plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:HEJ gOSIU
NO COŚ TY Z TYMI WYJAŻDAMI TO nie do konca tak jest faktycznie starsi ludzie daja sia tem naciągac bo im gupio nie kupić ztersztą tam tak fanie przedstawiają (dla starszych) że od słuchania człowiek się zdrowszy robiwiec kupuje hehe, ale nie ma obowiązku zakupu i nkit nikogo nie zostawi, sama mam ochotę wybrac sie na taką wycieczkę hehehe za 20 zeta wycieczka i obiad heheheh a przeciez ja sie naciągnąć nie dam
Beciu teściowa znajomego pojechała. I przed Licheniem na jakimś parkingu zrobili im prezentację i jak któraś babcia powiedziała, że nie chce kupić i nie ma pieniędzy to autentycznie ją tam zostawili. A teściowa kumpla kupiła i mu się tłumaczyła, że do tej pościeli to poduszkę z Jezuskiem gratis dostała. A pościel kilka kawałków kosztowała. I jej ta wycieczka bokiem wyszła.
Jak chce się jechać w jakieś święte miejsce to najlepiej napełnić bak w aucie i samemu jechać, bo naciągaczy jest pełno wszędzie bez względu czy to święte czy nie.Fedra lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
zosia-ktosia wrote:cześc kochane:) ja na chwilkę..bo kto jak nie Wy mi pomożecie:)
mam okres.. i niby nic dziwnego ale właśnie jak byłam w toalecie to czułam że schodzi mi skrzep (taki tępy ból w szyjce - ja często ma skrzepy).. takiego dużego to jeszcze nie widzxiałam. wyglądał jak wątroba z 3 cm długości, z 2 cm szerokości i z pół cm grubości..
masakra jakaś.. to może byc przez nerwy? będe musiała iśc do gina i powiedzieć że mam tak często..
kiedy przed ciaża tez tak miałam (jak zaczełam serduszkować z P wtedy jeszcze chłopakiem ) a jak okropnie wtedy bolało kilka razy zauwazyłam wlasnie ale po urodzeniu nie mam już tak
tez jestem ciekawa od czego to jest -
2 kreski wrote:Muska wrote:Beata wrote:mUSIA DZIEKI kochana tak mi sie wasnie wydaje że dlatego sprzedali bo nie mają żadnych sszans skoro przez tyle czasu to olali, a ta firma własnie na tym zeruje
postaram sie znaleźć jakiegos prawnika
jeszcze mi przyszło do głowy, że jakiegoś studenta prawa możesz zapytać. Będzie mieć możliwość wykazania się
to nie ma sensu, trzeba zaplacic i miec problem z glowy. Z komornikiem i z bankiem jeszcze nikt nie wygral:(
Ale tu już nie ma mowy o banku i komorniku. Bank sprzedał dług firmie zajmującej się ściąganiem długów. Dlatego męczy mnie pytanie dlaczego sprzedał? Bo sam cos zawalił i prawnie nie może sciągnąc? Czy za mała kwota na windykowanie?
Beatko musisz sama zdecydować, bo jakby nie było Wasze pieniądze.Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to i ja Wam coś napiszę...dziś dzwonię do starostwa i pytam o stawkę podatku na ten rok po zmianie sposobu użytkowania, nastąpiła ta zmiana 25 września i starostwo , jego wydział budownictwa to zmienił po przedłożeniu inwentaryzacji itd. Co się okazuje, owszem stawka spada z 3% na 1% ale powinnam złożyć wniosek o zmianę wcześńiej i ten rok mam cały płacić 3 %.
Rozumiem gdybym miała płacić do momentu złożenia np. jutro normalną stawkę a tu się okazuje, że nie, że ten rok i tak stracony. Także jest to chore i nie zrozumiałe dla mnie, bo zmiana w Starostwie widnieje od września 2012 roku a mam płacić podatek za ten rok 3% chociaż wynosi on 1%. CZY TO JEST ZGODNE Z PRAWEM? Może jest to nie dużo bo normalnie 221.47zł a po zmianie byłoby o 2/3 mniej do płacenia czyli załóżmy 75zł albo ok.80 zł. To się okazało, że jak ja jestem właścicielem a mój dochód nie przekracza ileś tam, to płacę tylko połowę tego podatku czyli ok. 40 zł. Teraz popatrzcie dziewczyny jak oni nas w du.. rąbią na każdym kroku...
Zastanawiam się czy oni tak mogą? W UM mam zweryfkowany podatek i mamy nadpłatę tytułem tej zmiany już od września liczą mi mniej podatku...dużo mniej...wcześniej rata ok.500 zł na kwartał a teraz 81 zł i dlaczego oni mogą się cofnąć a Starostwo nie? A też weryfikację składałam później.Coś mi tu nie gra. Rozumiem poprzedni rok i tak zapłaciłam i tak ale od nowego roku podatek od wieczystego powinien być duuużo mniejszy....bo ta zmiana jest od zeszłego roku a nie od stycznia 2013! I znów przyjdzie mi czytać te głupie ustawy...gdzie tu logika? Biorą pieniądze bezprawnie, za coś co nie istnieje już...kradną i to jawnie...myślicie, że wygrałabym z nimi w tej kwestii? Czy jest taki przepis pozwalający na takie rzeczy w jednostkach samorządowych powiatu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2013, 10:07
-
Dodi kochana co sie tak skradzasz od dłuższego czasu zamisat tu przyjść z tortem i szmpanem, ofcjalnie ptzyjąć życzenia...
no chodź nie bądz taka....Dodi, Libra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
gocha04 wrote:Beata wrote:HEJ gOSIU
NO COŚ TY Z TYMI WYJAŻDAMI TO nie do konca tak jest faktycznie starsi ludzie daja sia tem naciągac bo im gupio nie kupić ztersztą tam tak fanie przedstawiają (dla starszych) że od słuchania człowiek się zdrowszy robiwiec kupuje hehe, ale nie ma obowiązku zakupu i nkit nikogo nie zostawi, sama mam ochotę wybrac sie na taką wycieczkę hehehe za 20 zeta wycieczka i obiad heheheh a przeciez ja sie naciągnąć nie dam
Beciu teściowa znajomego pojechała. I przed Licheniem na jakimś parkingu zrobili im prezentację i jak któraś babcia powiedziała, że nie chce kupić i nie ma pieniędzy to autentycznie ją tam zostawili. A teściowa kumpla kupiła i mu się tłumaczyła, że do tej pościeli to poduszkę z Jezuskiem gratis dostała. A pościel kilka kawałków kosztowała. I jej ta wycieczka bokiem wyszła.
Jak chce się jechać w jakieś święte miejsce to najlepiej napełnić bak w aucie i samemu jechać, bo naciągaczy jest pełno wszędzie bez względu czy to święte czy nie.
hehe ale numer to może faktycznie jakiś naciągacz typowy sie trafił skoro prezentacja odbywała sie na parkingu heheheh
moja mama była raz w licheniu własnie z takiej ulotki co do skrzynki wkładają i normalnie była prezentacja w sali, dostali obiad, poziowdzali i jeszcze ekspres dostała (co prada badziew totalny heheh) za udział w wycieczce ale oczywiście nic od nich nie kupiłaOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:WITAJ zOSIU
ja tez miewałam takie skrzepy ale wlasciwie nigdy nie m owiłam o tym lekarzowi bo myslałam że to normalne, u mnie wlasciwie to nawet nie skrzepy krwi tylko jakby kawałek mięsa... macicy sie urwało
ale jest ok żadnego uszczerbku nie odnotowali na usg wiec chyba nie ma czym sie martwić, ale jakby co to mozesz skontrolowac
no własnie takie kawałki też miałam -
Muska wrote:2 kreski wrote:Muska wrote:Beata wrote:mUSIA DZIEKI kochana tak mi sie wasnie wydaje że dlatego sprzedali bo nie mają żadnych sszans skoro przez tyle czasu to olali, a ta firma własnie na tym zeruje
postaram sie znaleźć jakiegos prawnika
jeszcze mi przyszło do głowy, że jakiegoś studenta prawa możesz zapytać. Będzie mieć możliwość wykazania się
to nie ma sensu, trzeba zaplacic i miec problem z glowy. Z komornikiem i z bankiem jeszcze nikt nie wygral:(
Ale tu już nie ma mowy o banku i komorniku. Bank sprzedał dług firmie zajmującej się ściąganiem długów. Dlatego męczy mnie pytanie dlaczego sprzedał? Bo sam cos zawalił i prawnie nie może sciągnąc? Czy za mała kwota na windykowanie?
Beatko musisz sama zdecydować, bo jakby nie było Wasze pieniądze.
no własnie mnie tez to na maksa zdziwiło wiec ja bym to totalnie olała, tylko nie chce wciągnąc babci w kolejne długi....
moim zdaniem jest to oszustwo i tyle ale musze miec pewność zanim odradze jej spłatę, widzisz w sumie to nie moje pieniądze tak, mogłabym powiedziec nawiniłaś zapłać, tyle że ja już taka jestem nad każdym sie pochylę i staram sie pomóc jak mogę... a jakoś mam przeczucie takie jak mówiszOliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
muzarcia wrote:No to i ja Wam coś napiszę...dziś dzwonię do starostwa i pytam o stawkę podatku na ten rok po zmianie sposobu użytkowania, nastąpiła ta zmiana 25 września i starostwo , jego wydział budownictwa to zmienił po przedłożeniu inwentaryzacji itd. Co się okazuje, owszem stawka spada z 3% na 1% ale powinnam złożyć wniosek o zmianę wcześńiej i ten rok mam cały płacić 3 %.
Rozumiem gdybym miała płacić do momentu złożenia np. jutro normalną stawkę a tu się okazuje, że nie, że ten rok i tak stracony. Także jest to chore i nie zrozumiałe dla mnie, bo zmiana w Starostwie widnieje od września 2012 roku a mam płacić podatek za ten rok 3% chociaż wynosi on 1%. CZY TO JEST ZGODNE Z PRAWEM? Może jest to nie dużo bo normalnie 221.47zł a po zmianie byłoby o 2/3 mniej do płacenia czyli załóżmy 75zł albo ok.80 zł. To się okazało, że jak ja jestem właścicielem a mój dochód nie przekracza ileś tam, to płacę tylko połowę tego podatku czyli ok. 40 zł. Teraz popatrzcie dziewczyny jak oni nas w du.. rąbią na każdym kroku...
Zastanawiam się czy oni tak mogą? W UM mam zweryfkowany podatek i mamy nadpłatę tytułem tej zmiany już od września liczą mi mniej podatku...dużo mniej...wcześniej rata ok.500 zł na kwartał a teraz 81 zł i dlaczego oni mogą się cofnąć a Starostwo nie? A też weryfikację składałam później.Coś mi tu nie gra. Rozumiem poprzedni rok i tak zapłaciłam i tak ale od nowego roku podatek od wieczystego powinien być duuużo mniejszy....bo ta zmiana jest od zeszłego roku a nie od stycznia 2013! I znów przyjdzie mi czytać te głupie ustawy...gdzie tu logika? Biorą pieniądze bezprawnie, za coś co nie istnieje już...kradną i to jawnie...myślicie, że wygrałabym z nimi w tej kwestii? Czy jest taki przepis pozwalający na takie rzeczy w jednostkach samorządowych powiatu?
jak dla mnie to troche dziwne jeśli coś się zmienia i wchodzi to jakimś rozporządzeniem to dotyczy to wszystkich od nowe roku nie rozumiem kwesti pisania jakiś pism...
po drugie jesli coś jest wymagane na piśmie to oni powinni Cię raczej o tym poinformować ze jest jakaś zmiana i jeśli to wymagane to powinnaś złożyć pismo...
jak dla mnie to coś tu jest nie tak...Libra lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnymuzarcia wrote:No to i ja Wam coś napiszę...dziś dzwonię do starostwa i pytam o stawkę podatku na ten rok po zmianie sposobu użytkowania, nastąpiła ta zmiana 25 września i starostwo , jego wydział budownictwa to zmienił po przedłożeniu inwentaryzacji itd. Co się okazuje, owszem stawka spada z 3% na 1% ale powinnam złożyć wniosek o zmianę wcześńiej i ten rok mam cały płacić 3 %.
Ja tam na przepisach się nie znam bo nie placę podatku od nieruchomości i wogóle !!! Ale wiem ze państwo ma wielkie prawa do zmian na gorsze oczywiście !!!I z tym się nie wygra bo jak zaczną sypać ustawami i innymi pierdołami to masakra!!! -
gocha04 wrote:2 kreski straszne to co piszesz, ale jakże prawdziwe.
ciekawe jak tam Effcia się ma, bo dziś do szpitala poszła, a jutro hsg. Trzymam kciuki Effcia!
To już dzisiaj, kurczę, ale ten czas leci!
Effciu, czekamy na raport. Mam nadzieję, że badanie nie było dla Ciebie zbyt bolesne! -
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Sto lat Sto lat solenizantce!!!! Spełnienia marzeń!!!!!!! jupi!!!!!!Aga teraz ja do łazienki idę sprzątać i w poniedziałek tam kawę pijemy he he
U mnie nawet można jeść he he w łazience !!!! Dumna sama z siebie jestem!!Muska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ból przy stosunku może świadczyć o przeroście endometrium i jest to częsty objaw...warto to skonsultować...co do skrzepów to może macie tyłozgięcie albo też przerost endometrium...warto to zbadać, bez strachu oczywiście ale nie odkładać...
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
muzarcia wrote:No to i ja Wam coś napiszę...dziś dzwonię do starostwa i pytam o stawkę podatku na ten rok po zmianie sposobu użytkowania, nastąpiła ta zmiana 25 września i starostwo , jego wydział budownictwa to zmienił po przedłożeniu inwentaryzacji itd. Co się okazuje, owszem stawka spada z 3% na 1% ale powinnam złożyć wniosek o zmianę wcześńiej i ten rok mam cały płacić 3 %.
Muzarciu ja dostałam podwyżkę wieczystego i się od niej odwołałam a zapłacić mam tyle co w zeszłych latach. Tylko, że ja miałam w piśmie info, że się zmieniło i w tym roku mam już płacić tyle, chyba że się odwołuję od decyzji.
Jak dostałaś info to w kolejnych latach powinnaś płacić nową stawkę. Tak mi się wydaje, ale te prawo jest strasznie dziurawe, także różne może być.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:Beata wrote:HEJ gOSIU
Jak chce się jechać w jakieś święte miejsce to najlepiej napełnić bak w aucie i samemu jechać, bo naciągaczy jest pełno wszędzie bez względu czy to święte czy nie.
no my tak do Lichenia sami kiedyś z P pojechaliśmy przed moja 18 i była fajna wycieczka
jeszcze trzeba sie wybrac tylko z malym moze w lato;)