plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mala29_ wrote:Wosabko ja się czuje już lepiej ale znów wystąpiły plamienia to znaczy od rana mam je i jestem tym przerażona
. Jak sprawdzałam w środku to wygląda na to jak by miał się zacząć okres.
o kurcze to nie dobrze:(a nie mówił ci gin ze po tym badaniu mogą byc plamienia? -
nie nic nie mówił, z ulotki co dostałam to było wspomniane ze po padaniu morze lekkie krwawienie być. A ja miałam je tylko zaraz po badaniu troszkę a potem było ok wczoraj też a tu dziś taka niespodzianka nieprzyjemna.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
mala29_ wrote:nie nic nie mówił, z ulotki co dostałam to było wspomniane ze po padaniu morze lekkie krwawienie być. A ja miałam je tylko zaraz po badaniu troszkę a potem było ok wczoraj też a tu dziś taka niespodzianka nieprzyjemna.
no to muszisz pilnować...bo jak będzie sie utrzymywac to ja bym poszła do gina to skonsultować
-
Mala -> bądź dzielna, lez i odpoczywaj. Na pewnos ters dzidziusiowi nie pomoże. Wiem, zę to ciężko tak plackiem leżec i nic nie robić, ale musisz wytrwać. Książki sobie czytaj, nadrabiaj zalełości filmowe, niech wszyscy wokól ciebie skaczą i cię obslugują
She -> u ciebie tez dorbze będzie. Jak wszystkie organy i serduszko w normie to takie przesunięcie może w ogóle nie byc groźne. Może się unormuje jak trosze dziecie podrośnie w brzuszku? Tez musisz być wytrwała, ale pewnie do tego następnego badania będzie wam się dłużyc. Oby czas szybko zlecial i zeby tam absolutnie nic niepokojącego nie znaleźli.
-
wosabko tak wlasnie zrobie zobacze do jutra jak bedzie czy zniknie. Moze to ten muj miesniak sie odezwal po tym badaniu. Tylko teraz mam stracha wielkiego i niewiem ci myslec bo trzed tym badaniem nie sprawdzilam testem czy zeczywiscie nie ma ciazy. Myslalam ze jak @ przylazla to nie ma bo wygladala normalnie i tempka taz nisko. A co jak byla
ale ze mnie glupia idiotka. Teraz bede sie martwic strasznie i rozne mysli do glowy przychodzic.
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
she wrote:Cześć babeczki - nawet do Was wczoraj nie zajrzałam, miałam dzień pełen emocji, a jak wróciłam do domu przed 21 to padłam na nos.
Wczoraj byliśmy z mężem na drugim usg prenatalnym - wszystko w normie, ale mamy skierowanie do kardiologa. Maleństwo ma większe lewe płuco od prawego i w związku z tym jego/jej serce jest przesunięte na prawą stronę, nie zupełnie, ale trochę. I to mamy sprawdzić u lekarza - a wizyta umówiona dopiero na 14 marca...
Pocieszam się tym, że wszystkie organy dzidzi są w normie - serce ma wszystkie parametry w normie, przepływy, przedsionki, komory - wszystko ok. Tylko to przesunięcie...
życzę Wam udanego piątku i weekendu
Będzie dobrze, zobaczyszshe lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
mala29_ wrote:wosabko tak wlasnie zrobie zobacze do jutra jak bedzie czy zniknie. Moze to ten muj miesniak sie odezwal po tym badaniu. Tylko teraz mam stracha wielkiego i niewiem ci myslec bo trzed tym badaniem nie sprawdzilam testem czy zeczywiscie nie ma ciazy. Myslalam ze jak @ przylazla to nie ma bo wygladala normalnie i tempka taz nisko. A co jak byla
ale ze mnie glupia idiotka. Teraz bede sie martwic strasznie i rozne mysli do glowy przychodzic.
kochana spokojnie:)a powiedz oni Ci po podaniu kontrastu sprawdzali jajniki poprzez usg?tak?czy kamerka jakas..bo ja mysle ze jakby ciaza była to by chyba widzieli...wiec spokojnie:) -
Witam z rana, tyle sie wam napisalam a tu mi nie wyslalo i skaaowali, ale ja sie nie dam i uoarcei napisze wszystko jeszcze raz ale teraz juz z laptopa a nie z komórki
dzis według moihc obliczen @ miala ostatni dzien aby do mnie zawita, ale tempka ladnie poszla w górę więc... nawet bety mi nie trzeba, bo wiem co to oznacza, no ale dzis wyniki odbiore i wszyscy juz beda spokojni i pewni bo ja od wtorku mam 100% pewnosci i to z bardzo pewnego źródła, które mi ten mały wielki cud dało
mała to teraz lez i pachnij, i sie nie stresuj, wszytsko bedzie dobrze
she z twoim skarbkiem tez bedzie dobrze, zobaczysz
bylam dzis raniutko w kościółku, bo u nas w parafii jest teraz nawiedzienie obrazu Jezusa Miłosiernego z Łagienik z relikwiami św. s. Faustyny i bł. Jana Pawła II i się pomodliłam za was, aby wszystko było dobrze, a tym co sie staraja zby tez pobłogosławił takim małym wielkim cudem jak nam, i Dorus za Was też aby M jak najszybciej znalazł nową pracę, ogólnie za wszystkie wasze sprawy i trudności
a teraz chyba jeszcze spróbuję się cos przespać bo mnie oczka pieką ale musiałam wpaść i się z wami podzielić tym co mam w serduchu
miłego dnia dziewczynkiBlondi22, BellaRosa, Fedra, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ja się Wam po prostu do czegoś przyznam...
Znowu zrobiłam rano test, ale teraz bardziej po to zeby je zużyć (słowa skauta), nie moge tak jak mam je w kosmetyczce. Teraz został mi juz 1 ostatni, więc jak i ten zuzyję to już żadnych więcej testów w domu trzymac nie będę.
Te testy paskowe z Allegro to jednak jakas lipa. Ten w środe miał jakies zaciaki, a ten z kolei z dzisiaj bardzo blady był. Kreska kontrolna zamiast gruba i wyraźna była ledwie różowa i baaaardzo blada. Takze i ten wywyaliłam do śmieci. Poza kontrolna, ani cieni cieni, ani nic nie zauważyłam.
Tempka u mnie dalej wysoko, no ale jutro może zacząć spadać.
Tak jak wczoraj dobrey humorek mi dopisywał, tak teraz juz zaczyna sie psuć. Chyba idzie @. Kurczę, no szkoda nogocha04, Dodi, Nina82 lubią tę wiadomość
-
nie nie mialam sprawdzane.Pielegniarka sie tylko mnie pytala czy nie jestem i tyle. Sam juz nie wiem co mam myslec. Pjczekam do konca dnia i wtedy zobacze jak bedzie stan. Cis czuje ze ten dzien bedzie sie strasznie dluzyl.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
Mała - Rób co ci lekarz karze, odpoczywaj, nie stresuj się, nie denerwuj na zapas, oby wszystko było dobrze.
She - super, ze z dzidzią wszystko dobrze, może to przesunięcie faktycznie się cofnie
Mala29 - nie zadręczaj się, czy była ciaża czy nie, bo to nic nie da, a sama pewnie w duchu wiesz, że jej nie było. Może twój organizm tak zareagował na HSG a nie inaczej. Czytałam, że dziewczyny miewają krwawienia, mdłości, wymioty. To chyba jest sprawa indywidualna. Może skontaktuj się z lekarzem, i zapytaj co masz w tej sprawie zrobić?
Muzarciu - dzisiaj porozmawiam z Panią Gin o tej prolaktynie.
Libra, Blondi22, she lubią tę wiadomość
-
2 kreski wrote:Powiedzcie mi, kiedy najwczesniej mozna zrobić test ciażowy z krwi?
Test ciążowy z krwi daje pewnośc ciąży dużo szybciej niz inne domowe tedy ciążowe, ale za szybko nie ma co robić. Mi lekarka powiedziałam, że tak z 10 dni po owu, mozna i 7, ale może nie pokazać. Zależy ile czasu upłynie od zapłodnienia do zagniezdżenia. Można zaraz po domniemanym zagniezdżeniu.
Ciężki temat...