plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
w pracy pralki nie mam :p czyścić będę wieczorem, albo ręczne z M zrobimy
muzarcia lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
No dobra, chyba tylko ja nic o pralce nie napisałam, więc napiszę, że mi się przytykał otwór, przez który do bębna trafia płyn do płukania tkanin i po praniu w pojemniczku była woda.
A teraz moja porada: żeby unikać tej strasznej sytuacji należy rozcieńczać płyn do płukania tkanin pół na pół z wodą nawet, jeśli nie jest to koncentrat.
Pozdrawiam, Kura domowa.muzarcia lubi tę wiadomość
-
karoam wrote:Ola_czeka wrote:Karoam, ale jak Ci tam? Mnie swego czasu różnice kulturowe nawet z
Anglikiem wychodziły bokiem, więc nie wyobrażam sobie życia poza strefą schengen:)
Roznice kulturowe faktycznie sa ogromne- ale ja wlasnie dla tej kultury tu zjechalamNiektore rzeczy oczywiscie doprowadzaja mnie do szalu (np. nigdy nie uzyskasz konkretnej odpowiedz-tak lub nie- zawsze jest "inshallah"-jak Bog da
i to niezaleznie czy na polu towrzyskim, pytajac o to czy autobus jedzie w konretne miejsce, czy w urzedzie...) ale coz- od poczatku wiedzialam, ze bedzie inaczej
Tu sie trzeba dostosowac i tyle- innej opcji nie ma
chyba bym się pochlastała gdybym usłyszała "jak Bóg da" np. w urzędzie pytasz się czy masz wypełnić jakiś dokument, a zza lady "jak Bóg da".
A M też tak ci odpowiada?Pytasz go bzykamy się? a on: "jak Bóg da" heheo.O
Fedra, Libra, Muska, karoam, Beata, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
jestem ,ale między czasie robię obiadek bo mój m ucieka za 2 godziny do pracy ,a ja walczę z jelitami macie jakieś fajne sposoby na te moje tępe jelita ,jadłam wczoraj śliwki suszone i nic !!!! błonnik tez jem też nić na tym bierzmowaniu wzdęta byłam jak balon Głudz gadał i gadał na tej mszy a mi wiatry chiały ,ale nie mogłam bo jak to 1 ławce im perfumy strzelac jak sobie radzić z tym??!!! hellp
Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
Karoam chyba jednak nie mogą tak wiecznie odpowiadać, bo trochę tu sypnęłyśmy dziwnymi pomysłami. I kupy to się nie trzyma.
albo to ja taka nieobeznana i zacofana obco-kulturowo jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 11:27
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Kaja wrote:jestem ,ale między czasie robię obiadek bo mój m ucieka za 2 godziny do pracy ,a ja walczę z jelitami macie jakieś fajne sposoby na te moje tępe jelita ,jadłam wczoraj śliwki suszone i nic !!!! błonnik tez jem też nić na tym bierzmowaniu wzdęta byłam jak balon Głudz gadał i gadał na tej mszy a mi wiatry chiały ,ale nie mogłam bo jak to 1 ławce im perfumy strzelac jak sobie radzić z tym??!!! hellp
Polecam "Colosan". To coś zmielonego co się w wodzie rozpuszcza. Nie pamiętam dokładnie co, ale mi lekarz polecił jak miałam problemy z nadwrażliwymi jelitami.
Ja z kolei potem innej znajomej poleciłam, bo miała zaparcia i tez jej świetnie pomogło. Doskonale reguluje prace jelit. Ja już nie używam, bo mi generalnie nie podchodzi (b. nie lubię proszków rozpuszczonych w wodzie do picia) ale na 100% jest skuteczne.Kaja lubi tę wiadomość
-
gocha04 wrote:Karoam chyba jednak nie mogą tak wiecznie odpowiadać, bo trochę tu sypnęłyśmy dziwnymi pomysłami. I kupy to się nie trzyma.
albo to ja taka nieobeznana i zacofana obco-kulturowo jestem.
Wiadomo, żarty sobie robimy.
Ja to różnice kulturowe widzę nawet między mną a mężem krakusem, więc trzeba brać na mnie poprawkę -
nick nieaktualny
-
AGA 30 to przez okno ohhh nie zapomnę jak pojechałam na urlop do Polski i zapomniałam laptopa schować ,a został na tarasie ,ale go umoczyło po miesiącu jak wróciłam fakt był suchy ,ale też się sam wyłączał ,ale ja go centralnie utopiłam bo tydzień lało jak mnie nie było potem juz było słońce 35C wiec ugotowany ,zalany ,ale dział dziad !!!
Fedra, AGA 30, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:gocha04 wrote:Karoam chyba jednak nie mogą tak wiecznie odpowiadać, bo trochę tu sypnęłyśmy dziwnymi pomysłami. I kupy to się nie trzyma.
albo to ja taka nieobeznana i zacofana obco-kulturowo jestem.
Wiadomo, żarty sobie robimy.
Ja to różnice kulturowe widzę nawet między mną a mężem krakusem, więc trzeba brać na mnie poprawkę
Olaboga Ola
mąż z Krakowa? hihi
Mieszkałam tam prawie 3 lata (2 lata temu) i powiem wam szczerze, że żarty na temat snobstwa Krakowian nie są wcale przesadzone
Oni maja wszystko najlepsze, wiedzą najlepiej i w ogóle kto nie jest rodem z Krakowa, ten niższa kategoria kulturowa na samym starcie.
No, i do tego jeszcze bardzie Warszawiaków nie znoszą niż reszta Polski (tu ich akurat rozumiem).
No, ale coś mi po tym Krakowie zostało jak widać, bo też mam zawsze rację. A wie o tym najlepiej mój m