X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też późno zaczęłam mówić bo dokładnie miałam 3 lata...ale ja nie jestem z tych co czekają aż samo się coś poprawi i co najmniej kilka wizyt w specjalistów sama "wymyśliłam" i moje obawy zostały potwierdzone,więc tym bardziej jestem pewna,że matka to jednak ma przeczucie,że coś jest nie tak :)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia dziecko zaczyna przetrawiać informacje i kojarzyć fakty.:) Ale takie pytania mogą faktycznie zwalić z nóg.

Effcia28 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Effcia dziecko zaczyna przetrawiać informacje i kojarzyć fakty.:) Ale takie pytania mogą faktycznie zwalić z nóg.

No mogą. Ale takie chwile pokazują, że to nie jest już mały dzieciaszek, a chłop gotowy do rozmowy na każdy temat.

Effcia28, gocha04 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    wiecie co mi wczoraj mój sym powiedział?
    (Poroniłam dwa razy z tym ,że za pierwszym razem wiedział że mamusia ma dzidziusia)Mamo a jak będziesz rodzić dziecko to z kim ja będę?Ja mówię dziecko z tatą ale teraz o tym nie myśl na razie nie ma żadnego dziecka.Chwila zastanowienia a on wiesz mogłaś nie brać wiktora na ręce to dzidziuś by był-szok i za chwilę a ciekawe czy u Ciebie w brzuszku był chłopczyk czy dziewczynka?

jeju dreszcze mam jak słyszę takie historie.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 też dobry miglanc ten twój syn .....mojej koleżanki syn mówił tak zanim jeszcze nie była w ciąży ....''mamuś weś idz urodz tego syna bo tata się nigdy nie zastanowi czy go chce '' ,a następnym razem mówił tak wiesz mamuś ja powiedziałem tacie ,że jak przez ciebie mama nie urodzi to nie bedę sie uczył mówie wam oni znim maja wesoło ,ale akcje były jak ona juz jest w ciąży mały nie wzioł pod uwagę ,że to może być dziewczyna jak mu to powiedziała to on powiedział ,że niech się nie martwi on juz ją przekona do samochodów bo jest starszy i ma 9 lat .....byłam posikana jak to mówił

Effcia28, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

nie mogę przestać o tym myśleć i dlatego się z Wami tym podzieliłam:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    (Poroniłam dwa razy z tym ,że za pierwszym razem wiedział że mamusia ma dzidziusia)Mamo a jak będziesz rodzić dziecko to z kim ja będę?Ja mówię dziecko z tatą ale teraz o tym nie myśl na razie nie ma żadnego dziecka.Chwila zastanowienia a on wiesz mogłaś nie brać wiktora na ręce to dzidziuś by był-szok i za chwilę a ciekawe czy u Ciebie w brzuszku był chłopczyk czy dziewczynka?

O matko, a ile On ma lat! Toż to poważna rozmowa już :)

A ja w ogóle zaczynam się strasznie wkurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzać! Tam do por. Audiologicznej nie dodzwoniłam się nadal , podobnie jak do por. endokrynologicznej, bo właśnie odkryłam,że nie zapisałam sobie,kiedy mamy wizytę, grrrrrrrrrrrrrrrrr....

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 poczekaj jeszcze twój tez tak będzie gadał zobaczysz !!!!
    Efcia28 a koleżanka urodzi Syna wiec się cieszyli wszyscy :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Effcia28 wrote:

O matko, a ile On ma lat! Toż to poważna rozmowa już :)

A ja w ogóle zaczynam się strasznie wkurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzać! Tam do por. Audiologicznej nie dodzwoniłam się nadal , podobnie jak do por. endokrynologicznej, bo właśnie odkryłam,że nie zapisałam sobie,kiedy mamy wizytę, grrrrrrrrrrrrrrrrr....

01 kwietnia skończy 5 lat:)

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy moze mi ktoras w skrocie napisac co nowego dzialo sie w ciagu 3 dni kiedy mnie nie bylo- napewno nie nadrobie a musialam w pracy byc i nocowac u tesciowej i nie bylo tam netu a w pracy nawet nie mialam jak wejsc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Też z tym raczkowaniem słyszałam! A dokładnie to, że jeśli dziecko nie raczkuje, to może być bardziej skore do tych dysleksji, dysgrafii, dysortografii itp... Bo nie ćwiczyło współpracy dwóch półkul (a dzieje się to, gdy dziecko raczkuje). Niezłe :)

Ja kojarzyłam, że chodzi o obszar w mózgu, który jest stymulowany poprzez ruch naprzemienny przy raczkowaniu, a który również odpowiada za działanie ośrodków mowy.Fakt, że to jest niesamowite. W ogóle organizm człowieka to dość niesamowita maszyna.

Shagga_80, mauysia, Effcia28, Dodi, Muska, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze przed chwilą Młody "podpisał" mi to skierowanie do por. Audiologicznej, grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    Chyba muszę iść odpocząć od wydzwaniania!!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki to potrafią czasem zabić jakimś tekstem:)
    Jeśli dziecko mówi "mama,tata" to będzie mówiło w swoim czasie i nie należy na niego naciskać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    hej dziewczyny czy moze mi ktoras w skrocie napisac co nowego dzialo sie w ciagu 3 dni kiedy mnie nie bylo- napewno nie nadrobie a musialam w pracy byc i nocowac u tesciowej i nie bylo tam netu a w pracy nawet nie mialam jak wejsc

Ksja wreszcie dostała @ i teraz bada się we wszystkie strony :)
    Pozostałe babeczki czekają na nie-przyjście @ :)
    Tyle mi do głowy przyszło na szybko.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki!!
    Miłego dzionka życzę wam !!
    U mnie śnieg leci do bani pogoda!!
    Wczoraj po piwkowałam trochę i dziś głowa mnie boli jak pierun!!
    Mam zamiar jechać po tą ławę ale alkomat wskazuje żeby jeszcze za kułko nie wsiadać he he więc muszę z godzinkę poczekać jeszcze:-(
    Zmykam już i miłego dzioneczka życzę jeszcze raz!!:-):-)

mauysia, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć SYlwia,

zasadnicza informacja, że nie odnotowałyśmy na naszym wątku żadnych nowych fasolek. Parę cykli się rozstrzygnie w ten weekend.
    WIdzę, że odnotowałaś dziś spory spadek temp!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    sylwia1985 wrote:

Ksja wreszcie dostała @ i teraz bada się we wszystkie strony :)
    Pozostałe babeczki czekają na nie-przyjście @ :)
    Tyle mi do głowy przyszło na szybko.

dzieki ja tez oczekuje nerwoew na nadejscie okresu i polozenie sie do szpitala na badania- ale sie boje - masakra- nawet nie wiem co mi tak bedzie potrzebne bo nigdy nie bylam w szpitalu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek jak zaczął raczkować to najpierw do tyłu ja mówię jejku do tyłu co on robi a okazało się że to właśnie tak ma być:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80pappapapa do kliknięcia !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Dzieciaki to potrafią czasem zabić jakimś tekstem:)
    Jeśli dziecko mówi "mama,tata" to będzie mówiło w swoim czasie i nie należy na niego naciskać:)

Ja zupełnie inaczej do tego podchodzę...szczególnie,że już mini konsultację logopedyczną miałam (mam kumpelę, która jest logopedą, ale widzimy się raz na rok może i w przelocie i Ona powiedziała mi,że jak do maja nie zacznie gadać to przygotować się na regularną terapię logopedyczną)..tzn nie panikuję, co to to nie, ja zupełnie nie z tych :) Ale muszę wszystko sprawdzić, choćby po to,by usłyszeć "wszystko ok" :)

‹‹ 2112 2113 2114 2115 2116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ