X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z was Przepis na życie ogląda!!:-)

Blondi22, gocha04 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tego zdania co Libra ja już to przeszłam kilka cykli temu i nie życzę nikomu tego. Ciężko jest się po tym pozbierać. Sylwio jeszcze krótko się staracie wiec naprawdę wrzuć na luz i wydaje mi się że szybciej ci się uda zajść w ciąże niż jak będziesz się stresować i ciągle myśleć o tym.

AGA 30, Libra, Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze lepiej bedzie jak nic nie bede robic, czyli nie mierzyc tempki nie bede brac witamin i kwasu foliowego nie bede prowadzila kalendarzyka i wogole ... to moze wtedy zajde bo nie bede sie nakrecala

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem lepiej nic nie robic bo tylko kobiety ktore maja gdzies zachodza w ciaze a te ktore biora witaminy i prowadza kalendarzyk i wyliczaja dni plodne nie zachodza...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    A ja od trzech dni masakrycznie sie czuje:
    - zgaga
    - czeste siusianie
    - czesto chce mi sie wymiotowac
    - jestem zla jak osa
    - bola mnie piersi
    - ciagnie podbrzusze
    - wczoraj i dzis kreci mi sie w glowie
    masakra jakas o co kaman?

Sylwia, ja tez miałam takie dolegliwości i myślałam, że już udało się! jestem w ciąży! a tu @ przylazła... nie życzę Ci tego... widzę, że Ty strasznie nastawiasz się, że TEN cykl ma właśnie być TYM cykle i koniec!!! zmień taktykę dziewczyno, bo jeżeli @ się zjawi to będziesz rzewnie płakać! nastaw się na @ a ciążę potraktuj jak wygraną na loterii i przyjmij ją z otwartymi ramionami!

ale ja wiem ze przyjdzie okres nie nastawiam sie nawet na ciaze, poniewaz nie widzialam u siebie w tym miesiacu sluzu ciagnacego i testy wychodzily negatywne...poprostu mam dosc tych comiesiecznych bolow ale troszke za wczesno.Mam je zawsze tydzien przed okresem, no chyba ze okres przyjdzie wczesniej...

ja osobiście uważam, że takie dolegliwości, to też przez nasza psychikę... ja np. zaczęłam te wszystkie dolegliwości znacząco odczuwać jak zaczęliśmy starać się o dzidzie... bo szczerze nie przypominam sobie, żebym tak co miesiąc miała przez te 17 lat odkąd miesiączkuję...
    a Wy?

AGA 30, Fedra, Dodi, Nina82, gocha04 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem tak bywa na to nie ma recepty niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czasem lepiej nic nie robic bo tylko kobiety ktore maja gdzies zachodza w ciaze a te ktore biora witaminy i prowadza kalendarzyk i wyliczaja dni plodne nie zachodza...

Sylwia prowadząc obserwacje zwiększasz szanse na ciąże ale nie od razu rzym zbudowano!! W końcu ci się uda sama zobaczysz!! Ale odrobina zdrowego rozsądku każdej z nas się tu przydaję !!:-)

Libra, Fedra, Nina82, gocha04 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus no ja też nie zauważyłam niektórych objawów albo nie zdawałam sobie sprawy że to są przed @ do puki nie zaczęłam się obserwować. Nasze ciało to naprawdę wielka księga z której można się dużo dowiedzieć. :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    - zgaga
    - czeste siusianie
    - jestem zla jak osa
    - bola mnie piersi
    - ciagnie podbrzusze

Sylwia ja Cię na prawdę proszę daj sobie na luz a najlepiej zrób sobie odwyk od forum bo niestety ale za dużo i za często o tym wszystkim myślisz... ja rozumiem ze bardzo chcesz mieć dziecko ale może najpierw warto by było popracowac nad relacjami w małżeństwie....

AGA 30, Libra, Amicizia, Blondi22, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    to moze lepiej bedzie jak nic nie bede robic, czyli nie mierzyc tempki nie bede brac witamin i kwasu foliowego nie bede prowadzila kalendarzyka i wogole ... to moze wtedy zajde bo nie bede sie nakrecala

nikt nie powie lepiej od Ciebie, co jest lepsze dla Ciebie... czasem chwilowe zawieszenie obserwacji pomaga... a niektórym pomaga prowadzenie wykresów i lepsze poznanie samej siebie - tylko jest jeden warunek! nie wolno ciągle stresować się tym, bo to traci sens...

ja teraz mam plany długofalowe:) zapisałam się na laserowe usuwanie owłosienia:) a co;P m sponsoruje na wszystkie jubileusze w tym roku:) najwyżej jak mi się uda zaciążyć, będę musiała zrezygnować:)

mala29_, Fedra, Muska, Dodi, Nina82, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy ja mogłabym na basen jechać w czzasie tych 2 tygodni bo lekarza sie nie spytałam a z tego co wiem do wysiłek duży jest nie wskazany za bardzo jak uważacie!!:-)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    - zgaga
    - czeste siusianie
    - jestem zla jak osa
    - bola mnie piersi
    - ciagnie podbrzusze

Sylwia, ja tez miałam takie dolegliwości i myślałam, że już udało się! jestem w ciąży! a tu @ przylazła... nie życzę Ci tego... widzę, że Ty strasznie nastawiasz się, że TEN cykl ma właśnie być TYM cykle i koniec!!! zmień taktykę dziewczyno, bo jeżeli @ się zjawi to będziesz rzewnie płakać! nastaw się na @ a ciążę potraktuj jak wygraną na loterii i przyjmij ją z otwartymi ramionami!

ale ja wiem ze przyjdzie okres nie nastawiam sie nawet na ciaze, poniewaz nie widzialam u siebie w tym miesiacu sluzu ciagnacego i testy wychodzily negatywne...poprostu mam dosc tych comiesiecznych bolow ale troszke za wczesno.Mam je zawsze tydzien przed okresem, no chyba ze okres przyjdzie wczesniej...

Jeśli masz takie bóle tak wcześnie to znaczy już kilka dni przed spodziewanym terminem @ to proponuję się dokładnie przebadać ponieważ takie bóle mogą świadczyć o tworzących się torbielach na jajnikach lub o endometriozie...
    i nie pisz że się nie nastawiasz bo niestety sama sobie przeczysz... Twoje wypowiedzi świadczą o czymś inny, a dokładniej o obsesyjnym podejściu do tematu ciaży... za bardzo chcesz a to się moze źle skończyć...
    każde niepowodzenie jest okropne i pogłębia w Nas poczucie bezsilności i bezradności im szybciej zaczniesz do tego podchodzić racjonalnie tym lepiej dla Ciebie...

AGA 30, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczynki czy ja mogłabym na basen jechać w czzasie tych 2 tygodni bo lekarza sie nie spytałam a z tego co wiem do wysiłek duży jest nie wskazany za bardzo jak uważacie!!:-)

mi lekarz powiedział, żebym w okresie starań zrezygnowała z basenu... ale ja szybko infekcje łapię po basenie... łapię szybko zapalenie, drożdżaki i upławy...

gocha04 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

widze ze zaczynasz wpadać z jednej skrajności w drugą...

posłuchaj tych co Ci dobrze radzą ja mam za sobą kilka lat starań tak jak i Mała29 My wiemy co mówimy a nie mówimy tego zeby Ci zrobić nazłość czy żeby Cię skrzywdzić... mówimy Ci to po to żeby Ci pewnych rzeczy oszczędzić...

podejście mam wszystko w "dupie" może i jest ok ale z głową... przyjmowanie witamin nie zaszkodzi może pomóc bo organizm jest mocniejszy i żadziej zapada się na różne przeziębienia... odpuścić mierzenie i te sprawy ok jeśli ma Ci to pomóc i Cię uspokoić... chociaż obserwacja cyklu jest bardzo przydatna w dalszym diagnozowaniu problemu...

zrobisz jak będziesz chciała ale dobrze ci radze wyluzuj... a ja wiem doskonale co mówie...

Libra, Nina82, gocha04 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

mi lekarz powiedział, żebym w okresie starań zrezygnowała z basenu... ale ja szybko infekcje łapię po basenie... łapię szybko zapalenie, drożdżaki i upławy...

Mi tam nic nie ma nigdy w sumie nie miałam żadnego zapalenia ani infekcji a basenu to odpuścic nie moge za bardzo ze względu na mój kręgosłup!! ale chyba się wstrzymam przez te dwa tygodnie a jak juz bym pojechał to nie będę się forsować za bardzo!!

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pytalas co myslimy o twoim wykresie, ja uwazam ze twoj wykres jest niezbt miarodajny wlasnie dlatego ze nie masz termometru w dwoma miejscami po przecinku. I tez mysle jak Libra ze chyba nie mialas owulacji do tego momentu, mogla Ci sie przesunąć, jesli kolejne temperatury wzrosną to moze wlasnie w tym czasie masz owulke.

Libra, gocha04 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

NIE !!!!!

a tak na poważnie lepiej nie prowokować... jeszcze jakąś infekcje złapiesz czy coś i po co :) jak si8ę juz potwierdzi że się udało wtedy na basen zapraszam tam gdzie mogą być matki z dziećmi :P

AGA 30, Libra, Dodi, Nina82, gocha04 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze że ja nie chodzę na basen i ie umiem pływać ale za to wysiłek mam w pracy :( co mnie martwi choć staram go minimalizować to nie zawsze się udaje. Może dla tego ostatnio się nie udało z takim wykresem a może to tylko gdybanie. W sumie co ma być to będzie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:

NIE !!!!!

a tak na poważnie lepiej nie prowokować... jeszcze jakąś infekcje złapiesz czy coś i po co :) jak si8ę juz potwierdzi że się udało wtedy na basen zapraszam tam gdzie mogą być matki z dziećmi :P

No to 2 tygodnie postu mam od basenu!! Oj jak mój kręgosłup to wytrzyma he he!! Ćwiczeń więcej bedzie za to!!:-)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja mam do was takie pytanie, mam nadzieje ze któras wie.
    Wiem ze owulacja z roznych powodów moze sie przesunąć, ale zastanawiam sie czy moze tak byc ze pecherzyk rósł sobie i nagle sie zatrzymal w rozwoju na kilka dni i po kilku dni spowrotem zacząl rosnąć i peka, tym samym uwalniając jajeczko w pozniejszym terminie. Od 2 dni mam bole jajnika wlasnie takie jak mam zawsze w okolicach owulacji. Wiem ze w 17dc mialam pecherzyk o średnicy 1 cm... do tej pory powinien juz pęknąc, jednak temperatura na to nie wskazuje do tej pory... stąd moje pytanie. Bardzo prosze jesli któras z was wie o odpowiedz

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ