plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
karoam wrote:Fedra, Gocha, Beata- baaardzo Wam dziekuje
Teraz tylko posprawdzam angielskie/lacinskie nazwy i zadzwonie do lab czy wogole wiedza o co chodzi
powodzenia *)karoam lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Muska wrote:2 kreski wrote:Muska wrote:Beata wrote:mUSIA DZIEKI kochana tak mi sie wasnie wydaje że dlatego sprzedali bo nie mają żadnych sszans skoro przez tyle czasu to olali, a ta firma własnie na tym zeruje
postaram sie znaleźć jakiegos prawnika
jeszcze mi przyszło do głowy, że jakiegoś studenta prawa możesz zapytać. Będzie mieć możliwość wykazania się
to nie ma sensu, trzeba zaplacic i miec problem z glowy. Z komornikiem i z bankiem jeszcze nikt nie wygral:(
Ale tu już nie ma mowy o banku i komorniku. Bank sprzedał dług firmie zajmującej się ściąganiem długów. Dlatego męczy mnie pytanie dlaczego sprzedał? Bo sam cos zawalił i prawnie nie może sciągnąc? Czy za mała kwota na windykowanie?
Beatko musisz sama zdecydować, bo jakby nie było Wasze pieniądze.
bo takie sa procedury w bankach, do pewnego czasu bank zajmuje sie naleznoscia, wysyla monity jesli po 3 takich monitach nie ma efekty, rusza cała machina. patrzac ze strony banku jak najbardziej uzasadnione, pozyczyl klietnowi kasae zaufal mu, ale te pieniadze sa na okreslonych warunkach, jesli sie ich nie spelni np, nietermonowa zaczynamy spalcac naliczaja sie odsetki np kazda rata jest na 5-ego kazdego miesiuaca wynosi 100 zł ja wpacam zawsze np 20 -ego to 100zł zawarte w harmonogramie.
natomiast przez okres od 5 do 20 naliczyło mi sie przykładowo 1,5 zł odsetek, ktorych ja nie zapłaciłam, zapłaciłam tylko rate z blankietu.
i teraz bank czasami dokonuje przeksiegowan do ostatniej raty, czyli to brakujaca 1,5 zł dopisuje mi do ostatniej raty, po to aby mi nie robiła sioe zaległośc tym samym nie poda tegho do biku- w sumie dla klienta korzystne. I jesli co miesiac sytuacja sie powtarza, bank co miesiac dokunuje przeksiegowan.
Czasem jest to z poziomu oddziału a czasami z poziomu centrali, w zaleznosci od baku. i tak tym sposobem mioja ostatnia rata o czym ja nie wiem bo o tym nie mysle wynosi np. 250 zł a ni 100 jak mam na blankiecie.
Ja mysle ze mam kredyt spłacony, a po jakims czasie bank mnie informuje o niedoplacie, krora musze uregulowac. a w chwili jesli moja zaległosc idzie do komornika to musze dlug uregulowac i koniec kropka. A kolejna sprawa to taka ze moja historia w bik jest juz bardzo nieciekawa06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
muzarcia wrote:Beatka właśnie oni raz na początku po zakupie wysyłają stawkę do zapłaty a później tylko przy podwyżkach, jednak należy się obniżyć te stawkę i dlaczego dopiero w następnym roku jak składam w tym , bieżącym?
JA ZNAJDĘ WYJŚCIE TYLKO ZAWSZE TO NA KLIENTA SPADA A NIE NA NICH...
Dziewczyny powiem Wam, że jak chciałam wyburzać część budynku to miałam mieć odległość do granicy działki 2 razy wysokość budynku w najwyższym jego punkcie, załóżmy 3m razy 2 = 6m od granicy...moja sąsiadka bezprawnie zanim dostała zgodę wyburzyła się równo z moją granicą i urwała mi budynek w połowie pomieszczenia...nie postawiał ściany itd, ale ja się nie czepiałam, bo i tak wiedziałam, że będę wyburzać....tyle, że późńiej ja miałam kaplicę...co ja nie wymyśłałam, kolega koparką jechał i zahaczył ścianę i itd. dzwonię i dowiaduję się, że jak budynek w granicy to musi być projekt, powiedzmy 7 tysi...bo na zgłoszenie tego nie mogę zrobić, bo brakuje tej odległości...to ja się wkurzyłam...szukam i szukam...za zgodą sąsiadki nie wolno, ona by rzecz jasna zgodę od tak dała, bo wiedziała, że to przez nią itd. co się okazało, granica przebiegająca przez nasze działki jest własnością skarbu państwa i nic nie można zrobić ale szukałam z 3 noce i się okazało, że po wydzierżawieniu pasa szerokości 6 metrów granica ulega na ten czas dzierżawy przesunięciu...i zamiast 7 tysi za projekt zapłaciliśy 500 czy 700 zł za dokumentację od projektanta i od tych wszystkich odpowiedzialnych za ocenę stanu zagrożenia po wyburzeniu i za opis aktualnego stanu budynku itd. Można ale łeb miałam pełen ustaw i przepisów prawa budowlanego...i chyba znów muszę ruszyć głowizną, grosz do grosza i się uzbiera.....
MAM 13 KURCZAKÓW PÓKI CO ALE FOTKI JAK ZACZNĄ WYCHODZIĆ SPOD MAMCI;-)
ja jak coś załatwiam w urzędzie to zawsze biorę na piśmie te ich decyzję a że ja uparta jestem i mnie ciężko zbyć to się kończy zawsze na kierownikach i nagle jak się okazuje ze jak chce coś na papierze że nie dośc ze Ona ma to znaleść i mi to pokazać ba i zrobić kopie tego i się pod tym podpisac to nagle jednak z bólem bo z bóle przyznają mi racje
tak więc po prostu trzeba być trwardym jeśli oni Cie drzwiamy wypychają to Ty oknem wchodź i pamiętaj wszystko na paierze miej to bardzo wazne bo później się wypieraja ze w ogóle taka rozmowa była...Muska lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
No nie słyszałaś, że po stosunku należy przez 20 minut robić świecę, żeby plemnikom dopomogła siła grawitacji?Hehehe, dla pewności ja robię świecę, potem mostek i 2 przewroty do tyłu.
Beata, Fedra, mauysia, Muska, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
2 kreski wrote:Muska wrote:2 kreski wrote:Muska wrote:Beata wrote:mUSIA DZIEKI kochana tak mi sie wasnie wydaje że dlatego sprzedali bo nie mają żadnych sszans skoro przez tyle czasu to olali, a ta firma własnie na tym zeruje
postaram sie znaleźć jakiegos prawnika
jeszcze mi przyszło do głowy, że jakiegoś studenta prawa możesz zapytać. Będzie mieć możliwość wykazania się
to nie ma sensu, trzeba zaplacic i miec problem z glowy. Z komornikiem i z bankiem jeszcze nikt nie wygral:(
Ale tu już nie ma mowy o banku i komorniku. Bank sprzedał dług firmie zajmującej się ściąganiem długów. Dlatego męczy mnie pytanie dlaczego sprzedał? Bo sam cos zawalił i prawnie nie może sciągnąc? Czy za mała kwota na windykowanie?
Beatko musisz sama zdecydować, bo jakby nie było Wasze pieniądze.
bo takie sa procedury w bankach, do pewnego czasu bank zajmuje sie naleznoscia, wysyla monity jesli po 3 takich monitach nie ma efekty, rusza cała machina. patrzac ze strony banku jak najbardziej uzasadnione, pozyczyl klietnowi kasae zaufal mu, ale te pieniadze sa na okreslonych warunkach, jesli sie ich nie spelni np, nietermonowa zaczynamy spalcac naliczaja sie odsetki np kazda rata jest na 5-ego kazdego miesiuaca wynosi 100 zł ja wpacam zawsze np 20 -ego to 100zł zawarte w harmonogramie.
natomiast przez okres od 5 do 20 naliczyło mi sie przykładowo 1,5 zł odsetek, ktorych ja nie zapłaciłam, zapłaciłam tylko rate z blankietu.
i teraz bank czasami dokonuje przeksiegowan do ostatniej raty, czyli to brakujaca 1,5 zł dopisuje mi do ostatniej raty, po to aby mi nie robiła sioe zaległośc tym samym nie poda tegho do biku- w sumie dla klienta korzystne. I jesli co miesiac sytuacja sie powtarza, bank co miesiac dokunuje przeksiegowan.
Czasem jest to z poziomu oddziału a czasami z poziomu centrali, w zaleznosci od baku. i tak tym sposobem mioja ostatnia rata o czym ja nie wiem bo o tym nie mysle wynosi np. 250 zł a ni 100 jak mam na blankiecie.
Ja mysle ze mam kredyt spłacony, a po jakims czasie bank mnie informuje o niedoplacie, krora musze uregulowac. a w chwili jesli moja zaległosc idzie do komornika to musze dlug uregulowac i koniec kropka. A kolejna sprawa to taka ze moja historia w bik jest juz bardzo nieciekawa
TAK KOCHANA W SYTUACJI któą opisujesz dla mnie jest jasne
tykle że tu nie było żadnych monitów po pierwsze, po drugie bank zrzekł, sie sprzedał dług firmie ściagajacej wiec to nie jest to samo co ściąganie przez windykatora czy komornika dla banku, bo bank teraz umywa rece i już nie zajmuje sie tą sprawą... a dlaczego? bo moim zdaniem tak jak mówi Musia nie ma zadnych szans na odzyskanie?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Mam nadzieje, ze o żadnej z Was nie zapomniałam.
Jesteście naprawdę kochane :* ja zjawie się później bo szefowa nade mną stoi a teraz wypijcie moje zdrowie (szampan) i zapraszam na kawę i ciacho (wirtualnie)... SmacznegoBeata, Fedra, AGA 30, Muska, gocha04, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
No nie słyszałaś, że po stosunku należy przez 20 minut robić świecę, żeby plemnikom dopomogła siła grawitacji?Hehehe, dla pewności ja robię świecę, potem mostek i 2 przewroty do tyłu.
HEHEE A O tym słyszałam ale wyobraziłam sobie swiecę woskową i myslałam ze trzeba wlewać woskiżeby zaskelpić hehehe i żeby nasienie nie uciekłoFedra, Ola_czeka, Muska lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
HEHEE A O tym słyszałam ale wyobraziłam sobie swiecę woskową i myslałam ze trzeba wlewać woskiżeby zaskelpić hehehe i żeby nasienie nie uciekło
-
Ola_czeka wrote:Beata wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
HEHEE A O tym słyszałam ale wyobraziłam sobie swiecę woskową i myslałam ze trzeba wlewać woskiżeby zaskelpić hehehe i żeby nasienie nie uciekło
Nie wiem czemu nie wpisało mojego tekstu.
Pisałam o tym, żebyś nie snuła takich wizji bo ja sobie je potem bardzo wyraźnie wizualizuję... -
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Beata wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
Ale każdy lekarz i nie tylko powie że to bzdura z tymi świecami i itp. Wystarczy nie lecieć od razu pod prysznic i poleżeć trochę!!!Libra lubi tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
Pisałam o tym, żebyś nie snuła takich wizji bo ja sobie je potem bardzo wyraźnie wizualizuję...
HEHEH no ja własnie też wszystko już widz eoczami wyobraxniOliwka 2006
-
Beata wrote:Ola_czeka wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
Pisałam o tym, żebyś nie snuła takich wizji bo ja sobie je potem bardzo wyraźnie wizualizuję...
HEHEH no ja własnie też wszystko już widz eoczami wyobraxni
tak jak ja hehe -
Beata wrote:Ola_czeka wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:Ola_czeka wrote:Beata wrote:no hej Dodi jestes wreszcie
Ola jaka świeca
HEHEH no ja własnie też wszystko już widz eoczami wyobraxni
"Kochanie, było cudownie. A teraz weź te tea-lighty z Ikei i nakap mi tu proszę"Beata, Fedra, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość