X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ale może napisze o co mi chodzi bo może wydawać wam się to proste może ktoś miał taki przypadek?

chodzi o to że babcia wzieła kredyt gotówkowy 7 lat temu... spłacała go wg ustalonych rat tyle że miała kilkudniowe opóźnienia w spłacie bo spłacała nie wg daty płatności tylko zawsze po swojej emeryturze :)
    po spłacie mineło prawie 6 lat, była pewna że kredyt spłacony, a tu nagle w tym roku dostała pismo że zalega z kapitałem, ja zajęłam sie ta sprawą ponieważ babcia słabo słyszy prZez telefon i załatwiam jej , dzwonie po róznych... ale każą płacić...i z jednej strony może i mają rację bo wiadomo jesli jest opóźnienie w spłacie to pobierają najpierw odsetki a nie kapitał i z tąd powstaje zadłużenie.... ale czy to przypadkiem nie jest przedawnione? po tylu latach bank nie raczył poniformować emerytki że zalega? a teraz sprzedal dług?
    jak myślicie płacić im czy olać?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra to czekamy bo co pozostaje nam

ja w dalszym ciagu twierdze ze fasolka jest :):) jak co to flaszka dla mnie:)

Beata lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej 2 kreski własnie napisałam powyżej :) może uda Ci sie pomóc?

p.s. u mnie tez sype że masakra

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    rUCIU ja też *)

Koczku a co z Twoim testem? powtarzałaś? bardzo sie niecierpliwię, zrób to dla mnie...

a co do mojego wykresu to coś ty... ja sobie żarty robię, nic z tego nie będzie :P

Codziennie robie i nic ale ciągle z te same z tej samej parti z alegro chyba wybiorę sie do apteki po jakis inny chociaz temp leci mi w dól wiec ciekawe

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    kurczę ale może napisze o co mi chodzi bo może wydawać wam się to proste może ktoś miał taki przypadek?

chodzi o to że babcia wzieła kredyt gotówkowy 7 lat temu... spłacała go wg ustalonych rat tyle że miała kilkudniowe opóźnienia w spłacie bo spłacała nie wg daty płatności tylko zawsze po swojej emeryturze :)
    po spłacie mineło prawie 6 lat, była pewna że kredyt spłacony, a tu nagle w tym roku dostała pismo że zalega z kapitałem, ja zajęłam sie ta sprawą ponieważ babcia słabo słyszy prZez telefon i załatwiam jej , dzwonie po róznych... ale każą płacić...i z jednej strony może i mają rację bo wiadomo jesli jest opóźnienie w spłacie to pobierają najpierw odsetki a nie kapitał i z tąd powstaje zadłużenie.... ale czy to przypadkiem nie jest przedawnione? po tylu latach bank nie raczył poniformować emerytki że zalega? a teraz sprzedal dług?
    jak myślicie płacić im czy olać?

czyli temat dla mnie.

jesli bacia zaciagnela kredyt i termin rat przykładowo miała ustalony na 20-ego kazdego miesiaca a spłacała po otrzymaniu emerytury np 10-ego kazdego miesiąca, to automatycznie naliczaly sie odsetki kazdego dnia. Babcia spałacała raty takie jak miała na harmonogramie spałt, natomiast nie uwzgledniała tych dodatkowych odsetek ktore sie naliczały w wyniku nieterminowej spłaty.
    Dziwi mnie jednak to dlaczego tak pozno dostała informacje. czy nie było wczesniej jakis pism?
    Czy to był kredyt ratalny czy zwykly gotówkowy?
    jesli moge zapytac jaka kwota została do zapłaty?

Fedra lubi tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwota ktora została nierspłacona bedzie trzeba zaplacic, jesli nie naliczane beda nadal odstetki pozniej windykacja miekka typu, listy telefony a koszt takiej windykacji jest spory, jesli bank nie odzyska swoich naleznosci oddaje sprawe komornikowy krory zajmuje emeryture. a w tym momencie kwota do splaty potraja sie poniwewaz obsluga komornicza jest baaaardz droga

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie:)

7 lat temu został zaciagniety kredyt ( ale na jaki okres? ) piszesz ze po spłacie minelo 6 lat? nie za bardzo rozumiem

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kOCZKU DZIWNA TA tWOJA SYTUACJA moze faktycznie zakup inny test, no nie wiem juz co myśleć

2 kreski tak dokładnie tak było jak piszesz, tyle że czemu wczesniej nie informowali o tym?, babcia była w szkou przyniosła mi wszystkie kwitki umowę, że oszuści chcą ją naciagnąc po tylu latach, ale jak przeanalizowałam kiedy płaciła a kiedy powinna to zrozumiałam skąd wzięla sie taka różnica,

był to kredyt gotówkowy rozłowony na 18 rat, twierdzi ze absolutnie nigdy żadnego pisma nie dostała
    na druczku który przysłali widnieje kwota 215 zł

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    kwota ktora została nierspłacona bedzie trzeba zaplacic, jesli nie naliczane beda nadal odstetki pozniej windykacja miekka typu, listy telefony a koszt takiej windykacji jest spory, jesli bank nie odzyska swoich naleznosci oddaje sprawe komornikowy krory zajmuje emeryture. a w tym momencie kwota do splaty potraja sie poniwewaz obsluga komornicza jest baaaardz droga

zgadzam się... jeżeli nie uzgodni spłat z bankiem, to pójdzie wierzytelnośc do windykacji - a wtedy koszty jeszcze bardziej zwrosną... a jak dalej nie będzie spłacać to skończy się to komornikiem i potrącanie z emerytury...
    dziwi mnie tylko dlaczego tak długo nic nie wiedziała? nie było żadnych monitów?

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale czy przypadkiem taka sprawa nkie przedawnia sie po okresie 3 lat?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 5

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    kOCZKU DZIWNA TA tWOJA SYTUACJA moze faktycznie zakup inny test, no nie wiem juz co myśleć

2 kreski tak dokładnie tak było jak piszesz, tyle że czemu wczesniej nie informowali o tym?, babcia była w szkou przyniosła mi wszystkie kwitki umowę, że oszuści chcą ją naciagnąc po tylu latach, ale jak przeanalizowałam kiedy płaciła a kiedy powinna to zrozumiałam skąd wzięla sie taka różnica,

był to kredyt gotówkowy rozłowony na 18 rat, twierdzi ze absolutnie nigdy żadnego pisma nie dostała

to ja bym się wybrała na rozmowę do banku... skoro żadnego monitu nie otrzymała, to dochodziłabym się o nienalicznie odsetak za 6 lat skoro mnie nikt nie powiadomił...
    ale odsetki od nieterminowej spłaty kredytu i tak będzie musiała zapłacić

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, ja jak można było przupuszczać ledwo dziś żywa...Masakra...dziś idę wcześniej spać..teraz czekam na wodę i robię śniadanko, a w międzyczasie musiałam wpaść.

Kaja idź proszę na betę, przecież jesteś już po terminie @,tak?

Dodi, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

A teraz zmykam, bo już woda się gotuje :) Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

moim zdaniem się nie przedawnia... inaczej ludzie brali by kredyty, spłacali jak chcieli... i liczyli, że im się przedawni po np. 3 latach

• 2 kreski Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

czyli jest to kwota wynikajaca z nieterminowej spłaty. Zapłacic trzeba a bakn odpowie w ten sposob ze klient powienien wiedziec ze jesli placi nieterminowo naliczaja sie osdsetki bo bat jest w umowie.

Powiedz mi jeszcze czy to byl kredyt ratalny na zakup np pralki na raty?
    czy zwykly gotowkowy zaciagniety w banku?
    napisz jaki bank to bedziemy wiedziec juz wszystko:) dlaczego tak sie stało:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurka, no tak:)
    Sto lat Dodi:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny ale to już nie bank właśnie się domaga tylko bank zrzekł sie czyli sprzedał wierzytelność wirmie windykacyjnej
    tylko moja wątpliwośc polega na tym ze w mojej okolicy przez ostatni rok wielu znajomych dosatło wezwanie do zapłaty po latach za zaległości na studiach wszyscy ponad 5000 zł. po minęlo sporo lat, po konsultacji z prawnikiem pokazuje sie ze taka firma nie ma zadnych praw ściągać tego po tylu latach, bo jest własnie na to okres 3 lat po tym terminie domniemana należnośc ulega przedawnieniu

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

nie, bank musi odzyskac to co jego. mozesz sie dopytac w banku czy nie byly wysylane jakies monity, telefony. bsnk takie rzeczy rejestruje

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi Sto lat zd®ówka radości i spełnieniw wszystkich marzeń !!!! *)

Dodi lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ