X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    2 kreski nie pisałam o kredycie studenckim...

tylko o zaległościach za czesne... czemu one ulegają przedawnieniu? pomiomo ze szkoła sprzedała dług firmie windykacyjnej prawnik powiedział zeby sie nie przejmować i nic nie płacić....

a kredyt taki nigdy sie nie przedawnia?

bo bank ma swoje prawo bankowe ktorym sie kieruje i dlatego zaleglosci w spacie kredytu nie ulegna przedawnieniu. tak to wyglada

Beata lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług

niom niestety A-koczek ma rację... ja zawsze z miesiąz po ostatniej racie występowałam pisemnie do banku o całkowite rozliczenie i zamknięcie kredytu...

firmie windykacyjej i tak będzie musiała zapłacić... ewnetualnie może zobaczyć, kiedy dlug został sprzedany i domagać się zmniejsze nia odsetek... ale wątpię, by to podziałało... a wierzytelność główną i tak będzie musiała zapłacić

Beata lubi tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    2kreski cześć ryba jak tam zdrowko ?

hej hej:)

jak tam u ciebie dzisiaj z temp:)

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJA ja tez zdecydowanie poszłabym na bete

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    witam was laseczki i zycze milego dzionka
    mauysia witaj w klubie ja dzis sie czuje jak by mnie ktos zjadl, przezul i wyplul :-) jak wstalam rano i zobaczylam sie w listrze to sie przerazilam dobrze ze nie peklo hi hi hi. Ale naszczescie jutro wolne :-)

Cześć kobitki, witam was wszystkie z nieco późniejszego rana.
    Powyższy opis Mala29 całkiem nieźle odzwierciedla moje samopoczucie i wygląd :/
    Pokłóciliśmy się wczoraj w nocy z m, na noże prawie poszło, także w ogole humoru nie mam teraz :(
    Życie...

Poczytam sobie co tam naskrobałyście to może się chociaż uśmiechnę...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    wiem koczku sama pracuję w banku,i my przypominamy klientom
    ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekła

ale są wielkie różnice między bankami!!!
    ja miałam w PKO... zapomniałam o racie, to mi monit niemalże natychmiast przysłali (koszt 30zł)
    wszystko zależy co jast napisane w umowie i regulaminie...

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski, koczku. libro dzięki w takim razie nie pozostaje nic innego tylko zapłacic im na konto (tej firmie windyk.) i już nie plątac się po bankach skoro i tak to nic nie da

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga kochana jeśli nie ciąża to ja obstawiam pcos na bank tylko czemu mnie sutki bolą ? ale się wybiorę na tą bete jutro przyżekam !!!!jutro idę jak nie lubię igieł ale jutro idę wrrrr igła

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekła

ja miałam w PKO... zapomniałam o racie, to mi monit niemalże natychmiast przysłali (koszt 30zł)

no włąsciwie nic konkretnego nie ma ani o spóźnieniu w płatnościach ani o monitach o niczym...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Kaja wrote:

Kochana dziś 36,62 do góry lekko

Beata lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a-koczek wrote:
    Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług

niom niestety A-koczek ma rację... ja zawsze z miesiąz po ostatniej racie występowałam pisemnie do banku o całkowite rozliczenie i zamknięcie kredytu...

firmie windykacyjej i tak będzie musiała zapłacić... ewnetualnie może zobaczyć, kiedy dlug został sprzedany i domagać się zmniejsze nia odsetek... ale wątpię, by to podziałało... a wierzytelność główną i tak będzie musiała zapłacić

jeszcze raz dziewczynki. Firmia windykacyjna wspolracuje z bankiem, ona nie jest wlascicielem dlugu. ona na zlecenia banku ma sciagnac dlug. jesli nie zrobi tego, wowczas ze starusu windykacja przechodzi w stan egzekucja, wowczas komornik zajmuje sie juz sciaganiem naleznosci. i w3 praktyce wyglada to mniej wiecej tak. klient byl winiemn 5000 zł bank oddal to komornikowi. Komornik zajmuje np. emeryture w wysokosci 200 zł. i teraz z rtych 200zł 50 idzie do banku na spate naleznosci a 150 w kieszen komornika. I tak to wyglada.a jeskli chodzi o koszty windykacyjne sa one zdecydowanie mniejsze niz komornicze i sa zawarte w umowie kredytu.

Beata, Muska, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga kochana jeśli nie ciąża to ja obstawiam pcos na bank tylko czemu mnie sutki bolą ? ale się wybiorę na tą bete jutro przyżekam !!!!jutro idę jak nie lubię igieł ale jutro idę wrrrr igła

przy pcos raczej nie powinny bolec

ja jak miałam moje mega długie cykle to nie miałam zadnych objawów wiec było zero stresu, cieszyłam sie wtedy ż emnie nie zalewa często....

dopiero teraz wiem co to ból piersi..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    2 kreski wrote:
    Kaja wrote:

Kochana dziś 36,62 do góry lekko

jeny:) ja mam przeczucie:) bedzie fasolka a raczej juz jest:):):)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kreski jeszcze nie wpisalam bo z tel piszę ,a te moje grube paluchy w ten kwadrat nie wpisalam trafiają jak mój m wstanie to ja uzupełnie !

mhsvanlih0qhtdnx.png

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:

no włąsciwie nic konkretnego nie ma ani o spóźnieniu w płatnościach ani o monitach o niczym...

od zawsze uwazalam ze PKO jest jeszcze najlepszym bankiem , godnym zaufania.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kreski jeszcze jutro i idę na tą bete ohh igły wrrrr igła

Shagga_80 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Dodi! :)

Dodi lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my mamy kredyt mieszkaniowy w pko bp. ale powiem wam ze tez ich trzeba pilnowac, chcieli mnie oszukać na oprocentowaniu, na samym poczatku jak spadło próbowli mi wmówic ze przez pierwszy jakiś tam okres nas to nie dotyczy.... ale ja nie dałam za wygrana, w umowie nic takiego nie było napisane, obdzwoniłam chyba z 10 osób z tego banku każdy mnie odsyłał do kogos innego ale w sumie przyznali mi rację :)
    ale byłam z siebie dumna :) (teraz jestem wyczulona i w miare możliwości wszystkiego pilnuję i sprawdzam )

Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

No mogę pójść na taki kompromis, do jutra wytrzymam, hehehe :)

A tymczasem zjadam śniadanko i uciekam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim pięknym Paniom!!!!:-)
    Wiosna idzie ale do tyłu niestety u mnie!!!!
    I wytłumaczcie mi jak ja mam dziś na basen jechać jak 15 stron do imprezy zostało !!!:-)A i mam zamiar dziś posprzątać trochę ale czy to wyjdzie to zobaczymy wieczorem w końcu na imprezkę muszę się przygotowac jakoś!!:-):):-):-)

Shagga_80, Beata, mauysia, Libra, Fedra, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ