X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gocha skradaczu ;)

gocha04 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Muska wrote:
    No to już piszę o testowaniu.
    Wstalam rano i zmierzyłam tempke. Było 36,80, Nieźle.
    Humor z rana lepszy nić wczoraj wieczorem, więc stwierdziłam, że test do weekendu przesunę. Wstała z wyra i mi znowu niedobrze. Nie że na wymioty, tylko po prostu subiektywne odczucie ścisku żołądka, sporego ścisku. No to stwierdziłam, że sobie walnę teścik, a co tam będe się stresowac dodatkowo, że coś jest na rzeczy.
    Zamknęłam się w łazience, przeprowadzilam operacje z sikaniem i czekałam.
    Mam tylko testy paskowe, więc cały cyrk z tym jest. (Dał mi koleżanka co sobie cały zapas na Allegor po 1 zl kupiła bo chciała zajść. No i zaszł od raz, testy jej zostały, to porozdawała po znajomych). Poza tym mówiła, ze te paskowe grosze kosztuja więc warto je kupic i robić test co pare dni, skoro mozna. (Nie wiem czy to dobre, bo ise cżlowiek nakręca, ale co tam, jak juz sie je ma)
    Na teście byla gruba kontrola.
    Oprócz tego zdążyłam wypatrzec 2 cienie 2 inneych kresek, haha. Może jakies zacieki się porobiły ;)
    Olałam i wywaliłam do kosza na śmieci. M juz się pytał jak tam, to mu w miare rozsądnie powiedziałam, że za wcześnie na testy, a ten jest negatywny.
    także emocje mi opadły, więc może to troche działa to robienie tych testów.
    Chociaz te cienie cieni mi trochę do myslenia dają. Także już nic nie gadam i nie robię. Najwyżej w sobotę jak temperatura nie spadnie zrobię test.
    nom.
    Postanowione.

No Muska, muszę powiedzieć, że zrobiłaś mi apetyt tym wpisem!
    No ale dobra, ochładzam swoją głowę, przyjmuję pozycję jogina i czekam na twój sobotni teścik :)

normalnie stwierdzam ,że te testy z alledrogo to lipa widzę ehhh biedna sie stresujesz ehhhh jak my wszystkie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Beata wrote:
    no pewnie ze tak ! skoro jakiś cien coś było to znaczy ze coś jest na rzeczy raczej..

koniecznie zatestuj jutro jak masz ich sporo

Jeszce 2 mi zostały. Poczekam jeszcze pare dni. Nie wiem czy do soboty dam radę ;)
    ale chyba sobie zamowię jakiś zapas na Allegro. Macie jakieś ulubione? Które sa lepsze plytkowe, paskowe czy strumieniowe?

Najwygodniejsze pewnie strumieniowe, bo nie trzeba zbierać moczu do żadnego pojemniczka. Płytkowe pewnie ciut wygodniejsze w użyciu, poręczniejsze.

Ale jeśli chodzi o "pokazywalność drugiej kreski" to chyba bez różnicy - bo ten papierek ma czułość 25 lub 10 czegośtam i opakowanie nie ma na to wpływu :)

Paskowe są za to najekologiczniejsze, bo nie zużywa się niepotrzebnie plastiku :)

Amicizia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska teraz tak sobie myślę - po kiego grzyba zrobiłaś tak wcześnie te testy :D ??? Teraz tylko będziesz sobie szargać nerwy, a my będziemy mieć na to wymierny wpływ ;)
    No ale skoro nawarzyłaś sobie tego piwa... ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska moje ostatnie testy to też alledrogo ,ale połowe wywaliłam bo ani jednej kreski nie było więc idę do Apteki fakt ,że jest ich szt 5 bede oszczędzać ,,,,,,,,,(może jak wyschną to użyję jeszcze Raz) ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.zycieduchowe.bloa.pl Tu jest link do mojego bloga... na razie sa tylko dwa wpisy :D Ogólnie masło maślane gdyż pisarki ze mnie nigdy nie było i nie będzie xD

Beata, Amicizia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Beata wrote:
    no pewnie ze tak ! skoro jakiś cien coś było to znaczy ze coś jest na rzeczy raczej..

koniecznie zatestuj jutro jak masz ich sporo

Jeszce 2 mi zostały. Poczekam jeszcze pare dni. Nie wiem czy do soboty dam radę ;)
    ale chyba sobie zamowię jakiś zapas na Allegro. Macie jakieś ulubione? Które sa lepsze plytkowe, paskowe czy strumieniowe?

Musia to może faktycznie jeszcze poczekaj chociaz do piątku
    wcześniej nie ma sensu raczej
    a ja kciuki trzymam aby tym razem wynik był wyraznie pozytywny :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Witammmmmmmm laseczki ,ale tu się zawirowanie zrobiło
    Libra co tam szalejesz???
    Aga30 z procy strzela
    Ale niech sie dzieje i to poruszenie niech zostanie

ja? szaleję?

• Muska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra a jak sytuacja u Ciebie? Mi tu w pracy wykresy sie nie pokazują, ale z opisów ponizej wnioskuje że sie tempka trochę obnizyła?
    Jeszcze na miniaturach je widzę, ale takie małe i bez ostatniego dnia, także dopiero wieczorem poogladam co tam u kogo.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Beata wrote:
    Muska wrote:
    Dodi wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Beatko podkablowałaś mnie he he
    Miłego dzionka Wam wszystkim życzę oraz pozytywnych wyników działań, które dzisiaj zamierzacie podjąć ;)
    Dziołszki czy orientujecie się może od czego mogą zależeć takie skoki temperatur, jakie ja mam? Mam wrażenie, że te moje wykresy są co najmniej nieprawidłowe :(
    0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

zerknij na mój, ja mam większe górki ;)
    No to jak tal bywa, to raczej normalne ;)

Musia Ty to faktycznie masz góry i doliny :)
    pewnie pare razy ci też zmieniało termin ovu?

Zgadza się.
    Ale ten program jest trochę głupi ;)
    Także ja tam patrzę raczej na moje dotychczasowe cykle i wg mnie owu była 15.02. No ale nie wykluczam też, że się przesunęła bo byłam chora, a to jest przeciez możliwe wtedy.
    Ale wykres nieźle pogięty nie? Sama to widzę.

mój "piękny" nie dał rady, to może Twój pogięty wypali plusem:)

Muska lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    www.zycieduchowe.bloa.pl Tu jest link do mojego bloga... na razie sa tylko dwa wpisy :D Ogólnie masło maślane gdyż pisarki ze mnie nigdy nie było i nie będzie xD

(UWAGA ZBACZAM Z TEMATU WĄTKU :) ) Bella, przeczytałam najnowszy wpis i jestem tego samego zdania. Dziś liczy się tylko rozum, poznanie empiryczne i to, do czego można dojść obliczeniami. Reszta to bajeczki i ciemnogród. Czasem rozmawiamy o tym z M i on doszedł ostatnio do wniosku, że to po prostu znak dzisiejszych czasów. Za jakiś czas ludzie odnajdą duchowość i "kult nauki" odejdzie na drugi plan. Tak już było w przeszłości: średniowiecze (duchowość), renesans (rozum), romantyzm (duchowosć), potem oświecenie (rozum) i tak na zmianę :) Właściwie to powinnam była to napisać pod wpisem na blogu ;) PRZEPRASZAM ZA SPAM! nastepnym razem tak zrobię :)

BellaRosa, Dodi, Beata, gocha04, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    BellaRosa wrote:

(UWAGA ZBACZAM Z TEMATU WĄTKU :) ) Bella, przeczytałam najnowszy wpis i jestem tego samego zdania. Dziś liczy się tylko rozum, poznanie empiryczne i to, do czego można dojść obliczeniami. Reszta to bajeczki i ciemnogród. Czasem rozmawiamy o tym z M i on doszedł ostatnio do wniosku, że to po prostu znak dzisiejszych czasów. Za jakiś czas ludzie odnajdą duchowość i "kult nauki" odejdzie na drugi plan. Tak już było w przeszłości: średniowiecze (duchowość), renesans (rozum), romantyzm (duchowosć), potem oświecenie (rozum) i tak na zmianę :) Właściwie to powinnam była to napisać pod wpisem na blogu ;) PRZEPRASZAM ZA SPAM! nastepnym razem tak zrobię :)

hehehe to daje mi nadzeję, że może nie zostanę spalona na stosie przez najbliższe 2 m-ce :D

mauysia, Beata, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Muska teraz tak sobie myślę - po kiego grzyba zrobiłaś tak wcześnie te testy :D ??? Teraz tylko będziesz sobie szargać nerwy, a my będziemy mieć na to wymierny wpływ ;)

No wiem Mauysia, masz rację. W sumie nie tylko ty tak mówiłaś.
    A zrobiłam bo wg mnie owu 15.02 była i tak pomyslałam, że jakas szansa na miarodajny test jest. Poza tym czuję się dalej chora, to sobie pomyslałam że może to inna bakteria ;) Nadzieja matka głupich.

Ale pomoglo mi to, uspokoiłam nerwy. Jak nic nie będzie to znaczy, że się nieźle wkręcam i trzeba coś będzie z tym zrobić. Rozważam nawet przestanie pisania tutaj, bo nawet jak się nie chce, to się trochę człowiek nakręci.

Ja do przedwczoraj byłam w miare wyluzowana, ale jak sie tyle tu czyta o fasolkach to poziom adrenaliny znowu wzrasta i jazda zaczyna się od nowa, zwlaszcza że pare dni przed @ jestem :(

mauysia, Dodi, gocha04, Libra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra tak bo ja już nastawiłam się na kropę zieloną ,a ty mi tu z taką temp! ;-) bo mam plana ,że podmuchasz mi i bedzie u mnie zielona ,ale ALE Ale jeszcze nic STRACOWNEGO

Libra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    Hej dziewczynki. A Ja się zamuliłam. Miałam wizytę 22 wszystko ok, a 25 znów, bo dostałam brązowego plamienia. No coś mówił, że tak, bo myślałam, że może spanikowałam, i przepisał Duphaston i kazał leżeć takie 3 dni bite a do wizyty dużo oszczędzania. Nie wiem czy to normalne, ale nie da się nie przejmować ....:-( Nawet na neta za bardzo nie wchodziłam i nic nie pisałam takiego doła złapałam. Ale nerwy to mi tu nic nie dadzą.
    Miłego dzionka :-)

2nn3csqvp8etmmqi.png

Mała odpoczywaj i myśl pozytywnie, będzie dobrze:) My trzymamy kciuki.

Dodi, Beata, mala29_ lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:

heh jakze zgadzam sie z Twoimi przemysleniami
    wielokrotnie tez ubolewałam nad takim stanem rozwouju tego wszystkiego...
    czasem tez czuję sie jak nie z tej epoki ....heheh

ale nie zgadzam sie co do tego że maśło maślane, gdyż pisałas bardzo ładnie stylistycznie i mądrze jestm naprawdę pod ogromnym wrażeniem!! :)

wróże Twojemu blogowi dużą poczytalnośc

BellaRosa, mauysia, gocha04, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy pisałam ,ale po zastanowieniu się przez Tydzień zmieniam Lekarza dziś mam wizytę u Nowego gin więc akcja leczenie znów od Nowa!!!!! i powiedziałam Sobie ,że to Ostatni raz jak zmieniam .....

Dodi, Beata, mauysia, gocha04, Libra, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Beatko :D choć wiem, ze przydałoby się nad stylistyka popracowac... cóz... nie chciało się w szkole wypracowań pisać to teraz pora ponadrabiać :)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i trochę posprzątałam czas na jakieś śniadanko :-)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    mauysia wrote:

No wiem Mauysia, masz rację. W sumie nie tylko ty tak mówiłaś.
    A zrobiłam bo wg mnie owu 15.02 była i tak pomyslałam, że jakas szansa na miarodajny test jest. Poza tym czuję się dalej chora, to sobie pomyslałam że może to inna bakteria ;) Nadzieja matka głupich.

Ale pomoglo mi to, uspokoiłam nerwy. Jak nic nie będzie to znaczy, że się nieźle wkręcam i trzeba coś będzie z tym zrobić. Rozważam nawet przestanie pisania tutaj, bo nawet jak się nie chce, to się trochę człowiek nakręci.

Ja do przedwczoraj byłam w miare wyluzowana, ale jak sie tyle tu czyta o fasolkach to poziom adrenaliny znowu wzrasta i jazda zaczyna się od nowa, zwlaszcza że pare dni przed @ jestem :(

To prawda, nieustanne gadanie o fasolkach nie sprzyja znalezieniu dystansu... Kilka z nas brało już urlop "na poratowanie zdrowia" psychicznego w tym zakresie ;) więc urlopik jest jak najbardziej pożądany w krytycznych chwilach. Grunt, żeby nastąpił powrót :)

AGA 30, Muska, Dodi, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ