X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wam laseczki

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    kopciuszek126 wrote:
    Fedruś a może kiedyś zdarzy się cud i przytrafi się Wam maleńkie szczęscie ;) Nie o takich przypadkach się słyszy- nie ważne z czyjej przyczyny-i tak się udaje!!!Tego wam życzę z całego serducha mojego!!!

Przeczytalam wszystko

to dlaczego zadajesz te same pytania w kółko jakbyś nie czytała tego co dziewczyny pisały? a czytałaś o castangusie ze się go nie bierze od połowy cyklu?

Czytalam ulotke i tam nic nie pisalo na forach tez grzebalam i nie pisalo ze musi sie od 1dc ja biore od wczoraj bo mam nadzieje ze miesiaczka pzyjdxie bezbolesnie bo z kazdym mc jest coraz gorzej no i to pms mam dosc tych boli a nic nie zrobie nie chce antykoncepcyjnych tabletek bo przeciez staramy sie o maluszka

jeśli masz pms to dobrze by było zgosić się na laparoskopie celem wykluczenia zrostów na macicy lub endometriozy lub innych tego typu przypadków...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    kopciuszek126 wrote:
    Fedruś a może kiedyś zdarzy się cud i przytrafi się Wam maleńkie szczęscie ;) Nie o takich przypadkach się słyszy- nie ważne z czyjej przyczyny-i tak się udaje!!!Tego wam życzę z całego serducha mojego!!!

Przeczytalam wszystko

to dlaczego zadajesz te same pytania w kółko jakbyś nie czytała tego co dziewczyny pisały? a czytałaś o castangusie ze się go nie bierze od połowy cyklu?

Czytalam ulotke i tam nic nie pisalo na forach tez grzebalam i nie pisalo ze musi sie od 1dc ja biore od wczoraj bo mam nadzieje ze miesiaczka pzyjdxie bezbolesnie bo z kazdym mc jest coraz gorzej no i to pms mam dosc tych boli a nic nie zrobie nie chce antykoncepcyjnych tabletek bo przeciez staramy sie o maluszka

tak jak pisały dziewczyny nie bierz od środka cyklu bo sobie go pochrzanisz dokumentnie...

ale jeśli uważasz ze wiesz co robisz i jesteś tego pewna to Twój wybór...

A czy moge teraz przestac skoro juz 3 wzielam.? Bo jesli tak to nie wezme juz tylko od nastepnego cyklu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceść Kaju :)

uwaga Ami się zbliża chować się wszyscy :P

Sylwia to pytanie już do dziewczyn które brały ale jeśli napisały zebyś nie brała od środka cyklu jak dla mnie było to jednoznaczne z zaprzestaniem brania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 12:37

Amicizia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    no skok taki wyraźny dopiero dziś,a owulka wydawalo mi sie ,ze 15 dc była...ale tylko mi sie wydawało- bo sama nic nie wiem.A jak Twoje TSH?

a moje TSH ladnie spadlo. Aktualnie juz mam 0,856.
    I teraz musze uwazac by juz nic nie spadlo

Fedra, mauysia, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • aga83 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie zgromadzone :)
    przygarnijcie nowa staraczke ;)

plemniczka, mauysia, AGA 30, Fedra, gocha04, natusia, Libra, gadgeta, Rucia, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

[img]http:[/img]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 wrote:
    witam wszystkie zgromadzone :)
    przygarnijcie nowa staraczke ;)

Witaj wśród Nas :)
    jejku jakiego Ty masz zdołowanego awatara mam nadzieję ze z Tobą tak nie jest :)

napisz coś o sobie ile się starasz i wogóle co kolwiek żebyśmy wiedziały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 12:39

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra czesc ,ale mam dziś moralnego Kaca ehhhh podobno mam zespół policystycznych jajników i teraz to sie zastanawiam czy sesn tutaj siedzieć

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kopciuszek126 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    I nie serduszkowalismy ostatnio bo ktoras pisala ze lepiej poczekac i zastanawiam sie czy dzis nieposerduchowac choc chcialabym centralnie trafic w owulke bo moze zawsze za wczesno poprostu bylo i plemniki umieraly po drodze

chyba się powtórze serduszkowac najlepiej co drugi dzień jeśli będziesz czekać na owu to ją możesz przegapić a po drugie jeśli facet za długo trzyma to po prostu uszkadza plemniki i dupa z tego...

W takim razie dzisiaj zgwalce swojego hihi a jak myslicie czy pozycja i trzymanir nog do gory cos daje.? Ja zawsze po serduchowaniu ide sie kapac bo nie lubie jak to cos leje sie ze mnie

no to wybacz Sylwia,ale jak ty zawsze po seksie idziesz się kąpać, pewnie do tego robisz siku-to plemniki szans nie mają na nic!!!Chociaż trzeba z pół godziny poleżeć.Ja też nie lubie być taka ubabrana w spermie,ale z zewnatrz podetrę się chusteczkami nawilżajacymi i leże do rana z tym co zostalo w środku-dobrze tyłek w górę-np. poduszkę pod pupe podczas seksu i po nim. A co do nóg w górę po seksie-stosowałam to w staraniach o synka i udalo się w pierwszym cyklu staran, a teraz przytylo mi się trochę i mam problem ze świecą ;)i leżę normalnie,albo z poduszką.

Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    kopciuszek126 wrote:

Przeczytalam wszystko

jeśli masz pms to dobrze by było zgosić się na laparoskopie celem wykluczenia zrostów na macicy lub endometriozy lub innych tego typu przypadków...

Kurcze nie wiem co robic gin mnie badal i mowil ze macica i wszystko ok robila mi usg wspomnialam jej o endometriozie to sie smiac zaczela i powiedxiala ze wowczas jest taki bol ze wstac z lozka nie mozna i zebym nie przesadzala

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 czesc tobie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Fedra czesc ,ale mam dziś moralnego Kaca ehhhh podobno mam zespół policystycznych jajników i teraz to sie zastanawiam czy sesn tutaj siedzieć

a czemu nie? ja tu siedzę i mam się dobrze :)
    a PCO to nie wyrok :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    I nie serduszkowalismy ostatnio bo ktoras pisala ze lepiej poczekac i zastanawiam sie czy dzis nieposerduchowac choc chcialabym centralnie trafic w owulke bo moze zawsze za wczesno poprostu bylo i plemniki umieraly po drodze

Sylwia, NIE DA SIĘ centralnie trafić w owulkę, po prostu bez monitoringu USG nie ma stuprocentowej pewności, kiedy ona będzie (tak gwoli ścisłości to monitoring też nie daje 100% pewności kiedy będzie, no chyba że USG będzie wykonywane dokładnie w czasie pękania pęcherzyka ;) ale wtedy to już może być po ptokach ;) ).

A plemniki - nawet takie o przeciętnych parametrach - mogą przeżyć w macicy (jajowodach czy gdzieśtam) średnio 2 dni, nie mówiąc już o megaherosach, które potrafią przeżyć 3-4 dni.

No i bez sensu jest tak kalkulować, bo:
    a) komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez 6 - 18 godzin (choć niektóre źródła mówią że 24 h)
    b) plemniki po stosunku muszą i tak przejść tzw. proces kapacytacji, który trwa parę dobrych godzin, to znaczy że dopiero po paru godzinach są zdolne zapłodnić komórkę jajową.

Do tego dochodzi jeszcze ze sto różnych czynników, które muszą się zbiec... Więc nie kalkuluj, a serduszkuj.

Fedra, Shagga_80, natusia, Libra, Rucia, Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pewnie masz rację ,ale sama kurcze nie wiem co mam robić !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz zaprzestać bo to tylko lek ziołowy i tak szybko nie zadziała.Ja stosowałam castagnusa 3 miechy i mi uregulował cykl do 28 dni.Nic mi nie wydłużył!!!!Wręcz skrócił ;)
    Witam Cię nowa staraczko i cześć Kaju!

Fedra, Shagga_80, Libra, Beata lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jesli juz Ci sie pojawila druga blada kreska, to powinna z kazdym dniem ciemniec, wiec obstawiam owulke u Ciebie za kilka dni. No chyba ze jednak trafi sie bezowulacyjny, jak u mnie.
    Castagnusa nalezy brac od 1 dnia cyklu i w necie jest duzo informacji o tym. Nie wiem co teraz bym zrobila na twoim miejscu, ale jesli wzielas tylko 2, 3 tabletki to chyba bym jednak odstawila i zaczela od początku cyklu.
    Co do pozycji to w obu cyklach gdzie zaszlam w ciaze dawalam nogi do gory na sciane i tak czekalam z kilka minut.

Fedra, natusia, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku z tym trzymaniem nóg to wiesz podobno na dobre samopoczucie podobno :) ale medycznie nie udowodniono ale jak to mówią trzeba wierzyć w każdy wspomagacz :)
    a mnie tam nie przeszkadzało jak mi wypływało podkładałam sobie podpaskę i tyle :)
    Sylwia co do ginów to każda Ci powie ze warto jest się skonsultować z kilkoma a do tego ani na usg ani przez dotyk ona nie jest w stanie stwierdzić czy wszystko jest w pożądku dlatego lekarze zlecają lapaor, HSG i histerioskopie...

kopciuszek126, mauysia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    sylwia1985 wrote:

Sylwia, NIE DA SIĘ centralnie trafić w owulkę, po prostu bez monitoringu USG nie ma stuprocentowej pewności, kiedy ona będzie (tak gwoli ścisłości to monitoring też nie daje 100% pewności kiedy będzie, no chyba że USG będzie wykonywane dokładnie w czasie pękania pęcherzyka ;) ale wtedy to już może być po ptokach ;) ).

A plemniki - nawet takie o przeciętnych parametrach - mogą przeżyć w macicy (jajowodach czy gdzieśtam) średnio 2 dni, nie mówiąc już o megaherosach, które potrafią przeżyć 3-4 dni.

No i bez sensu jest tak kalkulować, bo:
    a) komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez 6 - 18 godzin (choć niektóre źródła mówią że 24 h)
    b) plemniki po stosunku muszą i tak przejść tzw. proces kapacytacji, który trwa parę dobrych godzin, to znaczy że dopiero po paru godzinach są zdolne zapłodnić komórkę jajową.

Do tego dochodzi jeszcze ze sto różnych czynników, które muszą się zbiec... Więc nie kalkuluj, a serduszkuj.

nio to się zgodzą z Tobą w 100%

mauysia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa moją imienniczkę!!!:-)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak kopciuszek spie z nasieniem ( jesli akurat seks jest wieczorem i w plodnych dniach)

kopciuszek126, Fedra, Libra, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ