X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurciu myśle że nie mają takiego prawa, skor składałas zmianę już w zeszłym roku, ale trzeba poszperać i im to niestety udowodnić bo inaczej będą Cie zbywac

nie możemy sie tak dawać w trąbę robić!!!!

Blondi22, Muska lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu sie dokopałam do końca ;)

teraz moge sie przywitać ;)

Dzień dobry kochane ;)

mauysia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Kochane ból przy stosunku może świadczyć o przeroście endometrium i jest to częsty objaw...warto to skonsultować...co do skrzepów to może macie tyłozgięcie albo też przerost endometrium...warto to zbadać, bez strachu oczywiście ale nie odkładać...

ooo ciekawe.... a przerost endometrium o czym świadczy?
    bo tyłozgięcia ja nie mam napewno

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    muzarcia wrote:
    Kochane ból przy stosunku może świadczyć o przeroście endometrium i jest to częsty objaw...warto to skonsultować...co do skrzepów to może macie tyłozgięcie albo też przerost endometrium...warto to zbadać, bez strachu oczywiście ale nie odkładać...

ooo ciekawe.... a przerost endometrium o czym świadczy?
    bo tyłozgięcia ja nie mam napewno

a co to jest to tyłozgiecie szyjki bo słyszalam coś kiedys o tym ale nie wiem dokładnie?
    a o przeroście endometrium nic nie wiem ;(

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczęłam trochę i biorę się za kuchnię wracam za jakiś tam czas kobietki!!!Aaaaaaaaaalllllllleeeeeee mi się nie chce :-(:-(

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy w Licheniu 7 lat temu we dwójkę, a włąsciwei we trójkę już bo Olisia w brzuszku, w tym roku równiez się wybieramy może też coś będzie juz w moim brzusiu :P

Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka śliczny awatarek ;)

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    my byliśmy w Licheniu 7 lat temu we dwójkę, a włąsciwei we trójkę już bo Olisia w brzuszku, w tym roku równiez się wybieramy może też coś będzie juz w moim brzusiu :P

to ja bylam 6 lat temu ale jak byliśmy wtedy tam to powiedziałam że jak kiedys dziecko bedzie to też je weźmiemy a nawet narzeczenstwem nie bylimy ;)

my tez w tym roku pojedziemy ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka właśnie oni raz na początku po zakupie wysyłają stawkę do zapłaty a później tylko przy podwyżkach, jednak należy się obniżyć te stawkę i dlaczego dopiero w następnym roku jak składam w tym , bieżącym?
    JA ZNAJDĘ WYJŚCIE TYLKO ZAWSZE TO NA KLIENTA SPADA A NIE NA NICH...
    Dziewczyny powiem Wam, że jak chciałam wyburzać część budynku to miałam mieć odległość do granicy działki 2 razy wysokość budynku w najwyższym jego punkcie, załóżmy 3m razy 2 = 6m od granicy...moja sąsiadka bezprawnie zanim dostała zgodę wyburzyła się równo z moją granicą i urwała mi budynek w połowie pomieszczenia...nie postawiał ściany itd, ale ja się nie czepiałam, bo i tak wiedziałam, że będę wyburzać....tyle, że późńiej ja miałam kaplicę...co ja nie wymyśłałam, kolega koparką jechał i zahaczył ścianę i itd. dzwonię i dowiaduję się, że jak budynek w granicy to musi być projekt, powiedzmy 7 tysi...bo na zgłoszenie tego nie mogę zrobić, bo brakuje tej odległości...to ja się wkurzyłam...szukam i szukam...za zgodą sąsiadki nie wolno, ona by rzecz jasna zgodę od tak dała, bo wiedziała, że to przez nią itd. co się okazało, granica przebiegająca przez nasze działki jest własnością skarbu państwa i nic nie można zrobić ale szukałam z 3 noce i się okazało, że po wydzierżawieniu pasa szerokości 6 metrów granica ulega na ten czas dzierżawy przesunięciu...i zamiast 7 tysi za projekt zapłaciliśy 500 czy 700 zł za dokumentację od projektanta i od tych wszystkich odpowiedzialnych za ocenę stanu zagrożenia po wyburzeniu i za opis aktualnego stanu budynku itd. Można ale łeb miałam pełen ustaw i przepisów prawa budowlanego...i chyba znów muszę ruszyć głowizną, grosz do grosza i się uzbiera.....

MAM 13 KURCZAKÓW PÓKI CO ALE FOTKI JAK ZACZNĄ WYCHODZIĆ SPOD MAMCI;-)

Muska, Fedra, AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka właśnie oni raz na początku po zakupie wysyłają stawkę do zapłaty a później tylko przy podwyżkach, jednak należy się obniżyć te stawkę i dlaczego dopiero w następnym roku jak składam w tym , bieżącym?
    JA ZNAJDĘ WYJŚCIE TYLKO ZAWSZE TO NA KLIENTA SPADA A NIE NA NICH...
    Dziewczyny powiem Wam, że jak chciałam wyburzać część budynku to miałam mieć odległość do granicy działki 2 razy wysokość budynku w najwyższym jego punkcie, załóżmy 3m razy 2 = 6m od granicy...moja sąsiadka bezprawnie zanim dostała zgodę wyburzyła się równo z moją granicą i urwała mi budynek w połowie pomieszczenia...nie postawiał ściany itd, ale ja się nie czepiałam, bo i tak wiedziałam, że będę wyburzać....tyle, że późńiej ja miałam kaplicę...co ja nie wymyśłałam, kolega koparką jechał i zahaczył ścianę i itd. dzwonię i dowiaduję się, że jak budynek w granicy to musi być projekt, powiedzmy 7 tysi...bo na zgłoszenie tego nie mogę zrobić, bo brakuje tej odległości...to ja się wkurzyłam...szukam i szukam...za zgodą sąsiadki nie wolno, ona by rzecz jasna zgodę od tak dała, bo wiedziała, że to przez nią itd. co się okazało, granica przebiegająca przez nasze działki jest własnością skarbu państwa i nic nie można zrobić ale szukałam z 3 noce i się okazało, że po wydzierżawieniu pasa szerokości 6 metrów granica ulega na ten czas dzierżawy przesunięciu...i zamiast 7 tysi za projekt zapłaciliśy 500 czy 700 zł za dokumentację od projektanta i od tych wszystkich odpowiedzialnych za ocenę stanu zagrożenia po wyburzeniu i za opis aktualnego stanu budynku itd. Można ale łeb miałam pełen ustaw i przepisów prawa budowlanego...i chyba znów muszę ruszyć głowizną, grosz do grosza i się uzbiera.....

MAM 13 KURCZAKÓW PÓKI CO ALE FOTKI JAK ZACZNĄ WYCHODZIĆ SPOD MAMCI;-)

Beata lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia, widziałam pytanie o pralkę ale dziś tu tak poważnie o odsetkach i podatkach więc szeptem Ci powiem, że u mnie pomogło porządne wyszorowanie szufladki na proszek i potem już zawsze rozcieńczanie płynu do tkanin pół na pół z wodą.

A tak w ogóle to procenty, dzierżawa i urząd gminy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u NICH W WYDZIALE NIE SKŁADAŁAM, BO NIE WIADOMO NIC MI BYLO, ŻE STAWKA ULEGA ZMIANIE, CZY ZMNIEJSZENIU, CZY ZWIĘKSZENIU...podejrzewam, że gdyby było odwrotnie to możliwość w tym roku by była...nie odpuszczę do cholery!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beatka śliczny awatarek ;)

AHH dziękuję :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to chyba wszystko zależy na jaką wycieczkę się trafi.

Muzarcia trzeba wyjaśnić to dokładnie, a najlepiej gdyby jakiś urzędas się pod tym podpisał, bo oni pieprzą tak trzy po trzy czasem nie mając zielonego pojęcia i są bezkarni, a my biedne żuczki tracimy swoje pieniądze.

Dziewczyny ja mam tyłozgięcie, ale też nie wiem czy to dobrze czy źle. Słyszałam, że może utrudniać zajście w ciąże, ale nie wiem czy to prawda. I żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • karoam Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, Gocha, Beata- baaardzo Wam dziekuje :) Teraz tylko posprawdzam angielskie/lacinskie nazwy i zadzwonie do lab czy wogole wiedza o co chodzi :D

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAZURCIA no widzisz nie odpuiszczaj jak masz możliwośc szukaj nie daj im za wygrana, tylko wiem że będzie to kosztowało trochę nerwów , ale ktoś musi przywoływac pewne urzędy do porządku, bo inaczej tylko my wszcsy tracimy, bo oni nad nami nie mają skrupułów

Muska lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

Muzarcia trzeba wyjaśnić to dokładnie, a najlepiej gdyby jakiś urzędas się pod tym podpisał, bo oni pieprzą tak trzy po trzy czasem nie mając zielonego pojęcia i są bezkarni, a my biedne żuczki tracimy swoje pieniądze.

Dziewczyny ja mam tyłozgięcie, ale też nie wiem czy to dobrze czy źle. Słyszałam, że może utrudniać zajście w ciąże, ale nie wiem czy to prawda. I żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi.

Tyłozgięcie jest podobno dziedziczne, więc pewnie też to mam ale mi również żaden ginekolog o tym nie mówił. Podobno w takim przypadku łatwiej zajść w pozycji "na pieska" :) ale to może być kolejna legenda jak ta ze świecą po bzykaniu:)

gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

tak to prawda że utrudnia, moja bratowa ma i lekarz jej o tym mówił, dlatego pzry tyłozgięciu są wskazana co poniektóre pozycje :)

gocha04, Libra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no poddaje się! Jestem w pracy i ciężko mi nadrobić co napisalyscie. Kochane jesteście!!!!!!
    Beatko, Kaja, mauysia, karoam - dziękuję:*
    Ola jesteś szalona;)
    muska dziękuję za typowe zyczenia forumowiczki :*
    AGA, Fedrus - dziękuję:*
    2kreskj - boskie zyczenia, super:)
    Libra, Gocha, Blondi, muzarcia Wam również dziękuję gorąco

Beata, Muska, 2 kreski, Fedra, Blondi22, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nich komunikacja kuleje i tyle! Dobra laseczki uciekam;-) Namarudziłam i lecę;-)

‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ