X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Hej Dziołchy, Karoam :)

Mauysia gdzie to tak zimno?! W Suwałkach!?

Nosz kurczę właśnie nie! W Poznaniu, który zwykle jest enklawą ciepła! Skandal normalnie :/

Wczoraj oglądałam pogodę, i aż mnie zamurowało! W Warszawie cieplej niż w Poznaniu :D

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    muzarcia wrote:
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Przyszłam się przywitać i uciekam. Znowu jestem chora.

Ami gratuluje :)

Nie nadrobię Was bo nie mam siły.

Miłego dnia.

Rucieńko zdrowiej mi słonko...tak Cię mniej a jeszcze nam tu będziesz chorować....to ja bioprądy wysyłam ale kurde jak tak zimno to sie mogą po drodze zamrozić i połamać na pierwszym lepszym drzewie ech...zima zima a za tydzień wiosna ma nastać!!!!!Zdrówka kochana, dużo, dużo...

Panuje u Nas jakiś wirus który atakuje gardło :( Od dwóch tygodni się z tym bólem borykam cholera, i nie mogę tego dziadostwa zwalczyć.

Posiedze z Wami trochę :)

Ruciu, płucz gardło co chwilę szałwią - miej pod ręką zaparzoną szałwię i płucz b. często. Podobno BARDZO pomaga.

Rucia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    muzarcia wrote:
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Miłego dnia.

Rucieńko zdrowiej mi słonko...tak Cię mniej a jeszcze nam tu będziesz chorować....to ja bioprądy wysyłam ale kurde jak tak zimno to sie mogą po drodze zamrozić i połamać na pierwszym lepszym drzewie ech...zima zima a za tydzień wiosna ma nastać!!!!!Zdrówka kochana, dużo, dużo...

Panuje u Nas jakiś wirus który atakuje gardło :( Od dwóch tygodni się z tym bólem borykam cholera, i nie mogę tego dziadostwa zwalczyć.

To tak jak Dominik i ciągle wraca...zaczyna szczypać boleć i katar też to się cofa to nawraca...obstawiałam raczej alergię...

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    32 lata, pisałam w kolejności, o którą prosiła Libra.
    Cykli starań niewiele mniej, ale nie wszystkie z obserwacją. Wpisujemy tylko te z obserwacją?

ah no tak faktycznie.... no raczej dzieczyny wpisywały z pełna obserwacją
    ale to Ty decydujesz :P

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia jest naj naj...na każdy uraz w jamie ustnej i gardle, ale raczej nie radzę połykać he he

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę bo nie wyjdę a chcę coś zrobić przed rozmowami...papa

Rucia orofar jest wspaniałym rozwiązaniem na ból, ma lidokainę, która miejscowo znieczula, działa przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie, bo jak wiesz, gdy jest stan zap. i podrażnienie, to wirusowe może poddać się działaniu bakt. lub grzybów....tak już jest...to samo z niewinnym katarem i innymi infekcjami...i to nie jako straszenie a ciekawostka, bo pacjenci zdziwieni, że początek niewinny a później ciężi przebieg łagodnej infekcji...
    Orofar max jest skrajnie miętowy jak ktoś nie lubi a zwykły ten seledynowy to jest łagodny ale nie miętowy tylko taki słodkawy...

Przy gardełku i katarze zero słodyczy, to samo tyczy się zap. oskrzeli i zap.płuc, bo zagęszcza wydzielinę...a na dodatek jak Wam się przydarzy infekcja pochwy, to absolutnie cukier odstawiamy...cukier nasila objawy, odżywia grzyb candida i odwleka wyleczenie...

To tyle ciekawostek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 08:24

gocha04, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    32 lata, pisałam w kolejności, o którą prosiła Libra.
    Cykli starań niewiele mniej, ale nie wszystkie z obserwacją. Wpisujemy tylko te z obserwacją?

Raczej tak.

A no to nawet lepiej, bo mnie to deprymuje.
    To wywalam miesiące luzu i miesiące starań z lekarzem, monitoringu i samych testów owulacyjnych tak? Zostawiamy tylko starania z ovu? To wpiszcie mi 2.
    I zaraz mi lepiej :D

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Szałwia jest naj naj...na każdy uraz w jamie ustnej i gardle, ale raczej nie radzę połykać he he

Yes :)
    Grunt, żeby naprawdę często płukać.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Kaja wrote:
    Witam was no i mnie nie zalała ta podłość a temp wzrasta dziś 36,68 kurde co jest grane testy dwa zrobiłam ujemne ....kurde zjadlam tabsy na tarczyce już nie wiem czy iść ale na tą bete ohh

Idź i wszystko będzie na 100% jasne.

Nie chcę tu być pesymistką, ale mi się ostatnio też wszystko opóźniło i tempka długo się wysoko trzymała, tyle że te testy ujemne właśnie wychodziły... no i potem @ przyszła...

Idź Kaja bo się będziesz denerwować.
    ...my tu też razem z Tobą ;)

Jestem po duphastonie już 8 dzień i i powinna być dawno ....jezu co za ufo ze mnie ehhh do odstrzalu jak nic :-\

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurciu to aż niemożliwe zeby tylko jeden lek był dręcz lekarza że cięzko akceptujesz te leki..
    Ruciu witaj- zdrówka życzę nie dawaj sie chorobie
    Kaja ja cały czas bylam za Twoją betą ..

Rucia, jeju lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju, nie denerwuj sie słoneczko! Może faktycznie zrób tę bete dla świętego spokoju?

1usaej28ly44zrzp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wiem co czujesz ze mnie tez taki dziwoląg :P ja jak miałam wywoływany okres lekarze dawali mi duuużo wieksza dawką a @ i tak ociagała sie jeszcze ponad 2 tygodnie :)

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide chwilowo...wrócę jak effcia da znac przekażać wam wiadomość

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja idz na bete skoro tempka wzrasta.

ja sie zastanawiam czy robic ten test czy nie w sumie w pierwszej ciazy nigdy swojego cyklu nie obserwowalam wiec nie wiem jak wygladał a testowałam dopiero jak bylam juz w 7-8 tyg ciazy.

a teraz w tym cyklu serduszkowalismy jak szyjka była najbardziej otwarta i przed i po tez tylko potem nie było tego skoku temp i niskie sa nadal

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Muska wrote:
    Kaja wrote:
    Witam was no i mnie nie zalała ta podłość a temp wzrasta dziś 36,68 kurde co jest grane testy dwa zrobiłam ujemne ....kurde zjadlam tabsy na tarczyce już nie wiem czy iść ale na tą bete ohh

Idź i wszystko będzie na 100% jasne.

Nie chcę tu być pesymistką, ale mi się ostatnio też wszystko opóźniło i tempka długo się wysoko trzymała, tyle że te testy ujemne właśnie wychodziły... no i potem @ przyszła...

Idź Kaja bo się będziesz denerwować.
    ...my tu też razem z Tobą ;)

Jestem po duphastonie już 8 dzień i i powinna być dawno ....jezu co za ufo ze mnie ehhh do odstrzalu jak nic :-\

Kaju nie strasz mnie duphastonem o.O Za chwilę też mam zacząć go brać, a nie chciałabym, zeby cykl mi się wydłużył, bo czeka mnie HSG.

A poza tym wiecie ... dochodze do wniosku, że chyba nie mam owulacji już drugi miesiąc. Nic a nic mnie nie bioli, zazwyczaj pobolewał mnie prawy jajnik. Od dwóch miesięcy cisza. Zero objawów na owulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia orofar jest wspaniałym rozwiązaniem na ból, ma lidokainę, która miejscowo znieczula, działa przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie, bo jak wiesz, gdy jest stan zap. i podrażnienie, to wirusowe może poddać się działaniu bakt. lub grzybów....tak już jest...to samo z niewinnym katarem i innymi infekcjami...i to nie jako straszenie a ciekawostka, bo pacjenci zdziwieni, że początek niewinny a później ciężi przebieg łagodnej infekcji...
    Orofar max jest skrajnie miętowy jak ktoś nie lubi a zwykły ten seledynowy to jest łagodny ale nie miętowy tylko taki słodkawy...

Przy gardełku i katarze zero słodyczy, to samo tyczy się zap. oskrzeli i zap.płuc, bo zagęszcza wydzielinę...a na dodatek jak Wam się przydarzy infekcja pochwy, to absolutnie cukier odstawiamy...cukier nasila objawy, odżywia grzyb candida i odwleka wyleczenie...

To tyle ciekawostek...len również pomaga oraz kisiel ale słabo słodzony...jak jest ochota na słodkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 08:28

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Blondi22 wrote:
    Dzień dobry

nadrobilam nie bylo duzo naszczescie;)

u mnie w tej chwili O stopni za oknem i coś widze ze może dzis jakies słonko wyjdzie ;)

to mróz będzie większy jak słonko niestety...

no niestety pewnie do mnie dzis przyjdzie ten mróz w nocy

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    muzarcia wrote:
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Miłego dnia.

Ruciu, płucz gardło co chwilę szałwią - miej pod ręką zaparzoną szałwię i płucz b. często. Podobno BARDZO pomaga.

ja płukałam szawia ostoatnio jak gardło mnie bolało i te migdałki po 3 dniach przeszło ;)

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słonko do dosadzi mrozu...

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

To tyle ciekawostek...len również pomaga oraz kisiel ale słabo słodzony...jak jest ochota na słodkie

Już któryś raz jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Serio.

Rucia, Blondi22, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ