X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    jamusze tak wcześnie bo w niedziele powrót do algli tak więc musze wszystko sprawdzic i chyba zrobic badania jak mi bedzie kazał bo am do położnej to dopiero w 12 tyg:(

Pamiętam jak to mówiłaś...jutro koniecznie pochwal się co tam powiedział :) Gratulacje jeszcze raz.

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki zmykam na zakupyz mężem przed wyjazdowe:)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    oki zmykam na zakupyz mężem przed wyjazdowe:)

Zmykam i ja :)
    Miłego dnia dziewczynki.

Beatko,trzymaj się :)

Beata lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    BellaRosa wrote:
    Widzisz Beatka? :D I o to chodzi! :D

no o to że on może będzie uważał do końca zycia :P

Chyba się wetnę :-) A pamiętasz jak było u mnie. Awantura miesiąc temu nieziemska. Że absolutnie 2 giego dzieciaka, ze jestem nieodpowiedzialna, że on nie chce (teraz), może kiedyś, bo nie mówi nie do końca. Beczałam 2 dni...

Za 3 tyg test +, tydzień czasu zwlekałam i sie bałam głupia powiedzieć, choć nastawiłam sie bojowo, bo bym mojego M zjadła jakby coś pisnął nie tak.

Też miałam argumenty kasa, że nic nie robie tylko z małą jestem (JA NIC NIE ROBIĘ!!!:-)). Masakra, nigdy tak do nie nie mówił, też gadka , ze bedzie uważał albo z zabezpieczeniem.

Moja riposta, może była surowa i chamska ale brzmiała tak: albo do końca albo mnie w d...pocałuj. Najpierw sam nalegałeś, żebym sie odblokowała (przejścia po 1 wszej ciąży i porodzie...:-(), i chyba jesteś kretynem jak uważasz, że nie wiem odblokowałam się nie myśląć o dziecku. Po czym dodałam, że sobie Kur...poużywałeś , i że nie masz prawa robić mi wody z mózgu....i sobie robił w łózku jak mu sie podoba (oczywiście tez była riposta , że Ja przez 2 lata....ble ble ble)". Kurcze może byłam za ostra ale puściły mi hamulce...nie odzywałam sie chyba ze 2 dni do niego, potem zero tematu.

Ogólnie wiecie, ze jestem pod opieką psychologa, również mu wygarnęłam, że przepraszam, że ma żonę z problemami, która musi sie leczyć i że widziały gały co brały jak sie mi oświadczył ( a moj m zarabia dośc dobrze, wiec riopsta była do "nic nie robie"). Po 1 robie po 2 JESTEM ODPOWIEDZIALNA. :-)

To była chyba nasz 2 ga poważna kłótnia od ślubu ( w 2007 roku) ale może czasem potrzebna :-)

Fedra, natusia, Shagga_80, Beata, gocha04, Libra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra i ja się ewakuuje do kuchni :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas sypie ciagle śnieg i zaraz po małego ide

a.png
    a.png
  • natusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja spadam dziewczynki. Zajrzę wieczorkiem. Mój mąż wróci nad ranem dopiero,bo ma daleką trasę poza tym warunki pogodowe jakie są każdy widzi... :/ Także do popisania.

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 gratulacje!
    Koniecznie jutro recenzje po wizycie napisz.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Na wstepie gratuluje nowym fasolkom!
    Beatko wszystko to co chcialam Ci napisac napisaly juz dziewczyny.
    Ja tez uwazam ze faceta to poprostu czsami przerasta, mojego rowniez. Mysle ze niedlugo zupelnie inaczej bedzie mowil twoj m. Bedzie dobrze!

Sylwia podobnie jak Bella uwazam ze nie powinnas brac castagnusa od polowy cyklu, on naprawde moze go rozregulowac.

A u mnie juz raczej napewno cykl bezowulacyjny. Zawsze mialam bardzo widoczną owulacje (wedlug temperatury), a teraz nicccc. Mam nadzieje ze to dlatego iz jest to dopiero drugi cykl po poronieniu i ze juz w przyszlym cyklu owulacja "wroci" na swoje miejsce..

mauysia, Fedra, Beata, natusia, Libra, gadgeta, Nina82 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka też myśle tak jak dziewczyny napisały wyżej ... my też z m mieliśmy takie wzloty i upadki... potrzebujecie trochę odpoczynku
    plemniczka to będę trzymała kciuki za następny cykl już starankowy :)

plemniczka, Beata lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko no mam nadzieje że kolejny już owulacyjny będzie!!
    Ja robiłam test owu negatywny ale już dwie kreski (wczoraj jedna tylko) więc owulka już tuż tuż pewnie jutro pozytywny już wyjdzie!!!:-)

kiti, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś bardzo trzymam kciuki za twoją inseminacje! no musi sie udac:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Aguś bardzo trzymam kciuki za twoją inseminacje! no musi sie udac:)

Plemniczko dzięki!!! mam nadzieję że nie będzie w czwartek za pózno już!!! zobaczymy co jutro mononitoringu lekarz powie!!!

plemniczka lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozesz mi napisac ( bo widze ze stosujesz) czym wspomagasz swoje endometrium i w jakich dawkach, w ktorych dniach?
    Wiem ze czerwone wytrawne wino jest dobre, migdaly i omega3 cos jeszcze?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ; !!!
    Beatko-nie wiem co Ci więcej powiedzieć? Bo dziewczyny już wszystko co ważne powiedziały...
    P.S. mój też latem miał chwile zwątpienia-bo miał nerwowy czas (z resztą ma tak cały czas) ale wtedy budowa domu go wykańczała i dlatego stwierdził,że może jeszcze nie teraz-normalnie dobił mnie tym co powiedział, od razu włączyło mi sie 1000 myśli na minutę...tyle się staramy i teraz zaprzepaścić miałabym kolejny miesiac?Nie!!! Gniewałam się troszkę na niego,ale potem żeśmy się pogodzili i seks był dalej ;)

Sylwia nie bierz castagnusa w połowie cyklu bo to Ci nic nie da!!! Bierze się od pierwszego dnia cyklu-no od 4 dnia cyklu też można ,ale nie tak późno!!!Poczekaj na nowy cykl!

Fedrunia-główka do góry!!! Mnie się wydaje, że Ty z nas wszystkich najbardziej twardo stąpasz po ziemi!!! Wiem,że to przytłaczające jak wszyscy wokoło są w ciąży a Ty nie możesz! P.S. a co u Was jest przyczyną nie zajścia w ciąże>? Bo nie kojarzę ;( Wiem,że coś pisałaś o nasieniu M. a u ciebie wszystko jest ok? ?jeśli chcesz odpowiedz, a jak nie masz ochoty to gniewać się nie będę ;)

Plemnisiu- u mnie ten cykl też dziwny-nie potrafie nic stwierdzić. Tylko tyle, że dziś dopiero tempka ładnie poszła w górę. A ovu nie wyznaczyło mi ovulki.

A tak w ogóle to Wam nie pisałam chyba, ale od dzisiaj zaczynam chodzić na aerobik ;)
    No to chyba tyle...
    Miłego dnia wszystkim życzę ;)

A jeszcze jedno-spójrzcie na naszą tabelkę- już są 4 dziewczyny do dopisania z fasolkami ;).
    P.S. dlaczego Małej ze świętokrzyskiego nie ma w tej tabeli?czy ja źle widzę?ona ma fasolkę przecież ;) i ann i Malvinka no i Nina. Razem 11 sztuk fasolek ;) ;) ;) A nas pozostanie ok. 17.Fajnie przybywa ;)

plemniczka, Beata, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jedynie winko migdały i orzechy a z leków co zaznaczone mam na wykresie to na serce i na rękę witaminy milgamma!! Nic na endo sprcjalnego nie biorę!!! no w tym cyklu ładnę mam nawet wczoraj już 8 mm miało!!

Fedra lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata mi się wydaje tak jak dla Fedry, że on poprostu nie może patrzeć jak ty to przeżywasz, że nie wychodzi.
    Mój M też jak mu za dużo gadałam i marudziłam to powiedział, że jak tak to on nie chce. I to fakt, że faceci nie lubią zmian i się przyzwyczajają do tego co jest.
    Także Beciu spinaj pośladki, ocieraj łzy, bo ci te ładne oczy niedługo wypłyną, a tego nikt nie chce:) Wszystko się niebawem wyjaśni i będziecie dalej majstrować bobasa.
    Aha no i 29lat to wcale nie dużo zważywszy na to, że już masz jedno cudo - Oliwkę, a ja, Fedra, Mała, Natusia, Aga30 i kogo tam nie wymieniłam jesteśmy w podobnym wieku do twego i walczymy o pierwsze. Ale wiem to, żadne pocieszenie porównywać się do osób "ubogich" w doświadczenie posiadania małego bobka. Zawsze lepiej porównywac się do tych, którzy mają w życiu lepiej:)

Fedra, Beata, Muska, Shagga_80, natusia, Libra, Nina82 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a za ciebie trzymam mocno kciuki!!!powiedz mi- ty już miałaś śluz płodny a owulki jeszcze nie ma?Ciekawe, ciekawe...mam nadzieje,ze sie powiedzie inseminacja...
    Plemnisiu ja wiem,ze na endometrium są dobre orzechy -w zasadzie każde-ale ja jadłam laskowe ;) no i winko ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś od początku cyklu popijasz codziennie winiaczka? po kieliszku dziennie? heh wiem ze dziwne te pytania moje, ale nie doczytalam jak powinno sie dawkowac;)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszku u Ciebie jednak wykres lepiej wygląda niz u mnie. No przynajmniej masz skok! a nie plaszczyzne.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ