plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też późno zaczęłam mówić bo dokładnie miałam 3 lata...ale ja nie jestem z tych co czekają aż samo się coś poprawi i co najmniej kilka wizyt w specjalistów sama "wymyśliłam" i moje obawy zostały potwierdzone,więc tym bardziej jestem pewna,że matka to jednak ma przeczucie,że coś jest nie tak
-
Effcia dziecko zaczyna przetrawiać informacje i kojarzyć fakty.
Ale takie pytania mogą faktycznie zwalić z nóg.
Effcia28 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:Effcia dziecko zaczyna przetrawiać informacje i kojarzyć fakty.
Ale takie pytania mogą faktycznie zwalić z nóg.
No mogą. Ale takie chwile pokazują, że to nie jest już mały dzieciaszek, a chłop gotowy do rozmowy na każdy temat.Effcia28, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:wiecie co mi wczoraj mój sym powiedział?
(Poroniłam dwa razy z tym ,że za pierwszym razem wiedział że mamusia ma dzidziusia)Mamo a jak będziesz rodzić dziecko to z kim ja będę?Ja mówię dziecko z tatą ale teraz o tym nie myśl na razie nie ma żadnego dziecka.Chwila zastanowienia a on wiesz mogłaś nie brać wiktora na ręce to dzidziuś by był-szok i za chwilę a ciekawe czy u Ciebie w brzuszku był chłopczyk czy dziewczynka?
jeju dreszcze mam jak słyszę takie historie.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
Effcia28 też dobry miglanc ten twój syn .....mojej koleżanki syn mówił tak zanim jeszcze nie była w ciąży ....''mamuś weś idz urodz tego syna bo tata się nigdy nie zastanowi czy go chce '' ,a następnym razem mówił tak wiesz mamuś ja powiedziałem tacie ,że jak przez ciebie mama nie urodzi to nie bedę sie uczył mówie wam oni znim maja wesoło ,ale akcje były jak ona juz jest w ciąży mały nie wzioł pod uwagę ,że to może być dziewczyna jak mu to powiedziała to on powiedział ,że niech się nie martwi on juz ją przekona do samochodów bo jest starszy i ma 9 lat .....byłam posikana jak to mówił
Effcia28, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:wiecie co mi wczoraj mój sym powiedział?
(Poroniłam dwa razy z tym ,że za pierwszym razem wiedział że mamusia ma dzidziusia)Mamo a jak będziesz rodzić dziecko to z kim ja będę?Ja mówię dziecko z tatą ale teraz o tym nie myśl na razie nie ma żadnego dziecka.Chwila zastanowienia a on wiesz mogłaś nie brać wiktora na ręce to dzidziuś by był-szok i za chwilę a ciekawe czy u Ciebie w brzuszku był chłopczyk czy dziewczynka?
O matko, a ile On ma lat! Toż to poważna rozmowa już
A ja w ogóle zaczynam się strasznie wkurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzać! Tam do por. Audiologicznej nie dodzwoniłam się nadal , podobnie jak do por. endokrynologicznej, bo właśnie odkryłam,że nie zapisałam sobie,kiedy mamy wizytę, grrrrrrrrrrrrrrrrr.... -
Shagga_80 wrote:Effcia28 wrote:wiecie co mi wczoraj mój sym powiedział?
O matko, a ile On ma lat! Toż to poważna rozmowa już
A ja w ogóle zaczynam się strasznie wkurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzać! Tam do por. Audiologicznej nie dodzwoniłam się nadal , podobnie jak do por. endokrynologicznej, bo właśnie odkryłam,że nie zapisałam sobie,kiedy mamy wizytę, grrrrrrrrrrrrrrrrr....
01 kwietnia skończy 5 lat:) -
mauysia wrote:Też z tym raczkowaniem słyszałam! A dokładnie to, że jeśli dziecko nie raczkuje, to może być bardziej skore do tych dysleksji, dysgrafii, dysortografii itp... Bo nie ćwiczyło współpracy dwóch półkul (a dzieje się to, gdy dziecko raczkuje). Niezłe
Ja kojarzyłam, że chodzi o obszar w mózgu, który jest stymulowany poprzez ruch naprzemienny przy raczkowaniu, a który również odpowiada za działanie ośrodków mowy.Fakt, że to jest niesamowite. W ogóle organizm człowieka to dość niesamowita maszyna.Shagga_80, mauysia, Effcia28, Dodi, Muska, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:hej dziewczyny czy moze mi ktoras w skrocie napisac co nowego dzialo sie w ciagu 3 dni kiedy mnie nie bylo- napewno nie nadrobie a musialam w pracy byc i nocowac u tesciowej i nie bylo tam netu a w pracy nawet nie mialam jak wejsc
Ksja wreszcie dostała @ i teraz bada się we wszystkie strony
Pozostałe babeczki czekają na nie-przyjście @
Tyle mi do głowy przyszło na szybko.Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry kobietki!!
Miłego dzionka życzę wam !!
U mnie śnieg leci do bani pogoda!!
Wczoraj po piwkowałam trochę i dziś głowa mnie boli jak pierun!!
Mam zamiar jechać po tą ławę ale alkomat wskazuje żeby jeszcze za kułko nie wsiadać he he więc muszę z godzinkę poczekać jeszcze:-(
Zmykam już i miłego dzioneczka życzę jeszcze raz!!mauysia, Dodi, Libra lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:sylwia1985 wrote:hej dziewczyny czy moze mi ktoras w skrocie napisac co nowego dzialo sie w ciagu 3 dni kiedy mnie nie bylo- napewno nie nadrobie a musialam w pracy byc i nocowac u tesciowej i nie bylo tam netu a w pracy nawet nie mialam jak wejsc
Ksja wreszcie dostała @ i teraz bada się we wszystkie strony
Pozostałe babeczki czekają na nie-przyjście @
Tyle mi do głowy przyszło na szybko.
dzieki ja tez oczekuje nerwoew na nadejscie okresu i polozenie sie do szpitala na badania- ale sie boje - masakra- nawet nie wiem co mi tak bedzie potrzebne bo nigdy nie bylam w szpitalu -
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Dzieciaki to potrafią czasem zabić jakimś tekstem:)
Jeśli dziecko mówi "mama,tata" to będzie mówiło w swoim czasie i nie należy na niego naciskać
Ja zupełnie inaczej do tego podchodzę...szczególnie,że już mini konsultację logopedyczną miałam (mam kumpelę, która jest logopedą, ale widzimy się raz na rok może i w przelocie i Ona powiedziała mi,że jak do maja nie zacznie gadać to przygotować się na regularną terapię logopedyczną)..tzn nie panikuję, co to to nie, ja zupełnie nie z tychAle muszę wszystko sprawdzić, choćby po to,by usłyszeć "wszystko ok"