X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    2 kreski wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    wiem koczku sama pracuję w banku,i my przypominamy klientom
    ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekła

ale są wielkie różnice między bankami!!!
    ja miałam w PKO... zapomniałam o racie, to mi monit niemalże natychmiast przysłali (koszt 30zł)
    wszystko zależy co jast napisane w umowie i regulaminie...

no włąsciwie nic konkretnego nie ma ani o spóźnieniu w płatnościach ani o monitach o niczym...

od zawsze uwazalam ze PKO jest jeszcze najlepszym bankiem , godnym zaufania.

dobrze ze to napisałaś bo tam mam kredyt na mieszkanie :)

ale dobra wiadomosc dla wszystkich tych co wlasnie KH maja, stopy % poszly mocno w dol i nam raty spadna:):):)

gocha04 lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    AGA 30 wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    ja zrobilam na kolacje pizze- ale niestety ja zwymiotowalam.Cos sie ostatnio dzieje z moim organizmem nie za fajnie...

może się stresujesz?

wlasnie nie !!!!!

Sylwia ty to byś do gastrologa musiała iść bo często piszesz że masz wymioty!!!

bylam 3 miesiace temu i stwierdzil helikobakter i bralam antybiotyk ale moj zoladek reaguje tak jak cos za duzo zjem albo fast foody

czyli trzeba zaczać zdrowo jesc i nie przejadac sie .

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:
    Libra wrote:
    a-koczek wrote:
    Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług

niom niestety A-koczek ma rację... ja zawsze z miesiąz po ostatniej racie występowałam pisemnie do banku o całkowite rozliczenie i zamknięcie kredytu...

firmie windykacyjej i tak będzie musiała zapłacić... ewnetualnie może zobaczyć, kiedy dlug został sprzedany i domagać się zmniejsze nia odsetek... ale wątpię, by to podziałało... a wierzytelność główną i tak będzie musiała zapłacić

jeszcze raz dziewczynki. Firmia windykacyjna wspolracuje z bankiem, ona nie jest wlascicielem dlugu. ona na zlecenia banku ma sciagnac dlug. jesli nie zrobi tego, wowczas ze starusu windykacja przechodzi w stan egzekucja, wowczas komornik zajmuje sie juz sciaganiem naleznosci. i w3 praktyce wyglada to mniej wiecej tak. klient byl winiemn 5000 zł bank oddal to komornikowi. Komornik zajmuje np. emeryture w wysokosci 200 zł. i teraz z rtych 200zł 50 idzie do banku na spate naleznosci a 150 w kieszen komornika. I tak to wyglada.a jeskli chodzi o koszty windykacyjne sa one zdecydowanie mniejsze niz komornicze i sa zawarte w umowie kredytu.

Ja bym tu jeszcze dodała co nieco. Nie doczytałam się czy to jest oddane przez bank do windykacji czy sprzedane firmie ściągającej długi. Jeśli bank oddal do windykacji, to koszty windykacji zostaną do należności doliczone i trzeba zapłacić, bo sprawa przez sąd do komornika pójdzie i będzie tylko gorzej.
    Jeśli natomiast bank sprzedał to innej firmie, czyli zamknął u siebie sprawę, odpisał te odsetki itp to moim zdaniem ta firma wtedy zarobi jak ściągnie z emeryta, a jak nie to nie. To już inna bajka. Bank mógł tak zrobić, jeśli czegoś w dokumentacji nie mają (np tych nie-wysłanych monitów) i wtedy tez w sądzie nie mógłby udowodnić ze ścigał babcie, a ona nie reagowała. Wtedy bank sprzedaje resztę, firma im płaci i zajmuje się ściąganiem długu).
    Tyle, ze wg mnie takie firmy działają trochę przez zastraszanie takich nieobeznanych ludzi. Czasem dzwonią i strasza jakimis konsekwencjami (których de facto nie mogliby przed śadem wyegzekwować) i ludzie ze strachu splacaja wszystko co tam ktoś kiedyś błędnie wyliczył.
    Tylko naprawde nie wiem jak to jest w tym przypadku. Nie masz jakiegos prawnika pod ręką?
    Ewentualnie wybierz się z babcia do banku żeby to wyjasnić. Niech pokażą dokumentację, którą jej niby wysyłali.
    Troche chyba namotała. Sama pracuje w windykacji, ale niestety nie na polskim rynku, także nie wiem jakie tu mamy realnie, ale to co wyżej pisałam o tym odsprzedawaniu długów to polski rynek. Znam takie historie.

mUSIA tak właśnie to chyba jednak .... no nie wiem jest firma sciągajaca długi, nazywa się Prokura (msałym druczkiem napisane kruk s.a.)

i tez mi sie wydawało że bank nie ma zadnych szans a oni próbują tylko zastraszyc...

kurcze no s aprawnicy ale pewnie za poradę weźmie ze 150 zł wiec nie wiem czy sie opłaca?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cześc kochane:) ja na chwilkę..bo kto jak nie Wy mi pomożecie:)
    mam okres.. i niby nic dziwnego ale właśnie jak byłam w toalecie to czułam że schodzi mi skrzep (taki tępy ból w szyjce - ja często ma skrzepy).. takiego dużego to jeszcze nie widzxiałam. wyglądał jak wątroba z 3 cm długości, z 2 cm szerokości i z pół cm grubości..

masakra jakaś.. to może byc przez nerwy? będe musiała iśc do gina i powiedzieć że mam tak często..

tez tak czasami mam , moja siostra mama miala tak samo, a z wiekiem coraz bardziej

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    i od razu przepraszam że tak wparowałam nie czytając waszych postów - wiem że to może denerwowac, po prostu jak sie nie jest staraczką to jakos chłodniej sie na to wszystko patrzy - więc prosze o wyrozumiałość:)

ale wszystkie serdecznie witam:*

Cześć serdecznie !!!!

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Zosiu, ja bym też się na wszelki wypadek przeszła do gina, choć pewnie to nie jest nic takiego, skoro nie masz żadnych bólów ani nic. Oby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2013, 09:16

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Fedra wrote:
    2 kreski wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    ale cóż mam poradzić teraz z tą babcią (męża) ja nawet nie miałam pojęcia że ona brała taki kredyt bo doradziłabym jej wcześniej żeby prosiła o takie pismo że kredyt zostal spłacony ,. dlatego jestem wsciekła

ja miałam w PKO... zapomniałam o racie, to mi monit niemalże natychmiast przysłali (koszt 30zł)

no włąsciwie nic konkretnego nie ma ani o spóźnieniu w płatnościach ani o monitach o niczym...

ale dobra wiadomosc dla wszystkich tych co wlasnie KH maja, stopy % poszly mocno w dol i nam raty spadna:):):)

jupi jupi ale się cieszę :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi 22 cześć jak tam śnieg macie tam ?;-)

Blondi22 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja powiem tak ja dla świętego spokoju zapłaciłabym bo później się okaże że walka o te 200 zł skończy się tak że z 200 zrobi się 2000 a zapłacić i tak trzeba będzie...
    po prostu następnym razem trzeba na babcie uważać...

Beata, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi a ja Ci przedewszystkim życzę dużo zdrówka i spełnienia marzeń a jakie to marzenia to Ty najlepije już wiesz :) 100 lat Kobitko :)

Dodi lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się ewakuuje do łazienki !!!! Jak ja doprowadzę do stanu idealnego no może prawie idealnego to powrócę do was mam nadzieję że 10 min w ekspresowym tempie mi starczy!!!:-):-)

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski - no tak.. moja mama też miała..

Mauysiu to tylko dziwnie boli jak ten skrzep schodzi z szyjki, ogólnie chyba wszystko ok, choć zobaczyłam że często mi pękaja naczynka na palcach jak coś mocniej złapie albo sie uderzę - mam od razu wylew..

musze zrobić badanie na krzepliwość.

dzięki dziewczynki

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJ zOSIU
    ja tez miewałam takie skrzepy ale wlasciwie nigdy nie m owiłam o tym lekarzowi bo myslałam że to normalne, u mnie wlasciwie to nawet nie skrzepy krwi tylko jakby kawałek mięsa... macicy sie urwało :)
    ale jest ok żadnego uszczerbku nie odnotowali na usg wiec chyba nie ma czym sie martwić, ale jakby co to mozesz skontrolowac

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • 2 kreski Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    For Dodi

http://www.youtube.com/watch?v=rEc8rGonrQw

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    i od razu przepraszam że tak wparowałam nie czytając waszych postów - wiem że to może denerwowac, po prostu jak sie nie jest staraczką to jakos chłodniej sie na to wszystko patrzy - więc prosze o wyrozumiałość:)

Zosiu Kochana ja tak kiedyś miałam ze miałam właśnie takie skrzepy i byłam przerażona i lekarz mi powiedział że moze być kilka przyczyn może to być stres ale też moze to być po prostu bardzo grube endo które przy złuszczeniu tak wygląda a moze to zeż być spowodowane nadrzerką ja miałam wszystkie te trzy sprawy... jak wyleczyłam nadrzerkę i stresu się troche pozbyłam skrzepy się zmniejszyły lub się nie pojawiają wcale...
    więc najlepiej iść do lekarza nich Cię tak dokładnie wyogląda :)

zosia-ktosia, Libra, Blondi22 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    2 kreski wrote:
    Fedra wrote:
    2 kreski wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:

jupi jupi ale się cieszę :)

ale pko bp a kredyt oparty na wiborze 3m ale S czyli ze średniej arytmetycznej, wiec trzeba obserwowac teraz poziom od 25 lutego do 24 marca - taki poziom będzie obowiązywał nas przez nastepny kwartał

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Beata ja powiem tak ja dla świętego spokoju zapłaciłabym bo później się okaże że walka o te 200 zł skończy się tak że z 200 zrobi się 2000 a zapłacić i tak trzeba będzie...

hehe jak na nią uważać? nie da sie ona ma sporo emerytu®e a wiecznie kredyty bierze bo chce wszystkim po kryjomu pomagac
    to babcia mojego męza wiec nie mogę miec nad nia kontroli

mam tylko nadzieję że już więcej jej nikt kredytu nie da ze względu na wiek, tylko gorzej jak podzie do providenta wtedy dopiero sie zacznie , bo tam każdemu dadzą :P

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    zosia-ktosia wrote:

Zosiu Kochana ja tak kiedyś miałam ze miałam właśnie takie skrzepy i byłam przerażona i lekarz mi powiedział że moze być kilka przyczyn może to być stres ale też moze to być po prostu bardzo grube endo które przy złuszczeniu tak wygląda a moze to zeż być spowodowane nadrzerką ja miałam wszystkie te trzy sprawy... jak wyleczyłam nadrzerkę i stresu się troche pozbyłam skrzepy się zmniejszyły lub się nie pojawiają wcale...
    więc najlepiej iść do lekarza nich Cię tak dokładnie wyogląda :)

hej Zosieńko:*
    na wszelki wypadek skonsultuj z lekarzem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:

hehe jak na nią uważać? nie da sie ona ma sporo emerytu®e a wiecznie kredyty bierze bo chce wszystkim po kryjomu pomagac
    to babcia mojego męza wiec nie mogę miec nad nia kontroli

mam tylko nadzieję że już więcej jej nikt kredytu nie da ze względu na wiek, tylko gorzej jak podzie do providenta wtedy dopiero sie zacznie , bo tam każdemu dadzą :P

o tej lichwie to bym coś napisała, ale się powstrzymam!

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:
    Libra wrote:
    a-koczek wrote:
    Beatko z kredytami ratalnymi jest tak że w momencie spłaty ostatniej raty każdy klient powinien napisac pismo o zamkniecie i rozliczenie kredytu jezeli tego nie zrobi to własnie są takie sytacje jak z Twoja babcia bo oni na tym zarabiją . I ogólnie jest tak że nie mają obowiązklu przysyłania monitu bo to jest w twojej kwestist aby rozliczyc ten kredyt a oni żęruja własnie w ten sposób na emerytach bo znich zawsze da radę sciagnąc dług

niom niestety A-koczek ma rację... ja zawsze z miesiąz po ostatniej racie występowałam pisemnie do banku o całkowite rozliczenie i zamknięcie kredytu...

firmie windykacyjej i tak będzie musiała zapłacić... ewnetualnie może zobaczyć, kiedy dlug został sprzedany i domagać się zmniejsze nia odsetek... ale wątpię, by to podziałało... a wierzytelność główną i tak będzie musiała zapłacić

jeszcze raz dziewczynki. Firmia windykacyjna wspolracuje z bankiem, ona nie jest wlascicielem dlugu. ona na zlecenia banku ma sciagnac dlug. jesli nie zrobi tego, wowczas ze starusu windykacja przechodzi w stan egzekucja, wowczas komornik zajmuje sie juz sciaganiem naleznosci. i w3 praktyce wyglada to mniej wiecej tak. klient byl winiemn 5000 zł bank oddal to komornikowi. Komornik zajmuje np. emeryture w wysokosci 200 zł. i teraz z rtych 200zł 50 idzie do banku na spate naleznosci a 150 w kieszen komornika. I tak to wyglada.a jeskli chodzi o koszty windykacyjne sa one zdecydowanie mniejsze niz komornicze i sa zawarte w umowie kredytu.

Ja bym tu jeszcze dodała co nieco. Nie doczytałam się czy to jest oddane przez bank do windykacji czy sprzedane firmie ściągającej długi. Jeśli bank oddal do windykacji, to koszty windykacji zostaną do należności doliczone i trzeba zapłacić, bo sprawa przez sąd do komornika pójdzie i będzie tylko gorzej.
    Jeśli natomiast bank sprzedał to innej firmie, czyli zamknął u siebie sprawę, odpisał te odsetki itp to moim zdaniem ta firma wtedy zarobi jak ściągnie z emeryta, a jak nie to nie. To już inna bajka. Bank mógł tak zrobić, jeśli czegoś w dokumentacji nie mają (np tych nie-wysłanych monitów) i wtedy tez w sądzie nie mógłby udowodnić ze ścigał babcie, a ona nie reagowała. Wtedy bank sprzedaje resztę, firma im płaci i zajmuje się ściąganiem długu).
    Tyle, ze wg mnie takie firmy działają trochę przez zastraszanie takich nieobeznanych ludzi. Czasem dzwonią i strasza jakimis konsekwencjami (których de facto nie mogliby przed śadem wyegzekwować) i ludzie ze strachu splacaja wszystko co tam ktoś kiedyś błędnie wyliczył.
    Tylko naprawde nie wiem jak to jest w tym przypadku. Nie masz jakiegos prawnika pod ręką?
    Ewentualnie wybierz się z babcia do banku żeby to wyjasnić. Niech pokażą dokumentację, którą jej niby wysyłali.
    Troche chyba namotała. Sama pracuje w windykacji, ale niestety nie na polskim rynku, także nie wiem jakie tu mamy realnie, ale to co wyżej pisałam o tym odsprzedawaniu długów to polski rynek. Znam takie historie.

mUSIA tak właśnie to chyba jednak .... no nie wiem jest firma sciągajaca długi, nazywa się Prokura (msałym druczkiem napisane kruk s.a.)

i tez mi sie wydawało że bank nie ma zadnych szans a oni próbują tylko zastraszyc...

kurcze no s aprawnicy ale pewnie za poradę weźmie ze 150 zł wiec nie wiem czy sie opłaca?

Sprawdź czy u was nie ma jakiegoś dyżurującego prawnika. Słyszałam, że są takowi, którzy porady nieodpłatnie świadczą i mają dyżury w wyznaczonych dniach w mieście. Wtedy się będzie opłacać.
    Można ewentualnie takie pismo samemu ułożyć do tej firmy, ale nie znając wszystkich szczegółów nie wiem co wam doradzić.
    Bardzo źle, że babcia wtedy pisma od banku nie pobrała o spłacie kredytu, bo stąd teraz ten cały galimatias. No, ale teraz to już musztarda po obiedzie. Bo nie macie się czym, podeprzeć w tym piśmie (ze spłacony itp), chyba że coś tam sama ułożysz i wyślesz, przynajmniej sama ułożysz więc za darmo ;)
    Spróbuj poszukać tego prawnika jednak. Jak nie znajdziesz to nie wiem, może bardziej się opłaca te 200 zl zapłacić i mieć spokój, bo jak się rozdmucha to koszty mogą być dużo większe. Jak masz na to nerwy to działaj.
    Wg mnie bank odsprzedaje dług (zwłaszcza taki mały) tylko wtedy jak nie ma szans go ściągnąć, a te firmy odkupujące takie długi działają właśnie przez zastraszania i żerują na ludzkiej niewiedzy, głównie maluczkich / starszych ludzi.

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ