X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 powiem ci ,że nie chciałam mówić ,kto to ,ale 4 razy pytał mnie kim jest ta kobieta i się wygadałam !!!!! i jak mi powiedziała,że to jego uczennica to jak by mi ktoś w pysk dał :-( cały czas mówił,że mam ją cisnąć

No teraz to już musztarda po obiedzie w sumie :( Nie chce wchodzić w Jej kompetencje...teraz pozostaje Ci cisnąć Ją...tyle,że jak to ja już nie wiem :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Mój wczoraj kupił sobie redbula a ja na niego z pyskiem niech nie pije tego świństwa a on to niedługo oddychać nie będę mógł przez te starania!!a że piwa sie napić nie może a ja winko popijam to dopiero szlak go trafia!!! i jak za tymi facetami nadążyć nie da się bo oni chcą nie chcąc i tyle!!!

bo grut to umiar nie można facetowi wszystkiego zabraniać nie wpadajmy w paranoje bo takie akcje na pewno nie pomogą w staraniach wręcz przeciwnie zniechęcą faceta totalnie...

Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata moja siostra ma 34 lata a mój brat 14 !!! razem siostra z mama w ciąży chodziły więc bez obaw moja droga!! :-)

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Moim zdaniem on się przestraszył obowiązków związanych z dzieckiem!!!
    I mu przejdzie !!!!

też tak myślę... do tego finanse...
    po prostu się boi, w końcu w złości walnął tekst

nie to nie było w złości... przeczytaj co dalej napisałam bo ja juz nie wiem co o tym myslec

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś Szaga mam nadzijeę że macie rację...tylko czy ja dam radę to przetrwać nie potrafię tak całkiem odpuścić i przejśc do porządku dziennego

Fedruś rozumiem Cie kochana, ale uwierz mi sam wiek 29 ni jest wiekiem starczym... wiec nic nie jest przesądzone! już pisałam o mojej znajomej która przez 12 lat po ślubie , wreszcie po wielu latach leczenia zaszła w ciaże a za rok w bliźniaczą!
    także w wieku 35 lat została mamą po raz pierwszy a za 1,5 roku miała już 3 dzieci ! :) takze kochana ja wierzę że i dla ciebie jest nadzieja!

a ja patrzę nie tyle na mój wiek co na Oliwkę, chciałabym odchowac dzieci i miec z głowy*

Niech On myśli, że odpuściłaś :) A Ty broń Boże nie odpuszczaj :)

I jeszcze raz powtórzę - mój też kilka razy (w czasie tych 3 miesięcy starań!) mówił "nie chcę więcej dzieci, tak mi dobrze, teraz nas stać na wszystko" itd...a potem odkręcał "eeeeeee tak mówiłem tylko" (choć z kasą to prawda) aż w końcu powiedział "nie mogę się doczekać jak będziesz w ciąży"...i myślę,że Fedra ma rację, może sam fakt starań, nerwów z tym związanych oraz swego rodzaju wyrzeczeń powoduje,że odechciewa Mu się...dlatego zalecam spokój i "odpoczynek" od staranek ...niech Mu się tak wydaje...a będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 10:42

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    eeeee to chwilowy spadek formy...jak widzisz u nas kobiet też tak bywa...a facet co na myśli to i na języku...mój też twierdził,że jak nie mam pracy to nie ma co...no i poprostu się przytulamy nie patrząc na dni płodne...raz z wyskokiem...raz bez...co będzie to będzie...człowiek strzela Pan Bóg kule nosi...co ma być to będzie...nie zamartwiaj się tak. Jak by zobaczył,że spóźnia sie @ to by sie cieszył...chłopy to zagadka. Boją się zanim coś nastąpi...a potem dadzą radę. Może to tylko chwilowe,nie denerwuj się na zapas.

dzięki Natuś uśmiechnęłam sie

wiem że jakoś by to przeżył, ale ja wyobrażałam sobie że to on będzie porosił o drugie dziecko..ah marzenia

natusia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś Szaga mam nadzijeę że macie rację...tylko czy ja dam radę to przetrwać nie potrafię tak całkiem odpuścić i przejśc do porządku dziennego

Fedruś rozumiem Cie kochana, ale uwierz mi sam wiek 29 ni jest wiekiem starczym... wiec nic nie jest przesądzone! już pisałam o mojej znajomej która przez 12 lat po ślubie , wreszcie po wielu latach leczenia zaszła w ciaże a za rok w bliźniaczą!
    także w wieku 35 lat została mamą po raz pierwszy a za 1,5 roku miała już 3 dzieci ! :) takze kochana ja wierzę że i dla ciebie jest nadzieja!

a ja patrzę nie tyle na mój wiek co na Oliwkę, chciałabym odchowac dzieci i miec z głowy*

no właśnie sama napisałaś że 29 lat to nie wiek starczy więc...
    no ładnie chcesz mieć ciastko i zjeść ciastko o nie ma tak dobrze kochana i pamiętaj że jak pierwsze dziecko jest starsze od maluszka to zawsze może Ci pomóc przy nim wtedy nie będzie się czuło odtrącone i będzie dużo rozumieć...
    więc tak jak pisałam daj na luz 2 do 3 miesięcy... pokaz Twojemu ze to nie obsesja ze świat nie jest temu podpożądkowany...

p.s. i nie rozmawiamy o mnie :P tylko o Tobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 10:39

natusia, Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny już wiele napisały... i uważam że wszystkie mają rację... facet to zagadka... jakbyś w ciążę zaszła to by się ucieszył i chodził dumy jak paw...

Fedra, natusia, Beata, Shagga_80, Rucia, Muska, Amicizia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    facet jedynie przy kupnie samochodu powie Ci konkretnie czy ten samochód czy inny w innych sprawach nie spodziewałabym się zdecydowania i konkretów...
    często wolą być postawieni przed faktem dokonanym niż podejmowac jakie kolwiek decyzję (no oprócz samochdu oczywiście :P)

heheh Fedruś kochana dobre porównanie! jesteśmyu właśnie na tym etapie kupna samochodu i ja chce koniecznie wersje kombi żeby sie wózek zmieścił spokojnie żebym sie nie musiała gimnastykować, i na to sie zgodził

Fedra, natusia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba to przesilenie zimowe tak na wszystkich wpływa... Kobieto nie zamartwiaj się! Zobaczysz,ze wszystko się ułoży. Może jakieś obawy teraz ma a po jakimś czasie miną. Każdy ma chwilę zwątpienia:a to,że nie ma nadziei,a to że się wypalił,a to że kasy nie ma,a to że jest coś nie tak od strony medycznej...facet też na pewno jakoś to wszystko przeżywa. To nie tylko dawca nasionek ;) ale i ojciec... :) Myślę,że przestraszył się maluszkiem wokół którego będzie kręcił się świat...macie już odchowaną córcię i ta mu wygodniej...ale nie wierzę,że jakbyś była w ciąży to by się nie cieszył...nie naciskaj tylko róbcie swoje...

Fedra, Shagga_80, Rucia, Beata, Libra, gocha04, Nina82 lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Mój wczoraj kupił sobie redbula a ja na niego z pyskiem niech nie pije tego świństwa a on to niedługo oddychać nie będę mógł przez te starania!!a że piwa sie napić nie może a ja winko popijam to dopiero szlak go trafia!!! i jak za tymi facetami nadążyć nie da się bo oni chcą nie chcąc i tyle!!!

bo grut to umiar nie można facetowi wszystkiego zabraniać nie wpadajmy w paranoje bo takie akcje na pewno nie pomogą w staraniach wręcz przeciwnie zniechęcą faceta totalnie...

Fredzia ja rozumie wszystko jak chce to niech piję ale te pare dni przed IUI mógłby się powstrzymać tak mi się wydaję !!!
    Czasem mnie denerwuje że jego poświęcenie kończy się na nie napiciu się piwa czy drinka i to teraz przed IUI i łyknięciu dwóch witaminek!!
    No ale cóż tacy są faceci!!!
    Zacisnąć lepiej zęby niż się odezwać!!

gocha04 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Shagga al eu mnie sie tak nie da mój jest baaardzo wnikliwy i przebiegły z nim żaden z numerów jaki radziłyśmy Zosi by nie przeszedł

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    facet jedynie przy kupnie samochodu powie Ci konkretnie czy ten samochód czy inny w innych sprawach nie spodziewałabym się zdecydowania i konkretów...
    często wolą być postawieni przed faktem dokonanym niż podejmowac jakie kolwiek decyzję (no oprócz samochdu oczywiście :P)

heheh Fedruś kochana dobre porównanie! jesteśmyu właśnie na tym etapie kupna samochodu i ja chce koniecznie wersje kombi żeby sie wózek zmieścił spokojnie żebym sie nie musiała gimnastykować, i na to sie zgodził

czyli w ten sposób dał do zrozumienia że chce dzidziusia ale poprostu chciałby żebyś trochę odpuściła i wyluzował po prostu i od cała zagadka :)

Shagga_80, Beata, Muska, Libra, Nina82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

Fredzia to mój nawet auta nie umię kupić bo się kompletnie na tym nie zna he he he!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu decyzja o dziecku jest b. trudna. To normalne, ze przychodzi moment gdzie się mówi: cholera może to nienajlepszy pomysł? Może jeszcze trochę poczekamy? U nas to ja byłam tą osobą. Dziecko zmienia wszystko!!! Wg mnie trudno jest się na to zdecydowac w pełni świadomie i dobrowolnie- stąd np. uważam, ze najlepsze są wpadki- stało się, trudno, damy radę i nie pozostaje nic innego. Myślę, ze Twój M. byłby szczęśliwy jakby się stało, ale gdy się świadomie ludzie starają jest wg mnie ciężej.

Fedra, natusia, Nina82 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:

Fredzia ja rozumie wszystko jak chce to niech piję ale te pare dni przed IUI mógłby się powstrzymać tak mi się wydaję !!!
    Czasem mnie denerwuje że jego poświęcenie kończy się na nie napiciu się piwa czy drinka i to teraz przed IUI i łyknięciu dwóch witaminek!!
    No ale cóż tacy są faceci!!!
    Zacisnąć lepiej zęby niż się odezwać!!

dokładnie Aga tacy sa faceci i to my kobiety musimy ich za raczki poprowadzić bo bez Nas do niczego by nie doszli sami :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata prawda jest taka, że facetów strasznie dręczy nasze podejście do tematów starań. Dla nich to chyba jest męczące, to mierzenie temperatur, sprawdzanie śluzu, ciągłe myslenie o dziecku. Wydaje mi się, że maż powiedział Ci tak, bo może widzi że srasznie się tym przejmujesz, że nic nie wychodzi. Chciał może w ten sposób pokazać Ci, że jeżeli nie będziecie mieć drugiego dziecka, to świat się nie zawali. Może też widzi, że jesteś zdołowana sytuacją, i chce ci tego zaoszczęzić.

Shagga_80, Fedra, Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    heheh Shagga al eu mnie sie tak nie da mój jest baaardzo wnikliwy i przebiegły z nim żaden z numerów jaki radziłyśmy Zosi by nie przeszedł

Myślisz,że "odpuszczenie" musiałby się wiązać z zabezpieczaniem się?

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    :( nie wiem jak cię pocieszyć :(

Ruciu wiem ze chcesz dobrze i nie da się mnie pocieszyć nikt tak naprawdę z tego forum nie wie co przeżywam i mam nadzieję ze nigdy na własnej skórze nie będzie musiał się przekonać....

Fedruś przytulaski:*
    Mogę jedynie sobie wyobrazić jak cię męczy takie czekanie na maleństwo.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Saguś żeby to się tak dało...
    Fedrus kochana o Tobie też! zobaczytsz że jesczę będziesz miała cała gromadke :)

Libruś pewnie by tak było, tylko jak go do tego przekonać bo samo sie nie zrobi

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ