X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    natusia wrote:
    Beatko a co do jedynaków...ja jestem jedynaczką i to szczęśliwą...tylko nie rozumiem czemu chcesz to wiedzieć...

bo już wiem że nię będę miała wiecej dzieci, na siłe sie nic nie da :(
    chcę aby Oliwka była szczęsliwa ale wyobrazałam sobie zawsze liczną rodzine...szczerze to nie pogniewałabym sie nawet na bliźniaki teraz...wiem że byłoby cięzko tak naraz ale robiłabym to z przyjemnoscią

a teraz moja frustracja sięgneła zenitu, nie wiem jak znaleźć radośc i gdzie jej szukać jak zorganizować sobie czas żeby o tym nie myslec

już mi sie wymiotować chce z tych nerwów

A co się tak właściwie stało? Ja miałam szczęśliwe dzieciństwo będąc jedynaczką i nigdy do głowy by mi nie przyszło,zeby mieć pretensje do rodziców,że tak postanowili...jeśli tobie to w czymś pomoże,to tak to wyglądało z mojego punktu widzenia...ale nie rozumiem...to tak definitywnie?

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, ale dlaczego zakładasz, ze nie będziesz miała więcej dzieci?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oka, to ja was tu odciągnę od pogrążania sie w beznadziei.
    Postawcie mi diagnoze czemu mi tak tempka w dół poleciała. Na razie 2 opnie mam i czekam na więcej :)
    Na zajęcie mysli najlepsza jest zagadka do rozwiązania :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No BEATA pisz w końcu o co biega dokładnie bo ja nie kumam czaczy dalej!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie powiedział że nie chce tylko nie wie czy chce...
    i nie było to w nerwach, bo nawet teraz przychodził parokrotnia jak siedze przed kompem i chciał mnie przytulić , bo nie widzi problemu, uważa ze tak będzie lepiej

że nie teraz???!!!!! to ku==wa kiedy? możecie mi powiedziec?
    ja od wielu lat o niczym innym nie myslę
    już ponad 3 lata temu była konkretna rozmowa i powiedził spokojnie młoda jeszcze jesteś unormujemy swoje sprawy, wyjdziemy na prosta do 30 zdąrzysz

i co mam skończone 29 a on teraz mówi że nie wie czy chce teraz? ja nie zamierzam sie pakować w pieluchy jak Oliwka będzie miała 15 lat!

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Oka, to ja was tu odciągnę od pogrążania sie w beznadziei.
    Postawcie mi diagnoze czemu mi tak tempka w dół poleciała. Na razie 2 opnie mam i czekam na więcej :)
    Na zajęcie mysli najlepsza jest zagadka do rozwiązania :)

Ja obstawiam,że Twoje przeziębienie (o czym wspominałaś dziś) wpłynęło na tempkę :D

Ale dalej czekam na wyjaśnienia Beci!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem on się przestraszył obowiązków związanych z dzieckiem!!!
    I mu przejdzie !!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już chyba wszystko napisałam ale nie odpisuje każdej z was kolejno bo wiadomo że chodzi o jedno wyjaśnienie

Natuś dzięki za nadzieję jakoś miałam przekonanie że jedynakom w dorosłosci potem czegoś brakuje

natusia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty co mu na to odpowiedziałaś Beciu?

Takie tam "pitupitu" powiedział... "nie wie czy chce"... Jeszcze żadne drzwi nie są zamknięte.

AGA 30, Shagga_80, Muska, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    i nie było to w nerwach, bo nawet teraz przychodził parokrotnia jak siedze przed kompem i chciał mnie przytulić , bo nie widzi problemu, uważa ze tak będzie lepiej

już ponad 3 lata temu była konkretna rozmowa i powiedził spokojnie młoda jeszcze jesteś unormujemy swoje sprawy, wyjdziemy na prosta do 30 zdąrzysz

i co mam skończone 29 a on teraz mówi że nie wie czy chce teraz? ja nie zamierzam sie pakować w pieluchy jak Oliwka będzie miała 15 lat!

Kochanie, przejdzie Mu! :) Mój też mówił "tak jest dobrze" ...myślę,że jeszcze porozmawiacie i będzie Ok. Ściskam mocno :)

Beata lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Beata to ja chyba musze Cię kopną pożądnie w dupe!!!

Po pierwsz to Ty masz dopiero 29 lat...

Po drugie może on jest po prostu zmęczony lub poprostu mu jest przykro ze Ty się z tym wszystkim męczysz ze ogarnia Cię frustracja a on nie moze z tym wszystkim nic zrobić

Po trzecie pamiętaj że jużmasz jedno dziecko a inni (patrz JA - będę egoistką) nie mają wcale i mieć nigdy nie będą a nadmieniam ze też mam 29 lat a dziecka chciałam zawsze odkąd pamiętam i naprawdę dałabym wiele za choćby JEDNO takie małe szczęście...

Po czwarte może faktycznie dać sobie chwilę wytchnienia nie w latach ale w miesiacach może 2 może 3 miesiace żeby otrząsnąć się z obsesji posiadania dziecka i moze samo zaskoczy... moze po prostu Twój facet tez potrzebuje odetchnąć i móc się pocieszyć Tobą...

Shagga_80, natusia, Beata, Rucia, kiti, Nina82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo faceci nie lubią zmian!!! im jest dobrze jak jest !!! Chcą i niechcą w jednym!!:-)

Nina82 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Aga ale co mam zrobić żeby przeszło?
    i tu nie chodzi o jakiś brak serduszkowań, bo tego moim zdaniem jest sporo i on nie unika wrecz przeciwnie, tylko uważa... i zawsze jest jakaś wymówka

a to bo pił, a to bo brał leki, albo zapomniał że sie staramy....
    wiec dziś kazałam mu sie określic i nie robić sobie jaj to powiedział ze nie wie czy chce....

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Moim zdaniem on się przestraszył obowiązków związanych z dzieckiem!!!
    I mu przejdzie !!!!

też tak myślę... do tego finanse...
    po prostu się boi, w końcu w złości walnął tekst

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 powiem ci ,że nie chciałam mówić ,kto to ,ale 4 razy pytał mnie kim jest ta kobieta i się wygadałam !!!!! i jak mi powiedziała,że to jego uczennica to jak by mi ktoś w pysk dał :-( cały czas mówił,że mam ją cisnąć

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeee to chwilowy spadek formy...jak widzisz u nas kobiet też tak bywa...a facet co na myśli to i na języku...mój też twierdził,że jak nie mam pracy to nie ma co...no i poprostu się przytulamy nie patrząc na dni płodne...raz z wyskokiem...raz bez...co będzie to będzie...człowiek strzela Pan Bóg kule nosi...co ma być to będzie...nie zamartwiaj się tak. Jak by zobaczył,że spóźnia sie @ to by sie cieszył...chłopy to zagadka. Boją się zanim coś nastąpi...a potem dadzą radę. Może to tylko chwilowe,nie denerwuj się na zapas.

mauysia, Shagga_80, Fedra, Libra, Beata, Muska, gocha04, Amicizia, Nina82 lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facet jedynie przy kupnie samochodu powie Ci konkretnie czy ten samochód czy inny w innych sprawach nie spodziewałabym się zdecydowania i konkretów...
    często wolą być postawieni przed faktem dokonanym niż podejmowac jakie kolwiek decyzję (no oprócz samochdu oczywiście :P)

natusia, Shagga_80, Beata, Muska, Amicizia, gocha04, Nina82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hmmm Aga ale co mam zrobić żeby przeszło?
    i tu nie chodzi o jakiś brak serduszkowań, bo tego moim zdaniem jest sporo i on nie unika wrecz przeciwnie, tylko uważa... i zawsze jest jakaś wymówka

a to bo pił, a to bo brał leki, albo zapomniał że sie staramy....
    wiec dziś kazałam mu sie określic i nie robić sobie jaj to powiedział ze nie wie czy chce....

Jaki wniosek? Niech myśli,że choćby chwilowo przestałaś się starać...skoro serduszka będą nadal to nadal będziesz się starać, tyle,że On o tym wiedzieć nie będzie :) Pamiętasz, jak radziłyśmy Zosi, swego czasu? Na pewno będziesz musiała nieco mniej siedzieć na forum, tak by On tego nie widział,co na pewno i Tobie przyda się - nieco oddechu :)

Beata, Muska, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj kupił sobie redbula a ja na niego z pyskiem niech nie pije tego świństwa a on to niedługo oddychać nie będę mógł przez te starania!!a że piwa sie napić nie może a ja winko popijam to dopiero szlak go trafia!!! i jak za tymi facetami nadążyć nie da się bo oni chcą nie chcąc i tyle!!!

Fedra, Beata, Muska lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś Szaga mam nadzijeę że macie rację...tylko czy ja dam radę to przetrwać nie potrafię tak całkiem odpuścić i przejśc do porządku dziennego

Fedruś rozumiem Cie kochana, ale uwierz mi sam wiek 29 ni jest wiekiem starczym... wiec nic nie jest przesądzone! już pisałam o mojej znajomej która przez 12 lat po ślubie , wreszcie po wielu latach leczenia zaszła w ciaże a za rok w bliźniaczą!
    także w wieku 35 lat została mamą po raz pierwszy a za 1,5 roku miała już 3 dzieci ! :) takze kochana ja wierzę że i dla ciebie jest nadzieja!

a ja patrzę nie tyle na mój wiek co na Oliwkę, chciałabym odchowac dzieci i miec z głowy*

gocha04 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ