X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    natusia wrote:
    Beatko a co do jedynaków...ja jestem jedynaczką i to szczęśliwą...tylko nie rozumiem czemu chcesz to wiedzieć...

bo już wiem że nię będę miała wiecej dzieci, na siłe sie nic nie da :(
    chcę aby Oliwka była szczęsliwa ale wyobrazałam sobie zawsze liczną rodzine...szczerze to nie pogniewałabym sie nawet na bliźniaki teraz...wiem że byłoby cięzko tak naraz ale robiłabym to z przyjemnoscią

a teraz moja frustracja sięgneła zenitu, nie wiem jak znaleźć radośc i gdzie jej szukać jak zorganizować sobie czas żeby o tym nie myslec

już mi sie wymiotować chce z tych nerwów

A co się tak właściwie stało? Ja miałam szczęśliwe dzieciństwo będąc jedynaczką i nigdy do głowy by mi nie przyszło,zeby mieć pretensje do rodziców,że tak postanowili...jeśli tobie to w czymś pomoże,to tak to wyglądało z mojego punktu widzenia...ale nie rozumiem...to tak definitywnie?

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, ale dlaczego zakładasz, ze nie będziesz miała więcej dzieci?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oka, to ja was tu odciągnę od pogrążania sie w beznadziei.
    Postawcie mi diagnoze czemu mi tak tempka w dół poleciała. Na razie 2 opnie mam i czekam na więcej :)
    Na zajęcie mysli najlepsza jest zagadka do rozwiązania :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No BEATA pisz w końcu o co biega dokładnie bo ja nie kumam czaczy dalej!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie powiedział że nie chce tylko nie wie czy chce...
    i nie było to w nerwach, bo nawet teraz przychodził parokrotnia jak siedze przed kompem i chciał mnie przytulić , bo nie widzi problemu, uważa ze tak będzie lepiej

że nie teraz???!!!!! to ku==wa kiedy? możecie mi powiedziec?
    ja od wielu lat o niczym innym nie myslę
    już ponad 3 lata temu była konkretna rozmowa i powiedził spokojnie młoda jeszcze jesteś unormujemy swoje sprawy, wyjdziemy na prosta do 30 zdąrzysz

i co mam skończone 29 a on teraz mówi że nie wie czy chce teraz? ja nie zamierzam sie pakować w pieluchy jak Oliwka będzie miała 15 lat!

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Oka, to ja was tu odciągnę od pogrążania sie w beznadziei.
    Postawcie mi diagnoze czemu mi tak tempka w dół poleciała. Na razie 2 opnie mam i czekam na więcej :)
    Na zajęcie mysli najlepsza jest zagadka do rozwiązania :)

Ja obstawiam,że Twoje przeziębienie (o czym wspominałaś dziś) wpłynęło na tempkę :D

Ale dalej czekam na wyjaśnienia Beci!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem on się przestraszył obowiązków związanych z dzieckiem!!!
    I mu przejdzie !!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już chyba wszystko napisałam ale nie odpisuje każdej z was kolejno bo wiadomo że chodzi o jedno wyjaśnienie

Natuś dzięki za nadzieję jakoś miałam przekonanie że jedynakom w dorosłosci potem czegoś brakuje

natusia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty co mu na to odpowiedziałaś Beciu?

Takie tam "pitupitu" powiedział... "nie wie czy chce"... Jeszcze żadne drzwi nie są zamknięte.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Muska, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    i nie było to w nerwach, bo nawet teraz przychodził parokrotnia jak siedze przed kompem i chciał mnie przytulić , bo nie widzi problemu, uważa ze tak będzie lepiej

już ponad 3 lata temu była konkretna rozmowa i powiedził spokojnie młoda jeszcze jesteś unormujemy swoje sprawy, wyjdziemy na prosta do 30 zdąrzysz

i co mam skończone 29 a on teraz mówi że nie wie czy chce teraz? ja nie zamierzam sie pakować w pieluchy jak Oliwka będzie miała 15 lat!

Kochanie, przejdzie Mu! :) Mój też mówił "tak jest dobrze" ...myślę,że jeszcze porozmawiacie i będzie Ok. Ściskam mocno :)

Beata lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Beata to ja chyba musze Cię kopną pożądnie w dupe!!!

Po pierwsz to Ty masz dopiero 29 lat...

Po drugie może on jest po prostu zmęczony lub poprostu mu jest przykro ze Ty się z tym wszystkim męczysz ze ogarnia Cię frustracja a on nie moze z tym wszystkim nic zrobić

Po trzecie pamiętaj że jużmasz jedno dziecko a inni (patrz JA - będę egoistką) nie mają wcale i mieć nigdy nie będą a nadmieniam ze też mam 29 lat a dziecka chciałam zawsze odkąd pamiętam i naprawdę dałabym wiele za choćby JEDNO takie małe szczęście...

Po czwarte może faktycznie dać sobie chwilę wytchnienia nie w latach ale w miesiacach może 2 może 3 miesiace żeby otrząsnąć się z obsesji posiadania dziecka i moze samo zaskoczy... moze po prostu Twój facet tez potrzebuje odetchnąć i móc się pocieszyć Tobą...

nick nieaktualny, natusia, Beata, nick nieaktualny, kiti, Nina82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo faceci nie lubią zmian!!! im jest dobrze jak jest !!! Chcą i niechcą w jednym!!:-)

Nina82 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Aga ale co mam zrobić żeby przeszło?
    i tu nie chodzi o jakiś brak serduszkowań, bo tego moim zdaniem jest sporo i on nie unika wrecz przeciwnie, tylko uważa... i zawsze jest jakaś wymówka

a to bo pił, a to bo brał leki, albo zapomniał że sie staramy....
    wiec dziś kazałam mu sie określic i nie robić sobie jaj to powiedział ze nie wie czy chce....

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Moim zdaniem on się przestraszył obowiązków związanych z dzieckiem!!!
    I mu przejdzie !!!!

też tak myślę... do tego finanse...
    po prostu się boi, w końcu w złości walnął tekst

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 powiem ci ,że nie chciałam mówić ,kto to ,ale 4 razy pytał mnie kim jest ta kobieta i się wygadałam !!!!! i jak mi powiedziała,że to jego uczennica to jak by mi ktoś w pysk dał :-( cały czas mówił,że mam ją cisnąć

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeee to chwilowy spadek formy...jak widzisz u nas kobiet też tak bywa...a facet co na myśli to i na języku...mój też twierdził,że jak nie mam pracy to nie ma co...no i poprostu się przytulamy nie patrząc na dni płodne...raz z wyskokiem...raz bez...co będzie to będzie...człowiek strzela Pan Bóg kule nosi...co ma być to będzie...nie zamartwiaj się tak. Jak by zobaczył,że spóźnia sie @ to by sie cieszył...chłopy to zagadka. Boją się zanim coś nastąpi...a potem dadzą radę. Może to tylko chwilowe,nie denerwuj się na zapas.

mauysia, nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny, Beata, Muska, gocha04, Amicizia, Nina82 lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facet jedynie przy kupnie samochodu powie Ci konkretnie czy ten samochód czy inny w innych sprawach nie spodziewałabym się zdecydowania i konkretów...
    często wolą być postawieni przed faktem dokonanym niż podejmowac jakie kolwiek decyzję (no oprócz samochdu oczywiście :P)

natusia, nick nieaktualny, Beata, Muska, Amicizia, gocha04, Nina82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hmmm Aga ale co mam zrobić żeby przeszło?
    i tu nie chodzi o jakiś brak serduszkowań, bo tego moim zdaniem jest sporo i on nie unika wrecz przeciwnie, tylko uważa... i zawsze jest jakaś wymówka

a to bo pił, a to bo brał leki, albo zapomniał że sie staramy....
    wiec dziś kazałam mu sie określic i nie robić sobie jaj to powiedział ze nie wie czy chce....

Jaki wniosek? Niech myśli,że choćby chwilowo przestałaś się starać...skoro serduszka będą nadal to nadal będziesz się starać, tyle,że On o tym wiedzieć nie będzie :) Pamiętasz, jak radziłyśmy Zosi, swego czasu? Na pewno będziesz musiała nieco mniej siedzieć na forum, tak by On tego nie widział,co na pewno i Tobie przyda się - nieco oddechu :)

Beata, Muska, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj kupił sobie redbula a ja na niego z pyskiem niech nie pije tego świństwa a on to niedługo oddychać nie będę mógł przez te starania!!a że piwa sie napić nie może a ja winko popijam to dopiero szlak go trafia!!! i jak za tymi facetami nadążyć nie da się bo oni chcą nie chcąc i tyle!!!

Fedra, Beata, Muska lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś Szaga mam nadzijeę że macie rację...tylko czy ja dam radę to przetrwać nie potrafię tak całkiem odpuścić i przejśc do porządku dziennego

Fedruś rozumiem Cie kochana, ale uwierz mi sam wiek 29 ni jest wiekiem starczym... wiec nic nie jest przesądzone! już pisałam o mojej znajomej która przez 12 lat po ślubie , wreszcie po wielu latach leczenia zaszła w ciaże a za rok w bliźniaczą!
    także w wieku 35 lat została mamą po raz pierwszy a za 1,5 roku miała już 3 dzieci ! :) takze kochana ja wierzę że i dla ciebie jest nadzieja!

a ja patrzę nie tyle na mój wiek co na Oliwkę, chciałabym odchowac dzieci i miec z głowy*

gocha04 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ