajemnicy do Wielkanocy. Wiem tylko ja, mój M, no i Wy :) (ginekologa nie wliczam :D )

AGA 30, Fedra, plemniczka, Muska, gocha04, natusia, Libra, Mała, Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    I nie serduszkowalismy ostatnio bo ktoras pisala ze lepiej poczekac i zastanawiam sie czy dzis nieposerduchowac choc chcialabym centralnie trafic w owulke bo moze zawsze za wczesno poprostu bylo i plemniki umieraly po drodze

chyba się powtórze serduszkowac najlepiej co drugi dzień jeśli będziesz czekać na owu to ją możesz przegapić a po drugie jeśli facet za długo trzyma to po prostu uszkadza plemniki i dupa z tego...

W takim razie dzisiaj zgwalce swojego hihi a jak myslicie czy pozycja i trzymanir nog do gory cos daje.? Ja zawsze po serduchowaniu ide sie kapac bo nie lubie jak to cos leje sie ze mnie

no to wybacz Sylwia,ale jak ty zawsze po seksie idziesz się kąpać, pewnie do tego robisz siku-to plemniki szans nie mają na nic!!!Chociaż trzeba z pół godziny poleżeć.Ja też nie lubie być taka ubabrana w spermie,ale z zewnatrz podetrę się chusteczkami nawilżajacymi i leże do rana z tym co zostalo w środku-dobrze tyłek w górę-np. poduszkę pod pupe podczas seksu i po nim. A co do nóg w górę po seksie-stosowałam to w staraniach o synka i udalo się w pierwszym cyklu staran, a teraz przytylo mi się trochę i mam problem ze świecą ;)i leżę normalnie,albo z poduszką.

ja też zawsze wytre sie husteczkami i tyle

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 wrote:
    co do badan hormonalnych to jeszcze nie robilam. na dzisiejszy dzien to mialam w styczniowym cyklu robiony monitoring, ktory pokazal ze wszystko ok - pecherzyki rosly, dominujacy 18mm w 14dc, owulacja z prawego jajnika. hormonow jeszcze nie robilam, czekam do kwietnia. mam nowa ginke, i zrobilysmy sobie taki plan zebym prosto nie wariowala. mierze temp, i obserwuje swoje cialo, biore witaminki i duphaston od 15dc. i jak narazie tyle.

eeeee to mam pytanie to po poronieniu lekarz nie zlecił Ci żadnych badań nawet podstawowych hormonów? a czy Twój się badał nasienie posiew i hormony?
    a na jakiej podstawie ginka Ci dupka przepisała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 12:58

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra a propos alkoholu... Moja teściowa robi zarąbiste nalewki: malinówka, pigwówka, sosnówka, miętówka, niedźwiedziówka (spiryt, cytryna i miód), porzeczkówka... I TERAZ - W WEEKEND - BĘDĘ MUSIAŁA ODMÓWIĆ SPRÓBOWANIA! I, co gorsza, wymyslić jakąś wymówkę...

Nie wiedzą, chcemy zachować tego niusa w tajemnicy do Wielkanocy. Wiem tylko ja, mój M, no i Wy :) (ginekologa nie wliczam :D )

Do dobrze że my w tej grupie jesteśmy!!Uff bardzo dobrze bo do wielkanocy nie wytrzymałabym!!:-)

Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 tak jest proszę pani ;-) trzeba się ogarnać!!!i tylko o Roczka powalczyć wiem wiem już będę normalna ,a nie granatem od pługa oderwana ;-)

Fedra, mauysia, AGA 30 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dzis ciusiam masakra co pol godziny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:

Do dobrze że my w tej grupie jesteśmy!!Uff bardzo dobrze bo do wielkanocy nie wytrzymałabym!!:-)

ale mamy to szczęście ja bym też tak zrobiła do wielkanocy bym ich przetrzymała ,ale mój M pewnie nie ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to nie mam pojęcia jak się zachowam jak zobaczę 2 kreski na teście!!!
    na pewno krok pierwszy to będzie poinformowanie was o tym potem mojego M a potem to już zwariuję ze szczęścia!!!

plemniczka, Fedra, natusia, Libra, Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a ja mysle ze robienie swiecy to nie jest wielkie poswięcenie sie, wiec jesli nie zaszkodzi a moze nawet pomóc to warto spróbowac.
    Hmm nie wiem na ile to wszystko pomoglo co robilam by zajsc w ciaze ale w dwie ciąze zaszlam w pierwszych cyklach, wiec moze te wszystkie metody co stosowalam to nie tylko wymyslanie, a moze mialam poprostu szczescie... oczywiscie jesli chodzi o etap zaplodnienia, bo pozniej los sie odwracal.

natusia, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • aga83 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra - mieszkam za granica, zadnych badan po nie mialam robionych, uwierz mi po calym fakcie mialam ochote udusic mojego lekarz. potem byla depresja, potem zylismy z mezem pod pojeciem co ma byc to bedzie , az wreszcie dojrzalam do powazniejszych staran. moze to glupie ale ja i do dnia dzisiejszego mam pewne strach i obawy - a co jesli znow sie to powtorzy?
    co do m to w 2011 mial 12% aktywnych i zdrowych plemniczkow
    a co do dupka to ginka chce unormowac moje cykle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 13:05

Nina82 lubi tę wiadomość

[img]http:[/img]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze z wami jest mi lepiej niz przezywac kazdy dzien z samonosci czekajac na to by okres nie przyszedl.dzieki ze jestescie.rozumien ze czasem zadaje pytania poraz kolejny te same ale wole sie upewnic...

Libra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Strasznie dzis ciusiam masakra co pol godziny

może masz zapalenie pęcherza? proponuje sobie zrobić badanie moczu kosztuje 7 zł a wszystko wyjaśni :)

gocha04, natusia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aga83 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do przyjmowania duphastonu, to czy jego przyjmowanie ma wplyw na temperature?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 wrote:
    Fedra - mieszkam za granica, zadnych badan po nie mialam robionych, uwierz mi po calym fakcie mialam ochote udusic mojego lekarz. potem byla depresja, potem zylismy z mezem pod pojeciem co ma byc to bedzie , az wreszcie dojrzalam do powazniejszych staran. moze to glupie ale ja i do dnia dzisiejszego mam pewne strach i obawy - a co jesli znow sie to powtorzy?
    co do m to w 2011 mial 12% aktywnych i zdrowych plemniczkow
    a co do dupka to ginka chce unormowac moje cykle

wiem co przeszłaś bo miałam to samo :)
    a za granicą no cóż już nam tu dziewczyny co niektóre pisały ze to porazka :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykusiam buziaki pa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 duphaston nie wplywa na temperature

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie sąsiadka przyniosła gazetę w której są zdjęcia z imprezy na której byłam!!!:-)

Libra lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    facet jedynie przy kupnie samochodu powie Ci konkretnie czy ten samochód czy inny w innych sprawach nie spodziewałabym się zdecydowania i konkretów...
    często wolą być postawieni przed faktem dokonanym niż podejmowac jakie kolwiek decyzję (no oprócz samochdu oczywiście :P)

heheh Fedruś kochana dobre porównanie! jesteśmyu właśnie na tym etapie kupna samochodu i ja chce koniecznie wersje kombi żeby sie wózek zmieścił spokojnie żebym sie nie musiała gimnastykować, i na to sie zgodził

ahaha Beata my chyba z pół roku szukaliśmy naszego samochodu, bo ja powiedziałam, że fifty fifty będzie jak będzie auto pojemne z dużym bagażnikiem, bo my nie sra*y kasą i za 2 lata nie będziemy auta wymieniać i ma być kombi:) no i JEST!:D

Beata lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • aga83 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra niestety bolesna prawda, jednak tak juz sie stalo i tyle. strach pozostal jednak chce walczyc o swoje malenstwo i wierze ze kazdej ktora tego pragnie bedzie dane trzymac w ramionach swoj cud :)

Fedra, natusia, Nina82 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    facet jedynie przy kupnie samochodu powie Ci konkretnie czy ten samochód czy inny w innych sprawach nie spodziewałabym się zdecydowania i konkretów...
    często wolą być postawieni przed faktem dokonanym niż podejmowac jakie kolwiek decyzję (no oprócz samochdu oczywiście :P)

heheh Fedruś kochana dobre porównanie! jesteśmyu właśnie na tym etapie kupna samochodu i ja chce koniecznie wersje kombi żeby sie wózek zmieścił spokojnie żebym sie nie musiała gimnastykować, i na to sie zgodził

ahaha Beata my chyba z pół roku szukaliśmy naszego samochodu, bo ja powiedziałam, że fifty fifty będzie jak będzie auto pojemne z dużym bagażnikiem, bo my nie sra*y kasą i za 2 lata nie będziemy auta wymieniać i ma być kombi:) no i JEST!:D

mój mąż dzis tak ma przyprowadzis nowe autko też kombi ;)

a.png
    a.png
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ