X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka79 wrote:
    dzastina2005 wrote:
    Rucia wrote:
    Dzastina - luteina ci jeszcze pomoże. Na pewno nie zaszkodzi, możesz być pewna :)

To super bardzo się cieszę:) I nie ma znaczenia to że ja w ostatnim czasie miewałam owulację dopiero po 20 dniu cyklu?

To ma znaczenie i to bardzo duże! Dziwne, że lekarka wiedząc o tym kazała ci brać luteinę od 14dc. Luteinę można brać po owulacji tylko, bo jak weźmiesz wcześniej to ci zakłóci owulację. Mi przy 28-dniowych cyklach ginekolog zalecił brać luteinę od 16dc do 25dc, w 14dc to przecież owulacja jest! Zanim zaczniesz brać luteinę to dobrze dopytaj lekarza i podkreśl, że masz potwierdzoną owulację po 20dc. Ogólnie luteina bardzo pomaga, reguluje cykle, a jak jest ciąża to ją podtrzymuje :)

Dzięki za info. :) Bardzo mi pomogłaś bo tak to zaczęła bym brać od 14 dnia cyklu i zamiast lepiej mogło by być tylko gorzej. A tako będę się starać zaobserwować kiedy mam owulację i dopiero po niej zabieram się za branie luteiny. Nawet kupiłam sobie w końcu termometr z 2 miejscami po przecinku i mikroskop owulacyjny. :D

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kary godna ta moja rodzina!!! Chyba się wyniosę na inny kontynent bo wstyd się wogóle przyznać że moja rodzina to moja rodzina!!
    Porażka nad porażkami!!!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    agus ten twój wykresik jakiś dziwaczny i zwariowany jest :)

może przez to zwariowanie będzie owocny:) trzymam kciuki

AGA 30, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mala29_ wrote:
    agus ten twój wykresik jakiś dziwaczny i zwariowany jest :)

może przez to zwariowanie będzie owocny:) trzymam kciuki

Ach libra do pewnego czasu w aniołki wierze ale czasem to w diabła trzeba zacząć wierzyć hi hi hi!!:-) A diabeł nadejdzie zobaczycie!!:-(:-)

• she Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki w tę u mnie piękną i bardzo słoneczną ale wietrzna niedzielę. Właśnie siadłam na chwilę - piekę kruche rogaliki i niedługo idziemy z nimi do rodziców. W tygodniu zawsze mało czasu, żeby się spotkać.

Co do wykresików - to rzeczywiście, czasem te najdziwniejsze okazują się szcześliwe, więc Aguś nie trać nadziei, my tu wszystkie Tobie dopingujemy :)
    Mała - cieszę się, że u Ciebie już lepiej :)
    Muzarciu - Twój wpis to dopiero wiosną powiał! :) praca w ogródku itd. aż żyć się chce od takich wiosennych klimatów :)

życzę Wam wszystkim udanej niedzieli - zmykam :)

AGA 30, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    aga a ile kosztuje zrobienie wymazu z pochwy?

moja siostra robiła i zapłaciła 10 zł.

• Ilona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie dzisiaj piękne słońce świeci i mam zamiar zaraz na spacer sie wybrać. Mam nadzieje, ze dobrze mi to zrobi coś dzisiaj placzliwa jestem. Wczoraj śmiech, dzisiaj łzy. Ach kobieta zmienna jest. Miłej niedzieli ;D

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    kopciuszek126 wrote:

To może nie na tą chlemidię !!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze wam coś napiszę...
    mojej siostrze pod koniec stycznia na hsg wyszło, że ma niedrożny prawy jajowód... w czwartek miała laparoskopię... i co się okazało? że wszystko jest ok, nawet prawy jajowód jest drożny! także hehehe... organizm lubi płatać figle:)

AGA 30, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Libra wrote:
    kopciuszek126 wrote:

To może nie na tą chlemidię !!!:-)

musiałabym się jaj zapytać, ale z tego co mówił, to jakieś ogólne... wymaz pochwy na czystość, bo ona ciągle jakieś świństwa łapała... i okazało się, że miała jakąś grzybicę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to się witam:)

Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie Libro:)

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w co kogo wierzyć !!! Lekarz się nie zna sprzęt zawiedzie organizm spłata figla itd.!!! Ciężko wyczuć to co się dzieje do o koła!!:-)

Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jakie Ty badanie teraz robiłaś -progesteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    I w co kogo wierzyć !!! Lekarz się nie zna sprzęt zawiedzie organizm spłata figla itd.!!! Ciężko wyczuć to co się dzieje do o koła!!:-)

Chyba należy uwierzyć w cud i że jakimś szczęśliwym zbiegiem zdarzeń nam się przytrafi:)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ami:)

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Tak progesteron jutro wyniki będą!!

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Witam w niedzielny poludnie :)

my niedawno wstalismy is ezbieramy do kościółka, mdłości znowu szykują sie na zmasowany atak juz prawie niec nie jeste w stanie przełknac, poza mlekiem czekoladowym z biedronki,dobrze ze to troche syte jest ale zmusilam sie i kanapke z serkiem biłaym i rzodkiewka zjadlam i jajeczkiem ,ale tak mnie mdli ze masakra... ale cóz... jakos to musze przeżyc

ogólnie to na zapachy tez rtak sie zaczal mi nos yczulac, ze wszedzei mi wszystko smierdzi..

Sylwia bardzo mi si epodba twoja zmiania nastawienia i podejscia do sprawy, a z modlitwa bardzo dobry pomysl, mysmy pod koniec poprzedniego cyklu z M byli na Jasnej Górze i sie tam ladnie modlilismy i poprawilsmy nasze rrlacjie i efekt taki, ze w najblizszym cyklu nie starajkc sie nam sie udalo, Bóg nam dzieckiem pobłogosłąwil, a wczasie kiedy sie o tym dowiadywalam i czekałam na ta bete, w parafii mielismy nawiedzenie obrazu Jezusa Miłośiernego i relikwi s, Faustyny i Jana Pawłą II a w przypadki to ja nie wierze :) ogólnie to do dłuższego czasu odmawialam i nadal odmawiam koronke do sw. Rity ona jest od spraw beznadziejnych patronka żon i matek itd polecam ta świętą :)

i witam nową kolezankę :)

to zmykam sie szykowac do kosciółka, miłej niedzieli dziewczynki :)

Ami lepiej znajdz sobie miejsce niedaleko drzwi;)
    ja dzisiaj miałam nieprzyjemną niespodziankę.... widać moje mdłości jakoś nie chcą osłabnąć. Nie mogę nawet wchodzć do sklepów spożywczych, już nie mówiąć o mięsncyh- masakra!

Amicizia lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:

Ja też właśnie badałam progesteron w piątek też jutro mam mieć wyniki,zauważyłam że tego samego dnia miałyśmy owulacje:)
    Ciekawe jakie wyniki nam wyjdą:)
    Wogólę to ja mam iść we wtorek do ginekologa mam nadzieję,że do tego dnia mnie nie zaleje:)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:

a bierzesz dupka lub luteinę? i czy kiedyś miałaś już badany progesteron po owulacji?

‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ