plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka79 wrote:kopciuszek126 wrote:Witam Laseczki!!!Ami no brak mi słów...po prostu gratuluję i życzę jutro wysokiej bety a dla Agi dwóch kresek za dwa tyg. i dla wszystkich staraczek w najbliższym czasie
i dla siebie też oczywiście!!!U mnie chyba nic z tego bo jak zwykle na tydzień przed @ zaczyna sie ból piersi i dziś to poczułam ;(.Miłego dnia wszystkim życzę!!!
Ja też zawsze na tydzień przed @ miałam ból piersi. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę również był tak jak zawszeNie miałam absolutnie żadnych objawów, wszystko było jak zwykle przed @, a ciąża była, więc tym się raczej nie sugeruj. Zazwyczaj o ciąży dowiadujesz się z testu albo po badaniu bety, bo mało która szczęściara (taka jak np. Ami
) może zauważyć jakiekolwiek objawy przed @.
Anka79 dajesz mi jakąś nadzieję ;)dziękujęAnka79 lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Anka79 z tego co pamietam to Mauysia tez miala ze skierowaniem badanie, i z tego co wiem to lekarz moze normlanie wystawic skierowanie na badania a ja mam na zwykla morfologie i ide na nią chyba we wtroerk wiec od razu bym beete zrobila wiec pojde na czczo, ale chce wizac skierowanie, bo jak sie robi na nfz to po co placic, a u mnie lekarze bez problemu daja skierowania. a poza tym moze jeszcze jakies inne rzeczy niz te ogolne bedzie trzeba zbadac wiec co mi zalezy
wazne zeb tylko jeden raz mnie kłuli bo się igły boje
Chodziło mi o to, że nigdy nie słyszałam, żeby betaHCG była refundowana przez NFZ. Skierowanie lekarz może wystawić, ale i tak trzeba zapłacić 100%. Starałam się o dziecko przez 6 lat i nigdy nikt mi nie powiedział, że beta może być na NFZ dlatego jestem zdziwiona, że chcesz wziąć od lekarza skierowanie. Napisz po wizycie co z refundacją na to badanie, bo ciekawa jestem... Pamiętam, że przed laparoskopią miałam zrobić szereg badań, poszłam z tym do rodzinnego, bo po co płacić (jestem tego samego zdania co ty), a on na to, że na niektóre z nich może mi tylko wystawić skierowanie na NFZ, za resztę płacę 100%. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię, tsh i koniec, za pozostałe hormony zapłaciłam. -
Anka79 to dobrze ze o tym mowisz wiec jak pojde to sie zapytam jak to wyglada z refundacja, ale z tego co wiem to kobietom w ciązy chyba juz wszystko NFZ refunduje, ale chce zeby mi zrobil tez na pierwiastki bo znowu lapia mnie skurcze w łydkach, a juz nie pamietam kiedy mialam takie osttanio wiec moge miec jakis niedobor najwyzej zaplace ale na pewno zrobie i sie dokladnie dopytam o kwestie refundacji:) dzięki za info
Anka79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześć wszystkim wpadłam poczytać, a tu taka informacja. Ami gratulacje:)
To teraz Libra następna:)Amicizia, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amicizia wrote:Rucia ja tez tak mam i mnie to wkurza, ale dziś to mnie juz nic nie wkurzy, jestem pełnią szczęścia!!!
otóż dziewczynki nie wytrzymałąm i chociaż tempka spadła torszeczkę, stwierdziłam, że zrobie ten czuły test i wyszedł bladzioch ale jest!!! bałąm się że mam zwidy ale wszyscy stwierdzili, że jest!!! Ale się cieszę!!!! jutro zapisze sie do rodzinnego i poprosze o skierowanie na bete
wiec okazuje się że należę do tych szczęściar co zaraz po zagnieżdżeniu mają objawy ciążowe w tym z mdłościami!!! ale dziś jeść nie moge chyba tylko od tych emocji!!!
ja równiez gratuljeAmicizia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:sylwia1985 wrote:cos dzisiaj malo was na forum.Ja w samotnosci spedzam niedzile bo moj wczoraj wieczore na wekend do mamuni pojechal....coz!!!!
Ty to masz chłopa... nie ma co...
owszem chcial zebym pojechala z nim ale ja powiedzialam ze nie ma mowy ze jak chce tak bardzo do mamuni to niech sam jedzie- i co zrobil pojechal !!!! -
sylwia1985 wrote:cos dzisiaj malo was na forum.Ja w samotnosci spedzam niedzile bo moj wczoraj wieczore na wekend do mamuni pojechal....coz!!!!
kochana tulę mocno ten twój chłop plame dał widzę ahhh .....jo ja też już sama mój m do pracy pojechał własnie i tak cały tydzień!!!! -
hej dziewczęta
jest tu któraś ?
muzarcia dzięki za informacje ale z jednej strony chciała bym zwiększy szanse ale z drugiej boje się że mogę coś pochrzanić. A moja lekarka nie za bardzo lubi jak sama zaczynam leczyć się na własną rękę. A tak to nie wiem czy w UK mają coś takiego i przepisują lutka czy dupka. Cóż chyba poczekam i zobaczę jakie leczenie dalej mi zastosuje.
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke