X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Libruś!

Libra lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też już lecę, bo wkońcu doczekałam się weekendu WOLNEGO i będę gnić do bólu!:D

Libra, Effcia28, natusia, kiti, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • kiti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to papa dziewczynki :) baraszkujcie ze swoimi m ile wlezie :)

natusia, Libra lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • natusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki wszystkim i serduszkowego <3 weekendu ;)

Libra, kiti, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja kurcze weekend dopiero jutro po 15 będę miała :( bo do roboty trzeba iść :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Dora Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja uciekam- dobranoc:-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Dora :) ja też zmykam miłej nocki życzę :)

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    kiedy przychodzi @ łezka zawsze poleci. chciałabym bardzo żeby się udało, gdyż jest to mój 5 cykl i powoli tracę nadzieję i coś czuje, że na te dwie kreseczki jeszcze długo sobie poczekam. z natury jestem straszną pesymistką,ale za to bardzo wrażliwą i uczuciwą. kiedy zaczyna się nowy cykl mówię sobie, że to będzie ten miesiąc, a po owulacji tracę nadzieję i wiem, że znowu mi się nie uda bo całe życie pod górkę, a tak bardzo bym chciała, żeby chociąż to się udało- pewnie za bardzo tego pragnę, ale nie umię o tym nie myśleć. a wasze rady mi dużo pomagają i ucze się rozumieć pewne rzeczy. może z wami nie pisałam na tym wątku ale czytam wasze posty.pozdrawiam

Darijka, dam Ci radę, którą mi dał mój mąż. Nie traktuj starania się o dziecko jako planu na jeden miesiąc. Daj sobie więcej czasu - np. 3 miesiące. I dopiero po tym czasie oceń czy się udało, czy musisz jednak coś zmienić. Takie skrajne emocje gdy "rozliczasz się" z cyklu na cykl nie sprzyjają poczęciu. Spróbuj - u mnie ten sposób zadziałał :) Skończył się płacz razem z @, w zamian za to pojawiły się długoterminowe plany, które teraz z racji pozytywnego testu ciążowego, muszę odwoływać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2013, 22:06

kiti, Amicizia, Dodi, anna_w, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, ja miałam mdłości w ciąży. Zaczęły się w 6tc. Byłam wtedy w szpitalu (z powodu niewielkiego krwawienia)i myłam zęby pod kranem. Woda z kranu nagle mi zaczęła śmierdzieć i o mało co... wiesz :)Od tego się zaczęło. Potem nie mogłam wejść do sklepu mięsnego, stać za kimś w kolejce, bo jak ktoś był wyperfumowany to dla mnie zapach był nie do zniesienia. To samo ze smażeniem mięsa, przestałam gotować, bo nie mogłam znieść zapachu gotowanych potraw. Przez całą ciążę nie jadłam mojej ulubionej potrawy, placków ziemniaczanych! Wszystkie inne dolegliwości ciążowe to pikuś w stosunku do mdłości. Mnie wymęczyły strasznie, miałam je do 14tc. Nie wiedziałam co mam jeść, nic nie mogłam wcisnąć, a trzeba było jeść dla dziecka...
    Ami, kto wie? Być może to "to" :)? Trzymam kciuki!
    Przepraszam, że się tak rozpisałam nie na temat trochę. Naszły mnie wspomnienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2013, 22:49

Dodi, Blondi22, Libra, anna_w, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor kochane dziewczynki i pewnie jednoczesnie dobranoc:)
    ja tylko na chwilke- Ruciu Malenka i Effciu- wklejam Wam swojego posta z poczatku listopada kiedy ja mialam hsg- opisalam tam jak to u mnie wygladalo. Jesli chcecie to poczytajcie- moze sie wam przyda i nie bedziecie musialy sie tak bac:)
    Wysłany: 6 listopada, 00:19
    Temat: plemniczka, staraczka i tyśka
    hej hej dobry wieczor dziewczynki
    wybaczcie ze odzywam sie tak pozno ale do wieczora przetrzymali mnie w szpitalu no i musialam prosto stamtad jechac do mojej pracy na dyzur- nawet nie mialam jak skorzystac z komputera w domu teraz mam chwile wolna na oddziale i od razu do Was pisze- strasznie mi Was brakowalo dziewczyny- naprawde!
    z calego serca dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie i cieple mysli- naprawde sie przydaly muzarciu she i zosiu - buzki szczegolnie dla Was:)
    po pierwsze i najwazniejsze- WSZYSTKO JEST W PORZADKU !!!
    kontrast sie ladnie rozlal i doktor powiedzial ze wszystko ok , jajowody drozne i ze nawet jesli byly jakies mikrozrosty to kontrast je usunal ( i chyba rzeczywiscie cos musialo byc bo jednak troche bolu czulam)
    i od jutra mamy zielone swiatlo na staranka- "jak najczesciej i jak najdluzej" samo badanie nie jest przyjemne chociaz prawde mowiac po lekturze w necie spodziewalam sie czegos gorszego.... najzwyczajniej w swiecie najadlam sie strachu jak sie okazalo zupelnie niepotrzebnie...
    na izbie przyjec bylam okolo 8 , przyjeto mnie do szpitala, wypelniono mnostwo papierkow i zaprowadzono na oddzial.
    pozniej pielegniarka zalozyla mi venflon i pobrala krew do badan. warunki na oddziale ekstra- sala dwuosobowa z lazienka, ladnie czysto i wygodnie- naprawde nie spodziewalam sie takich luksusow ;P kolo poludnia przetransportowali mnie na lezance na blok operacyjny i wykonano badanie-trwalo to moze okolo 5 minut. przed dostalam do zyly takiego "glupiego jasia" ktory mnie troche znieczulil i otumanil. poza tym lekarz wykonujacy byl naprawde sympatyczny, wszystko mi tlumaczyl i o wszystkim informowal- "teraz zakluje" "teraz wloze wziernik" " teraz wpuszczam kontrast" itp... naprawde duzo mi to pomoglo-bo moglam od razu sie na ten bol nastawic. ogolnie piszac badanie polega na wpuszczeniu pod cisnieniem do macicy kontrastu ktory powinien sie ladnie rozplynac poprzez jajowody do jamy brzusznej. podczas badania robi sie zdjecia rtg na ktorych wszystko widac- jak ten kontrast sie rozlewa i czy nie ma gdzies jakis zatorow. wybaczcie ze pisze o takich szczegolach ale pomyslalam sobie ze moze ktoras z was bedzie kiedys miala takie badanie to juz troszke bedzie o nim wiedziala i nie bedzie sie musiala tak bac jak ja... w calym badaniu najbardziej nieprzyjemne bylo tylko wpuszczanie kontrastu ( robia to pod cisnieniem i ma sie odczucie jakby Ci mocno mocno rozpychalo macice od srodka)ale nie byl to silny bol- ot takie cos jak przy bolesnej miesiaczce... no i teraz jak minelo dzialanie srodka znieczulajacego troche jednak odczuwam bol w macicy i podbrzuszy-ale naprawde niewielki. Po badaniu trzeba przynajmniej 2 godziny polezec zeby minal glupi jas i wlasciwie mozna jechac do domu. na mnie to znieczulenie cos mocno podzialalo i dlatego przetrzymali mnie dluzej bo ciagle mi sie w glowie krecilo. teraz jest juz ok. m mnie stamtad odebral i przywiozl do pracy a jutro po mnie przyjedzie. zdjecia rtg na plytce dostalam od razu a po wypis mam przyjechac za trzy dni. przepraszam za przydlugi post ale chcialam sie z wami podzielic odczuciami jak widac nie taki diabel straszny jak go maluja... wiecej sie nadenerwowalam niz to wszystko bylo warte... no to koncze juz i uciekam do pracy. spokojnej nocki dziewczynki sciskam was bardzo mocno i jeszcze raz dziekuje za cieple slowa otuchy... jutro jak juz wszystko odespie to postaram sie na dluzej wpasc na forum
    milego dnia jutro kochane kobietki:*

buziaczki dla wszystkich i milej spokojnej nocki:)
    Agus- trzymam mocno kciuki zeby sie udalo:) pamietaj ze to bylo szczesliwe CLO hehe:)
    Zosienko- duuuuzo szczescia Ci zycze...z ODPOWIEDNIA osoba
    Bellus- dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze:) ja aktualnie mam na wadze 2 kg mniej niz przed ciaza- to jeszcze pozostalosc po mdlosciach i wymiotach ale mam nadzieje ze zaczne niedlugo nadrabiac...;P

I WSZYSTKIM BAAARDZO DZIEKUJE ZA SLOWA WSPARCIA PRZED HOLTEREM I ZA WASZA TROSKE !!! KOCHANE JESTESCIE KOBIETKI!!!

Dodi, mala29_, Effcia28, AGA 30, Libra, BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na sówke przystało jeszcze na dobranoc musialam do was zaglądnąc

Gadgetko jak miło widziec Cie na forum, Twoje posty zawsze cieszą oko i serducho :)

Anka79 zawsze takie ciążowe wpsomnienia miło poczytac, ale no właśnie 6tc to już normalne ale u mnie jest dopiero 10 dpo... ale.... dzięki :)

teraz to już na prawde ide spac, ale nie wiem czy przez weekend bede zbyt czesto u was bo chyba musze przestac wszystkie take rzeczy czytac, a w sumie teraz nikt nie testuje i mamy chyba spokojny weekend wiec moze jak sie zjame czym to nie bede myslec o mdlosciach a przez te dlosci itd o robieniu testu, bo mnie coraz bardziej to korci, a moze zrobie i jak zobacze negatywa to moze mi przejdzie, bo moze mi moja podswiadomosc plata figla, tylko jakim kosztem!!!

dobra zobaczymy ile wytrzymam jutro bez Was ;)

dobranoc i miłego weekendu :)

Dodi, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki ja tylko na chwile wpadlam zyczyc wam milego weekendu :-) ja dzis niestety w pracy dzisiaj :-( a potem na zakupy wiec pewnie postaram sie wieczorkiem zajrzec. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Agus no zycze ci aby sie Wam udało

a co do wody to ostatnio od czystej wody mineralnje robi mi sie niedobrze, dzis nawet od cocalo w samochodzie ktora pije na chorobe lokomocyjna mnie zemdliło... koszmar, od środy tak jak Mauysia szukam gdzie w razie czego moge haftowac, a az tak nigdy nie mialam, zawsze takie slabe mdlenie a teraz ciagnie mnie na wymioty. raczej nie jest od leków bo juz ich nie biore łykam witaminki tylko. We wtorek ide na ta morfologie moze cos wyjdzie,moze mam jakas infekjce... nie wiem słabo mi sie ciagle robi w głowie kręci i te koszmarne mdłości, masakra :( pomaga mi tylko miętowa herbatka :)

Ami to mogą być skutki po heviranie i innych takich lekach...poczekaj na termin @ ale jak nie, to śmigaj po probiotyki lakcid, lacidofil czy inny dobry probiotyk i ratować jelita...tyle tego brałaś a skutki uboczne są i też widywane z opóźnieniem...to tak, żebyś się nie nakręcała ale może i na fasolinkę...bardzo bym się cieszyła...oj bardzo!

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dzień dobry dziewczynki...milej soboty...my zaczęliśmy spokojny dzień, mam taką nadzieję...buziam...

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni poranek wszystkie forumowe koleżanki Staraczki i przyszłe mamusie :)
    Wczoraj nie zdążyłam już nic napisać bo jak nigdy zmuliło mnie o 20 i tak sobie z małymi przerwami kimałam do rana, ale hardcor hehe
    M dzisiaj na zebranie musiał jechać a ja musiałabym się wziąć za jakieś sprzątanie :/
    Miłego dzionka Wam życzę :*

0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

mala29_, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam w sobote;)

mały juz o 8 wstał wiec i ja tez musiałam
    P jednak do pracy pojechał dziś ale kolo 12 bedzie spowrotem a potem jedziemy do mojej mamy.

a i bym zapomniała ja sama na wykresie utawiłam kiedy była owulacja bo wczoraj szyja już była zamknieta wiec taki spadek nie mogl byc z powodu owulacji a wtedy co zaznacylam kreske to szyjka była otwarta.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wekendu życze;)

zajrze w poniedziałek ;)

Owocnych serduszkowań ;)

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki ja też na momencik:)
    Gadgetko Dziękuję Ci trochę mnie te Twoje informacje uspokoiły i dały obraz całego zabiegu:)
    Miłego weekendu życzę wszystkim:)i każdej z osobna:)
    Mała 29 szkoda,że sobotę musisz spędzić w pracy i życzę aby szybko Ci te godzinki upłynęły:)

Blondi22, Dodi, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Gadgetko - bardzo ci dziękuję za informacje! Mam nadzieję, że M. będzie mógł załatwić sobie pół dnia wolnego, żeby zabrać mnie do domu.

Ami - z całego serca życzę ci fasolinki!

Miłego weekendu :)

Blondi22, Dodi, Amicizia, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki jak mmija dzionek. Moj wreszcie dzisiaj rano zaczal sie przymilac....

Effcia28 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ