plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
kurde, no zobacze w takim razie jak temperatura sie zachowa w ciagu najblizszych dni... jesli wzrosnie to moge miec nadzieje ze byla ta owulka jednak, ale jesli nie to pewnie są to bóle jednak z niepęknietego pecherzyka. Wlasnie tego sie balam po poronieniu ze cykl mi sie pochrzani... dzięki dziewczyny
Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:kurde, no zobacze w takim razie jak temperatura sie zachowa w ciagu najblizszych dni... jesli wzrosnie to moge miec nadzieje ze byla ta owulka jednak, ale jesli nie to pewnie są to bóle jednak z niepęknietego pecherzyka. Wlasnie tego sie balam po poronieniu ze cykl mi sie pochrzani... dzięki dziewczyny
Plemniczko spoko luz wszystko wróci do normy!!!Libra, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Fedra tak oczywiscie myslalam o mm, a napisalam cm...
Co do opisu ktory dal mi ten lekarz to jest tak napisane:
" jajnik prawy o wymiarach 3,7X2,9 cm z pecherzykiem o śr.1cm"
No ale to byl taki lekarz u ktorego pierwszy raz bylam w wieku ok 70 lat.., bylam u niego tylko po to by zobaczyc bezplatnie na USG czy wlasnie jakies pecherzyki rosną...Fedra lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:kurde, no zobacze w takim razie jak temperatura sie zachowa w ciagu najblizszych dni... jesli wzrosnie to moge miec nadzieje ze byla ta owulka jednak, ale jesli nie to pewnie są to bóle jednak z niepęknietego pecherzyka. Wlasnie tego sie balam po poronieniu ze cykl mi sie pochrzani... dzięki dziewczyny
Plemniczko tylko jedno Ci jeszcze dodam że jak ja miałam torbiel to temp też poszła mi w górę więc jeśli nie dostaniesz @ w wyznaczonym dniu a ból będzie nadal a test wyjdzie - to koniecznie idz do lekarza na usg żeby to sprawdził...plemniczka lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
plemniczka wrote:Fedra tak oczywiscie myslalam o mm, a napisalam cm...
Co do opisu ktory dal mi ten lekarz to jest tak napisane:
" jajnik prawy o wymiarach 3,7X2,9 cm z pecherzykiem o śr.1cm"
No ale to byl taki lekarz u ktorego pierwszy raz bylam w wieku ok 70 lat.., bylam u niego tylko po to by zobaczyc bezplatnie na USG czy wlasnie jakies pecherzyki rosną...
no nic w takim razie pozostaje czekanie i oby się tam nic złego nie działo a moze dzieje się coś dobregokto wie kto wie...
plemniczka lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
hmm Fedra dziękuje. Kurcze czyli jak jest torbiel i tak tempka wzrasta... czyli nie bede wiedziala dopoki nie udam sie do ginekologa.
Mysle ze nic dobrego sie nie dzieje (no chyba ze jednak owulacja:)
bo sie mamy zamiar starac dopiero od nastepnego cyklu. Bardzo dziekuje za pomoc.
Mala no mam nadzieje ze moj cykl wroci do normy. -
z tego wiem plemniczko to z torbielami można starać się o dziecko o ile one nie są duże. Mi czasem się robią torbiele i nie mam przeciwwskazań do starania. One się same powinny wchłonąć w czasie.
Fedra lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
plemniczka wrote:Fedra a jeszcze dopytam. Jesli to jednak torbiel to sie sama wchlonie? czy z torbielą mozna sie starac o dziecko, czy trzeba czekac az zniknie?
ja miałam torbiel krwotoczną (jeśli będziesz ja mieć na pewno będziesz wiedzieć ból jest nie do wytrzymania i ma się wrażenie ze to ból od nerek wzdyma brzuch i bolą plecy) taka torbiel się niestety nie wchłonęła i nie dostałam @ musiałam wziąść tabsy...
ale z reguły torbiele się wchłaniają z przyjściem @ i nawet o nich nie wiemy...
nie jest potwierdzone ze owulki są raz z jednego raz z drugiego jajnika wiadomo ze jeżeli się robią torbielę mamy doczynienia z torbielowatością jajników która utrudnia zajście w ciaże (ale nie ma przeciwskazań do staranek)... ale jesli dziewczyny mają taką przypadłość jest im na pewno trudniej zajśc i wtedy biorą leki zeby sobie dopomóc...
u Ciebie moze to być po prostu taki cykl wziązany z tym co ostatnio przeszłaś... na razie nie ma co się doszukiwać jakiegoś problemu... jesli macie się starać dopiero od następnego cyklu to tak trzeba się nastawić a jak będzie inna niespodzianka to tylko się cieszyćEffcia28 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
witam:)
Libra też się zdziwiłam moją temperaturą dzisiaj-taki wystrzał
nawet nie wiem co to znaczy,bo pierwszy raz w życiu mierze temperaturę i ogólnie się uczę samej siebie.Do tej pory nie przywiązywałam do tego takiej uwagi:(wstyd się przyznać ale nie czułam takiej potrzebyLibra lubi tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:witam:)
Libra też się zdziwiłam moją temperaturą dzisiaj-taki wystrzał
nawet nie wiem co to znaczy,bo pierwszy raz w życiu mierze temperaturę i ogólnie się uczę samej siebie.Do tej pory nie przywiązywałam do tego takiej uwagi:(wstyd się przyznać ale nie czułam takiej potrzeby
Effcia taki wyskok może oznaczaj jedno ze w czwartek faktycznie miałaś owu i temp ładnie poszybowała do góry co ważne nie wolno ale skok był szybki to znaczy że z hormonami powinno być wszystko w pożądkui teraz jedynie czekać na efekty
no chyba ze się nie starasz ale była tu już jedna dzisiaj co to się nie starała jeden strzał i dzisiaj dwie kreski na teście - tak tak pisze tu o Ami
Libra, Amicizia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
plemniczka wrote:dziekuje dziewczynki. Za to kocham to forum;)
he he he ja mam dzisiaj jakiś przypływ weny do pisania to chyba dlatego że mój pierwszy raz się nie dopytuje "a Ty znowu na forum" he he he siedzi obok przy drugim biurku i PITy rozwiązuje to chłopina chcąc mieć święty skokój nie reaguje na to co robieAGA 30, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fredrus ale mnie teraz wystraszyłaś
jestem w szoku i nie wiem co myśleć. Ostatnio ja miałam taki ból że aż w nocy się obudziłam i nie mogłam leżeć bo ból był nie do zniesienia. Tylko dzień później miałam owulacje.
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
mala29_ wrote:Fredrus ale mnie teraz wystraszyłaś
jestem w szoku i nie wiem co myśleć. Ostatnio ja miałam taki ból że aż w nocy się obudziłam i nie mogłam leżeć bo ból był nie do zniesienia. Tylko dzień później miałam owulacje.
to ja już nic nie będę pisać jak tylko straszę
a co do Twoich objawów to po prostu masz taką owu bolesną i już a ja raczej mówie o takich bólach co to występują kilka dni przed terminem @ czyli kilka dobrych dni po owu więc to Ciebie nie dotyczy...
i już nic nie pisze więcej bo niechce znowu straszyć17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Effcia28 wrote:Dzięki Fedra jesteś wielka:)
czegoś się nowego od Ciebie nauczyłam:)
Po pozytywnym teście owulacja może wystąpić 12-36 godzin tak?
dokładnie tak
i z ta moją wielkością nie przesadzajmy mam jedynie 173 cm wzrostu
a uczymy się tu wszystkie od wszystkichEffcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny