plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:2 kreski nie pisałam o kredycie studenckim...
tylko o zaległościach za czesne... czemu one ulegają przedawnieniu? pomiomo ze szkoła sprzedała dług firmie windykacyjnej prawnik powiedział zeby sie nie przejmować i nic nie płacić....
a kredyt taki nigdy sie nie przedawnia?
bo bank ma swoje prawo bankowe ktorym sie kieruje i dlatego zaleglosci w spacie kredytu nie ulegna przedawnieniu. tak to wygladaBeata lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług
niom niestety A-koczek ma rację... ja zawsze z miesiąz po ostatniej racie występowałam pisemnie do banku o całkowite rozliczenie i zamknięcie kredytu...
firmie windykacyjej i tak będzie musiała zapłacić... ewnetualnie może zobaczyć, kiedy dlug został sprzedany i domagać się zmniejsze nia odsetek... ale wątpię, by to podziałało... a wierzytelność główną i tak będzie musiała zapłacićBeata lubi tę wiadomość
-
mala29_ wrote:witam was laseczki i zycze milego dzionka
mauysia witaj w klubie ja dzis sie czuje jak by mnie ktos zjadl, przezul i wypluljak wstalam rano i zobaczylam sie w listrze to sie przerazilam dobrze ze nie peklo hi hi hi. Ale naszczescie jutro wolne
Cześć kobitki, witam was wszystkie z nieco późniejszego rana.
Powyższy opis Mala29 całkiem nieźle odzwierciedla moje samopoczucie i wygląd
Pokłóciliśmy się wczoraj w nocy z m, na noże prawie poszło, także w ogole humoru nie mam teraz
Życie...
Poczytam sobie co tam naskrobałyście to może się chociaż uśmiechnę... -
nick nieaktualnyBeata wrote:wiem koczku sama pracuję w banku,i my przypominamy klientom
ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekła
ale są wielkie różnice między bankami!!!
ja miałam w PKO... zapomniałam o racie, to mi monit niemalże natychmiast przysłali (koszt 30zł)
wszystko zależy co jast napisane w umowie i regulaminie... -
2 kreski, koczku. libro dzięki w takim razie nie pozostaje nic innego tylko zapłacic im na konto (tej firmie windyk.) i już nie plątac się po bankach skoro i tak to nic nie daOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Shagga kochana jeśli nie ciąża to ja obstawiam pcos na bank tylko czemu mnie sutki bolą ? ale się wybiorę na tą bete jutro przyżekam !!!!jutro idę jak nie lubię igieł ale jutro idę wrrrr igła
Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Beata wrote:wiem koczku sama pracuję w banku,i my przypominamy klientom
ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekła
ja miałam w PKO... zapomniałam o racie, to mi monit niemalże natychmiast przysłali (koszt 30zł)
wszystko zależy co jast napisane w umowie i regulaminie...
no włąsciwie nic konkretnego nie ma ani o spóźnieniu w płatnościach ani o monitach o niczym...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Libra wrote:a-koczek wrote:Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług
niom niestety A-koczek ma rację... ja zawsze z miesiąz po ostatniej racie występowałam pisemnie do banku o całkowite rozliczenie i zamknięcie kredytu...
firmie windykacyjej i tak będzie musiała zapłacić... ewnetualnie może zobaczyć, kiedy dlug został sprzedany i domagać się zmniejsze nia odsetek... ale wątpię, by to podziałało... a wierzytelność główną i tak będzie musiała zapłacić
jeszcze raz dziewczynki. Firmia windykacyjna wspolracuje z bankiem, ona nie jest wlascicielem dlugu. ona na zlecenia banku ma sciagnac dlug. jesli nie zrobi tego, wowczas ze starusu windykacja przechodzi w stan egzekucja, wowczas komornik zajmuje sie juz sciaganiem naleznosci. i w3 praktyce wyglada to mniej wiecej tak. klient byl winiemn 5000 zł bank oddal to komornikowi. Komornik zajmuje np. emeryture w wysokosci 200 zł. i teraz z rtych 200zł 50 idzie do banku na spate naleznosci a 150 w kieszen komornika. I tak to wyglada.a jeskli chodzi o koszty windykacyjne sa one zdecydowanie mniejsze niz komornicze i sa zawarte w umowie kredytu.Beata, Muska, Fedra lubią tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
Kaja wrote:Shagga kochana jeśli nie ciąża to ja obstawiam pcos na bank tylko czemu mnie sutki bolą ? ale się wybiorę na tą bete jutro przyżekam !!!!jutro idę jak nie lubię igieł ale jutro idę wrrrr igła
przy pcos raczej nie powinny bolec
ja jak miałam moje mega długie cykle to nie miałam zadnych objawów wiec było zero stresu, cieszyłam sie wtedy ż emnie nie zalewa często....
dopiero teraz wiem co to ból piersi..Oliwka 2006
-
Beata wrote:Libra wrote:Beata wrote:wiem koczku sama pracuję w banku,i my przypominamy klientom
wszystko zależy co jast napisane w umowie i regulaminie...
no włąsciwie nic konkretnego nie ma ani o spóźnieniu w płatnościach ani o monitach o niczym...
od zawsze uwazalam ze PKO jest jeszcze najlepszym bankiem , godnym zaufania.06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
no my mamy kredyt mieszkaniowy w pko bp. ale powiem wam ze tez ich trzeba pilnowac, chcieli mnie oszukać na oprocentowaniu, na samym poczatku jak spadło próbowli mi wmówic ze przez pierwszy jakiś tam okres nas to nie dotyczy.... ale ja nie dałam za wygrana, w umowie nic takiego nie było napisane, obdzwoniłam chyba z 10 osób z tego banku każdy mnie odsyłał do kogos innego ale w sumie przyznali mi rację
ale byłam z siebie dumna(teraz jestem wyczulona i w miare możliwości wszystkiego pilnuję i sprawdzam )
Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Shagga kochana jeśli nie ciąża to ja obstawiam pcos na bank tylko czemu mnie sutki bolą ? ale się wybiorę na tą bete jutro przyżekam !!!!jutro idę jak nie lubię igieł ale jutro idę wrrrr igła
No mogę pójść na taki kompromis, do jutra wytrzymam, hehehe
A tymczasem zjadam śniadanko i uciekam
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim pięknym Paniom!!!!
Wiosna idzie ale do tyłu niestety u mnie!!!!
I wytłumaczcie mi jak ja mam dziś na basen jechać jak 15 stron do imprezy zostało !!!:-)A i mam zamiar dziś posprzątać trochę ale czy to wyjdzie to zobaczymy wieczorem w końcu na imprezkę muszę się przygotowac jakoś!!Shagga_80, Beata, mauysia, Libra, Fedra, karoam, Dodi lubią tę wiadomość