X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki...witam Was wszystkie;-)na lapku muszę się przyzwyczaić pisać, czarna klawiatura ech...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Muzarciu ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Mała a w którym dniu cyklu będziesz miała to badanie bo ja się wczoraj dowiedziałam że też mam mieć robione i że to badanie się robi w określonym dniu cyklu?

tak to robi się od 1 dnia po miesiączce do 10dc. Tak więc jak skończy ci się okres to mówisz lekarzowi i wtedy on ustala ci termin :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś poda, to i bułka z pasztetem smakuje;-)ha Może jednak się nauczą skakać koło mamusi...zobaczymy...

natusia, Effcia28, nick nieaktualny, gocha04, Amicizia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    małe kłopoty, przymusowy odpoczynek na kanapie;-) uraz stawu skokowego;-)

ohhh kobietko to teraz odpoczywaj i zdrowiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam odpoczywam...

natusia, Amicizia lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki progesteronu (21 dzień cyklu). wynik 19,8 norma 1,2-15,9. ostatnie 4 miesiące byłam na dupku. w obecnym cyklu go nie biorę. mam pytanie czy to mozliwe, ze dupek mi podwyższył progesteron, i jak się go zbija.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Effcia28 :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to muzarciu oszczędzaj nóżkę!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam dziewczynki!! Jutro na 9 do gina pojadę a nie na 13 !!! Może i jutro ta IUI będzie!! Miłej nocki!!! :-):*) papatki

nick nieaktualny, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa AGA i trzymam kciukasy oby się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki za wszystkie Wasze badania, starania,za wątpliwości, przejściowe kłopoty i za wszystkie decyzje, które musicie podejmować...

mała --> myślę, że wszystko dobrze pójdzie i skończy się to być może właśnie fasolinką... ależ ja te kciuki zaciskałam ale widocznie jeszcze nie teraz...mocniej jeszcze będę ściskać po badaniu...

blondi --> czekamy na to co u Ciebie...a co tam...co ma być to będzie...od przeznaczenia chyba się nie da uciec...

rucia-->mogę sobie wyobrazić jak do nas tęsknisz;-) ale urlop m. się skończy i będę mogła z Tobą popisać;-)czuję nawet lekkie poirytowanie w niektórych wpisach...udzielił Ci się mój nastrój sprzed kilu dni?

she--> jak dobrze, że wracasz...że czytasz i piszesz co tam u Was? Maleństwo już pewnie kopie ;-) i to pewnie ostro ;-)

aga30--> omijają Cię niekiedy ważne informacje, bo uciekłaś tam tam ale wrócić to nie problem, przemyślisz to? U Ciebie to wcale jest gorąco...moja kwoka siedzi na jajach (tyle, że na 15-tu) he he ale za Ciebie trzymam kciuki rzecz jasna baaaaardzo, bardzo!

beatko--> nie było mnie tu gdy potrzebowałaś wsparcia ale wiesz, że masz mnie po swojej stronie...dobrze, że wiosna za rogiem;-)

libra--> wspaniałego nastroju po wizycie w "upiększarni"- gdy mam mega chandrę, to jednak chodzę do fryzjera...wraz z cm ścinanych włosów odchodzi w niepamięć mój gorszy nastrój...

amicizia--> mimo tych leków jednak kibicuję dzielnie już w tym cyklu, zarodek jest chroniony dopóki nie wykształci się konkretnie łożysko...a te leki jakie brałaś nie mają aż takiego działania teratogennego...a i odstawiłaś je więc wszystko byłoby dobrze, gdyby jednak się udało;-)

Sylwia--> ja bym odstawiła ten castagnus...sama zaczęłam brać na początku cyklu...

Gadgetko--> czekam z zapartym tchem na wyniki z holtera...i fajnie, że już odpuściły mdłości i wymioty...

Dorcia-->oby i u Ciebie odpuściło to złe samopoczucie, niestety ból głowy, to częsta przypadłość u kobietek spodziewających się dzidziusia...na początku jest to uciążliwe ale z czasem bóle słabną i są rzadsze...

Shagga--> coś czytałam o wizycie- to dzisiaj? Dorcia Ty też masz wizytę tego dnia...liczę na to, że dacie znać co tam z Wami i dzidziusiami...

Fedra--> kochana to się troszkę mijamy ale kiedyś na Ciebie wpadnę i poklikamy nasza strażniczko tabelki...

mauysiu--> szczęście, że to zmęczenie mija...szkoda, że akurat teraz musisz walczyć za dwie osoby w pracy...ale dasz radę...

kaja--> ja mam PCO i powiem Ci, że mam też więcej innych nieprawidłowości w hormonach...jednak ważne by zacząć konkretne leczenie...nie czekać...diagnoza i leczenie...

bella--> jestem myślami z Tobą i dziś wysyłam miłe i kolorowe sny....zZzZZZzzzzZZZZzzZZZzzzzZZzzz

she, Kaja, nick nieaktualny, Nina82, Beata, mauysia, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Zmykam dziewczynki!! Jutro na 9 do gina pojadę a nie na 13 !!! Może i jutro ta IUI będzie!! Miłej nocki!!! :-):*) papatki

trzymam kciuki Aguś za Was!

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd my to możemy wiedzieć :) przecież jesteś już po okresie ale przed owulując to chyba raczej nie.

natusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki progesteronu (21 dzień cyklu). wynik 19,8 norma 1,2-15,9. ostatnie 4 miesiące byłam na dupku. w obecnym cyklu go nie biorę. mam pytanie czy to mozliwe, ze dupek mi podwyższył progesteron, i jak się go zbija.

Czasem podwyższony progesteron oznacza fasolinkę ale nie zawsze...jednak bliżej bym się temu na Twoim miejscu przyjrzała...może betę zrobić...tyle, że nie wiem który masz teraz dzień cyklu;-)

• darijka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    effcia dzięki, może któraś się orientuje jak z tym progesteronem jest.

• darijka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam na necie ale tylko znajduje konkretne odp. na niski progesteron ale na wysoki mało informacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    dziewczyny boli mnie brzuch jak myślicie czy to ciąża?

Sylwia jesteś jeszcze?co tam u Ciebie?

Effcia czy Ty pytasz poważnie? Bo ja już teraz zgłupiałam...

natusia, Effcia28, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka strona wcześniej na samym dole Ci napisałam...możesz wkleić swój wykres?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mazurciu wejdz ba FB

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ