plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
tak dziewczyny był to zwykły kredyt gotówkowy w getin banku,i moim zdaniem skoro sprezedał to ma to w dupie,
a babcia na karteczce ma zzpisane nazwisko czlowieka który jej powiedział że może spłacać po emeryturze że nie ma problemu...
wiem że to śmieszne mnie az krew zalewa...
a powiedzcie mi w trakim razie czym różni sie ta wierzytelnośc za studia od kredytu małego gotówkowego?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:dzieczyny ale to już nie bank właśnie się domaga tylko bank zrzekł sie czyli sprzedał wierzytelność wirmie windykacyjnej
tylko moja wątpliwośc polega na tym ze w mojej okolicy przez ostatni rok wielu znajomych dosatło wezwanie do zapłaty po latach za zaległości na studiach wszyscy ponad 5000 zł. po minęlo sporo lat, po konsultacji z prawnikiem pokazuje sie ze taka firma nie ma zadnych praw ściągać tego po tylu latach, bo jest własnie na to okres 3 lat po tym terminie domniemana należnośc ulega przedawnieniu
skoro zajmuje sie tym firma windykacyjna, babcia na 100% otrzymywala informacje z banku. Mozesz miomo wszystko udac sie do banku, jesli jest to firma windykacyjna to najczesciej wspolpracuje z bankiem. Czyli bank zleca danej firmie odzyskanie naleznosci. Windykacji nie myl z postepowaniem komorniczym. wtedy bank odsprzedaje dlug, nie na etapie windykacji. Czyli jest szansa zebys sobie wystko wyjasnila.
Ale tak jak mowi na !)) przychodzily pisma. jeli mozesz podaj bank i bedziemy misc sprawe jasna06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
wiem koczku sama pracuję w banku,i my przypominamy klientom
ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekłaOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:tak dziewczyny był to zwykły kredyt gotówkowy w getin banku,i moim zdaniem skoro sprezedał to ma to w dupie,
a babcia na karteczce ma zzpisane nazwisko czlowieka który jej powiedział że może spłacać po emeryturze że nie ma problemu...
a powiedzcie mi w trakim razie czym różni sie ta wierzytelnośc za studia od kredytu małego gotówkowego?
masz na mysli kredyt studencki?06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
a-koczek wrote:A przedawnienia są po 5 latach i zawzze przysyłają pismo przeważnie miesiąc przed ich upływem bo co ukrywac zarabiają w ten sposób. a odkażdej informacji jest znowu kolejne 5 lat
no tak ale własnie minęło 5.5 roku dokładnie od ostatniej raty kredytu do czasu kiedy wysłali pismoOliwka 2006
-
Beata wrote:tak dziewczyny był to zwykły kredyt gotówkowy w getin banku,i moim zdaniem skoro sprezedał to ma to w dupie,
a powiedzcie mi w trakim razie czym różni sie ta wierzytelnośc za studia od kredytu małego gotówkowego?
beatko jesli chcesz mozesz udac sie do banku, z babia, zapytac sie czy byly wysylane informacje odnosnie tych naleznosci. ale tak jak mowie zaplacic i tak trzeba bo dopokinie jest u komornika06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
ale getin słynie z tego ze nie wysyła pism tylko stawia przed faktem dokonanym mam klientke której robiłam kredyt samochodowy w łąsnie w getinie spozniła się z przesłaniem potwierdzenia ubezpieczenia i automatycznie zawarli za nią i to nie na rok tylko na 3 lata rata wzrosła o 360 zł gdzie normalnie za ubezpieczenia zapłacili by około 1200 zł za rok i nie poinformowali jej oczywiscie tylko po 3 miesiąćach przesłali jej nową polise oczywiscie prze zte 3 miesiąće zrobiła im się zaległośc n akażdej racie wiec automatycznie odsetki od zaległośći także wyszło ze po tym czasie byli sporo kasy do tyłu
-
nie!!! widze że zrobił sie misz masz
no więc że getin bank to juz napisałam powyżej
ona twierdzi że nigdy nic nie otrzymała!!!
nie nie chodzi mo i kredyt studencki tylko o niby zaległe czesne za studia o które dopomiona sie teraz firma windykacyjna, a prawnik twierdzi że po takim czasie nie mają praw...
wiec czemu jest inaczej z kredytem?Oliwka 2006
-
Beata wrote:a-koczek wrote:A przedawnienia są po 5 latach i zawzze przysyłają pismo przeważnie miesiąc przed ich upływem bo co ukrywac zarabiają w ten sposób. a odkażdej informacji jest znowu kolejne 5 lat
no tak ale własnie minęło 5.5 roku dokładnie od ostatniej raty kredytu do czasu kiedy wysłali pismo
ktredyt studencki to trochu inna bajka, gdyby bylo cos nie tak juz dawno bys o tym wiedziala, tak wiec spoko:)
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
no tak tyle ze tego banku w tym samym miejscu już nie ma... a w innym udzielą informacji? nie sądze żeby w każdej placówce getin banku mieli informacj o tym kredycie i o ewentulanych monitach..
Oliwka 2006
-
Beata wrote:nie!!! widze że zrobił sie misz masz
no więc że getin bank to juz napisałam powyżej
ona twierdzi że nigdy nic nie otrzymała!!!
nie nie chodzi mo i kredyt studencki tylko o niby zaległe czesne za studia o które dopomiona sie teraz firma windykacyjna, a prawnik twierdzi że po takim czasie nie mają praw...
wiec czemu jest inaczej z kredytem?
bo bank kieruje sie prawem bankowym tak w najwiekszym skrcie- on rzadzi sie swoimi prawami:)
a jak prawnik mowi ze prawa nie maja po takim czasie dopominac sie czesnego , to znaczy ze nie maja:)06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
2 kreski nie pisałam o kredycie studenckim...
tylko o zaległościach za czesne... czemu one ulegają przedawnieniu? pomiomo ze szkoła sprzedała dług firmie windykacyjnej prawnik powiedział zeby sie nie przejmować i nic nie płacić....
a kredyt taki nigdy sie nie przedawnia?Oliwka 2006
-
Beata wrote:no tak tyle ze tego banku w tym samym miejscu już nie ma... a w innym udzielą informacji? nie sądze żeby w każdej placówce getin banku mieli informacj o tym kredycie i o ewentulanych monitach..
maja i powinni i udzielic informacji.A pewnie nie robia tewgo bo maja niedouczonych pracownikow,a przyczyna jest tego olbrzymia rotacja06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Shagga kochana jestem po teminie @i mało tego po duphastonie jestem już 7 dni ale nie wiem czy iść wacham się przyznać Libra podpowiada że ma za kilka dni Testa strzelic teraz zglupialam !!!! :-Q
Ja bym szła na betę już dziś...to wyjaśniłoby w tej chwili jednoznacznie a jeśli to nie ciąża to marsz do lekarza niech On główkuje!