X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosabko ja się czuje już lepiej ale znów wystąpiły plamienia to znaczy od rana mam je i jestem tym przerażona :( . Jak sprawdzałam w środku to wygląda na to jak by miał się zacząć okres.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Wosabko ja się czuje już lepiej ale znów wystąpiły plamienia to znaczy od rana mam je i jestem tym przerażona :( . Jak sprawdzałam w środku to wygląda na to jak by miał się zacząć okres.

o kurcze to nie dobrze:(a nie mówił ci gin ze po tym badaniu mogą byc plamienia?

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki,
    zaraz poczytam co tam od wczoraj naskrobałyście.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nic nie mówił, z ulotki co dostałam to było wspomniane ze po padaniu morze lekkie krwawienie być. A ja miałam je tylko zaraz po badaniu troszkę a potem było ok wczoraj też a tu dziś taka niespodzianka nieprzyjemna. :(

• she Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny - wszyscy mi mowia ze bedzie dobrze wiec tego sie trzymam

Wosebka, Muska, Libra, mauysia, gocha04, muzarcia, Dodi lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    nie nic nie mówił, z ulotki co dostałam to było wspomniane ze po padaniu morze lekkie krwawienie być. A ja miałam je tylko zaraz po badaniu troszkę a potem było ok wczoraj też a tu dziś taka niespodzianka nieprzyjemna. :(

no to muszisz pilnować...bo jak będzie sie utrzymywac to ja bym poszła do gina to skonsultować:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki. Ponadrabiam zaraz wszystko od wczoraj, Hankę do przedszkola podrzuce i wracam :D

Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mala29 ja bym to skosultowała z lekarzem

Wosebka trzymam kciuki oby @ nie przyszła

a u mnie spadek wiec pewnie niedlugo @ przyjdzie i bedzie w końcu koniec tego pokreconego cyklu ;)

Wosebka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala -> bądź dzielna, lez i odpoczywaj. Na pewnos ters dzidziusiowi nie pomoże. Wiem, zę to ciężko tak plackiem leżec i nic nie robić, ale musisz wytrwać. Książki sobie czytaj, nadrabiaj zalełości filmowe, niech wszyscy wokól ciebie skaczą i cię obslugują :)

She -> u ciebie tez dorbze będzie. Jak wszystkie organy i serduszko w normie to takie przesunięcie może w ogóle nie byc groźne. Może się unormuje jak trosze dziecie podrośnie w brzuszku? Tez musisz być wytrwała, ale pewnie do tego następnego badania będzie wam się dłużyc. Oby czas szybko zlecial i zeby tam absolutnie nic niepokojącego nie znaleźli.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ide kube do przedszkola zaprowadzic i zaraz jestem ;)

a.png
    a.png
  • mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wosabko tak wlasnie zrobie zobacze do jutra jak bedzie czy zniknie. Moze to ten muj miesniak sie odezwal po tym badaniu. Tylko teraz mam stracha wielkiego i niewiem ci myslec bo trzed tym badaniem nie sprawdzilam testem czy zeczywiscie nie ma ciazy. Myslalam ze jak @ przylazla to nie ma bo wygladala normalnie i tempka taz nisko. A co jak byla :-( ale ze mnie glupia idiotka. Teraz bede sie martwic strasznie i rozne mysli do glowy przychodzic. :-(

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim :)))

Miłego dni zycze:)

Dodi, Muska, Blondi22 lubią tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Cześć babeczki - nawet do Was wczoraj nie zajrzałam, miałam dzień pełen emocji, a jak wróciłam do domu przed 21 to padłam na nos.
    Wczoraj byliśmy z mężem na drugim usg prenatalnym - wszystko w normie, ale mamy skierowanie do kardiologa. Maleństwo ma większe lewe płuco od prawego i w związku z tym jego/jej serce jest przesunięte na prawą stronę, nie zupełnie, ale trochę. I to mamy sprawdzić u lekarza - a wizyta umówiona dopiero na 14 marca...
    Pocieszam się tym, że wszystkie organy dzidzi są w normie - serce ma wszystkie parametry w normie, przepływy, przedsionki, komory - wszystko ok. Tylko to przesunięcie...

życzę Wam udanego piątku i weekendu :)

Będzie dobrze, zobaczysz :):)

she lubi tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    wosabko tak wlasnie zrobie zobacze do jutra jak bedzie czy zniknie. Moze to ten muj miesniak sie odezwal po tym badaniu. Tylko teraz mam stracha wielkiego i niewiem ci myslec bo trzed tym badaniem nie sprawdzilam testem czy zeczywiscie nie ma ciazy. Myslalam ze jak @ przylazla to nie ma bo wygladala normalnie i tempka taz nisko. A co jak byla :-( ale ze mnie glupia idiotka. Teraz bede sie martwic strasznie i rozne mysli do glowy przychodzic. :-(

kochana spokojnie:)a powiedz oni Ci po podaniu kontrastu sprawdzali jajniki poprzez usg?tak?czy kamerka jakas..bo ja mysle ze jakby ciaza była to by chyba widzieli...wiec spokojnie:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, tyle sie wam napisalam a tu mi nie wyslalo i skaaowali, ale ja sie nie dam i uoarcei napisze wszystko jeszcze raz ale teraz juz z laptopa a nie z komórki :)

dzis według moihc obliczen @ miala ostatni dzien aby do mnie zawita, ale tempka ladnie poszla w górę więc... nawet bety mi nie trzeba, bo wiem co to oznacza, no ale dzis wyniki odbiore i wszyscy juz beda spokojni i pewni bo ja od wtorku mam 100% pewnosci i to z bardzo pewnego źródła, które mi ten mały wielki cud dało :)

mała to teraz lez i pachnij, i sie nie stresuj, wszytsko bedzie dobrze
    she z twoim skarbkiem tez bedzie dobrze, zobaczysz :)

bylam dzis raniutko w kościółku, bo u nas w parafii jest teraz nawiedzienie obrazu Jezusa Miłosiernego z Łagienik z relikwiami św. s. Faustyny i bł. Jana Pawła II i się pomodliłam za was, aby wszystko było dobrze, a tym co sie staraja zby tez pobłogosławił takim małym wielkim cudem jak nam, i Dorus za Was też aby M jak najszybciej znalazł nową pracę, ogólnie za wszystkie wasze sprawy i trudności :)

a teraz chyba jeszcze spróbuję się cos przespać bo mnie oczka pieką ale musiałam wpaść i się z wami podzielić tym co mam w serduchu

miłego dnia dziewczynki :)

Blondi22, BellaRosa, Fedra, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, kiedy najwczesniej mozna zrobić test ciażowy z krwi?

• Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Wam po prostu do czegoś przyznam...

Znowu zrobiłam rano test, ale teraz bardziej po to zeby je zużyć (słowa skauta), nie moge tak jak mam je w kosmetyczce. Teraz został mi juz 1 ostatni, więc jak i ten zuzyję to już żadnych więcej testów w domu trzymac nie będę.
    Te testy paskowe z Allegro to jednak jakas lipa. Ten w środe miał jakies zaciaki, a ten z kolei z dzisiaj bardzo blady był. Kreska kontrolna zamiast gruba i wyraźna była ledwie różowa i baaaardzo blada. Takze i ten wywyaliłam do śmieci. Poza kontrolna, ani cieni cieni, ani nic nie zauważyłam.
    Tempka u mnie dalej wysoko, no ale jutro może zacząć spadać.
    Tak jak wczoraj dobrey humorek mi dopisywał, tak teraz juz zaczyna sie psuć. Chyba idzie @. Kurczę, no szkoda no :(

gocha04, Dodi, Nina82 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie mialam sprawdzane.Pielegniarka sie tylko mnie pytala czy nie jestem i tyle. Sam juz nie wiem co mam myslec. Pjczekam do konca dnia i wtedy zobacze jak bedzie stan. Cis czuje ze ten dzien bedzie sie strasznie dluzyl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Mała - Rób co ci lekarz karze, odpoczywaj, nie stresuj się, nie denerwuj na zapas, oby wszystko było dobrze.

She - super, ze z dzidzią wszystko dobrze, może to przesunięcie faktycznie się cofnie :)

Mala29 - nie zadręczaj się, czy była ciaża czy nie, bo to nic nie da, a sama pewnie w duchu wiesz, że jej nie było. Może twój organizm tak zareagował na HSG a nie inaczej. Czytałam, że dziewczyny miewają krwawienia, mdłości, wymioty. To chyba jest sprawa indywidualna. Może skontaktuj się z lekarzem, i zapytaj co masz w tej sprawie zrobić?

Muzarciu - dzisiaj porozmawiam z Panią Gin o tej prolaktynie.

Libra, Blondi22, she lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Powiedzcie mi, kiedy najwczesniej mozna zrobić test ciażowy z krwi?

Test ciążowy z krwi daje pewnośc ciąży dużo szybciej niz inne domowe tedy ciążowe, ale za szybko nie ma co robić. Mi lekarka powiedziałam, że tak z 10 dni po owu, mozna i 7, ale może nie pokazać. Zależy ile czasu upłynie od zapłodnienia do zagniezdżenia. Można zaraz po domniemanym zagniezdżeniu.
    Ciężki temat...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ