SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    kopciuszek126 wrote:
    Witam Laseczki!!!Ami no brak mi słów...po prostu gratuluję i życzę jutro wysokiej bety a dla Agi dwóch kresek za dwa tyg. i dla wszystkich staraczek w najbliższym czasie ;) i dla siebie też oczywiście!!!U mnie chyba nic z tego bo jak zwykle na tydzień przed @ zaczyna sie ból piersi i dziś to poczułam ;(.Miłego dnia wszystkim życzę!!!

Ja też zawsze na tydzień przed @ miałam ból piersi. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę również był tak jak zawsze :) Nie miałam absolutnie żadnych objawów, wszystko było jak zwykle przed @, a ciąża była, więc tym się raczej nie sugeruj. Zazwyczaj o ciąży dowiadujesz się z testu albo po badaniu bety, bo mało która szczęściara (taka jak np. Ami :)) może zauważyć jakiekolwiek objawy przed @.

Anka79 dajesz mi jakąś nadzieję ;)dziękuję ;)

Anka79 lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Anka79 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Anka79 z tego co pamietam to Mauysia tez miala ze skierowaniem badanie, i z tego co wiem to lekarz moze normlanie wystawic skierowanie na badania a ja mam na zwykla morfologie i ide na nią chyba we wtroerk wiec od razu bym beete zrobila wiec pojde na czczo, ale chce wizac skierowanie, bo jak sie robi na nfz to po co placic, a u mnie lekarze bez problemu daja skierowania. a poza tym moze jeszcze jakies inne rzeczy niz te ogolne bedzie trzeba zbadac wiec co mi zalezy :) wazne zeb tylko jeden raz mnie kłuli bo się igły boje :)

Chodziło mi o to, że nigdy nie słyszałam, żeby betaHCG była refundowana przez NFZ. Skierowanie lekarz może wystawić, ale i tak trzeba zapłacić 100%. Starałam się o dziecko przez 6 lat i nigdy nikt mi nie powiedział, że beta może być na NFZ dlatego jestem zdziwiona, że chcesz wziąć od lekarza skierowanie. Napisz po wizycie co z refundacją na to badanie, bo ciekawa jestem... Pamiętam, że przed laparoskopią miałam zrobić szereg badań, poszłam z tym do rodzinnego, bo po co płacić (jestem tego samego zdania co ty), a on na to, że na niektóre z nich może mi tylko wystawić skierowanie na NFZ, za resztę płacę 100%. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię, tsh i koniec, za pozostałe hormony zapłaciłam.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek u ciebie widać przynajmniej wzrost temp po woulacji a u mnie sama sobie zaznaczyłam ale i tak jakos płasko ten wykres wyglada

tylko podbrzusze troche czasami kłuje

a.png
    a.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 to dobrze ze o tym mowisz wiec jak pojde to sie zapytam jak to wyglada z refundacja, ale z tego co wiem to kobietom w ciązy chyba juz wszystko NFZ refunduje, ale chce zeby mi zrobil tez na pierwiastki bo znowu lapia mnie skurcze w łydkach, a juz nie pamietam kiedy mialam takie osttanio wiec moge miec jakis niedobor najwyzej zaplace ale na pewno zrobie i sie dokladnie dopytam o kwestie refundacji:) dzięki za info :)

Anka79 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki!! pózniej wpadnę jak mój M pojedzie do pracy Miłej niedzieli!!:-)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim wpadłam poczytać, a tu taka informacja. Ami gratulacje:)
    To teraz Libra następna:)

Amicizia, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami ale Mayuś poszła do prywatnego lekarza, gdzie w klinice badanie ma w ramach pakietu. Więc to wygląda troszkę inaczej :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos dzisiaj malo was na forum.Ja w samotnosci spedzam niedzile bo moj wczoraj wieczore na wekend do mamuni pojechal....coz!!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    cos dzisiaj malo was na forum.Ja w samotnosci spedzam niedzile bo moj wczoraj wieczore na wekend do mamuni pojechal....coz!!!!

Tak poprostu pojechał do mamusi!!I cię samą zostawił!!

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia strasznie gratuluje!! Śledziłam od początku Twój cykl i bardzo się cieszę że się udało :)

Amicizia lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia moje gratulacje! Ale super :)
    Aga - chucham i dmucham w Twoją stronę!

AGA 30, Amicizia lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:

NIna łapię wszystko co leci!!!:-)

Nina82, Amicizia lubią tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    Jupii :-) Serduszko bije :) 3 mm :-p To super wieści :-)
    Inne ....tarczyca za wysoka, muszę zbić, ciut ciśnienie pierwsze 130/60 za wysokie. Ale już szukam endokrynologa i trzeba walczyć z tarczycą ...:(

oficjalnie gratuluje :) właśnie doczytałam:)

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Rucia ja tez tak mam i mnie to wkurza, ale dziś to mnie juz nic nie wkurzy, jestem pełnią szczęścia!!!

otóż dziewczynki nie wytrzymałąm i chociaż tempka spadła torszeczkę, stwierdziłam, że zrobie ten czuły test i wyszedł bladzioch ale jest!!! bałąm się że mam zwidy ale wszyscy stwierdzili, że jest!!! Ale się cieszę!!!! jutro zapisze sie do rodzinnego i poprosze o skierowanie na bete :)

wiec okazuje się że należę do tych szczęściar co zaraz po zagnieżdżeniu mają objawy ciążowe w tym z mdłościami!!! ale dziś jeść nie moge chyba tylko od tych emocji!!!

ja równiez gratulje :)

Amicizia lubi tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Ty to masz chłopa... nie ma co...

Rucia lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    sylwia1985 wrote:

Ty to masz chłopa... nie ma co...

owszem chcial zebym pojechala z nim ale ja powiedzialam ze nie ma mowy ze jak chce tak bardzo do mamuni to niech sam jedzie- i co zrobil pojechal !!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

kochana tulę mocno ten twój chłop plame dał widzę ahhh .....jo ja też już sama mój m do pracy pojechał własnie i tak cały tydzień!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Nina82 wrote:

NIna łapię wszystko co leci!!!:-)

trzymam kciuki od piątku i będę trzymać do końca aż się uda!!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta :) jest tu któraś ?
    muzarcia dzięki za informacje ale z jednej strony chciała bym zwiększy szanse ale z drugiej boje się że mogę coś pochrzanić. A moja lekarka nie za bardzo lubi jak sama zaczynam leczyć się na własną rękę. A tak to nie wiem czy w UK mają coś takiego i przepisują lutka czy dupka :( . Cóż chyba poczekam i zobaczę jakie leczenie dalej mi zastosuje.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b edziecie ogladaly must be the music? ja na online bo nie mam polsatu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ