X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorkiem

ja na razie tylko na NFXZ chodze i jedynie do kardiologa czasem prywatnie

poradnie ginekologiczna mam fajna, mozna sie nawet przez internet zarejestrowac, badani wszytskie na miejscu id razu robia, tylko te bardziej specjalistyczne to sa skierowania,ale to tez u nich, badania krwi poki co to mialam platne bo jak sie nie jest w ciazy to tego nie refunduja,a le tote na toxo itd. zobaczymy jak bedzie teraz w ciąży ze skierowaniami na badania, ale z tego co widze po ilosci opacjetnek i co slysze w rejestracji to raczej problemow z tym nie ma wiec jak na razie jestem zadowolona. pewnie jakbym miala takie przejscia jak wy to bym tez wolala kupic abonament w jakies klinice.

a wogóle to jestem po drugiej wizycie u kardiologa tym razem w przychodni przyszpitalnej na nfz. mam juz założoną karte i jak cos się będzie działo od razu mam iść do niego :) to jest lekarz dla którego informacja że pacjentka jest w ciąży jest równoznaczne z tym, że pilne :)
    mam nadzieje, że gorzej nie będzie i nie okaże się ze będzie potrzebna operacja, póki co jest wszystko ok więc się cieszę i jestem spokojna:)

a pani w rejestracji była zdziwiona ze doktor mnie dzis przyjal tak dodatkowo, bo ja nie bylam tam na NFZ zapisana, a dzis sie spoznil z 2 godziny bo miał jakas komisje czy cos, tak to jest jak lekarz w klinice serca pracuje. Zwykle zgadza sie przyjac nie zapisanych pacjentow jak ich zna a dzis nie bo by nie wyrobil sie z takim opoznieniem, a mnie przyjął :) ale nie mowilam pani ze rano bylam u niego prywatnie ;) powiedzialam, ze to pewnie dlatego, ze jestem w ciąży :D a prywatnie poszlam,zeby mu sie po 2 latach przerwy przypomniec :D

Dodi lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi matko a co ty masz taki mały progesteron? W którym dniu cyklu robiłaś?

Jak możesz podaj zakres przy progesteronie i testosteronie.

Progesteron wynosi u Ciebie 0,30 ng/ml jeżeli masz zakres 1,7 - 27 ng/ml tzn, że masz jeszcze gorzej niż Aga. Oznaczałoby to, że owulacja nie wsytępuje u Ciebie w ogóle!

7-8 dni po owulacji - wynik >= 10 ng/ml- oznacza prawidłową czynność ciałka żółtego
    II faza cyklu - wynik <= 3ng/ml - oznacz brak owulacji

Testosteron masz pewnie zakres 15-84 ng/dl, więc 60 jest ... sama nie wiem. Ale chyba OK? Nie znam się na testosteronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 19:09

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Progesteron wynosi u Ciebie 0,30 ng/ml jeżeli masz zakres 1,7 - 27 tzn, że masz jeszcze gorzej niż Aga.

No to mój jest ogromny he he!!! Ciekawe w którym dniu robiła badania!!

• Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Progesteron wynosi u Ciebie 0,30 ng/ml jeżeli masz zakres 1,7 - 27 ng/ml tzn, że masz jeszcze gorzej niż Aga. Oznaczałoby to, że owulacja nie wsytępuje u Ciebie w ogóle!

Testosteron masz pewnie zakres 15-84 ng/dl, więc 60 jest ... sama nie wiem. Ale chyba OK? Nie znam się na testosteronie.

Ruciu ja badania robiłam w 3dc a normy przy tych badaniach właśnie nie mam podanej :/

Libra lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron

norma w ng/ml

faza folikularna
    0 - 1,13

środek cyklu
    0,48- 1,72

faza lutealna
    0,95- 21,0

po menopauzie
    0 - 1

ciąża 1-trymestr
    9,3 - 33,2

ciąża 2-trymestr
    29,5 - 50,0

ciąża 3-trymestr
    83,1 - 160

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu robiłaś progesteron w 3 dc? Myslałam, ze robi się go po owulacji. Między 22-25 dniem cyklu? ( w zależności jak długie są cykle ).

Reszta badań jest OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 19:12

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    A czemu robiłaś progesteron w 3 dc? Myslałam, ze robi się go po owulacji. Między 22-25 dniem cyklu? ( w zależności jak długie są cykle ).

Reszta badań jest OK.

Prosiłam Fredzię o info kiedy i jakie hormony badać, dlatego też to zrobiłam, ale to w sumie nie szkodzi :) po owu zrobię jeszcze raz, żeby sprawdzić czy wszystko ok ;)
    Jeśli chodzi o testosteron to znalazłam taką normę: Testosteron całkowity 6-86 ng/dl, więc mam nadzieję, że jest w porządku.
    Dziękuję Ci za info :*

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi progesteron najlepiej zrobić 7dni po owulacji. :)

Nie masz przy wynikach podanych norm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 19:18

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

tak też zrobię :)a prolaktynę też jeszcze raz zbadać czy już nie trzeba?normy mam podane tylko przy TSH i prolaktynie a przy reszcie nie :/ ja sprawdzałam wyniki w necie narazie i nie wiem czy tam się jeszcze coś zmieni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 19:20

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę masz ok :) Nie musisz już jej badać.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Rucia wrote:

tak też zrobię :)a prolaktynę też jeszcze raz zbadać czy już nie trzeba?normy mam podane tylko przy TSH i prolaktynie a przy reszcie nie :/ ja sprawdzałam wyniki w necie narazie i nie wiem czy tam się jeszcze coś zmieni

Myślałam, że masz wyniki na papierku z laboratorium :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam :* kolorowych snów :)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam, bo stwierdziłam, że skoro wyniki badań mogę sprawdzić w necie to odbiorę je przy okazji :)
    pytałam o ta prolaktynę bo jak badałam ją w październiku to miałam zawyżony wynik 36,32 przy normie 5,18-26,53, chyba, że się unormowała :D
    Dziękuję Ruciu, dobranoc :* PS. Cieszę się, że HSG masz już w kwietniu :) szybko przeleci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 19:31

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak to mnie kazał prolaktyne zrobić os 2 do 5 dc z obciążeniem czy dobrze ????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, jestem dopiero teraz bo niedawno z pracy wrocilam, uwaga a prace rozpoczelam o 6.30 rano!!! to są jakies jaja, pracowalam ponad 13 godzin, bo taka byla potrzeba i juz, mam serdecznie dosc tego dnia i roboty.

Zaraz zabiore sie za nadrabianie.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny Gadgetka do mnie pisala ze o nas pamieta i teskni ale poki co nie ma sily i głowy by do nas wejsc bo jej narzeczony ma problemy zdrowotne:(.
    Z dzidzią wszystko dobrze. Jak tylko sytuacja sie unormuje i te zmartwienia odejdą w kąt to do nas wroci.
    Mam nadzieje ze z jej M bedzie wszystko dobrze.

kiti, AGA 30, gocha04, Libra, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodi aż się zaczytałm na te twoje wyniki i pomyliłam prolaktyne z progesteronem ..ehhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to u mnie odwrotnie prolaktyna byłą w czerwcu lipa jak ost robiłam ,a dostinex dostałam ,a progesteron jest Ok zawsze coś!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju ja robiłam wszystko teraz na własną rękę, więc lepiej więcej niż mniej, tak mi się wydaje :) zostaje jeszcze druga strona medalu, więc jeszcze to załatwimy i do lekarza ;)
    Plemniczko o matko, tyle godzin... nie dziwię Ci się, że padnięta jesteś. Pozdrów gorąco Gadgetkę i życz jej powodzenia :*

Kaja lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a ja mam pytanie pewnie głupie ale się zapytam w piątek będę miała 6d FL czy mogę zrobić sobie badanie progesteronu wtedy bo w sobote u mnie nie działa laboratorium a tak mnie coś tknęło że w sumie nigdy sobie go nie badałam po owu że aż się zaciekawiłam jaki to ja mam wynik????

Fedrus ja tez robilam w tym cyklu badanie progesteronu w 6 dniu po owu. W 6 juz mozna badac.

Fedra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ