X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już macham na pożegnanie. Termometr wskazuje 12 stopni na dworze, więc czeka mnie miły spacerek :)
    [pomyśleć że na weekend ma się tak zepsuć pogoda :( ]
    PA!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja też już macham na pożegnanie. Termometr wskazuje 12 stopni na dworze, więc czeka mnie miły spacerek :)
    [pomyśleć że na weekend ma się tak zepsuć pogoda :( ]
    PA!

:-(:-(
    Ja chcę wiosnę!!

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Hej Blondi.
    Widze że Twoje dziecię urosło i nabrało ciałka ;)

nom ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 widze ,że mamy podobne przyjście @@@@@ ja mam 09.03. i oby nie przyszła jeszcze się łudzę ,ale nie nastawiam się na 100%%%

ja to juz nie wiem kiedy przyjdzie dziś mnie boli prawy jajnik tak jak w okresie okoloowulacyjnym

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja dzisiaj wysiadłam właśnie odebrałam telefon od mojej mamy ze dziadek zmarł...
    był czasem upierdliwy ale jednak zawsze się cieszyłam ze tam jedziemy i on się tak strasznie cieszył...
    przepraszam Dziewczynki ale musiałam gdzieś o tym napisać tak mi cieżko...

p.s. Ruciu będe trzymać kciuki zeby tego 4 kwietnia było wszystko po twojej myśli :)

przykro mi ;(

a.png
    a.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka. Tulam

Fedra, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 poczekamy pożyjemy ja tam wiem ,że kicham jak szalona to na pewno ,a co do @@ to podła ciekawa sama jestem !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 poczekamy pożyjemy ja tam wiem ,że kicham jak szalona to na pewno ,a co do @@ to podła ciekawa sama jestem !!!

oj ja juz czekam i czekam ;)

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi właśnie cię wywołałam kichnięciem heheheh witam ponownie ;-)

Dodi lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Muska wrote:
    AGA 30 wrote:
    I jestem dziewczynki!!!
    Ja tak myślałam nad tym abonametem też ale do takich klinik mam dość kawał drogi niestety!!! Jechać zalatwić potem do lekarza potem na wyniki potem po wyniki no to za paliwo zapłacę więcej jak za same badania niestety!!!
    A juz o czasie nerwach i czekania w kolejkach nie wspomnę!! A tak mam 3 km do labolatorium zapłacę te 200 zł na raz i mam wszystko gotowe i zacznę z wynikami do lekarza chodzić!!!

Aguś może zadzwoń do obu klinik na ogólny numer i popytaj jak to jest. Na 100% oni współpracuja z innymi przychodniami (prywantymi tez) w całym kraju na zasadzie zlecania badań itp. Może więc jakas przychodnia blisko ciebie wchodzi w grę, mimo ze nazwy Medicover/LuxMed na budynku nie widać.
    Na necie można tez czasem doszukac się ktore placówki "współpracują" z nimi mimo ze do nich nie należą. Ale chyba szybciej będzie przedzwonić i podac nazwe wlasnej miejscowości.

Muśka z tego co wiem to w tych klinikach co są w okolicach u mnie to bym musiała na wyniki do nich jezdzić wiem bo robiłam wyniki tak!!! 50 km jechałam żeby krew mi poprali bo bliżej nic nie ma!!!
    A ja po lekarzach jestem trochę oblatana bo problemy ze zdrowiem i wogóle!!

Ahaa. To szkoda trochę.
    Ja musze powiedziec że jestem b.zadowolona z takiego abonamentu. Umawiam się na godziny i nie stoję w kolejkach, skierowania na wszystkie badania dostaję, sa bezpłatne, wyniku moge na internecie odczytać no i nie ma takich dlugich kolejek do specjalistów...

Ostatnio byłam się na NFZ do dermatologa zapisać i myslalam że to babiszcze z recepcji rozniosę. Wredna stara jędza. Musiałam wypełnić ten formularz na wybór lekarza, pielęgniarki i położenj i baba mnie z kolejki wywalila. Pipa jedna. Nastałam sie tam nie wiadomo ile z wypełnionym formularzem w ręku, który poprzedniego dnia stamtąd wzięłam, a ta przy tej ladzie "a tu jeszcze podpis, i tutaj data, i nazwisko lekarza, bla bla". No to ja jej mówię, że skąd mam widzieć jak się wolny jakiś lekarz nazywa, niech mi powie to zaraz dopiszę. To sie zaczęła pienić, że szkoda gadać.
    Potem jej mówię żeby mi dlugopis podała jakiś to podpiszę od ręki, a ta z mordą "długopis to dla pacjentów jest". No to nie byłam jej dłużna "a ja to niby kto niby jestem?!". Chciałam dodać "że ja tu przecież po świeże bulki przyszłam", ale się powstrzymałam. Dała z mordą nietęgą.
    Potem, kazała mi podpisac zgode na przetwarzania moich danych osobowych na cele marketingowe. To jej mówię że tego nie podpisze bo nie życzę sobie spamu. Rany, slina z pyska. Zaczęła się kłócić że formularza nie przyjmie. Ja jej na to, że niech mi da w atkim razie inny druczek, na ktorym pisze "nie wyrażam zgody". Znowu się pluła. No to napisałam wielkimi literami na tym druku - NIE WYRAŻAM ZGODY i podpisałam zaraz pod tym i jej to dałam. Musiała wziąc :/

Mowię wam, NFZ to cyrk na kółkach. Jak stamtąd wyszłam to sie cieszyłam niemilosiernie ze normlanie chodzę do tego LuxMedu...

AGA 30, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, spadam na spacerek. Też skorzystam z promyczków dzisiejszych.
    Udanego popołudnia wszystkim życzę!
    Papaty i do usłyszenia wieczorkiem.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma lekko niestety!!! Jakby był jeden lekarz to nie było by problemu a tak 1 na 10 okaże się dobry i niepazerny!!

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide obiad mojemu m robić bo na urlopie jest ohh ja już zaliczylam spacerk az milo bylo 2 godz

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rucia wrote:
    Szkoda tylko, że będę musiała tam spędzić niemalże cały dzień :( Mam wziać szlafrok, piżamę i kapciuszki :)

Ja podobno mam spędzić tam dwa dni:(Będę leżeć jeden dzień na oddziale i nie wiem po jaką cholera i tak mi nic nie będą robić dopiero na następny dzień-głupota!

No głupota totalna. Dla mnie ten cały szlafrok i piżamka to też jakaś pomyłka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga !!!

Podesłałam ci wczoraj link, gdzie był spis placówek współpracujących w Mediocverem na terenie woj. opolskiego, i z tego co widziałam, był i Kędzierzyn-Koźle, Opole, i wiele wiele innych miast.

http://www.medicover.pl/274,placowki-medyczne.htm

Przejrzyj sobie sama!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga !!!

Podesłałam ci wczoraj link, gdzie był spis placówek współpracujących w Mediocverem na terenie woj. opolskiego, i z tego co widziałam, był i Kędzierzyn-Koźle, Opole, i wiele wiele innych miast.

http://www.medicover.pl/274,placowki-medyczne.htm

Przejrzyj sobie sama!

Rucia patrzałam na to do Medicusa do opola jezdziłam i powiem ci że mam 50 km w jedną stronę żeby tam dojechać do kędzierzyna mam niewiele mniej więc nie wiem czy się to kalkulować bedzie wiem jak robiłam w opol ostatnie badania co mi lekarz dał skierowanie!!! 4 kursy mi wyszly to i może straciłam na tym paliwie niż zyskałam na darmowych badaniach

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus brdzo mi przykro [*]

Fedra lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredrus tak mi przykro :( wiem co przechodzisz, jakiś czas temu też to przechodziłam. Trzymaj się kochaniutka, bądź silna. <przytula>

Fedra lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z powrotem wieczorową porą :)

Ja przechodzę znaną "fazę przed-okresową". A mianowicie co chwilę biegam do toalety sprawdzać czy @ nie przyszła, bo mam nieodparte wrażenie wilgoci co jakiś czas :/ A tu nic, co najwyżej trochę kremowego śluzu ;)
    Najgorzej w pracy było, bo normalnie się bałam, że się nie zorientuję na czas, a jak mówiłam wcześniej prawie z samymi chłopami pracuję. Dzisiaj od biurka to wstawałam raz na 3 godziny chyba. Tak nas robota zawaliła...

A co u was dziołszki?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się wieczorkiem ;)
    Kaju jeden wpis tylko zrobiłam jak do neurologa czekałam :/
    Mam do Was prośbę kochane jakbyście mogły looknąć na moje wyniki to będę ogromnie wdzięczna
    TSH 1,750 µIU/ml 0,350 4,940 N
    FSH 5,55 mIU/ml
    LH 5,17 mIU/ml
    Estradiol 58,60 pg/ml
    Progesteron 0,30 ng/ml
    Prolaktyna 9,28 ng/ml 5,18 26,53 N
    Testosteron 60,50 ng/dl
    Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG <5,00 IU/ml
    FT3 3,10 pg/ml 1,5 4,1
    FT4 1,1 ng/dl 0,8 1,9

z góry dziękuję za opinie ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ